X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 11 lipca 2018, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, takie pytanie- czy Was też na początku cyklu czasem zalewa biały śluz? Ja nie wiem, co się dzieje, bo ten śluz taki jak w drugiej fazie, a ilość taka,że dwie wkładki zużyłam:/ mam tylko nadzieję, że nie dowiem się znów o owulacji w 3 dc.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 11030 13100

    Wysłany: 11 lipca 2018, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam, zwykle zbiega się to z końcem @ ;)

    reset lubi tę wiadomość

    event.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 11 lipca 2018, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Też tak mam, zwykle zbiega się to z końcem @ ;)

    Bociek, Ty to mnie zawsze umiesz uspokoić :* ja nie miewam takich akcji, ale może to kwestia suplementacji estrogenów w większych dawkach.

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3037 3840

    Wysłany: 11 lipca 2018, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na początku okresu, tylko bardziej żółty. Tak przy okazji nagłego wpisu o śluzie chciałam tylko napisać, ze jakby co żyje ;). Zapracowana, chora, zrezygnowana ale żyje! Ostatnio dużo nowych ciąży wokół mnie które już mnie nawet nie wkur***ją, co zasadniczo nie wiem czy mnie cieszy czy martwi :) Jakoś tak nijako w temacie ciąży, tylko eMek z ta swoją nieustająca pewnością ze nie ma się czym martwić i ze będzie dobrze. Wstępnie jesteśmy umówieni o odświeżeniu tematu invitro jesienią

    2019 początek - strata, 10 tc

    Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 11 lipca 2018, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Ja mam na początku okresu, tylko bardziej żółty. Tak przy okazji nagłego wpisu o śluzie chciałam tylko napisać, ze jakby co żyje ;). Zapracowana, chora, zrezygnowana ale żyje! Ostatnio dużo nowych ciąży wokół mnie które już mnie nawet nie wkur***ją, co zasadniczo nie wiem czy mnie cieszy czy martwi :) Jakoś tak nijako w temacie ciąży, tylko eMek z ta swoją nieustająca pewnością ze nie ma się czym martwić i ze będzie dobrze. Wstępnie jesteśmy umówieni o odświeżeniu tematu invitro jesienią

    Fajnie Cię widzieć <3 szkoda ze zapracowana, chora a przede wszystkim zrezygnowana, ale ciesze się ze jesteś :*

    Cabrera, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 11 lipca 2018, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu dobrze powiedziane :)

    Minie ja nie po to zakladalam sierpniowy watek zeby Bociek wysikala dwie kreski we wrzesniu :)

    Brzuch mnie coraz bardziej boli, sle to dobry znak, bo znaczy ze jednak dobrze ten 1dc wyznaczylam (jakos tak od kilku cykli mam ze sie zaczyna, potem jest pauza i potop - tylko w tym cyklu dlugosc tej pauzy jakas inna). Skoro juz ide do tego szpitala to fajnie by bylo zeby te wyniki byly wymierne.

    Bocianiątko, nowa na dzielni lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2018, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, z uwagi na to, że życzę Bockowi jak najlepiej, napisałam o dwóch bordowych kreskach we wrześniu, bo to nie dyskwalifikuje różowych w sierpniu!

    Bocianiątko, Malgonia lubią tę wiadomość

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 11030 13100

    Wysłany: 11 lipca 2018, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Malgonia, z uwagi na to, że życzę Bockowi jak najlepiej, napisałam o dwóch bordowych kreskach we wrześniu, bo to nie dyskwalifikuje różowych w sierpniu!
    A pod koniec lipca, bez IUI - można? ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 20:27

    Malgonia, Achia, Minie Black lubią tę wiadomość

    event.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 11 lipca 2018, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    A pod koniec lipca, bez IUI - można? ;)

    Niechaj Ci będzie ;)
    Moze się załapię na powtórkę bety ;)

    Bocianiątko lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2018, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    A pod koniec lipca, bez IUI - można? ;)
    Pewnie, że można, widocznie zawiodły moje kalkukacje - myślałam, że jak teraz w lipcu nie wyszlo, to już sierpień haczysz :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 21:17

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 11030 13100

    Wysłany: 11 lipca 2018, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Pewnie, że można, widocznie zawiodły moje kalkukacje - myślałam, że jak teraz w lipcu nie wyszlo, to już sierpień haczysz :)
    Ja mam krótkie cykle ;) tak więc pewnie teścik będzie ok 28 lipca, @ planowana na 31 - oby nie! :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 21:27

    Minie Black lubi tę wiadomość

    event.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2018, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista mega! Skarbnica wiedzy! zapisałam sobie na kompie dla potomnych :) Boćku a sikaj na zdrowie jeszcze w lipcu! i wysikaj dwie kresunie! Swoją drogą jeśli dojdzie do IUI to przydałby Ci się na szczęście taki pluszak bocian :)

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 11 lipca 2018, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa przybijam piątkę- też jestem rozłożona na łopatki....lipiec i człowiek chory!

    Bociek wieeeelki szacun za tą listę! Takie combo nie raz się przyda: mam w pracy 2 koleżanki, którym już nie wiem co powiedzieć po kolejnych stratach :( teraz chociaż będę wiedziała jakie badania jeszcze mogą zrobić. Dzięki!

    Bocianiątko lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 11030 13100

    Wysłany: 11 lipca 2018, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Lista mega! Skarbnica wiedzy! zapisałam sobie na kompie dla potomnych :) Boćku a sikaj na zdrowie jeszcze w lipcu! i wysikaj dwie kresunie! Swoją drogą jeśli dojdzie do IUI to przydałby Ci się na szczęście taki pluszak bocian :)
    Oj, brałabym! :D swoją drogą właśnie się zorientowałam że ostatnio coś źle policzyłam i jeszcze przed wrześniowym urlopem wyrobimy się z IUI w magicznym trzecim cyklu po immunosupresji! :) tak więc teraz bawimy się w naturalsa, a sierpień i wrzesień mamy pod znakiem IUI :) pierwsze w Invimedzie a drugie na Karowej :)

    oglądam mecz, pije czerwone winko i jest mi dobrze :) powiem Wam że jestem tak dumna z mojego planu że aż zaczynam wierzyć że w którymś momencie on może się udać! :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 22:09

    Achia, Karma88, Cabrera lubią tę wiadomość

    event.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2018, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek musi się udać :) za ta pomoc dla nas wszystkich szykuj się przynajmniej na bliźniaki :D

    Ja jestem po wizycie u gina. Wszystko po zabiegu wyglada ok. Do 1,5 tygodnia @ powinna się zjawić. Pokazałam wszystkie badania, które zrobiłam. Na mutacje zalecił tylko metyle, ale powiedział ze ten antykoagulant tocznia wskazuje na zespół antyfosfolipidowy. Także acard a od pozytywnego testu heparyna. Ale jeszcze dorobię subpopulacje i we wrześniu mam wizytę u Pasnika

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 22:29

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 11030 13100

    Wysłany: 11 lipca 2018, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Bociek musi się udać :) za ta pomoc dla nas wszystkich szykuj się przynajmniej na bliźniaki :D

    Ja jestem po wizycie u gina. Wszystko po zabiegu wyglada ok. Do 1,5 tygodnia @ powinna się zjawić. Pokazałam wszystkie badania, które zrobiłam. Na mutacje zalecił tylko metyle, ale powiedział ze ten antykoagulant tocznia wskazuje na zespół antyfosgolipodowy. Także acard a od pozytywnego testu heparyna. Ale jeszcze dorobię subpopulacje i we wrześniu mam wizytę u Pasnika
    To Ci właśnie miałam pisać dzisiaj. Dla 100% potwierdzenia powinnaś po 12 tyg powtórzyć badania ale rzeczywiście to prawdopodobnie APS. W następnej ciąży będziesz zabezpieczona :* przykro mi, że to Cię spotkało się teraz najważniejsze że wiemy jak postępować...

    event.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1738 1275

    Wysłany: 11 lipca 2018, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek ale super!! Zaczynamy trzymac kciuki!!

    Ktos pytal o sosy - polecam kechup z cukinii, rewelacyjny do domowej pizzy, jutro wygrzebie przepis jak jestescie zainteresowane :D

    Ja umieram... @ przylazla.. zaznaczyc jutro 1dc, no nie?

    *starania od marca 2017

    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

    *II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2018, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo - ja pytałam, oczywiście, że jestem zainteresowana! Mam do zaadaptowania jakieś 200 słoików :D a na sosy i ketchupy szklane butelki po kubusiach :D

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lipca 2018, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    To Ci właśnie miałam pisać dzisiaj. Dla 100% potwierdzenia powinnaś po 12 tyg powtórzyć badania ale rzeczywiście to prawdopodobnie APS. W następnej ciąży będziesz zabezpieczona :* przykro mi, że to Cię spotkało się teraz najważniejsze że wiemy jak postępować...

    Gdyby nie Wasza pomoc to nawet bym nie wiedziała jakie badania zrobić. Także jeszcze raz dziękuje za każda pomoc :* trochę mi ulżyło po tej wizycie, bo bałam się ze lekarz oleje wyniki i uzna mnie za wariatkę, która nie ma co z kasa robić. Koleżance nic nie zlecił po pierwszym poronieniu. Chociaż to chyba norma u lekarzy. Tym bardziej się cieszę, ze nie czekałam na kolejna stratę

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 22:36

  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1738 1275

    Wysłany: 11 lipca 2018, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Kargo - ja pytałam, oczywiście, że jestem zainteresowana! Mam do zaadaptowania jakieś 200 słoików :D a na sosy i ketchupy szklane butelki po kubusiach :D

    Ok, jutro poszukam, jak cos to przypomnij :* teraz ide umrzeć z bólu... :(

    *starania od marca 2017

    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

    *II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ