WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Kochana to jest brutto
    a to znich chu*** niedobre :P
    Nie wiesz ile procent zabieraja?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, czy używacie jakieś produkty które mają rozjaśnić już powstałe rozstępy?
    Ja namietnie smaruję się biooilem, ponoć łagodzi nowe rozstępy i potem szybciej się maskują

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam powiedzieć, że nie żyje. Jak jutro postanowie coś znów wekować to proszę palnijcie mnie w głowę!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8219ab5dc80d.jpg

Jeżowa, Aga9090, Achia, lamka, Luna1993, Nadzieja22, Siwulec, Emiilka, pilik, ibishka, Lunaris, Amal, Lena21 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, współczuje :( ale moim zdaniem dobrze, ze nie wywołucie już teraz na szybko na siłę. Dajcie jeszcze Malutkiej trochę czasu a Ty wypróbuj wszystkich możliwych domowych sposobów :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie ja tylko chciałam napisac, ze jesteś PERFEKCYJNĄ PANIĄ DOMU.
    Pewnie teściowa Cię uwielbia :P

Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Wiesz aż byłam sprawdzić na necie i faktycznie to jest brutto :/ ja byłam pewna że netto, ale jaja

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, czy używacie jakieś produkty które mają rozjaśnić już powstałe rozstępy?
    Spróbuj Cicatridina smarować, mnie pomogła

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, moja teściowa to typ człowieka, który ma wszystko gdzieś - jest na emeryturze i przezywa drugą młodość, więc jej to tam zwisa i powiewa co u syna się dzieje. Z jednej strony super, bo widzę ja 2/3 razy w roku i nie wchodzi mi w paradę, ale czasem by się przydała w pomocy np przy wnukach (ale te też ma gdzieś - wychodzi z założenia, że swoje dzieci wychowała i jest git)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 15:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    NA tym kalkulatorze się zgadza tylko zaznacz, że nie oblicza kwoty wolnej i składek zus
    https://www.infor.pl/kalkulatory/brutto_netto.html#form

• Rucola Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Rucola, moja teściowa to typ człowieka, który ma wszystko gdzieś - jest na emeryturze i przezywa drugą młodość, więc jej to tam zwisa i powiewa co u syna się dzieje. Z jednej strony super, bo widzę ja 2/3 razy w roku i nie wchodzi mi w paradę, ale czasem by się przydała w pomocy np przy wnukach (ale te też ma gdzieś - wychodzi z założenia, że swoje dzieci wychowała i jest git)
    To na pocieszenie Ci napiszę, ze ja na jej miejscu bym Cię uwielbiała :P
    Jej syn PERFEKCYJNIE trafił ;)
    Nie dziwię się, ze "wtedy" pomalował całe mieszkanie :P
    A tak całkiem poważnie to Cię podziwiam, ze tak doskonale godzisz obowiązki matki, zony i gospodyni domowej. Ja niestety gospodynią jestem z musu a kiedyś moze będzie mnie stać, to zatrudnię sobie gosposię :D (można pomarzyć:P)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Dziewczyny heparynowe, napiszcie proszę jak po kolei robicie sobie zastrzyki i w które miejsca. Od 2 tygodni praktycznie co 2-3 dzień robi mi się siniak. Niby wiem, że mogą się robić, ale może coś źle robię. Szwagierka mówiła, że jej kazali powietrze wypuszczać, ale nawet w ulotce jest napisane, że przy dawce 0,4 nie można.

Na początku robiłam kilka cm od pępka, ale szybko przeszłam na boczki. Siniaki raz sie robiły a raz nie, niezależnie od sposobu wkłucia. Zdarzały się jednak partie Clexane z ewidentnie gorszymi igłami.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    NA tym kalkulatorze się zgadza tylko zaznacz, że nie oblicza kwoty wolnej i składek zus
    https://www.infor.pl/kalkulatory/brutto_netto.html#form
    Poczekam do przelewu, bo nie wiem czemu miałoby mi odliczać podatek skoro nie zarabiam... wiem, ze musze zapłacic zdrowotne ale te inne odliczenia wydają mi sie podejrzane. Przelew będe mieć 3go sierpnia więc zobaczę ;)
    Edit, to jest kalkulator dla pensji, nie dla zasiłku chorobowego, to są inne przeliczenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 16:03

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Poczekam do przelewu, bo nie wiem czemu miałoby mi odliczać podatek skoro nie zarabiam... wiem, ze musze zapłacic zdrowotne ale te inne odliczenia wydają mi sie podejrzane. Przelew będe mieć 3go sierpnia więc zobaczę ;)
    Mi każdy przelew się zgadza po przeliczeniu w tym kalkulatorze. Zus chyba zawsze liczy podatek, bo potem pit wystawia też

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 16:04

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Dziewczyny heparynowe, napiszcie proszę jak po kolei robicie sobie zastrzyki i w które miejsca. Od 2 tygodni praktycznie co 2-3 dzień robi mi się siniak. Niby wiem, że mogą się robić, ale może coś źle robię. Szwagierka mówiła, że jej kazali powietrze wypuszczać, ale nawet w ulotce jest napisane, że przy dawce 0,4 nie można.
    Miałam zacytować...
    To tak: powietrze mam u góry w strzykawce. Psikam Octeniseptem po boku brzucha. Miejsce to zawsze poniżej pępka gdzieś pomiędzy środkiem a boczkiem. Wiem że nie powinno się tak robić ale ja igłą sprawdzam gdzie przy dotknięciu mnie zaraz kłuje - wiem że tam zaraz krew poleci, a jak mam miejsce gdzie nie boli to tam wbijam powoli igłę pod leciutkim kątem.zawsze nie wbijam do końca tylko zostawiam 1-2mm widocznej igły i pooowoli wpuszczam płyn. Jak zaszczypi to przestaję na chwilę i czekam aż będę mogła dalej wciskać. Wciskam do końca razem z powietrzem, czekam 2 sekundy i wyciągam igłę. No i ważne żeby tego nie rozmasować bo rozlejesz.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Mi każdy przelew się zgadza po przeliczeniu w tym kalkulatorze. Zus chyba zawsze liczy podatek, bo potem pit wystawia też
    Ale ja jestem na własnej działalności, ja społecznego nie płacę jeśli jestem na chorobowym, tylko zdrowotne. Podatek płacę od tego co zarobię a na chorobowym nie zarabiam ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Edit, to jest kalkulator dla pensji, nie dla zasiłku chorobowego, to są inne przeliczenia ;)

Rucola, niestety ściągają podstek i zasiłku chorobowego i macierzyńskiego :/

Mała ma dzień wiszenia na cycu, więc forum to jedyna moja rozrywka dzisiaj.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ale ja jestem na własnej działalności, ja społecznego nie płacę jeśli jestem na chorobowym, tylko zdrowotne. Podatek płacę od tego co zarobię a na chorobowym nie zarabiam ;)
    No to nie wiem co w tej sytuacji...

• Rucola Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Rucola, niestety ściągają podstek i zasiłku chorobowego i macierzyńskiego :/

Mała ma dzień wiszenia na cycu, więc forum to jedyna moja rozrywka dzisiaj.
    a ile procent? orientujesz się?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, więc Macierzyństwo jest bardzo pasjonujące powiadasz? ;) :D

Jeżowa lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola oblicz w tym kalkulatorze co pisałam wcześniej, to Ci wyliczy ile netto dostaniesz

Rucola lubi tę wiadomość

‹‹ 1351 1352 1353 1354 1355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ