Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyReset masakra z tym rozdaniem! Też bym pewnie przemycała ludzi, chociaż moi rodzice nigdy nie byli zainteresowani takimi wydarzeniami.
Minie ja Cię widziałam w zwykłej sukience w zwykły dzień i już wyglądałaś zajebiście, więc wróżę sukces Twojemu planowi. -
lamka wrote:Reset masakra z tym rozdaniem! Też bym pewnie przemycała ludzi, chociaż moi rodzice nigdy nie byli zainteresowani takimi wydarzeniami.
Moi BARDZO chcą iść (nawet bardziej niż M.), mało tego - nawet mój brat chciał iść. Ale mamy stanowisko rady - nie będzie weryfikacji na wejściu osób wchodzących (sic!), ale rada gwarantuje liczbę miejsc siedzących w ilości 1 ślubowany i 1 os. towarzysząca. Czytaj: moją mamę wyślę tam z godzinę wcześniej, bo ona jest operacji nogi, a przed kolejną i stać nie może, a podejrzewam, że jak przyjdzie do każdego więcej osób to nikt nie będzie się przejmował, czy dla danej osoby siedzi już jedna czy trzy osoby towarzyszące. Mimo wszystko czuję pewien niesmak...
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Minnie wyskakuj z koca i pokaż kiecę
Dziewczyny po prawie: oglądałyście serial "Sposób na morderstwo"? Opowiada o amerykańskich studentach prawa i do tego jest mega pani profesor (Viola Davis). W każdym odcinku jest nowa sprawa, a dodatkowo wszyscy są zamieszani w morderstwo Chyba pośle swoje dziecko (o ile się w końcu doczekam) na prawo. Przynajmniej będzie mogło spłacić mi ten kredyt A zbiera się, zbieraMeśka, Minie Black lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Minie popieram [/b]Bazylkove[/b]- wyskakuj spod koca i pokazuj całość!
Bazylkove- serialu nie znam, ale amerykańskie seriale do naszej rzeczywistości to mają się nijak Ba, nawet nasze rodzime prawo Agaty to bajeczka, którą ja oglądałam w kategorii: "a teraz się pośmiejemy i zobaczymy jak to wygląda oczami laików". Realizm serialu oddawało w moim odczuciu to, że Agata i inni mecenasowie zawsze szczęśliwie mieli miejsce do zaparkowania pod sądem Dziwnym trafem ja nieraz krążę i 40 minut
A, i zarobki też są niestety mitem. W Krakowie radca prawny po egzaminie zawodowym zatrudniony na etacie zarabia ok. 3200 netto, więc szału nie robi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 09:33
Minie Black lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Domyślam się, że rzeczywistość jest zupełnie inna, ale i tak lubię ten klimat
Faktycznie niskie te zarobki. A Ty w jakim kierunku chcesz pójść?7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
bazylkove wrote:Faktycznie niskie te zarobki. A Ty w jakim kierunku chcesz pójść?
Ja się nie nadaję na etat na dłuższą metę (potwornie trudno było mi po prowdzeniu restauracji przerzucić się na reżim etatowy, 8 godzinpracy, 26 dni urlopu itp. - w restauracji nigdy nie miałamtych 26 dni urlopu, ale też np. sama sobie wniosków urlopowych nie wypisywałam,a tu trzeba było się prosić i ustalać), więc pewnie za jakiś czas samozatrudnienie/ partnerstwo w obecnej kancelarii. Ale póki co zostaję na etacie, bo mam dobre warunki, a wiadomo - liczę na ciążę i macierzyński
bazylkove wrote:
Dziewczyny po prawie: oglądałyście serial "Sposób na morderstwo"? Opowiada o amerykańskich studentach prawa i do tego jest mega pani profesor (Viola Davis). W każdym odcinku jest nowa sprawa, a dodatkowo wszyscy są zamieszani w morderstwo Chyba pośle swoje dziecko (o ile się w końcu doczekam) na prawo. Przynajmniej będzie mogło spłacić mi ten kredyt A zbiera się, zbiera
Oglądałam wszystkie sezony i czekam na kolejny a to dopiero po wakacjachWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 10:39
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Meśka wrote:Oglądałam wszystkie sezony i czekam na kolejny a to dopiero po wakacjach
Ja chyba w innym wcieleniu byłam lekarzem (albo będę), bo namiętnie oglądam wszelkie seriale medyczne
Prawnicze kręcą mnie zdecydowanie mniejlamka lubi tę wiadomość
reset wrote:Ja chyba w innym wcieleniu byłam lekarzem (albo będę), bo namiętnie oglądam wszelkie seriale medyczne
Prawnicze kręcą mnie zdecydowanie mniej
Ja byłam lekarzo-prawnikiem Grey's Anatomy i How To Get Away With Murder to moje dwa ulubionereset, lamka lubią tę wiadomość
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualnybazylkove wrote:Minnie wyskakuj z koca i pokaż kiecę
Dziewczyny po prawie: oglądałyście serial "Sposób na morderstwo"? Opowiada o amerykańskich studentach prawa i do tego jest mega pani profesor (Viola Davis). W każdym odcinku jest nowa sprawa, a dodatkowo wszyscy są zamieszani w morderstwo Chyba pośle swoje dziecko (o ile się w końcu doczekam) na prawo. Przynajmniej będzie mogło spłacić mi ten kredyt A zbiera się, zbiera
no nieee, musiałyscie napisac o jakims seralu? miałam już nie oglądać pierdół a wziąc się za jakąś produtywną robotę na tym l4bazylkove lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O widzisz Meśka ja dopiero kończę 1.sezon. Powiedz tylko czy kolejne, to są inne historie czy sprawa tego morderstwa jej męża będzie się ciągnąć dalej?
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
bazylkove wrote:O widzisz Meśka ja dopiero kończę 1.sezon. Powiedz tylko czy kolejne, to są inne historie czy sprawa tego morderstwa jej męża będzie się ciągnąć dalej?
Zostanie wyjaśniona i kązdy następny sezon będzie następstwem ich działań i będą kolejne morderstwa z ich udziałem. Wszystko będzie się zazębiać więc nie można zacząc oglądać np. od 2 sezonu. Trzeba je przejść po kolei.
Masz fajnie bo wszystkie odcinki są w sieci. Ja musiałam co tydzień czekać na każdyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 11:09
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Meśka wrote:Zostanie wyjaśniona i kązdy następny sezon będzie następstwem ich działań i będą kolejne morderstwa z ich udziałem. Wszystko będzie się zazębiać więc nie można zacząc oglądać np. od 2 sezonu. Trzeba je przejść po kolei.
Masz fajnie bo wszystkie odcinki są w sieci. Ja musiałam co tydzień czekać na każdy
O to mi chodziło, dzięki za info
Z tym czekaniem, to ja tak teraz mam teraz z "Podręczną". Dzisiaj powinien pojawić się nowy odcinekKingulla lubi tę wiadomość
1x HSG, 2x HSC,
nick nieaktualnybazylkove wrote:O to mi chodziło, dzięki za info
Z tym czekaniem, to ja tak teraz mam teraz z "Podręczną". Dzisiaj powinien pojawić się nowy odcinekWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 11:38
Meśka, bazylkove, Minie Black lubią tę wiadomość
-
Skoro o filmach mowa ja zaczynam oglądać Gran Hotel nawet wczoraj jak byłam na pazurkach to mi dziewczyna puściła. Wciąga niesamowicie i jeszcze język hiszpański, który uwielbiam
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:Oglądam 1 odcinek. I już wiem że będę oglądać dalej :p w sensie to o morderstwie
przepadłaś, przykro miMinie Black lubi tę wiadomość
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Jak lubicie medyczne to polecam The Knick, tylko dwa sezony, ale warto obejrzeć. Miał być 3 no ale w końcu nie nakręcili. Opowiada o szpitalu w czasach, kiedy nie było jeszcze antybiotyków i o próbach wprowadzenia jakiś "standardów" operacji, zabiegów. Bardzo przyjemny klimat, dobrze dobrana muzyka. Z moim M-kiem wciągnęliśmy te dwa sezony w tydzień
Minie Black lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0