X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset- jeszcze 3,5 h tylko! :)

Rucola- no cóz,waga zobowiązuje do pucków :P

kurcze, dzś piękne słońce,a weekend był do dupy. nie mogło być odwrotnie żeby Tata mógł połazić z synem zacieśniać więzi,a matka odespać? macie tak,że mimo ładnej pogody nie chce Wam się wychodzić na spcaer,..?

reset lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy tak wialo ze myslalam ze za oknem armagedon jest i ze cos zaraz wpadnie mi do mieszkania albo porwie! ale dostalam smsa gdzie oszczegali przed silnym wiatrem :D

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja tak miałam w grudniu, ale ja miałam wtedy spory dołek psychiczny. Mąż chodził z Anią praktycznie co drugi dzień. I szczerze, dopiero jakoś miesiąc temu zdalam sobie sprawę, że to była wina mojej kiepskiej formy.

Agulineczka, Tosia jest cudowna <3

Madzik, dobrze Cię widzieć! Hania jest śliczniutka :)

Yos, jak Michałek? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 11:09

Madzik34 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po weekendzie.
    Reset kciuki za wizytę, za 3 godz będziesz już pod gabinetem a my razem z Tobą
    Pilik, super że się udało, a Ninka ślicznie wyglądała
    Oskar ładnie eciotkom wystawiasz języczek
    Hania, Tosia słodkie dziewczynki z Was
    Nadzieja, super, że już w domu jesteście.
    Rucola gratuluję "dorosłej" kupy, teraz to się dopiero zacznie ;P
    Justyna, Leoś od początku preferuje lewą rączkę, za jakiś czas okaże się czy tak już zostanie.
    Ja jestem u rodziców, odpoczywam głównie psychicznie, przez weekend o niczym nie myślałam żeby trochę odpocząć. nie wiem czy do mojego coś dotarło, chyba myślał, że pojechałam tylko na weekend, bo w sobotę poszedł na imprezę a wczoraj umierał, zadzwonił co słychać i tyle. ale wieczorem był zdziwiony, że nie wracamy. Jeszcze raz mu wytłumaczyłam że chcę przerwę na przemyślenia i mam nadzieję, że ją dobrze wykorzysta. dzisiaj już kilka razy dzwonił, no ale zobaczymy czy to coś da. Na terapię dalej będę nalegała.
    Leon ostatnio wstaje między 5 a 6, drzemkę ma ok 10 a później ok 16 taka 30 min. Zasypia ok 20.

Madzik34 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Achia, ja tak miałam w grudniu, ale ja miałam wtedy spory dołek psychiczny. Mąż chodził z Anią praktycznie co drugi dzień. I szczerze, dopiero jakoś miesiąc temu zdalam sobie sprawę, że to była wina mojej kiepskiej formy.

Agulineczka, Tosia jest cudowna <3

Madzik, dobrze Cię widzieć! Hania jest śliczniutka :)

Yos, jak Michałek? :)

wczoraj i przedwczoraj byl bardzo nie spokojny, placzliwy, marudny, denerwowal sie strasznie jak nie umial zlapac piersi, dzis jest lepiej, dobrze ze mi sie wygoily bo bym nie mogla karmic z takimi krostami, balabym sie. I tak mam jeszcze plamy na skorze, ale to chyba juz bedzie dlugo schodzic. Czeka mnie jeszcze na pewno kontrola u dermatologa.

Pozniej wstawie fotke :)

summer86, pilik lubią tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawialam sie kiedy mam zrobic chrzest :) kiedy jest najlepszy moment?

❤️❤️❤️
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś deszcz od rana :( Ale spaceru nie odpuścimy, wyczekamy tylko lepszy moment.

YOSELYN, my chrzciny robimy w Wielkanoc, Tosia będzie już miała ponad 5 miesięcy.

W ogóle, to w czwartek byliśmy na szczepieniu i Tosia ma juz 6,5kg :D

agulineczka, KateHawke, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka super, że Tosia się tak pięknie rozwija i że mogliście we trójkę spędzić tyle czasu. Mi tez już się marzy, ale muszę poczekać do maja. Planujemy wybrać się w Tatry. Nasze córki z tego samego dnia i tez się zachwycam nowymi umiejętnościami. Wczoraj mieliśmy dzień bez drzemki. Ale za to w piątek pospała 4,5h w wózku ;) Uleńka już się tyle smieje, nasz mały promyczek. A synuś tylko podbiega i całuje Małą, mówiąc, że Uleńka jest "śliczna i kochana" <3

Yos ja dzieci chrzciłam jak miały 2,5 i 3 m-ce. Jak dla mnie to bardzo dobry czas. Ja nie chciałam długo zwlekać. Im dziecko mniejsze, to też większe prawdopodobieństwo, że prześpi w kościele :) Tak też było w przypadku synka i córci. Wiadomo, że to nie reguła.

Kaczorka, admiralka, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - super, że Ninka tak świetnie dała radę wczoraj :) i wyglądała pięknie <3

Reset - kciuki za Ciebie i Pączka już czekają :)

Achia - Oskar to mały słodziak! Wie, jak się minkami przypodobać mamusi ;)
    A co do spacerów - bywa tak, że nawet w słoneczny dzień mi się nie chce.. ale może to dlatego, że nie mam dobrych terenów do spacerowania.

Admirałka - Tosia cudna :) a postawa tatusia super :) lubię jak tatusiowie też się angażują w opiekę nad dzieckiem.

Yose - dobrze, że Cię zdiagnozowano w miarę wcześnie! Mam nadzieję, że wszelkie ślady tego cholerstwa w końcu znikną :)

Rucola - pierwsza "dorosła" kupka to jest coś ;)

Moniśka - wychodzi na to, że Twojemu eMkowi na Was zależy, tylko chyba nie do końca potrafi to ogarnąć. Życzę, żeby między Wami się poukładało <3

Nadzieja - super, że już w domku jesteście :) teraz będzie już tylko lepiej :)

Hmm, jeśli kogoś pominęłam, to przepraszam! Piszę z pamięci :p
    Za to wszystkim miłego dnia życzę :)

admiralka, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGULINECZKA, lubię słuchać o Twojej malutkiej, to takie fajne, że nasze córeczki są z tego samego dnia :D

Myślę, że właśnie 2-3 miesiące to fajny czas na chrzciny. My robimy później ze względu na moją siostrę z mężem, którzy mieszkają za granicą, a szwagier będzie chrzestnym.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Pilik - super, że Ninka tak świetnie dała radę wczoraj :) i wyglądała pięknie <3

Reset - kciuki za Ciebie i Pączka już czekają :)

Achia - Oskar to mały słodziak! Wie, jak się minkami przypodobać mamusi ;)
    A co do spacerów - bywa tak, że nawet w słoneczny dzień mi się nie chce.. ale może to dlatego, że nie mam dobrych terenów do spacerowania.

Admirałka - Tosia cudna :) a postawa tatusia super :) lubię jak tatusiowie też się angażują w opiekę nad dzieckiem.

Yose - dobrze, że Cię zdiagnozowano w miarę wcześnie! Mam nadzieję, że wszelkie ślady tego cholerstwa w końcu znikną :)

Rucola - pierwsza "dorosła" kupka to jest coś ;)

Moniśka - wychodzi na to, że Twojemu eMkowi na Was zależy, tylko chyba nie do końca potrafi to ogarnąć. Życzę, żeby między Wami się poukładało <3

Nadzieja - super, że już w domku jesteście :) teraz będzie już tylko lepiej :)

Hmm, jeśli kogoś pominęłam, to przepraszam! Piszę z pamięci :p
    Za to wszystkim miłego dnia życzę :)

wczesnie, a ile miesiecy sie z tym meczylam! wycierpialam, wyplakalam bo tak swedzialo. Do dzis nie umiem im tego wybaczyc ze tak mnie potraktowali!! dobrze ze poszlam do jeszcze jednego lekarza i on zobaczyl co to jest, bo by mnie to zjadlo zywcem!

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja super ze juz w domku jestescie :)

Wlasnie chyba jednak zrobie jak bedzie cieplo w wakacje jakos :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    wczesnie, a ile miesiecy sie z tym meczylam! wycierpialam, wyplakalam bo tak swedzialo. Do dzis nie umiem im tego wybaczyc ze tak mnie potraktowali!! dobrze ze poszlam do jeszcze jednego lekarza i on zobaczyl co to jest, bo by mnie to zjadlo zywcem!

Wiem.. nawet ciężko mi to sobie wyobrazić.. jako dziecko też się tym kiedyś zaraziłam i po kilku dniach już nie wyrabiałam.
    Tylko u mnie lekarz pediatra od razu postawiła diagnozę, dlatego jestem w szoku, że u Ciebie to tyle trwało! Że nawet w szpitalu nie ogarnęli co to..
    Na szczęście już to za Tobą :)

A od 23.03. w Lidlu będą koszulki i inne takie dla kobiet w ciąży. Z chęcią bym kupiła.
    Tylko czy przed pierwszą wizytą to trochę nie przesada? :P

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KACZORKA, myślę, że wcale nie przesada :) Warto skorzystać, jak będą. Ja nawet z mężem tą gazetkę oglądałam, to się śmiał, że mam sobie kupić na zapas :D

emi2016 lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    KACZORKA, myślę, że wcale nie przesada :) Warto skorzystać, jak będą. Ja nawet z mężem tą gazetkę oglądałam, to się śmiał, że mam sobie kupić na zapas :D

No właśnie tak pomyślałam, że nawet jakby teraz coś było nie tak, to przecież to nie kiełbasa - nie zepsuje się :)
    Czyli w następną sobotę trzeba będzie jechać do Lidla ;)

sliweczka92, reset, Achia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Nam weekend przeleciał bardzo szybko. Bardzo dobry czas spędzony w gronie rodziny i przyjaciół. :)

Pilik, cieszę się, że Chrzciny się udały. Pięknie z Ninka wygladalyscie!

Reset, ale się cieszę, że Pączuś się zadomowil. Kciuki za wizytę.

Agatka, Tosia, Hania, Klara, Oskar, Franus, Lewko, śliczne dzieciaczki! Napatrzec się nie mogę! <3

Ja też wanny nie mam, ale mamy za to duży prysznic, idealny na kąpiele we dwoje. ;) Wanna jest u moich rodziców, z której zawsze korzystamy haha

Kaczorka, ja też się zastanawiam, czy czegoś sobie nie kupić na zaś. Lepiej, jakoś miesiąc po porodzie byłam w lumpka i poczynilam mala inwestycje- kupiłam dwie bluzki ciążowe hahaha

Rucola, jak się udał pobyt w Krakowie? Pewno wygląda na zadowolonego.

Nadzieja, cudownie, że jesteście już w domku. <3

A to moja gwiazda na drzemce :D
    https://images90.fotosik.pl/139/53d340319afe8abf.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 13:09

Kaczorka, Rucola, Achia, reset, Aga9090, moniśka..., Patrycja20, pilik, Jeżowa, admiralka, Lusesita, blue00, Morusek, KateHawke, Nadzieja22, Lunaris, Anna Stesia, Madzik34, Bunia86 lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliweczka weekend bardzo udany, znajomi mają rok starszego synka i Lewko był nim oczarowany. Cały czas się śmiał i kradł serca. Tak samo dziś po raz kolejny zachowywał się wzorowo u fizjoterapeuty, Pani podnosiła Go za nogi a On się smiał hahahaha. Wizyta u fizjo bardzo owocna. Ogólnie lewko rozwija się dobrze, ale oczywiście jest problem ;) i to nie chodzi o to, że nie podnosi dupki (bo nie musi tego robić na tym etapie) a tego się obawiałam, ale ma słabszą prawa stronę. Mamy pokazane 2 ćwiczenia i sposób noszenia i mamy wałkować temat. Kolejna kontrola dopiero końcem kwietnia i według fizjo jak będziemy solidni to wyprowadzimy Malca na prostą a potem raczkowanie utrwali efekty naszej pracy ;) Jestem bardzo zadowolona i cieszę się, ze zdecydowałam się na wizytę u fizjoterapeuty.
    Kaczorka myślę, ze fajnie sobie kupić bluzeczkę na tą ciążę, bo głęboko wierzę, ze będzie dobrze. uwierz w Maluszka :)
    Yos czekam na obiecane zdjęcie Michałka. Poczatki są trudne ale zarazem piękne i niepowtarzalne. Z perspektywy czasu widzisz, jaka byłaś silna. Ja tak myślę o sobie ilekroć przypominam sobie poczatki i zastanawiam się "jak ja dałam radę" hehehehe. ważne to mieć wsparcie w emku, wtedy wszystko dzielisz na 2 :)
    Śliweczka widzę, ze Hania nam tu dozuje przyjemności :) Prosimy o zdjęcie całej buzi!!!!

Kaczorka, sliweczka92, Anna Stesia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik piękna Hania, taka malutka jeszcze! Niesamowita jesteś że w połogu z wiertarką latałaś!

Sliweczka jak tak patrzę na dziecko śpiące na materacu to troszkę zazdroszczę. A z drugiej strony uwielbiam to małe wtulone we mnie ciałko (tak tak, drzemka w toku, oczywiście na mamie-materacu ;))...

Admiralka dobrze Cię tu czytać,
    Cieszę się że u Was tak fajnie się układa!

Kaczorka ja jeszcze nie mam nawet @, a właśnie zakupiłam owulaki z ciekawości, haha. Koszulka też brzmi kusząco :p

Ibishka jak u Was sytuacja?

Kaczorka, sliweczka92, admiralka, Madzik34 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Zaczynając od najważniejszego: Rucola co co co, jakie wino bezalkoholowe? To takie coś istnieje? I tej Revolty też muszę poszukać, chociaż widzę że to z Twoich stron, ciekawe czy jest też u nas. Kurde, zapomniałam o alkoholu i dobrze mi było, ale takiej APY to bym się napiła...

Wczoraj chcieliśmy z Mężem poświętować we dwójkę moje urodziny, zamówiliśmy sushi, przyszykowalam podwozie...a syn postanowił wieczorem że nie jest senny. Usypialismy go 2h i odechciało nam się świętowania bo padliśmy ze zmęczenia.

Pilik - Ninka przepiękna, cieszę się że ten dzień się udał :)

Nadzieja - może jakieś wspólne zdjęcie z synkiem? Cudownie że już w domu, i brzmisz bardzo radośnie. Cieszcie się sobą ;*

Reset - kciukiiii! <3

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie,co prawda piwka APA Ci nie zaproponuję, ale najlpesze z najlepszych Miłosław bezalkoholowe IPA. Bedziesz w szoku jak spróbujesz i nie uwierzysz, że jest bezalkoholowe!!! Z całego serca polecam. Co do win bezalkoholowych to czerwonych nie polecam, bo pachną jak wino ale smakują jak kompot, natomiast wina białe... poezja :)
    edit. revolta już poszła na cały kraj, ale to prawda wywodzi się z rzeszowa ale juz jest sprzedana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 14:41

Minnie89 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 3072 3073 3074 3075 3076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ