Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cabrera wrote:Reset, my takie Małżeństwa/Związki jak Twojej Koleżanki określamy jako "Zroślaki"
wszędzie zawsze wszystko razem!
Iza - my zroślakami na pewno nie jesteśmy, ale tak długa podróż samemu by mi się nie uśmiechałaKto z Was jedzie??
Ps. Iza, bo pamiętam, że niedawno robiłaś testDna - jutro mam dostać przesyłkę, jak długo czeka się na kuriera zwrotnego?
Mi dał pakiet lekarz na wizycie po poronieniu, więc nie zamawiałam, ale możesz wrzucić też ta kopertę normalnie do skrzynki pocztowej i ona też dojdzie. Albo jak nie chcesz Musisz znaleźć kuriera UPS u siebie i do niego zadzwonić sama i się umówić na odbiór, ale ja nie miałam na to czasu i normalnie poszłam i nadałam przesyłkę w punkcie ups.Cabrera lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
I pamiętaj żeby uzupełnić oświadczenie o danych, bo w maju weszło rodo i ja np. Nie wypełniam tego - później babka do mnie dzwoniła i kazała wypełnić i zeskanować na maila.
Jak nie masz tego to napisz do mnie na priv to Ci wyślę mailem jutro.
PS. Jedzie mąż i ja, za to kierowca siedzi na podłodze i jeczy że mu niewygodnie w pupke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 15:05
Cabrera, Kaczorka lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
ja jak zamawiałam ten pakiet to miałam w środku kopertę zwrotną. Na stronie tesdna była taka opcja żeby kuriera zamówić. Zamówiłam jednego dnia, a następnego rano kurier przyjechał. Tylko ja zamawiałam do pracy, bo u mnie i tak wszyscy wiedzą co i jak
Jakbym nie chciała czekać na kuriera to w pralni obok jest punkt ups i tam mogłabym zostawić. W sumie panikowałam, bo pierwszy raz zamawiałam kuriera po przesyłkę, ale jak ja to ogarnęłam to każdy da radę
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalgonia wrote:ja jak zamawiałam ten pakiet to miałam w środku kopertę zwrotną. Na stronie tesdna była taka opcja żeby kuriera zamówić. Zamówiłam jednego dnia, a następnego rano kurier przyjechał. Tylko ja zamawiałam do pracy, bo u mnie i tak wszyscy wiedzą co i jak
Jakbym nie chciała czekać na kuriera to w pralni obok jest punkt ups i tam mogłabym zostawić. W sumie panikowałam, bo pierwszy raz zamawiałam kuriera po przesyłkę, ale jak ja to ogarnęłam to każdy da radę
Tez zamówiłam do pracy, ale wersję "dyskretną"ma być nie oznakowana
Pytam, bo jeśli z dnia na dzień, to będą musiały Dziewczyny z biura przekazać Kurierowi - najwyżej powiem w pracy, że sprawdzam, czy mój Tata, to mój Tata
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 15:17
-
nick nieaktualny
-
No paczcie jaki ja nieogar jestem. Czytac nawet nie umiem. A moje tesciory były pozytywne i rano i wieczorem. No nic. Teraz będę sikac codziennie z nadzieją na kolejny pik lh.
Dziś przyszło 10 nordzikow i Co? Ja mam czekać miesiąc na ich użycie? Nie kcekce siurac i siurac bez końca
Izape_91, Malgonia, KateKum, StaraczkaNika, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Hope przeczytałam mężowi Twojego posta o nordzikach - jego mina bezcenna :pStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Izape_91 wrote:Hope przeczytałam mężowi Twojego posta o nordzikach - jego mina bezcenna :p
bo on nie zna takiej drugiej szalonej testerki jak ja
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dinusie!
Cabrera ten progesteron rzeczywiście bez szału. Ale może jednak owu była szybciej bądź później niż przypuszczasz? Kwas foliowy i B12 też badałaś?
Reset trzymam kciuki, żeby @ przyszła o czasie i nie przesunęła HSG na kolejny cykl.
By7mistake czekamy na Twoje chorwackie 2 kreski
Hope doskonale Cie rozumiemJuz jakiś czas temu zamowiłam 10 nordzikow i nie mogłam się doczekać września, aż zacznę sikać
teraz niestety już mi nie są potrzebne. Może któraś chętna żeby odkupić w okazyjnej cenie?
Mam też trochę leków na sprzedaż, ale muszę dokładnie ogarnać ile i do kiedy ważne. Byłybyście w ogóle zainteresowane?
-
Tosia, ja mogę odkupić nordy. Nie wiem, po co, ale niech leżą, może kiedyś będzie jeszcze sens testować
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ja nienawidzę bety. Ale to dlatego że od 2 lat miewam tylko choooyowe.
-
Kate kciuki zacisnieteStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
nick nieaktualnyKate, już bliżej niż dalej, będziemy tu wszystkie trzymać mocne kciuki
!
Tosia, tak, czekam jeszcze na wyniki b12 i kwasu. Homocysteine robiłam jakiś miesiąc temu, wiec na razie nie powtarzałam.
Tez chętnie odkupie nordy, choć mi bliżej w podejściu do testow do Kate - może dlatego, ze jeszcze nigdy dwóch kresek tam nie zobaczyłam -
nick nieaktualnyDzień dobry Dziewczęta
Mogę Was znowu pomęczyć pytaniami ???
A więc dotarły pozostałe wyniki i tak:
Witamina B12 289 pg/ml (norma 197-771)
Kwas foliowy 23,67 ng/ml (norma 3,1 - 17,5)
Homocysteinę badałam w lutym i wynosiła 10 (badanie nie było na czczo i lekarz kazał się nie przejmować) i w lipcu (już na czczo i w laboratorium, gdzie ją badają) i wynosiła 9,2
Jeśli chodzi o suplementy, to jakoś od początku roku (wcześniej łykałam zwykłu Folik) biorę Femibion 0 (skład mniej więcej wygląda tak: zawiera: foliany 800µg (400%)*, w tym: kwas foliowy 400µg, L-metylofolian wapnia (ekwiwalent kwasu foliowego) 416µg; witamina B2 1,4mg (100%)*; witamina B6 1,4mg (100%)*; witamina B12 2,5µg (100%)*; witamina D3 20µg (400%)*; witamina E 2,4mg (20%)*; jod 150µg (100%)*.
Dziś ma przyjść zestaw testDna, ale wyniki pewnie za jakieś dwa tygodnie.
No i dziś skończył mi się ten Femibion i teraz nie wiem, co zamówić? Iść od razu w Foliany? I jeśli tak, to co łykać dodatkowo???
Oprócz tego Femibion'u łykam Koenzym Q10 (Ubichinol), wit D (duża dawka, bo z reguły mam niedobór) wit A i E, Omega3.
Za wszelkie rady będę wdzięczna
Ps. Miłego dnia!
-
Idź w foliany!
Cabrera, Bocianiątko lubią tę wiadomość