X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Reset, my takie Małżeństwa/Związki jak Twojej Koleżanki określamy jako "Zroślaki" ;) wszędzie zawsze wszystko razem!

Iza - my zroślakami na pewno nie jesteśmy, ale tak długa podróż samemu by mi się nie uśmiechała ;) Kto z Was jedzie??

Ps. Iza, bo pamiętam, że niedawno robiłaś testDna - jutro mam dostać przesyłkę, jak długo czeka się na kuriera zwrotnego?

Mi dał pakiet lekarz na wizycie po poronieniu, więc nie zamawiałam, ale możesz wrzucić też ta kopertę normalnie do skrzynki pocztowej i ona też dojdzie. Albo jak nie chcesz Musisz znaleźć kuriera UPS u siebie i do niego zadzwonić sama i się umówić na odbiór, ale ja nie miałam na to czasu i normalnie poszłam i nadałam przesyłkę w punkcie ups.

Cabrera lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pamiętaj żeby uzupełnić oświadczenie o danych, bo w maju weszło rodo i ja np. Nie wypełniam tego - później babka do mnie dzwoniła i kazała wypełnić i zeskanować na maila.

Jak nie masz tego to napisz do mnie na priv to Ci wyślę mailem jutro.

PS. Jedzie mąż i ja, za to kierowca siedzi na podłodze i jeczy że mu niewygodnie w pupke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 15:05

Cabrera, Kaczorka lubią tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak zamawiałam ten pakiet to miałam w środku kopertę zwrotną. Na stronie tesdna była taka opcja żeby kuriera zamówić. Zamówiłam jednego dnia, a następnego rano kurier przyjechał. Tylko ja zamawiałam do pracy, bo u mnie i tak wszyscy wiedzą co i jak :P Jakbym nie chciała czekać na kuriera to w pralni obok jest punkt ups i tam mogłabym zostawić. W sumie panikowałam, bo pierwszy raz zamawiałam kuriera po przesyłkę, ale jak ja to ogarnęłam to każdy da radę :P

Izape_91 lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    ja jak zamawiałam ten pakiet to miałam w środku kopertę zwrotną. Na stronie tesdna była taka opcja żeby kuriera zamówić. Zamówiłam jednego dnia, a następnego rano kurier przyjechał. Tylko ja zamawiałam do pracy, bo u mnie i tak wszyscy wiedzą co i jak :P Jakbym nie chciała czekać na kuriera to w pralni obok jest punkt ups i tam mogłabym zostawić. W sumie panikowałam, bo pierwszy raz zamawiałam kuriera po przesyłkę, ale jak ja to ogarnęłam to każdy da radę :P

Tez zamówiłam do pracy, ale wersję "dyskretną" ;) ma być nie oznakowana ;)
    Pytam, bo jeśli z dnia na dzień, to będą musiały Dziewczyny z biura przekazać Kurierowi - najwyżej powiem w pracy, że sprawdzam, czy mój Tata, to mój Tata ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 15:17

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera możesz powiedzieć, ze robisz na nietolerancję laktozy i glutenu :)

Cabrera lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Cabrera możesz powiedzieć, ze robisz na nietolerancję laktozy i glutenu :)

O, już lepiej, to mniej dramatyczne ;)

Malgonia lubi tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No paczcie jaki ja nieogar jestem. Czytac nawet nie umiem. A moje tesciory były pozytywne i rano i wieczorem. No nic. Teraz będę sikac codziennie z nadzieją na kolejny pik lh.

Dziś przyszło 10 nordzikow i Co? Ja mam czekać miesiąc na ich użycie? Nie kce :( kce siurac i siurac bez końca :D

Izape_91, Malgonia, KateKum, StaraczkaNika, Emiilka lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope przeczytałam mężowi Twojego posta o nordzikach - jego mina bezcenna :p

S3YWp2.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Hope przeczytałam mężowi Twojego posta o nordzikach - jego mina bezcenna :p
    :D bo on nie zna takiej drugiej szalonej testerki jak ja :D

Izape_91 lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dinusie!

Cabrera ten progesteron rzeczywiście bez szału. Ale może jednak owu była szybciej bądź później niż przypuszczasz? Kwas foliowy i B12 też badałaś?

Reset trzymam kciuki, żeby @ przyszła o czasie i nie przesunęła HSG na kolejny cykl.

By7mistake czekamy na Twoje chorwackie 2 kreski :)

Hope doskonale Cie rozumiem :) Juz jakiś czas temu zamowiłam 10 nordzikow i nie mogłam się doczekać września, aż zacznę sikać :D teraz niestety już mi nie są potrzebne. Może któraś chętna żeby odkupić w okazyjnej cenie?
    Mam też trochę leków na sprzedaż, ale muszę dokładnie ogarnać ile i do kiedy ważne. Byłybyście w ogóle zainteresowane?

• reset Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia, ja mogę odkupić nordy. Nie wiem, po co, ale niech leżą, może kiedyś będzie jeszcze sens testować :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem odmieniec :) nie lubię teściorów...

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę mam wizytę ok 19. Chyba jajo zniosę do tej pory :)

Izape_91, Achia lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, już rozgrzewam kciuki na środę!

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nienawidzę bety. Ale to dlatego że od 2 lat miewam tylko choooyowe.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate kciuki zacisniete :)

S3YWp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, już bliżej niż dalej, będziemy tu wszystkie trzymać mocne kciuki :)!

Tosia, tak, czekam jeszcze na wyniki b12 i kwasu. Homocysteine robiłam jakiś miesiąc temu, wiec na razie nie powtarzałam.
    Tez chętnie odkupie nordy, choć mi bliżej w podejściu do testow do Kate - może dlatego, ze jeszcze nigdy dwóch kresek tam nie zobaczyłam ;)

• Lucia88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki!
    Już nie mogę się doczekać Twojej wizyty Kate!
    No i kiedy wrzucicie jakiś pozytyw? Nikt nie testuje?

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczęta :)

Mogę Was znowu pomęczyć pytaniami ???
    A więc dotarły pozostałe wyniki i tak:

Witamina B12 289 pg/ml (norma 197-771)
    Kwas foliowy 23,67 ng/ml (norma 3,1 - 17,5) :(

Homocysteinę badałam w lutym i wynosiła 10 (badanie nie było na czczo i lekarz kazał się nie przejmować) i w lipcu (już na czczo i w laboratorium, gdzie ją badają) i wynosiła 9,2

Jeśli chodzi o suplementy, to jakoś od początku roku (wcześniej łykałam zwykłu Folik) biorę Femibion 0 (skład mniej więcej wygląda tak: zawiera: foliany 800µg (400%)*, w tym: kwas foliowy 400µg, L-metylofolian wapnia (ekwiwalent kwasu foliowego) 416µg; witamina B2 1,4mg (100%)*; witamina B6 1,4mg (100%)*; witamina B12 2,5µg (100%)*; witamina D3 20µg (400%)*; witamina E 2,4mg (20%)*; jod 150µg (100%)*.

Dziś ma przyjść zestaw testDna, ale wyniki pewnie za jakieś dwa tygodnie.

No i dziś skończył mi się ten Femibion i teraz nie wiem, co zamówić? Iść od razu w Foliany? I jeśli tak, to co łykać dodatkowo???
    Oprócz tego Femibion'u łykam Koenzym Q10 (Ubichinol), wit D (duża dawka, bo z reguły mam niedobór) wit A i E, Omega3.

Za wszelkie rady będę wdzięczna :)

Ps. Miłego dnia!

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź w foliany!

Cabrera, Bocianiątko lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ