X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia25 wrote:
    Fozzie, nie raz wstawiałaś tu swoje zdjęcia, więc to żadna tajemnica dla wielu z nas kim jesteś. Także powiem Ci. Tak, to ten o którym myślisz
    Tosia - nie chciałam wprost, ale też podejrzewalam kiedyś, że Ty to Ty (mimo braku zdjec), a dzisiaj jakoś się złożyło, że o was myślałam nawet (fb podłożyl mi jego chyba zdjęcie w aktualnisciach).
    Mogę tylko współczuć sytuacji, zwłaszcza, że najgorsza jest niewiedza... Bo już zawsze niektóre pytania pozostaną w głowie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 21:23

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia, kiedyś polubiłas zdjęcie jednej z dziewczyn w konkursie na fb :)

Btw, lepiej się znam z jego bratem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 21:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia raczej nie luteina. Ona zawsze się rozpuszcza i taka papka jest z niej

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiaczku, dobrze Cię tu widzieć, ale strasznie czytać przez co musiałaś przejść.

Szczerze to myślę że skoro miałaś dostęp do jego konta to nawet jeśli policja dałaby radę jakoś odzyskać historię wyszukiwań to nikt nie mógłby mu udowodnić że to on wyszukiwał te leki. Mogłabyś wyjść na tym z jeszcze gorszymi ranami na psychice gdyby oskarżenia odwróciły się przeciwko Tobie.

W ten czy inny sposób postaraj się wrócić do siebie, a jak będziesz gotowa to gdzieś ram się przypałęta jakiś sensowny facet i wszystko się potoczy tak jak powinno.

Kibicuję Ci nawet jak nie piszesz, ale odzywaj się chociaż czasem.

Co do luteiny to u mnie rozpuszcza się do papki i to szybko. Po porannej aplikacji wypływa po ok 3 h już przerobiona.

Arthrotec miałam podany raz i nic nie wypłynęło, ale w szpitalu włożyli tak głęboko że aż bolało (skręcałam się z bólu na fotelu), więc nie ma co porównywać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 21:35

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia, baby wszystko zdemaskują ;)

Ale dzisiaj to Cię przywolalam chyba myślami!

Niemniej jednak mocno Ci kibicuje, żeby znalazł się facet, który będzie z Tobą na dobre i złe i pozwoli Ci na radość i macierzyństwo!

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez rocznik zacny 1991 :P

Fozzie, Twój suwaczek dnosi, że zostało 69 dni ! :D

Tosia fajnie, że jesteś, ale niefajnie czytać takie historie... Moim zdaniem Nika ma rację, nie rozdrapuj ran, bo możesz po tym cierpieć jeszcze bardziej, a chyba zależy Ci na szybkim powrocie do normalności. Nie wiem sama co bym zrobiła w takiej sytuacji. Cokolwiek nie postanowisz, jesteśmy tutaj cały czas i możesz się wygadać.

Ja mam szalony pomysł... za rok zamierzam go zrealizwoać i jestem podekscytowana i trochę przerażona! Szkoda, że wcześniej o nim nie pomyślałam, ale trudno, ten rok też dobrze wykorzystam ! Pewnie potem będę płakać :P

Fozzie Bear, StaraczkaNika, lamka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%

Wysłany: 28 października 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - zakładasz zakład krawiecki?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulku to skoro najmłodszy drzwi zamyka to będę to ja! Bo ja rocznik 92 :D

Eeeej ja bym Was chciała wszystkie w realu poznać! Bo jeśli każda z Was jest taka ciepła i kochana jak Małgonia to była bym w towarzyskim raju! <3

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - masz rację, nie zauważyłam! Oby małż się nie doliczyl dzisiaj, bo jeszcze będzie próbował coś wyegzekwować ;-D

Izape_91 lubi tę wiadomość

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez to ja jestem najmłodsza ! Ha! Również '92 :D A ostatnio była tu mowa o listopadowych dziewczynach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 21:52

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieeeeee Cheresta jak Ty masz urodziny po mnie, to faktycznie.... No dobra to ja zgasze światło a Ty zamkniesz drzwi, AAAAALLLEEEE z dzieckiem na ręku! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 21:54

Cheresta lubi tę wiadomość

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez rozbiłaś 600 więc mam nadzieję że Twoje słowa mają moc :D

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo patrz! Faktycznie! Słowa same w sobie może nie, ale modlitwy tak i mam głęboką nadzieję, że W K O Ń C U Najwyższy ich wysłucha :)

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, no to w takim razie mnie zdołowałyście :D czyli nie jestem już taka młoda.

Nikuś, dobrze węszysz, ale póki co to mam ochotę się szkolić, znowu wyjazdowo, znowu w Krakowie, ale co z tego wyjdzie, kto to wie ! Życie mi ucieka, trzeba zrobić coś dla siebie przed śmiercią :P jaram się !!!!!

Fozzie Bear, StaraczkaNika, Lunaris, reset, Emiilka lubią tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - jesteśmy równie młode! Tylko nam się kalendarz przestawił! Swoją drogą też masz takie odczucie, że jak ktoś może być młodszy od nas, skoro my takie gowniaki? :D (dziewczyny nie chce was urazić - chodzi mi o to, że jak ktoś pyta ile mam lat odruchowo odpowiadam, że 23 ;-D )

Izape_91 lubi tę wiadomość

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać tylko cały czas myślę co będzie jak jutro zobaczę negatywny :(
    Może lepiej by było gdybym poczekala do tej bety, ale z drugiej strony skręca mnie ciekawość
    Wiem że strasznie marudzę ale co poradzić jak to siedzi w głowie? Raz się szala bardziej przechyla w na tak, raz na nie i tak w kółko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 22:11

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png

Wysłany: 28 października 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Nie mogę spać tylko cały czas myślę co będzie jak jutro zobaczę negatywny :(
    Może lepiej by było gdybym poczekala do tej bety, ale z drugiej strony skręca mnie ciekawość
    Wizualizuj pozytywa!
    Kurczaki, ale to też nie da Ci zasnąć. To może myśl o czymś przenudnym... bo ja wiem... może o kaczkach?

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta - wiesz, ja już idę spać, ale po to żeby od samego rana zaciskac kciuki za Ciebie i Hope! Obie nasikacie na patyki i będą 2x2 kreski! A na porodówce sobie piccolo razem będziecie popijać!

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta, nie myśl za dużo, idź spać, obudź się, nie zapomnij pierwszego sika wyłapać i potem to już będzie tylko raadość !

Fozzie, no ja to jestem mentalnie dzieciak, zatrzymalam sie gdzieś na 18 rż., więc tak czy siak jestem od Ciebie młodsza jakieś 5 lat. starucho :P

S3YWp2.png

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika z kaczkami to mi się rosół kojarzy to może lepiej nie :D A jeszcze jutro na takim tłustym kaczym udku będę kapustę kiszoną gotować omnomnom
    Oby tak było jak mówicie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 22:20

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ