WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Mam teraz totalny zjazd emocjonalny. Cholernie sie ciesze, ze ja zobaczylam, a z drugiej strony jestem wystraszona przez ta szyjke. :-(
    Karma będzie dobrze, poleżysz, poodpoczywasz i będzie ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Mam teraz totalny zjazd emocjonalny. Cholernie sie ciesze, ze ja zobaczylam, a z drugiej strony jestem wystraszona przez ta szyjke. :-(
    Kochana czułam się dokładnie tak samo tydzień temu! Będziesz się oszczędzać i będzie dobrze na pewno! A kazał Ci się wcześniej pojawić żeby zobaczyć jak sytuacja? Mi mówił żeby po 2 tyg przyjść a że akurat mam połówkowe to wtedy poproszę o zmierzenie.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:

Karma ten strach jest naturalny, sama wiesz ile z nas szyjka postraszyła lub nadal straszy w ciąży, jednak pamiętaj że luteina plus dużo odpoczynku najczęściej zapobiega dalszemu skracaniu. A miałaś wcześniej mierzoną czy to pierwszy pomiar? Bo u mojego prowadzącego moja szyjka od początku miała 32-33 mm i po prostu trzeba było pilnować, żeby dalej się nie skracała. Dopiero w okolicach USG III trymestru trochę bardziej się skróciła.
    Głowa do góry, tylko teraz włącz tryb leniwej królowej ;)

Edit: poza tym przy szyjce chyba ważniejsze niż długość jest to czy jest twarda i zamknięta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 17:54

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobote jestem na polowkowych u niego wiec na pewno zerknie i tydzien pozniej tez podjade tak jak mowil miedzy pacjentkami i zerknie jak wyglada po takim czasie. Fakt,ze to byl pierwszy jej pomiar.

Zadam glupie pytanie pewnie. Czy ta szyjka moze sie wydluzyc? Czy bardziej jak juz rusza to tylko w strone skracania? Nie spytalam dr z tego wszystkiego.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówił że może się wydłużyć :) ale jak to pierwszy pomiar to może taka jest Twoja długość i taka natura i tyle?:)
    Bo mi ewidentnie się skróciła. I mam nadzieję właśnie że się wydłuży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma może się wydłużyć i tego Ci życzę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rozmawiałam z emkiem o jego pracy na kopalni i chyba żałuję, że pytałam... :/ masakra co się dzieje

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chciałabym aby było tak jak mówicie.
    Miałam nadzieję że dzisiaj mnie już zostawi, męczę się strasznie. Wydaję mi się ze najgorszy w tym wszystkim jest strach czy z mała wszystko dobrze. Ja jakoś przeżyje,ale jak maleństwo się nie rusza to ja dostaje szału i zaczynam fiksowac. Niestety ostatnio coraz częściej wykręca mi takie numery.
    W czwartek kolejna wizyta może coś się ruszy do tego czasu.
    Karma u mnie szyjka do 30 tygodnia się wyciagala.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela- a najpierw Ci się skróciła a potem wyciągnęła?

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Emilko tylko się nam nie przemęczaj!! Teraz nie czas na to!!!!
    Trzymam kciuki, zeby wszystko udało się ogarnąć bezboleśnie i zeby Antoś (?? imię zostaje??) był wyrozumiały :)

Właśnie błogosławię niebiosa, że póki co ta szyjka moja jest wyrozumiała, bo czasami dnia mi nie starcza, tyle załatwiam. Ale są plusy: teraz mi dni tak szybko lecą, że nie mam czasu na żadne stresy. W zeszły pon. na usg 3 trymestru, gin mówił, ze ginekologicznie wszystko ok, więc sobie pozwalam. Chcę wyprowadzić wszystko na prostą przed wrześniem - wtedy przystopuję. A do brzuszka mówimy: synek :) Chyba nie będzie Antosia, m.in. na ogromną popularność tego imienia. Zobaczymy, czy Emek będzie nadal forsował swój pierwszy typ (buziaczki dla Dominisia Lamko! ;)).

Ps. Rucolko, kciuki za dzisiejszą wizytę! Słyszałam, że dzwonili, tylko nie wiedziałam, w którym kościele :D

lamka lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma cieszę się, że z Emilią wszystko w porządku :) a szyjka... Już chyba wszystko zostało powiedziane, mam nadzieję, że i luteina, i odpoczynek ją wydłuży, żebyś była spokojniejsza :)

Rucola, odpowiedź, że branża medyczna mi starczy, dziękuję :D a takiego wyniku po Tardyferonie tylko pozazdrościć, jak u mnie się nie poprawi znacząco w następnych badaniach, to porzucę sztuczną witaminę C na rzecz soku pomarańczowego :D

Luna czekamy na informacje :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 18:45

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1b6d20cd559.jpg

Pisze na szybko, bo muszę pobyć z emkiem, bardzo się stresował. Szyjka się skraca i rozwiera od zewnątrz, podobno może tak już być na tyn etapie ale jednak mnie to martwi.

Serduszko... Jego sprzętem nie dotrze do zastawki aortalnej, ale w mitralnej i trojdzielnej widzi niedomykalnosc i fale zwrotne. Gdyby wada miała się cofnąć to już by się tak stało. Więc raczej nastawiamy się na cc w Łodzi :( :( :( teraz tylko modlić się, żeby nie było gorzej na następnym echo

A i waży 1273g, brzuszek do tyłu o tydzień, ale tym się nie martwię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 18:52

Jeżowa, Patrycja20, Phnappy, pilik, blue00, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma cieszę się, że z Emilką wszystko w porządku. Postaraj się więcej odpoczywać, z szyjka powinno być wszystko dobrze. Ja też słyszałam, że może się wydłużyć.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, clexane wbija się pionowo od góry w takiego grubszego fauda skóry. I ja wcale nie wprowadzam igły powoli - wolę to zrobić szybko, za to potem wypuszczam płyn powolutku.

A jeśli już mowa o clexane - gdzie je teraz przechowujecie? Jestem pewna że w dzień msm s domu powyżej 25 stopni :/
    Trzymam w przedpokoju, bo tam słońce nie dociera, ald moze jednak lepiej w lodówce?

Ja właśnie wróciłam od pani immunolog - zwiększyła mi clexane na 0.8 :/ Wbijać taką ilość to dopiero będzie wzywanie. Ale damy radę, skoro trzeba.

Karma - i Tobie się trafiła szyjka szuja, ale nie martw się - polegiwanko i luteina naprawdę pomagają. Ja mam szyjkę dłuższą niż 2 miesiące temu.
    Gratuluję dużej, zdrowej córeczki :D
    Czemu musisz sprawdzac jej EKG?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, to spędzajcie teraz razem z mężem czas i odstresowujcie się na ile możecie. CC w Łodzi dla dobra Zuzi zniesiesz bez problemu i wszystko inne też zorganizujesz, jesteś super dzielna! Przykro mi, że te wieści, które nam przynosisz są martwiące, ale wierzę, że wszystkie trudności pokonacie! A polubiłam za tę ślicznotkę na zdjęciu :*

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Melevis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna cudowna Mała! Będziecie pod dobrą opieką, trzymam mocno za Was kciuki! No i też słyszałam, że szyjka może się wydłużyć <3

Rucola ja też na działalności, dostaje macierzyńskiego średnio 1400zł i z tego muszę jeszcze opłacić skladke zdrowotną. Ogólnie śmiech na sali - kobiety nigdy nie pracujące, nie odprowadzające składek dostają tyle, co ja...
    EDIT: Oczywiście nie mam na myśli, że powinny dostawać mniej! Ale jednak ja bym mogła dostawać więcej :D

Karma odpoczywaj ile wlezie, szyjka da radę :)

Minnie zainspirowałaś mnie do słoików - jutro jadę na zakupy i będę robić leczo i sos boloński do słoików. Jak będę miała lenia w dupie (albo jak moje dzieci uznają, że za bardzo się nudzę i urozmaicą mi czas) to pyk! i z głowy :)

Lele dostała dzisiaj pierwszego chrupka, jaka radocha była :D

a8f81ad2c1dd03a6med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 19:01

KateHawke, Jeżowa, Emiilka, -Mamunia-, Lunaris, Siwulec, Patrycja20, olik321, Kaczorka, emi2016, Bajkaaa, Rucola, blue00, Nadzieja22, Karma88, malka, Lena21 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pytanko:
    - Czy któraś z Was posiada / ma zamiar kupić tulika? Co myślicie na ten temat?

Melevis ponawiam pytanie o rozmiar chusty wspólnej dla mnie 165cm i męża 185cm, szczupły. :-)

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie za 100 punktów... Czy jak dziadek kilka lat temu miał półpaśca to może mu się teraz "odnowić"...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 19:15

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- śliczna córeczka :) wierzę że sobie poradzicie w tej sytuacji. Wiem że chcieliscie usłyszeć lepsze wieści ale jestescie dzielni i na pewno uda Wam się poukładać wszystko tak żebyś w miarę możliwości spokojna jechała na poród do Łodzi. Kciuki cały czas zaciśnięte za Was i za Malutką.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja byłam pewna na 100%, że kupujemy aż położna na szkole rodzenia powiedziała, że wszyscy znani jej ortopedzi odradzają, bo ma zły wpływ na stawy biodrowe i potem dzidzię potrzebują rehabilitacji... Próbowałam potem znaleźć potwierdzenie tej teorii gdzieś w internecie, nie znalazłam takich informacji (raczej pozytywne, przynajmniej w kwestii stawów biodrowych), no ale ziarno niepewności zostało we mnie zasiane... A przede wszystkim w moim mężu, który kategorycznie nie zgadza się obecnie na Tulika.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ