X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoń, wpadam pogratulować 10 tygodnia!
    Kciuki za dzisiejszą wizytę!

Malgonia lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgon, melduje się z kciukami :)

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie min 20 minut opoznienia. Rozumiem, ze dr W sie nie spieszy na wizytach i ma opoznienia, ale nie lubie jak lekarze sie do pracy spozniaja.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • reset Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, ja dziś dziś zwolniłam z pracy, więc kciuki mam wolne i w całości dla Ciebie :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    U mnie min 20 minut opoznienia. Rozumiem, ze dr W sie nie spieszy na wizytach i ma opoznienia, ale nie lubie jak lekarze sie do pracy spozniaja.
    Oj mam tak samo. Dobrze, że 20 a nie np 50 ;)

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jakas pani przyszla bez kolejki.. poinformowaly ja panie ze sie dr spozni, ale o tym, ze jest jeszcze pacjentka to juz nie wiec czuje ze sie bedzie chciala wryc.. a mnie nerwy zjedza

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Jeszcze jakas pani przyszla bez kolejki.. poinformowaly ja panie ze sie dr spozni, ale o tym, ze jest jeszcze pacjentka to juz nie wiec czuje ze sie bedzie chciala wryc.. a mnie nerwy zjedza
    Oby weszła ale PO Tobie ! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, trzymaj się <3

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia powodzenia :) trzymam kciuki
    Troszkę otrzepalam piórka, tym bardziej po wpisie reset (reszty dziewczyn z resztą też) i juz nie widzę świata w tak ciemnych barwach. Mimo to nie umawiamy się do W na wymazy do IUI. Odpuszczamy na jakiś czas, tym bardziej że szykują u nas duże zmiany.
    Poza tym dziś 12dpo a ja dostałam plamienia :/ trochę krótka ta faza lutealna

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Małgoń! :)

By7 - mega, to musi być znak :) Trzymam mocno kciuki

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dzidziusiem wszystko ok. Ma 25 mm co odpowiada wiekowi ciazy. Serduszka nie mierzylysmy. Powiedziala ze poki co wszystko wyglada prawidlowo. Usg nie takie super jak u doktora W, ale widzialam jak sie rusza :)

nowa na dzielni, Achia, frezyjciada, reset, Cabrera, Izape_91, Kaczorka, Yoselyn82, Aga9090, Cheresta, by7mistake, JustynaG, Bajkaaa, Tosia25, Lunaris lubią tę wiadomość

age.png

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś na tym etapie, o który, marzę żeby iść kiedyś na wizytę i żeby wszystko było ok :). Bardzo, bardzo się cieszę :). Ja ostatnią wizytę, na której wszystko było ok miałam w niecałym 7 tygodniu, potem dopiero na początku skończonego 11 i teraz się zastanawiam, czy on np. zaczął w pewnym momencie wolno rosnąć i stanął, czy to się stało nagle, trochę mnie to dręczy. W każdym razie czuje właśnie, że te dobre wymiary w 9 tygodniu to taki przełomowy moment :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 14:58

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    By7 każda modlitwa, choćby najkrótsza, wypowiedziana z głęboką wiarą ma moc sprawczą <3 szepnę i ja tam gdzie trzeba, o to co potrzeba ;)
    Małgoń to teraz czekam na spam zdjęciowy rosnącego brzuszka ;)

Przepraszam Was,że mnie nie ma tutaj ostatnio, ale jestem w b.ogromnym niedoczasie, sezon,więc jestem sama z chłopcami non stop, mąż wraca jak już śpią, ja próbuje ogarnąć cokolwiek w domu jak tych gnomów uda się uśpić, Tymek zasypia przed północą, Florek budzi się ok 1 na cyca, więc tego czasu mam niewiele. Wstają 4.30-6.00 max, także chodzę jak zombie, bo przecież jak nie jeden to drugi się budzi. Do tego robotnicy na budowie, za tydzień do szpitala z Florkiem i już mnie żołądek boli na samą myśl. Ja nadal bez@ po porodzie, choć pms to ja mam jak stąd do wieczności ostatnio. Ba! nawet sikałam żeby tą @ wywołać i niestety, ale ta metoda nie działa. Czytam na bieżąco,ale nie mam czasu usiąść odpisywać. W tym momencie piszę na tel jedną ręką i mieszam sos na obiad,a drugą trzymam Florka przy cycu... no ale w takiej sytuacji musiałam odp By7 :)

Ana! co się z Tobą dzieje?! martwię się

Malgonia, by7mistake lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa powiem Ci, ze ktos moze uznac, ze przesadzam, ale mi yo tez nie dawalo spokoju. Bylam ba wizycie 6+2 a potem 10+0
    Dzidzis mial 18-20 mm. Jestem tydzien dalej niz ostatnio wiec to juz duzo. Mam nadzie, ze juz zadna z nas nigdy nie bedzie musiala miec takich rozkminek.

age.png

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kudlaty durnowaty..
    17 juz co prawda minela, ale Achia wszystkiego co najpiekniejsze dla Ciebie. Niech kazdy dzien bedzie radosny. 100 lat :*

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Ja kudlaty durnowaty..
    17 juz co prawda minela, ale Achia wszystkiego co najpiekniejsze dla Ciebie. Niech kazdy dzien bedzie radosny. 100 lat :*
    Dziękuję!:*

A jesteś już umówiona na prenatalne?:)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia gratulacje dobrych wieści :) niech się Dzidziuś rozwija na potęgę <3

Nowa -śliczne plasterki :D

by7- KCIUKI !!!

Cheresta :( mimo wszystko życzę tego co tak pięknie Nowa napisała: żeby to był ostatnia kreska przed tymi dwoma wyczekanymi!

Iza :D cieszę się że "zalewacie formę" :D będzie z tego coś fajnego!

Dobranoc wszystkim -padam na twarz :P

Malgonia, nowa na dzielni, Izape_91 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris mam nadzieje, ze etap w ktorym da sie pospac przy dziecku juz niedlugo.

Achia prenatalne w IMiD mam 12 czerwca, tydzien pozniej odbieram pappe i chcialabym sie z W umowic.

Lunaris lubi tę wiadomość

age.png

• by7mistake Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoń, wczoraj tylko polubiłam z braku czasu, ale dziś napiszę, że PRZEOGROMNIE się cieszę z takich cudownych wiadomości!! Dostałaś zdjęcie z USG? chętnie byśmy pooglądały :D

Achia, spóźnione wszystkiego najlepszego! :*

Frez, dziękuję :* Wybuchłam śmiechem przez Twoje PMS stąd do wieczności :D Szczerze współczuje takiego młynu, ale mam nadzieję że w końcu znajdziesz chwilę dla siebie żeby choć troszkę odetchnąć i nabrać sił :)

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, poka brzucha ;) No weeeeź. Nacieszyłybyśmy oczki!

Cabrera, Achia, by7mistake, Malgonia lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ