Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem że strasznie wam jęczę ale tekst z dzis raba mnie rozwalił, stary chodzi po mieszkaniu i w końcu pyta "gdzie są moje skarpetki? Nigdzie nie ma"
Ja na to nienaturalnie zdziwiona "taaaak? Naprawdę?"
"No serio nie ma nigdzie w żadnej szafce ani szufladzie. Przecież kupywalas mi ostatnio kilka par i gdzie to wszystko jest?"
Więc już puściłam oczywistą szydere i mówię "No niemożliwe? Nie poskladaly się same?"
Chyba załapał że one wciąż znajdują się brudne w koszu w łazience, bo od tygodnia nie robię praniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 12:49
reset, StaraczkaNika, Kargo31, Aga9090, Lunaris, Emiilka, Morusek, KateKum, frezyjciada lubią tę wiadomość
-
Cheresta, dooobre
Bazylkove- kciuczki za fermę jajek!
TV powiedziała ze dziś światowy dzień zwierząt Zrobiłyście już coś miłego dla swoich skarbusiów?
Mój kot dostała extra porcję przysmaków i teraz mnie kocha.
Czyż nie piękną msm etolę, lejdis?
EDIT: tak, to siwizna - nie farbowałam od marcaJakoś mi się nie chce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 13:01
Lunaris, bazylkove, Cheresta, Cabrera, Emiilka, KateKum, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cheresta "low ju"
Nika koteusz 1 klasa
Bazyklu kciuki!!!!!!!!!!!!!!*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Frelcia przybiegłam Ci napisać, że trzymam mocno kciuki! Nie udało się nam zgrać z przekazaniem brzuszka, który Ci kiedyś obiecałam, ale wierzę mocno że październik będzie dla Ciebie taki szczęśliwy jak dla mnie w 2017 a na przelomie czerwca i lipca ja się zgłoszę po brzuszek do Ciebie jak tylko dostaniemy zielone światło dla starań o drugiego bąbelka
Franio mocno trzyma kciuki za wszystkie e- ciocie i przesyła gorące buziaki
I wybaczcie, że tak wpadłam, ale jak tylko Reset napisała że Frelcia będzie podchodzić donice to przyleciałam jak na skrzydłachwrzucasz tu jeszcze zdjęcia Twoich przepięknych dań ?
-
Resecik to jest tak, że tą klinikę nam polecił nasz doktor. Bocian w Białym i Warszawę. U nas w 3city już byłam we wszystkich klinikach i w każdej coś było nie tak. Tutaj czuje się zaopiekowana i mam zaufanie do lekarza. Mają też duże zaplecze laboratoryjne przy uniwersytecie. Wiemy, że ta odległość jest mega duża, ale jeśli się nie uda (tfu tfu), to będziemy mieć świadomość że zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy
Nie wiem czy to co napisałam, jest zrozumiałe
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nick nieaktualnyLena21 wrote:Frelcia przybiegłam Ci napisać, że trzymam mocno kciuki! Nie udało się nam zgrać z przekazaniem brzuszka, który Ci kiedyś obiecałam, ale wierzę mocno że październik będzie dla Ciebie taki szczęśliwy jak dla mnie w 2017 a na przelomie czerwca i lipca ja się zgłoszę po brzuszek do Ciebie jak tylko dostaniemy zielone światło dla starań o drugiego bąbelka
Franio mocno trzyma kciuki za wszystkie e- ciocie i przesyła gorące buziaki
I wybaczcie, że tak wpadłam, ale jak tylko Reset napisała że Frelcia będzie podchodzić donice to przyleciałam jak na skrzydłachwrzucasz tu jeszcze zdjęcia Twoich przepięknych dań ?
Jejkuuuuwzruszyłam się! Dwa razy czytałam czy aby na pewno o mnie mowa
Miałam dłuższy odpoczynek od forum i wróciłam po laparo-histeroskopii
Jutro zaczynam stymulację na długim protokole, jeśli wszystko będzie dobrze na USG. Już wzięłam zastrzyki z gonapeptylu na wyciszenie. Dziękuję za tak miłe słowa
-
Bazylkove- cieszę się, że klinika wzbudza Wasze zaufanie. Myślę, że intuicja kobieca takie rzeczy potrafi wyczuć, więc na pewno warto jechać te kilometry! A Białymstoku dużo dobrego słyszałam, bo sama gdzieś tam z tyłu głowy muszę myśleć o ewentualnym ivf.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Frelcia_ wrote:Bazylkove to idziemy mniej więcej równo !
ja mam punkcje 17-tego.
Ooo jak miło, będziemy się wzajemnie wspieraća na jakich lekach jesteś?
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
nick nieaktualnybazylkove wrote:Ooo jak miło, będziemy się wzajemnie wspierać
a na jakich lekach jesteś?
Jutro ostatni zastrzyk rano z gonapeptylu potem menopur na pewno i nie wiem co jeszcze. Może gonal albo cetrotide do tego encorton, estrofem. Potem dojdzie lutinus, neoparin i femibion.
A Ty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 13:33
-
reset wrote:Bazylkove- cieszę się, że klinika wzbudza Wasze zaufanie. Myślę, że intuicja kobieca takie rzeczy potrafi wyczuć, więc na pewno warto jechać te kilometry! A Białymstoku dużo dobrego słyszałam, bo sama gdzieś tam z tyłu głowy muszę myśleć o ewentualnym ivf.
Tego słowa mi brakowało - INTUICJA
Bocian jest jeszcze w Warszawie i Katowicach, ta w Białymstoku jest największa i najbardziej znana z tego co udało mi się ustalić7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
Frelcia_ wrote:Jutro ostatni zastrzyk rano z gonapeptylu potem menopur na pewno i nie wiem co jeszcze. Może gonal albo cetrotide do tego encorton, estrofem. Potem dojdzie lutinus, neoparin i femibion.
A Ty?
Menopur, Puregon, Cetrotide i Ovarin. Nie pytałam co po transferze, pewnie też jakaś luteinka7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
Nika jakże dyskretnie zamazana twarz
mój futrzak dziś miał poranek na działce. Jak się przebiegła po mokrej trawie a potem wpadła w ziemię z kwiatami to nawet pysk miała brudny. Jak wrócę z rehabilitacji to chyba czeka nas kąpiel
Pytanie staraniowe mam, żeby nie było że tylko o glupotach. Dr. W zapisał mi letrozol/aromek od 5 do 9 dc. Czy to aby troszkę nie za późno? Jak brałam clo to od 3dc, fostimon chyba tak samo więc czemu to tak późno? -
nick nieaktualny
-
Cheresta- ja też kiedyś brałam od 5 do 9 dc. I o dziwo był wtedy pęcherzyk chyba w 16 dc, tylko nie pękł po Ovi.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Cheresta ja brałam lamette raz między 5 a 9dc, a raz 3-7.*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Kurka no u mnie owu w 18-20dc to standard ale liczyłam że na tym dopalaczu będzie szybciej. Nie chce robić samowoli i brać wcześniej, więc umowie się do InviMedu na 8dc i zobaczymy co tam rośnie. Dobry plan?
-
Frelcia_ wrote:będziemy miały brzuchy jak biedronki
Dobrze, że idzie zima i wszystko będzie pod sweterkami zakryte7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
nick nieaktualny
-
Frelcia_ wrote:Jejkuuuu
wzruszyłam się! Dwa razy czytałam czy aby na pewno o mnie mowa
Miałam dłuższy odpoczynek od forum i wróciłam po laparo-histeroskopii
Jutro zaczynam stymulację na długim protokole, jeśli wszystko będzie dobrze na USG. Już wzięłam zastrzyki z gonapeptylu na wyciszenie. Dziękuję za tak miłe słowa
Bardzo się cieszę, że jesteś. Pamietam Cię doskonale, pamietam walkę o lokal na żłobek, pamietam diagnozę i pamietam Twoje super inspiracyjne posiłkimoże to zabrzmi dziwnie, ale naprawdę myślałam o Tobie o zastanawiałam się co u Was
w okolicach mojego porodu przypominałam, że obiecałam Ci brzuszek, my mieliśmy bardzo trudny start, ale najważniejsze że z Franiem już wszystko ok