Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiu musisz czyms glowe zajmowac, bo to myslenie wpedza nas w obled. Sama w te dni mam bardzo zle mysli w glowie i nic dobrego z nich nie wynika. To ciezki czas, ale walke prowadzisz caly czas i wierze, ze w koncu wygrasz.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry dziewczyny
Bociek głowa do góry, jesteś przykładem dla nas wszystkichale muszę przyznać, że doskonale Cię rozumiem. U mnie starania zeszły zupełnie na drugi plan, tzn nie dostosowuje życia tylko pod to. Zajmuje się sobą, pracą. Co ma być to będzie. Uważam, że każdy z nas ma wszystko zapisane.
Biorę suple, robię badania, pewnie do ivf też podejdę. Już pogodziłam się z tym, ze moja ciąża jest mierzona w kwestii cudu. -
KateKum wrote:Dzień dobry dziewczyny
Bociek głowa do góry, jesteś przykładem dla nas wszystkichale muszę przyznać, że doskonale Cię rozumiem. U mnie starania zeszły zupełnie na drugi plan, tzn nie dostosowuje życia tylko pod to. Zajmuje się sobą, pracą. Co ma być to będzie. Uważam, że każdy z nas ma wszystko zapisane.
Biorę suple, robię badania, pewnie do ivf też podejdę. Już pogodziłam się z tym, ze moja ciąża jest mierzona w kwestii cudu.Immunosupresja która miała być dla mnie nadzieją rozregulowała mi cykle do tego stopnia, że nie mam możliwości podejścia do IUI. I podejrzewam że nie uda nam się ani teraz ani w najbliższym cyklu podejść do programu w Invimedzie. Teraz na trochę wrzucam na luz, potem jedziemy na urlop i czekam aż uregulują mi się cykle... Potem pewnie podejdziemy do IUI u Wrony...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 14:09
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualnyMój Mąż jest przerażony, że też Go zacznę tak żywić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/970ff42e1d01.jpg
Dzisiaj do RMF dzwoniła Pani, która z wakacji przywiozła sobie prezent, który ma już 12 lat. Tego Ci życzę Bociuś :*KateKum, Bocianiątko, StaraczkaNika, Emiilka lubią tę wiadomość
-
My juz wrocilusmy ze zlotu. Prawie jak w raju tam bylo. Nawet jednego bulfozka mialam na kolankach
potem poszlismy na obiad do mocno promowanej przez pewna kulinarna blogerke wietnamskie knajpy, ale zaluczylismy wtope.
Z plusow moja malpa w koncu wrocila do normy, czyli 2 dzien a nie dosc ze boli to i na granicy wykrwawienia jestem
Oby ten cykl byl normalniejszy.
Bocku chcialabym, zeby Cie ten cykl zaskoczyl. Swoja droga to widac na Twoim przypadku jak kwestie zdrowotne ofbijaja sie na cyklu.
Kate mam nadzieje, ze ten cud jest blisko.
Frez ucaluj dini stope od cioci :*
-
Florek
boski, zazdroszczę mu tego błogiego leżaczkowania!
-
Cześć i dobranoc bo ja już padam, ale tu jest cudownie i pięknie. Byliśmy dzisiaj w sanremo i na torze formuly. Jutro idziemy na plażę i pewnie coś polazimy. Jestem padnięta... Jutro może coś wam wrzucę
Katekum masz rację, ja już nawet nie oczekuję że " w tym miesiącu się uda" i co miesiąc to samo, bo w ten sposób można się dobić na własne życzenie.. Czekamy na kolejny cykl moze szczęśliwy, może nie. Zawsze myślę o Yoselyn w takich momentach, udało się w najmniej oczekiwanym momencie. Nie oczekuję, że uda się teraz, ale wierzę że kiedyś się uda, czy kiedyś to jutro czy za rok, bez znaczenia. Ja jestem gotowa cały czas... Fasolka wie kiedy przyjść, co już udowodniła
Frez Florek jest prześliczny !! ❤️Fozzie Bear, Bocianiątko, StaraczkaNika, Achia, Karma88, Kaczorka lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dzien dobry Dziewczyny
Jak po weekendzie? Chyba fajnie bylo patrzac na ilosc wpisow
Iza zazdroszcze bardzomozesz w wolnej chwili wrzucic jakas fotke
-
nick nieaktualnyAnaa tule :*
Frelcia trzymam kciuki żeby Twój plan sie powiódł i kolejny transfer sie udał.
Bocku przyro mi, ze u Was ciagle pod górkę. Ale pamiętaj, cuda się zdarzają
Iza super, ze tak do tego podchodzisz. U mnie niestety wszystko kręciło się wokół staran i co miesiąc żyłam nadzieja ze to może ten szczesliwy.
U mnie pecha ciag dalszy. Te ostatnie miesiące to jakas tragedia. Psychicznie jestem juz wrakiem człowieka. Najpierw poronienie, rozwalajacy się związek a teraz jeszcze moj tato leży w szpitalu 1 tys km od domu bo został dźgnięty przez „kolegę” nożem. Już sobie rezerwuje miejsce w psychiatryku bo jak to się nie skonczy to nic innego mi nie zostanieAnaaa90 lubi tę wiadomość
-
Tosiu, przykro mi
Czasem trzeba dotrzeć na dno - żeby móc się od niego odbić. Zobaczysz że raz-dwa sprawy zaczną się układać.
Trzymaj się -
Dziewczyny, ja chyba zaliczam tradycyjną depresję po wyjeździe Młodej i dlatego mnie tu mniej. Ale czytam, więc na dowód tego:
Bociek- bardzo mi przykro, że organizm sobie leci w kulki... Ja sama wiem, jak boli taki brak przewidywalności. Ale i tak trzymam kciuki za dzisiejszy podgląd.
Iza- cudownych wakacji. Byłam kiedyś tydzień na Lazurowym Wybrzeżu, potem jeszcze 3 dni w Monaco i wiem, że jest pięknie, więc ciesz się chwilą :*
Tosia- trzymam kciuki przede wszystkim za tatę, ale też za to, byś znalazła w sobie siłę na to wszystko!
Frezyjciada- Florek jest cudowny!
A ja? Ja od tygodnia plamię w jakiś dziwny sposób (bo były nawet dwa dni, że sięgalam po podpaskę, a są dni, kiedy tylko przy podcieraniu mam śluz z krwią), do tego dziś rano wymiotowałam. Czuję się fatalnie, bo do tego dochodzi wielka słabość i senność. Nie, nie ciąża.
Obiecuję, że powoli się będę brała w garść i niebawem dołączę już na pełnych obrotach
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dzień dobry i miłego dnia!
Koniec wolnosci! Przedszkole i szkoła wzywa -
Hej Dziewczyny!
Witam się poniedziałkowo.
AnaaMam nadzieję, że niedługo będzie uśmiechnięta buzia i serduszko!!!
Tosia Życzę Ci duuużo siły na poradzenie sobie ze wszystkimi rzeczami, które teraz cie spotkały.
Izape Miłego leniuchowania!!!
Anaaa90 lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
nick nieaktualnyReset a może Twój organizm tak reaguje na ostatnie stresy, nerwy itd.? bo i z młodą nerwów dużo przez te dziwne pomysły jej matuli, i w robocie miałaś urwanie du***, teraz ta tęsknota za Pasierbiątkiem? może to zwyczajnie zawirowania psychiczne odbijają się w ten sposób na funkcjonowaniu organizmu?
-
Lucia88 wrote:Reset, a który dc dzisiaj u Ciebie? Bliżej owu czy bliżej @?
Chyba bliżej @ (ostatnia @ była 14.08), ale to cykl bez żadnych leków, bez progesteronu, bez niczego, więc w sumie diabli wiedzą. Pójdę na podgląd- jak się uda to jeszcze w tym tygodniu, bo i tak muszę dostać skierowanie na hsg.
Frezyjciada- bardzo możliwe, że to stres, aczkolwiek plamienie to mi się zaczęło jeszcze na lotnisku w drodze powrotnej. W sumie albo stres albo jakieś zawirowania hormonalne, u mnie jedno i drugie możliwe.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.