Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór Dziewczyny!!! My szczęsliwie w domku, pogoda dużo lepsza niż przepowiadało meteo, takze super
Lunaris nie jestem pedodontą, więc fachowo nie doradzę. Zabkowanie wczesne (czasem sa to nawet zęby wrodzone albo noworodkowe) nie jest niczym dziwnym, ale zazwyczaj dotyczy zębów siecznych, ale osobiście mam pacjentke która zaczęła ząbkowanie od dolnej czwórki z tego co kojarze w okolicy 4-5 miesiąca. Z reguły przyjmuje się zasade, ze im wcześniej dziecko ząbkuje, tym wcześniej wymienia zeby ale okres wymiany mlecznych trzonowców na stałe przedtrzonowce jest dośc szeroki (mniej wiecej od 8r.ż -12rż) więc obecna sytuacja u Was na pewno nie odbije sie jakoś mocno na okresie w którym zeby się wymienią. Jedyny problem polega na tym, że 4ka to ząb z bruzdami i wymaga solidnej higieny a to może być u Stasia trudne w tym wieku. Połozeniem zeba sie nie przejmuj, praca policzków i języka powinna z czasem ustawić zęba w łuku, wzrost szczęk tez ma tu duże znaczenie
Pilik jak tam u Was??? Daj znać jak poszło
Reset no niestety tylko cierpliwośc moze Cię uratowac a na zabicie czasu polecam wstepne przeglądanie gadżetów dziecięcych. To ogromnie wciaga
Agatka i Oskar
Jezowa u mojej koleżanki była taka sytuacja, w kupce były nitki krwi i pasma sluzu i okazało sie, ze w kale jest tam jakas bakteria, ale mały miał dolegliwości żołądkowo-jelitowe. jesli Agatce nic nie dokucza to może faktycznie jakiś drobny epizod, ale ja jutro próbowałabym na szybko umówić się do lekarza a wstepnie mozesz zrobić zdjęcie kupki i pokazac lekarzowi a on zleci co trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 20:32
summer86, Lunaris, Anna Stesia, mi88 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Achia, jakie Ty straszne rzeczy prawisz!!
Słodycze?! Zabronione!! A kysz takie straszne rzeczy... ja rozumiem wytrzymać bez alkoholu ale bez słodyczy? Nieeee Szczególnie przy małej ilości snu i absorbującym dziekcu. Ile razu czekolada uratowała mi życie! Bo gdy nie ma czasu na zjedzenie czegokolwiek sensownego - słodycze pozwalają choć trochę oszukać organizm.
summer86, Jeżowa, pilik, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Summer w temacie winka to kupiłam sobie wczoraj na wieczór bezalkoholowe i to zupełnie zaspokoiło moje smaki a akurat piję świetne bezalkoholowe piwo Revolta. Ogólnie uwielbiam bezalkoholowe piwa hahahaha a teraz mogę je bezkarnie pić do woli
summer86 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyAgatka spacerującą wygląda cudnie btw kupiłam wczoraj w Pepco kurtkę w cytrynki o której niedawno Jeżowa pisałas super jest.
Co do kupki Agatki mam nadzieję że to tylko epizod i nic poważnego
Na zdjęcie Oskara się nie załapałam
Pilik czekamy na zdjęcia Ninki i relacje z dzisiejszego dnia mam nadzieję że obesLo się bez większych niespodzianek i było tak jak zaplanowałaś.
Reset Ty masz chyba motorek w wiadomej części :p wszystkie rzeczy brzmią pysznie ja to tylko obiad i ciastko przygotowałam dzisiaj a maz upiekł bezy z orzechami i moja dieta poszła na urlop. Jutro wracam do gry
Lunaris ja nie pomogę ale widzę że Rucola sporo napisała chyba nie masz co się martwić.
Rucola mój mąż do dzisiaj ma dwa mleczaki ( 2 dolne jedynki ) czy to coś dziwnego ? Ma zeby stałe, widac na zdjęciu ale przez 29 lat się nie przebiły. Ja to mam z tego ubaw bo wygląda to dziwnie ;p na codzien nie widać dopiero jak się mocno i szeroko uśmiecha.
Moja Ania dzisiaj dzień marudy. Większość dnia na rączkach u taty albo przy piersi.Jeżowa, Rucola, Karmelova lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna z Twoją figurą zabraniania słodyczy
faktycznie nie miałoby sensu :p
Idę spać chyba. Właśnie chciałam nalać piwa 0% do szklanki. A trafiłam centralnie obok,na stolik. Brawo ja :pWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 20:55
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Rucola dzięki uspokoiłaś mnie z tym łukiem ta koleżanka moja powiedziała że jutro pracuje z pedodontą i jeszcze dopyta co i jak. Najgorzej jak ten ząbek w bok będzie ranił mu policzek. No nic muszę się uzbroić w cierpliwość i obserwować. Może na uspokojenie te 2 sukienki powinnam sobie kupić? I jeszcze pytanko: mogę je wymienić na książki?
Nika-ja nie zazdroszczę tylko biorę przykład: idę do wanny z książeczką do tego wykorzystuję Ciastka na weekendach i czekam na to bardziej jak na Ale ciiiiiiiii bo usłyszy
W temacie czekolady to mogła dla mnie nie istnieć od początku ciąży.... do @ ... a od wczoraj chodzę po kątach i tak mi się chce.... ech, życie, tak mi było fajnie bez @ i słodyczy... szkoda.
Uciekam w bąbelki- nie naprodukujcie 100 stron do nadrabiania -
Lunaris moja przyjaciółka urodziła córeczkę z dwiema górnymi jedynkami - dziś ma 7 lat i wszystko ok
Ja wreszcie uspilam Frania, ale boje się go odłożyć - w ogóle boje się dzisiejszej nocy, bo pierwszy raz jesteśmy całkiem sami wiec trzymajcie kciuki :p
Reset a Ty nie miałaś siedzieć na pupie i odpoczywać ? ja nawet w czasach największej energii bym chyba tego wszystkiego nie ogarnęła :p żałuję, że nie mieszkam bliżej
Agatka Ty królewno ! Słodycz mam nadzieję, że sprawa kupki szybko się wyjaśni
W temacie winka to przez całą ciąże i kp nawet nie miałam ochoty, a teraz wypijam max pol lampki i już mi w zupełności wystarcza
A dziś w związku z tym, że nasi faceci wyjechali byłyśmy z siostra i dzieciakami na pysznym sushi - o matko jak ja je uwielbiam !Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 21:21
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Lena21 wrote:Reset a Ty nie miałaś siedzieć na pupie i odpoczywać ? ja nawet w czasach największej energii bym chyba tego wszystkiego nie ogarnęła :p żałuję, że nie mieszkam bliżej
Toteż do 13 byłam w łóżku, od 18 znów w nim jestem I dziś, jak na złość, zmęczenia nie czuje.
Trzymam kciuki za spokojna noc! Jakby co to pewnie ktoś tu będzie na dyżurze, ostatnio nawet mnie się nocne spacery trafiają do łazienki, więc w razie czego będę Ci towarzyszyć :*
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Minie odgłosy o których piszesz to najpiękniej sapka niemowlęca! Ninka wydawała dziwne odgłosy zbliżone do traktora do czwartego miesiąca jakoś.
Jezowa u nas była krew w kupię po jajkach. Obserwuj, analizuj co jesz i kiedy się pojawia bo to ważne. Na sor itp. Nie ma co panikować. Z pediatrą warto pogadać
Dziękujemy za pamięć i pytania, nie miałam czasu cały dzień zerknąć w telefon.
Chrzciny bardzo udane, w kościele Ninka szalała, gadała i śpiewała (ksiądz na koniec podsumował, że chyba niedługo do chóru dołączy ) i było w porządku. Pod koniec się denerwowała bo już śpiąca była, ale bujanie starczyło żeby ukoić nerwy . Msze szybko ksiądz machnął (mimo, że dzieci chrzczonych 8 było). Obiad potem na spokojnie bo Ninka padła w nosidle (jak widać na załączonym obrazku ;p) no i ogólnie cały dzień była radosna, dawała się zabawiać i nosić więc naprawdę było nieźle
Zostawiam kilka zdjęć na dobranoc, jutro z rana jedziemy do szpitala na kontrolne badania z nadzieja że wszystko nadal prawidłowo
Nie mam zdjęcia w kreacji dobrego, ale może mama mi jutro coś podeśle póki co tyle
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/672205f49b47.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b15defc6c24.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 08:53
Jeżowa, summer86, blue00, reset, Patrycja20, Lena21, veritaserum, Achia, JustynaG, Bajkaaa, Kaczorka, Morusek, Lunaris, emi2016, Yoselyn82, Nadzieja22, Madzik34, KateHawke, Lusesita, Rucola, moniśka..., Aga9090, Bunia86, Minnie89, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Jesteśmy od dzisiaj w domu, jestc cudnie Postaram się jutro trochę ogarnąć forum.
sliweczka92, Jeżowa, summer86, blue00, Karma88, reset, Patrycja20, Lena21, veritaserum, Achia, JustynaG, Bajkaaa, pilik, Kaczorka, Morusek, emi2016, Lunaris, Yoselyn82, Cabrera, Madzik34, KateHawke, Lusesita, Rucola, Aga9090, Minnie89, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Nadzieja, ciesz się nową rzeczywistością, a ja Ci najwyżej zrobię - starym zwyczajem- podsumowanie. Te pierwsze dni niż nigdy więcej się nie zdarza
pilik, Nadzieja22, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
No nie wierzę taka cisza nocna ? a my od 5 się bawiiiiimyyyy juhuuuuu ( to był sarkazm:D )
Pilik cudna Ninka, bardzo się cieszę, że dzień udany Wyglądacie razem super ! A jak catering ? Sprawdził się ?
Reset trzymamy już kciuki za wizytęreset lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena my nie śpimy od 5.20. tylko że w dodatku marudzimy a za bardzo uśpić nie idzie hehe.
Pilik cudownie Ninka wygląda i Ty również uroczo wyglądasz cieszę się że dzień się udał !
Nadzieja super i koniecznie czekamy na relacje z pierwszych dni razemNadzieja22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
Pilik- Ninka super wyglądała, cieszę się że dzień i chrzciny udane
Nadzieja- super wiadomośc! Cieszcie się sobą w domku
Reset- jak tu wytrzymaac do 14:30??
My dziś po karmieniu o 22 mieliśmy tylko 2 pobudki! Przed 1 i przed 4. Także suuuper.a Pięknooki obudził się chwilę po 6 więc pewnie ok 8 będzie pierwsza drzemka
A teraz wygląda tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 14:10
reset, summer86, JustynaG, veritaserum, pilik, Morusek, Kaczorka, blue00, Jeżowa, Patrycja20, Lunaris, Yoselyn82, Nadzieja22, Cabrera, Madzik34, KateHawke, Lusesita, Rucola, moniśka..., sliweczka92, Aga9090, Bunia86, emi2016, Minnie89, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Reset, mocne kciuki za wizytę czekamy na pierwszd foto Pączka
Pilik, cieszę się, że Ninka tak dobrze wczoraj sobie radziła, pięknie wyglądałyście.
Lena, u na pobudka o 5:45 i też chęci do spania już nie widać
reset lubi tę wiadomość
-
Nadzieja super, że jesteście w domu! Pięknych pierwszych dni razem całą rodziną!
Reset Twoje streszczenia są najlepsze! I mimo że jestem w miarę na bieżąco o chętnie bym je czytała ;p
Summer a na jakie nosidło się ostatecznie zdecydowałaś?
Oskar piękności z rana!
Lena catering super! Jedzenie pyszne, na czas, nic nie trzeba było robić polecam! Teściowa mówi ze chyba olewa gotowanie, hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 06:58
reset, JustynaG, veritaserum, Achia, summer86, Nadzieja22, Lena21, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Pilik, Moje Pierwsze w kolorze grafit.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 07:47
pilik, Rucola lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny my nie śpimy od 6.30...
Nadzieja cieszcie się sobą w domu
Pilik super że impreza udana
Achia Oskar jak zawsze cudny
U mnie lęk separacyjny i chyba teraz Zosia ma objawy zębów bo lekko nie jest... I ta pogoda za oknem... czemu snowu śniegNadzieja22 lubi tę wiadomość