Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, tak, oczywiście, do lekarza na pewno pójdziemy... Zastanawiamy się tylko z mężem czy wcześniej jakieś badania kupki robić czy coś? Bo iść prywatnie i usłyszeć, że mamy wrócić z badaniami to trochę bez sensu.
-
Lusesita wrote:Jezowa możesz zrobic na krew utajona w kale.
Przepraszam, że tak Cię męczę pytaniami, ale jak należy pobierać dziecku kupkę do jakichkolwiek badań? -
Zrobiłam sernik, potrójnie czekoladowe muffiny z wiśniami, sałatkę z kurczakiem i porem, zupę tajską, wyprasowałam dwie pralki prania i liczyłam, że niedziela się skończy i że będzie bliżej USG. A tu jak na złość nawet zmęczenie mnie dziś nie bierze...
Jeszcze pewnie z pół godziny mi zejdzie w łazience na ogarnianiu się na wizytę, ale drogie Bravo, co dalej? Toż to dopiero 18 będzie
pilik lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyReset serio???a wyślesz kurierem ten sernik do Gdańska?
Niestety czas nie mija szybciej do wizyty. Pytanie czy pośpisz w nocy :p ja przed 1 wizytą nie mogłam spać
Ciąża uczy cierpliwości :p która się później baaardzo przydaje!
Mój syn postanowił przypomnieć mi swoje pierwsze 3 tyg po narodzinach. Zasnąć w łóżeczku?tylko na pół godziny. Ale zasnąć u mamusi na kolanach? To pośpię 2h i nadal się nie budzę!
I tak patrzę, patrzę i patrzę na niego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 20:22
Kaczorka, reset, sliweczka92, Lusesita, moniśka..., Yoselyn82, Patrycja20, Izape_91, JustynaG, Lunaris, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość
-
Reset - zawsze możesz zrobić kolejny sernik
Ja to gram zwykle w głupie pykanki na komórce albo kolorowanki :p
Ewentualnie jakiś mało wymagający serial.
A na przyszłość - umawiaj się na poranne godziny :p mój prywatny ginekolog z reguły dawał mi na 9, więc z rana nawet nie miałam za bardzo czasu na myślenie i czekanie
Achia - Aluśka koło mnie potrafi spać 2-3h. Gdybym wstała to obudziła by się max po 15 minutach. Dzieciątka po prostu lubią czuć bliskość
Jeżowa - mam nadzieję, że problem z kupką okaże się faktycznie wynikiem jakiejś alergii pokarmowej.
Niestety (albo i stety) nie mam doświadczenia w tym temacie. -
Kaczorka- rano bym się nie wyrwała od klienta, bo mam dyżur w niego w siedzibie. Poza tym umawiałam spotkanie na szybko przez PZU i nie miałam wyboru...
Bajka- jak możesz to wyślij e-booka. Na razie ściągnęłam jakiś kryminał i powieść obyczajową z chomika, ale jakoś nie mam weny na żadną z nich.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
moniśka... wrote:Jeżowa, kupkę pobierz z pampersa, ale z kilku miejsc.
Dziękuję!
Reset podziwiam za wydajność - aż się boję, jak w Twoim wypadku będzie wyglądać syndrom wicia gniazda ja to ogólnie podziwiam takie dobre panie domu, pewnie dlatego, że sama jestem wybitnie **ujową
A przy niedzieli dorzucę jeszcze urocze zdjęcie, które zrobiłam dzisiaj mojej rodzince:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cb2e374a3fd.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 18:03
reset, Achia, Patrycja20, Karma88, Kaczorka, Lusesita, Yoselyn82, JustynaG, Lunaris, moniśka..., sliweczka92, Lena21, KateHawke, Rucola, veritaserum, Cabrera, blue00, pilik, Morusek, Nadzieja22, Aga9090, Minnie89, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Reset przypomnialas mi potrojnie musowe ciasto czekoladowe! Pychota,nsama czekolada!
Achia witaj w klubie. W lozeczku Emilka sie meczyla, a na mnie zasnela i bite 2 godziny spala. Odlozyc? A gdzie tam.Achia lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Reset, Ja też przyjmę sernik! A co tam... Przyjmę wszystko co ugotujesz lub upieczesz.
Ale mi apetytu narobiłaś... Muszę coś zjeść!
Pilik, jak Wam chrzciny minęły? Koniecznie pokaż Ninke w Twej kreacji.
Achia, Co tam łóżeczko skoro mamine kolana są takie wygodne... -
Witam wieczorową porą,
Jeżowa dziewczyny słusznie prawią w sprawach medycznych więc już nic nie dopisuję. Agatce życzę zdrówka! Miejmy nadzieję że to ani alergia (u Was KP to będzie niestety dieta eliminacyjna ) ani nic innego tylko jakiś straszak!
Oskarek słodko śpi lepiej go nie ruszaj tylko poproś o kawę i pilota/ książkę
Agatka spacero-fanka widzę u nas wieje jak diabli i nieprzyjemnie strasznie brrr.
My po obiedzie u Mamy i konsultacji szczękowej - Stasio ma 2 zęby nie wiem czemu ale mega mnie to martwi że już tak szybko a jeszcze bardziej ten górny który idzie bokiem. Muszę popytać co się z tym robi- czy to można tak zostawić i czy stałe zęby potem też tak będą szły? Sen z powiek spędza mi ta Stasiowa szczęka -
Napisałam długi post i mi go wcięło
Też się zastanawiam jak Pilik i Ninka po wielkim dniu
Lunaris, postaraj się póki co nie martwić. Skonsultuj się z pediatrą na najbliższej wizycie.
Może Rucola jak zajrzy to coś podpowie w temacie. Mojej bratanicy też szybko wyszły ząbki, jakoś koło 3 m-ca i wszystko jest póki co z nimi ok.
Reset, ale mi narobiłaś ochoty na takie smakołyki! A tu na kolacje twarożek z warzywami.
A co do wizyt zgadzam się z Kaczorką - jak tylko powiedziałam szefowi o ciąży i mogłam korzystać z wyjść na badania w godzinach pracy, umawiałam wizyty z samego rana, żeby nie stresowac się cały dzień.
Oskarek i Agatka cudowni
Jeżowa, współczuję stresu z kupkami. Lusesita dobrze radzi i też uważam, że warto przejść się do specjalisty już z jakimś badaniem jeśli nie jest ono skomplikowane do wykonania. Trzymam kciuki aby nie było to nic poważnego.
-
Summer- jak chodzi o szefa to bym mogła chodzić rano, tu problemem jest terminarz typu dyżur, rozprawy itp. Rozprawy mam wyznaczane na pół roku naprzód, więc wtedy nie mogłam przewidzieć
A jedzenie mogę Wam powysyłać - na nic nie mam ochoty, ciasta weźmie jutro M. do pracy, dział IT się ucieszy
Bońku, właśnie wzięłam pierwszą od roku kąpiel! Taką gorrrącą, z pianką i leżeniem
To lepsze niż seks. Przynajmniej o ile mnie pamięć nie myli, bo też od blisko roku nie było...
Moje dziecko śpi od 2,5 h z przerwą na jedzenie. Zapowiada się szalona nocJeżowa, JustynaG, Kaczorka, Lusesita, mi88 lubią tę wiadomość
-
Reset, u Ciebie inna specyfika Ale jak będzie Ci pasować do kalendarza poranny termin wizyty to bierz w ciemno Chyba że będziecie chodzić razem z emkiem to wtedy pewnie łatwiej po pracy będzie się zgrać.
Nika, zazdro kąpieli! Muszę sobie też taką w końcu zorganizować Jeszcze by się winko do tego przydało. -
nick nieaktualnyA ja mam prysznic, więc nawet gdyby miała czas i okazje to d***. Takze Nika- tez zazdroszczę!
Tylko winka to nawet mi nie brakuje. Może w ogóle nie będę wracać do alkoholu?
Szkoda że podczas ciąży i kp nie są zabronione również słodycze na równi z %. Ah, ileż kobiet łatwiej zrzuciłoby te kilogramy :pLunaris, emi2016, Anna Stesia lubią tę wiadomość