endometrium w dniu spodziewanej miesiączki
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, byłam dziś na usg (dzień spodziewanej miesiączki - okresu jeszcze nie dostałam) i lekarka powiedziała mi że endo ma 9 mm i moje pytanie jest: czy można po tym wywnioskować czy jestem w ciąży lub ż zbliża się okres? czy jeśli miałabym dziś wieczorem dostać okres, czy lekarka widziałaby jakieś zmiany w endo (że zaczyna się łuszczyć)? dziś rano testowałam i test był negatywny.
Klara Wysocka lubi tę wiadomość
-
Ja jestem w bardzo wczesnej ciąży. W zeszły weekend miałam plamienia i pojechałam do szpitala. Miałam robione USG, pęcherzyka oczywiście nie było jeszcze widać (to był zaledwie dzień po spodziewanej @), ale ginka powiedziała, że moje endometrium świadczy o ciąży, bo jest bardzo grube (ok 17,5mm). Miałam też potwierdzenie w formie wyniku bety.
Co do Twojego endo, nie umiem Ci powiedzieć... Z tego co słyszałam, to i przy cienkim endo można zajść w ciążę.
Jak nie dostaniesz @, to powtórz test albo zrób badanie krwi, to będziesz miała pewność. PowodzeniaKlara Wysocka lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Kroplo za odpowiedź, Twoje endo faktycznie jest grube! Mam nadzieję, że plamienia ustały i ciąża rozwija się wzorowo, trzymam kciuki! Ja oczywiście okres dostałam kilka godzin pożniej, po napisaniu tego posta....test oczywiscie też negatywny.
No nic rozpoczynam nowy cykl. Teraz biorę femarę (podwója dawka 2 X 2,5 mg przez 5 dni) i chyba podejdę do IUI.
JustynaP lubi tę wiadomość
-
ja kilka dni przed miesiączką po pozytywnym teście ciązowym też miałam ussg i lekarz stwierdził ciążę na podstawie powiększonego endometrium, tydzień później był pęcherzyk ciążowy, znów za tydzień był zarodek, a za 2 tygodnie biło serduszko więc szanse sa duże powodzeniaMoje Kochane Małe Szczęście :*
-
nick nieaktualny
-
Witam. Dzis bylam u ginia mam 15 dzien cyklu i straszne bole w podbrzuszu... lekarz stwierdzil ze z jajnikami jest ok. Ale za duze mam endometrium macicy jak na ta czesc cyklu... i ze te bole to pewnie z powodu ze mam zapalenie pecherza bo chodze ostatnio ciagle sikac... dal mi furaginum i nospe... ale dalej tego nie rozumiem dlaczego mam to endometrium powiekszone... mowil tylko ze mam sie nie martwic ale on myslal jaki jest tego powod.. co myslicie?
-
nick nieaktualny
-
Ja też dziś byłam u lekarza. Powiedział ze mam pogrubione endometrium i poleciałam na betę (mam brązowe plamienia z krwią) i wyszła ponad 100. Pojechałam szybko do 2 lekarza.
Również czekam, póki co lekarz nic nie mówi a na wizytę kazał mi przyjść za 2 tyg. -
Lucyna. Czekam na wizytę za 2 tyg i jem kilogramy mentosów aby nie zapalić fajeczki
Z lekarki punktu widzenia beta rośnie nawet jak jest puste jajo. Wspominała tez że beta powyżej tysiąca jest najlepszym okresem na usg i sprawdzenie czy wszystko jest w porządku -
nick nieaktualnyWitajcie. Wczoraj byłam u ginekologa, bo okres mu się spóźnial. Zrobiłam test przed wizytą i wyszedł negatywny. Miałam robione usg i ginekolog mi powiedział, że wszystko w porządku oraz dostałam wyniki usg dla siebie, na których jest napisane, ze trzon macie o ograniczonych obrysach 33x39 oraz endometrium 7,6 mm. Ale dzisiaj rano dostałam okres. I chyba nie mogę mogę być mogę być w ciąży teraz jak dostałam okres?