Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
JustynaG wrote:Dziewczyny, czy używacie jakieś produkty które mają rozjaśnić już powstałe rozstępy?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyChciałam powiedzieć, że nie żyje. Jak jutro postanowie coś znów wekować to proszę palnijcie mnie w głowę!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8219ab5dc80d.jpgJeżowa, Aga9090, Achia, lamka, Luna1993, Nadzieja22, Siwulec, Emiilka, pilik, ibishka, Lunaris, Amal, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Ewela, współczuje
ale moim zdaniem dobrze, ze nie wywołucie już teraz na szybko na siłę. Dajcie jeszcze Malutkiej trochę czasu a Ty wypróbuj wszystkich możliwych domowych sposobów
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucola, moja teściowa to typ człowieka, który ma wszystko gdzieś - jest na emeryturze i przezywa drugą młodość, więc jej to tam zwisa i powiewa co u syna się dzieje. Z jednej strony super, bo widzę ja 2/3 razy w roku i nie wchodzi mi w paradę, ale czasem by się przydała w pomocy np przy wnukach (ale te też ma gdzieś - wychodzi z założenia, że swoje dzieci wychowała i jest git)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 15:53
-
nick nieaktualny
-
Minie Black wrote:Rucola, moja teściowa to typ człowieka, który ma wszystko gdzieś - jest na emeryturze i przezywa drugą młodość, więc jej to tam zwisa i powiewa co u syna się dzieje. Z jednej strony super, bo widzę ja 2/3 razy w roku i nie wchodzi mi w paradę, ale czasem by się przydała w pomocy np przy wnukach (ale te też ma gdzieś - wychodzi z założenia, że swoje dzieci wychowała i jest git)
Jej syn PERFEKCYJNIE trafił
Nie dziwię się, ze "wtedy" pomalował całe mieszkanie
A tak całkiem poważnie to Cię podziwiam, ze tak doskonale godzisz obowiązki matki, zony i gospodyni domowej. Ja niestety gospodynią jestem z musu a kiedyś moze będzie mnie stać, to zatrudnię sobie gosposię(można pomarzyć
)
Synek 💚 31.08.2018r.
Nadzieja22 wrote:Dziewczyny heparynowe, napiszcie proszę jak po kolei robicie sobie zastrzyki i w które miejsca. Od 2 tygodni praktycznie co 2-3 dzień robi mi się siniak. Niby wiem, że mogą się robić, ale może coś źle robię. Szwagierka mówiła, że jej kazali powietrze wypuszczać, ale nawet w ulotce jest napisane, że przy dawce 0,4 nie można.
Na początku robiłam kilka cm od pępka, ale szybko przeszłam na boczki. Siniaki raz sie robiły a raz nie, niezależnie od sposobu wkłucia. Zdarzały się jednak partie Clexane z ewidentnie gorszymi igłami. -
Aga9090 wrote:NA tym kalkulatorze się zgadza tylko zaznacz, że nie oblicza kwoty wolnej i składek zus
https://www.infor.pl/kalkulatory/brutto_netto.html#form
Edit, to jest kalkulator dla pensji, nie dla zasiłku chorobowego, to są inne przeliczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 16:03
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyRucola wrote:Poczekam do przelewu, bo nie wiem czemu miałoby mi odliczać podatek skoro nie zarabiam... wiem, ze musze zapłacic zdrowotne ale te inne odliczenia wydają mi sie podejrzane. Przelew będe mieć 3go sierpnia więc zobaczę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 16:04
-
Nadzieja22 wrote:Dziewczyny heparynowe, napiszcie proszę jak po kolei robicie sobie zastrzyki i w które miejsca. Od 2 tygodni praktycznie co 2-3 dzień robi mi się siniak. Niby wiem, że mogą się robić, ale może coś źle robię. Szwagierka mówiła, że jej kazali powietrze wypuszczać, ale nawet w ulotce jest napisane, że przy dawce 0,4 nie można.
To tak: powietrze mam u góry w strzykawce. Psikam Octeniseptem po boku brzucha. Miejsce to zawsze poniżej pępka gdzieś pomiędzy środkiem a boczkiem. Wiem że nie powinno się tak robić ale ja igłą sprawdzam gdzie przy dotknięciu mnie zaraz kłuje - wiem że tam zaraz krew poleci, a jak mam miejsce gdzie nie boli to tam wbijam powoli igłę pod leciutkim kątem.zawsze nie wbijam do końca tylko zostawiam 1-2mm widocznej igły i pooowoli wpuszczam płyn. Jak zaszczypi to przestaję na chwilę i czekam aż będę mogła dalej wciskać. Wciskam do końca razem z powietrzem, czekam 2 sekundy i wyciągam igłę. No i ważne żeby tego nie rozmasować bo rozlejesz. -
Aga9090 wrote:Mi każdy przelew się zgadza po przeliczeniu w tym kalkulatorze. Zus chyba zawsze liczy podatek, bo potem pit wystawia też#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Poczekam do przelewu, bo nie wiem czemu miałoby mi odliczać podatek skoro nie zarabiam... wiem, ze musze zapłacic zdrowotne ale te inne odliczenia wydają mi sie podejrzane. Przelew będe mieć 3go sierpnia więc zobaczę
Edit, to jest kalkulator dla pensji, nie dla zasiłku chorobowego, to są inne przeliczenia
Rucola, niestety ściągają podstek i zasiłku chorobowego i macierzyńskiego
Mała ma dzień wiszenia na cycu, więc forum to jedyna moja rozrywka dzisiaj. -
nick nieaktualny
-
summer86 wrote:Rucola, niestety ściągają podstek i zasiłku chorobowego i macierzyńskiego
Mała ma dzień wiszenia na cycu, więc forum to jedyna moja rozrywka dzisiaj.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny