X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, oczywiście, do lekarza na pewno pójdziemy... Zastanawiamy się tylko z mężem czy wcześniej jakieś badania kupki robić czy coś? Bo iść prywatnie i usłyszeć, że mamy wrócić z badaniami to trochę bez sensu.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa możesz zrobic na krew utajona w kale.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Jezowa możesz zrobic na krew utajona w kale.

Przepraszam, że tak Cię męczę pytaniami, ale jak należy pobierać dziecku kupkę do jakichkolwiek badań?

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sernik, potrójnie czekoladowe muffiny z wiśniami, sałatkę z kurczakiem i porem, zupę tajską, wyprasowałam dwie pralki prania i liczyłam, że niedziela się skończy i że będzie bliżej USG. A tu jak na złość nawet zmęczenie mnie dziś nie bierze...
    Jeszcze pewnie z pół godziny mi zejdzie w łazience na ogarnianiu się na wizytę, ale drogie Bravo, co dalej? Toż to dopiero 18 będzie :P

pilik lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset serio???a wyślesz kurierem ten sernik do Gdańska?:D
    Niestety czas nie mija szybciej do wizyty. Pytanie czy pośpisz w nocy :p ja przed 1 wizytą nie mogłam spać ;)
    Ciąża uczy cierpliwości :p która się później baaardzo przydaje!

Mój syn postanowił przypomnieć mi swoje pierwsze 3 tyg po narodzinach. Zasnąć w łóżeczku?tylko na pół godziny. Ale zasnąć u mamusi na kolanach? To pośpię 2h i nadal się nie budzę!
    I tak patrzę, patrzę i patrzę na niego <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 20:22

Kaczorka, reset, sliweczka92, Lusesita, moniśka..., Yoselyn82, Patrycja20, Izape_91, JustynaG, Lunaris, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa nigdy nie pobieralam, ale chyba normalnie z pieluszki :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - zawsze możesz zrobić kolejny sernik ;)
    Ja to gram zwykle w głupie pykanki na komórce albo kolorowanki :p
    Ewentualnie jakiś mało wymagający serial.
    A na przyszłość - umawiaj się na poranne godziny :p mój prywatny ginekolog z reguły dawał mi na 9, więc z rana nawet nie miałam za bardzo czasu na myślenie i czekanie ;)

Achia - Aluśka koło mnie potrafi spać 2-3h. Gdybym wstała to obudziła by się max po 15 minutach. Dzieciątka po prostu lubią czuć bliskość :)

Jeżowa - mam nadzieję, że problem z kupką okaże się faktycznie wynikiem jakiejś alergii pokarmowej.
    Niestety (albo i stety) nie mam doświadczenia w tym temacie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset podziwiam ja dziś tylko wc i łazienkę ogarnęłam a co robić dalej? Włącz serial czytaj książkę jak chcesz coś przyjemnego może Ci eboka od mamy ginekolog wysłać :) przeczytasz szybko a czas zleci :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- rano bym się nie wyrwała od klienta, bo mam dyżur w niego w siedzibie. Poza tym umawiałam spotkanie na szybko przez PZU i nie miałam wyboru...

Bajka- jak możesz to wyślij e-booka. Na razie ściągnęłam jakiś kryminał i powieść obyczajową z chomika, ale jakoś nie mam weny na żadną z nich.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, kupkę pobierz z pampersa, ale z kilku miejsc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 17:48

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Jeżowa, kupkę pobierz z pampersa, ale z kilku miejsc.

Dziękuję!

Reset podziwiam za wydajność - aż się boję, jak w Twoim wypadku będzie wyglądać syndrom wicia gniazda :D ja to ogólnie podziwiam takie dobre panie domu, pewnie dlatego, że sama jestem wybitnie **ujową :(

A przy niedzieli dorzucę jeszcze urocze zdjęcie, które zrobiłam dzisiaj mojej rodzince:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cb2e374a3fd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 18:03

reset, nick nieaktualny, Patrycja20, Karma88, Kaczorka, Lusesita, Yoselyn82, JustynaG, Lunaris, moniśka..., sliweczka92, Lena21, KateHawke, Rucola, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, pilik, Morusek, Nadzieja22, nick nieaktualny, Minnie89, emi2016 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset przypomnialas mi potrojnie musowe ciasto czekoladowe! Pychota,nsama czekolada! <3

Achia witaj w klubie. W lozeczku Emilka sie meczyla, a na mnie zasnela i bite 2 godziny spala. Odlozyc? A gdzie tam. :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset tez chętnie przyjem sernik :D

Oskar, Agatka <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, Ja też przyjmę sernik! A co tam... Przyjmę wszystko co ugotujesz lub upieczesz.
    Ale mi apetytu narobiłaś... Muszę coś zjeść!

Pilik, jak Wam chrzciny minęły? Koniecznie pokaż Ninke w Twej kreacji.

Achia, Co tam łóżeczko skoro mamine kolana są takie wygodne...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą,

Jeżowa dziewczyny słusznie prawią w sprawach medycznych więc już nic nie dopisuję. Agatce życzę zdrówka! Miejmy nadzieję że to ani alergia (u Was KP to będzie niestety dieta eliminacyjna :( ) ani nic innego tylko jakiś straszak!

Oskarek słodko śpi <3 lepiej go nie ruszaj tylko poproś o kawę i pilota/ książkę ;)
    Agatka spacero-fanka widzę :) u nas wieje jak diabli i nieprzyjemnie strasznie brrr.

My po obiedzie u Mamy i konsultacji szczękowej - Stasio ma 2 zęby :( nie wiem czemu ale mega mnie to martwi że już tak szybko :( a jeszcze bardziej ten górny który idzie bokiem. Muszę popytać co się z tym robi- czy to można tak zostawić i czy stałe zęby potem też tak będą szły? Sen z powiek spędza mi ta Stasiowa szczęka :(

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam długi post i mi go wcięło :/

Też się zastanawiam jak Pilik i Ninka po wielkim dniu :)

Lunaris, postaraj się póki co nie martwić. Skonsultuj się z pediatrą na najbliższej wizycie.
    Może Rucola jak zajrzy to coś podpowie w temacie. Mojej bratanicy też szybko wyszły ząbki, jakoś koło 3 m-ca i wszystko jest póki co z nimi ok.

Reset, ale mi narobiłaś ochoty na takie smakołyki! A tu na kolacje twarożek z warzywami.
    A co do wizyt zgadzam się z Kaczorką - jak tylko powiedziałam szefowi o ciąży i mogłam korzystać z wyjść na badania w godzinach pracy, umawiałam wizyty z samego rana, żeby nie stresowac się cały dzień.

Oskarek i Agatka cudowni <3

Jeżowa, współczuję stresu z kupkami. Lusesita dobrze radzi i też uważam, że warto przejść się do specjalisty już z jakimś badaniem jeśli nie jest ono skomplikowane do wykonania. Trzymam kciuki aby nie było to nic poważnego.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer- jak chodzi o szefa to bym mogła chodzić rano, tu problemem jest terminarz typu dyżur, rozprawy itp. Rozprawy mam wyznaczane na pół roku naprzód, więc wtedy nie mogłam przewidzieć ;)

A jedzenie mogę Wam powysyłać - na nic nie mam ochoty, ciasta weźmie jutro M. do pracy, dział IT się ucieszy ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bońku, właśnie wzięłam pierwszą od roku kąpiel! Taką gorrrącą, z pianką i leżeniem :D
    To lepsze niż seks. Przynajmniej o ile mnie pamięć nie myli, bo <3 też od blisko roku nie było...

Moje dziecko śpi od 2,5 h z przerwą na jedzenie. Zapowiada się szalona noc :/

Jeżowa, JustynaG, Kaczorka, Lusesita, mi88 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, u Ciebie inna specyfika :) Ale jak będzie Ci pasować do kalendarza poranny termin wizyty to bierz w ciemno :) Chyba że będziecie chodzić razem z emkiem to wtedy pewnie łatwiej po pracy będzie się zgrać.

Nika, zazdro kąpieli! Muszę sobie też taką w końcu zorganizować :) Jeszcze by się winko do tego przydało.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam prysznic, więc nawet gdyby miała czas i okazje to d***. Takze Nika- tez zazdroszczę!
    Tylko winka to nawet mi nie brakuje. Może w ogóle nie będę wracać do alkoholu?
    Szkoda że podczas ciąży i kp nie są zabronione również słodycze na równi z %. Ah, ileż kobiet łatwiej zrzuciłoby te kilogramy :p

Lunaris, emi2016, Anna Stesia lubią tę wiadomość

‹‹ 3069 3070 3071 3072 3073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ