X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Mam teraz totalny zjazd emocjonalny. Cholernie sie ciesze, ze ja zobaczylam, a z drugiej strony jestem wystraszona przez ta szyjke. :-(
    Karma będzie dobrze, poleżysz, poodpoczywasz i będzie ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Mam teraz totalny zjazd emocjonalny. Cholernie sie ciesze, ze ja zobaczylam, a z drugiej strony jestem wystraszona przez ta szyjke. :-(
    Kochana czułam się dokładnie tak samo tydzień temu! Będziesz się oszczędzać i będzie dobrze na pewno! A kazał Ci się wcześniej pojawić żeby zobaczyć jak sytuacja? Mi mówił żeby po 2 tyg przyjść a że akurat mam połówkowe to wtedy poproszę o zmierzenie.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:

Karma ten strach jest naturalny, sama wiesz ile z nas szyjka postraszyła lub nadal straszy w ciąży, jednak pamiętaj że luteina plus dużo odpoczynku najczęściej zapobiega dalszemu skracaniu. A miałaś wcześniej mierzoną czy to pierwszy pomiar? Bo u mojego prowadzącego moja szyjka od początku miała 32-33 mm i po prostu trzeba było pilnować, żeby dalej się nie skracała. Dopiero w okolicach USG III trymestru trochę bardziej się skróciła.
    Głowa do góry, tylko teraz włącz tryb leniwej królowej ;)

Edit: poza tym przy szyjce chyba ważniejsze niż długość jest to czy jest twarda i zamknięta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 17:54

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobote jestem na polowkowych u niego wiec na pewno zerknie i tydzien pozniej tez podjade tak jak mowil miedzy pacjentkami i zerknie jak wyglada po takim czasie. Fakt,ze to byl pierwszy jej pomiar.

Zadam glupie pytanie pewnie. Czy ta szyjka moze sie wydluzyc? Czy bardziej jak juz rusza to tylko w strone skracania? Nie spytalam dr z tego wszystkiego.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówił że może się wydłużyć :) ale jak to pierwszy pomiar to może taka jest Twoja długość i taka natura i tyle?:)
    Bo mi ewidentnie się skróciła. I mam nadzieję właśnie że się wydłuży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma może się wydłużyć i tego Ci życzę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rozmawiałam z emkiem o jego pracy na kopalni i chyba żałuję, że pytałam... :/ masakra co się dzieje

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chciałabym aby było tak jak mówicie.
    Miałam nadzieję że dzisiaj mnie już zostawi, męczę się strasznie. Wydaję mi się ze najgorszy w tym wszystkim jest strach czy z mała wszystko dobrze. Ja jakoś przeżyje,ale jak maleństwo się nie rusza to ja dostaje szału i zaczynam fiksowac. Niestety ostatnio coraz częściej wykręca mi takie numery.
    W czwartek kolejna wizyta może coś się ruszy do tego czasu.
    Karma u mnie szyjka do 30 tygodnia się wyciagala.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela- a najpierw Ci się skróciła a potem wyciągnęła?

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Emilko tylko się nam nie przemęczaj!! Teraz nie czas na to!!!!
    Trzymam kciuki, zeby wszystko udało się ogarnąć bezboleśnie i zeby Antoś (?? imię zostaje??) był wyrozumiały :)

Właśnie błogosławię niebiosa, że póki co ta szyjka moja jest wyrozumiała, bo czasami dnia mi nie starcza, tyle załatwiam. Ale są plusy: teraz mi dni tak szybko lecą, że nie mam czasu na żadne stresy. W zeszły pon. na usg 3 trymestru, gin mówił, ze ginekologicznie wszystko ok, więc sobie pozwalam. Chcę wyprowadzić wszystko na prostą przed wrześniem - wtedy przystopuję. A do brzuszka mówimy: synek :) Chyba nie będzie Antosia, m.in. na ogromną popularność tego imienia. Zobaczymy, czy Emek będzie nadal forsował swój pierwszy typ (buziaczki dla Dominisia Lamko! ;)).

Ps. Rucolko, kciuki za dzisiejszą wizytę! Słyszałam, że dzwonili, tylko nie wiedziałam, w którym kościele :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma cieszę się, że z Emilią wszystko w porządku :) a szyjka... Już chyba wszystko zostało powiedziane, mam nadzieję, że i luteina, i odpoczynek ją wydłuży, żebyś była spokojniejsza :)

Rucola, odpowiedź, że branża medyczna mi starczy, dziękuję :D a takiego wyniku po Tardyferonie tylko pozazdrościć, jak u mnie się nie poprawi znacząco w następnych badaniach, to porzucę sztuczną witaminę C na rzecz soku pomarańczowego :D

Luna czekamy na informacje :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 18:45

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1b6d20cd559.jpg

Pisze na szybko, bo muszę pobyć z emkiem, bardzo się stresował. Szyjka się skraca i rozwiera od zewnątrz, podobno może tak już być na tyn etapie ale jednak mnie to martwi.

Serduszko... Jego sprzętem nie dotrze do zastawki aortalnej, ale w mitralnej i trojdzielnej widzi niedomykalnosc i fale zwrotne. Gdyby wada miała się cofnąć to już by się tak stało. Więc raczej nastawiamy się na cc w Łodzi :( :( :( teraz tylko modlić się, żeby nie było gorzej na następnym echo

A i waży 1273g, brzuszek do tyłu o tydzień, ale tym się nie martwię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 18:52

Jeżowa, Patrycja20, Phnappy, pilik, nick nieaktualny, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma cieszę się, że z Emilką wszystko w porządku. Postaraj się więcej odpoczywać, z szyjka powinno być wszystko dobrze. Ja też słyszałam, że może się wydłużyć.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, clexane wbija się pionowo od góry w takiego grubszego fauda skóry. I ja wcale nie wprowadzam igły powoli - wolę to zrobić szybko, za to potem wypuszczam płyn powolutku.

A jeśli już mowa o clexane - gdzie je teraz przechowujecie? Jestem pewna że w dzień msm s domu powyżej 25 stopni :/
    Trzymam w przedpokoju, bo tam słońce nie dociera, ald moze jednak lepiej w lodówce?

Ja właśnie wróciłam od pani immunolog - zwiększyła mi clexane na 0.8 :/ Wbijać taką ilość to dopiero będzie wzywanie. Ale damy radę, skoro trzeba.

Karma - i Tobie się trafiła szyjka szuja, ale nie martw się - polegiwanko i luteina naprawdę pomagają. Ja mam szyjkę dłuższą niż 2 miesiące temu.
    Gratuluję dużej, zdrowej córeczki :D
    Czemu musisz sprawdzac jej EKG?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, to spędzajcie teraz razem z mężem czas i odstresowujcie się na ile możecie. CC w Łodzi dla dobra Zuzi zniesiesz bez problemu i wszystko inne też zorganizujesz, jesteś super dzielna! Przykro mi, że te wieści, które nam przynosisz są martwiące, ale wierzę, że wszystkie trudności pokonacie! A polubiłam za tę ślicznotkę na zdjęciu :*

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Melevis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna cudowna Mała! Będziecie pod dobrą opieką, trzymam mocno za Was kciuki! No i też słyszałam, że szyjka może się wydłużyć <3

Rucola ja też na działalności, dostaje macierzyńskiego średnio 1400zł i z tego muszę jeszcze opłacić skladke zdrowotną. Ogólnie śmiech na sali - kobiety nigdy nie pracujące, nie odprowadzające składek dostają tyle, co ja...
    EDIT: Oczywiście nie mam na myśli, że powinny dostawać mniej! Ale jednak ja bym mogła dostawać więcej :D

Karma odpoczywaj ile wlezie, szyjka da radę :)

Minnie zainspirowałaś mnie do słoików - jutro jadę na zakupy i będę robić leczo i sos boloński do słoików. Jak będę miała lenia w dupie (albo jak moje dzieci uznają, że za bardzo się nudzę i urozmaicą mi czas) to pyk! i z głowy :)

Lele dostała dzisiaj pierwszego chrupka, jaka radocha była :D

a8f81ad2c1dd03a6med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 19:01

KateHawke, Jeżowa, Emiilka, nick nieaktualny, Lunaris, Siwulec, Patrycja20, olik321, Kaczorka, emi2016, Bajkaaa, Rucola, nick nieaktualny, Nadzieja22, Karma88, malka, Lena21 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pytanko:
    - Czy któraś z Was posiada / ma zamiar kupić tulika? Co myślicie na ten temat?

Melevis ponawiam pytanie o rozmiar chusty wspólnej dla mnie 165cm i męża 185cm, szczupły. :-)

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie za 100 punktów... Czy jak dziadek kilka lat temu miał półpaśca to może mu się teraz "odnowić"...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 19:15

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- śliczna córeczka :) wierzę że sobie poradzicie w tej sytuacji. Wiem że chcieliscie usłyszeć lepsze wieści ale jestescie dzielni i na pewno uda Wam się poukładać wszystko tak żebyś w miarę możliwości spokojna jechała na poród do Łodzi. Kciuki cały czas zaciśnięte za Was i za Malutką.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja byłam pewna na 100%, że kupujemy aż położna na szkole rodzenia powiedziała, że wszyscy znani jej ortopedzi odradzają, bo ma zły wpływ na stawy biodrowe i potem dzidzię potrzebują rehabilitacji... Próbowałam potem znaleźć potwierdzenie tej teorii gdzieś w internecie, nie znalazłam takich informacji (raczej pozytywne, przynajmniej w kwestii stawów biodrowych), no ale ziarno niepewności zostało we mnie zasiane... A przede wszystkim w moim mężu, który kategorycznie nie zgadza się obecnie na Tulika.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ