Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Zrobiłam sernik, potrójnie czekoladowe muffiny z wiśniami, sałatkę z kurczakiem i porem, zupę tajską, wyprasowałam dwie pralki prania i liczyłam, że niedziela się skończy i że będzie bliżej USG. A tu jak na złość nawet zmęczenie mnie dziś nie bierze...
Jeszcze pewnie z pół godziny mi zejdzie w łazience na ogarnianiu się na wizytę, ale drogie Bravo, co dalej? Toż to dopiero 18 będzie
pilik lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyReset serio???a wyślesz kurierem ten sernik do Gdańska?
Niestety czas nie mija szybciej do wizyty. Pytanie czy pośpisz w nocy :p ja przed 1 wizytą nie mogłam spać
Ciąża uczy cierpliwości :p która się później baaardzo przydaje!
Mój syn postanowił przypomnieć mi swoje pierwsze 3 tyg po narodzinach. Zasnąć w łóżeczku?tylko na pół godziny. Ale zasnąć u mamusi na kolanach? To pośpię 2h i nadal się nie budzę!
I tak patrzę, patrzę i patrzę na niego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 20:22
Kaczorka, reset, sliweczka92, Lusesita, moniśka..., Yoselyn82, Patrycja20, Izape_91, JustynaG, Lunaris, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość
-
Reset - zawsze możesz zrobić kolejny sernik
Ja to gram zwykle w głupie pykanki na komórce albo kolorowanki :p
Ewentualnie jakiś mało wymagający serial.
A na przyszłość - umawiaj się na poranne godziny :p mój prywatny ginekolog z reguły dawał mi na 9, więc z rana nawet nie miałam za bardzo czasu na myślenie i czekanie
Achia - Aluśka koło mnie potrafi spać 2-3h. Gdybym wstała to obudziła by się max po 15 minutach. Dzieciątka po prostu lubią czuć bliskość
Jeżowa - mam nadzieję, że problem z kupką okaże się faktycznie wynikiem jakiejś alergii pokarmowej.
Niestety (albo i stety) nie mam doświadczenia w tym temacie. -
Kaczorka- rano bym się nie wyrwała od klienta, bo mam dyżur w niego w siedzibie. Poza tym umawiałam spotkanie na szybko przez PZU i nie miałam wyboru...
Bajka- jak możesz to wyślij e-booka. Na razie ściągnęłam jakiś kryminał i powieść obyczajową z chomika, ale jakoś nie mam weny na żadną z nich.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
moniśka... wrote:Jeżowa, kupkę pobierz z pampersa, ale z kilku miejsc.
Dziękuję!
Reset podziwiam za wydajność - aż się boję, jak w Twoim wypadku będzie wyglądać syndrom wicia gniazdaja to ogólnie podziwiam takie dobre panie domu, pewnie dlatego, że sama jestem wybitnie **ujową
A przy niedzieli dorzucę jeszcze urocze zdjęcie, które zrobiłam dzisiaj mojej rodzince:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cb2e374a3fd.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 18:03
reset, Achia, Patrycja20, Karma88, Kaczorka, Lusesita, Yoselyn82, JustynaG, Lunaris, moniśka..., sliweczka92, Lena21, KateHawke, Rucola, veritaserum, Cabrera, blue00, pilik, Morusek, Nadzieja22, Aga9090, Minnie89, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Reset przypomnialas mi potrojnie musowe ciasto czekoladowe! Pychota,nsama czekolada!
Achia witaj w klubie. W lozeczku Emilka sie meczyla, a na mnie zasnela i bite 2 godziny spala. Odlozyc? A gdzie tam.Achia lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Reset, Ja też przyjmę sernik! A co tam... Przyjmę wszystko co ugotujesz lub upieczesz.
Ale mi apetytu narobiłaś... Muszę coś zjeść!
Pilik, jak Wam chrzciny minęły? Koniecznie pokaż Ninke w Twej kreacji.
Achia, Co tam łóżeczko skoro mamine kolana są takie wygodne... -
Witam wieczorową porą,
Jeżowa dziewczyny słusznie prawią w sprawach medycznych więc już nic nie dopisuję. Agatce życzę zdrówka! Miejmy nadzieję że to ani alergia (u Was KP to będzie niestety dieta eliminacyjna) ani nic innego tylko jakiś straszak!
Oskarek słodko śpilepiej go nie ruszaj tylko poproś o kawę i pilota/ książkę
Agatka spacero-fanka widzęu nas wieje jak diabli i nieprzyjemnie strasznie brrr.
My po obiedzie u Mamy i konsultacji szczękowej - Stasio ma 2 zębynie wiem czemu ale mega mnie to martwi że już tak szybko
a jeszcze bardziej ten górny który idzie bokiem. Muszę popytać co się z tym robi- czy to można tak zostawić i czy stałe zęby potem też tak będą szły? Sen z powiek spędza mi ta Stasiowa szczęka
-
Napisałam długi post i mi go wcięło
Też się zastanawiam jak Pilik i Ninka po wielkim dniu
Lunaris, postaraj się póki co nie martwić. Skonsultuj się z pediatrą na najbliższej wizycie.
Może Rucola jak zajrzy to coś podpowie w temacie. Mojej bratanicy też szybko wyszły ząbki, jakoś koło 3 m-ca i wszystko jest póki co z nimi ok.
Reset, ale mi narobiłaś ochoty na takie smakołyki! A tu na kolacje twarożek z warzywami.
A co do wizyt zgadzam się z Kaczorką - jak tylko powiedziałam szefowi o ciąży i mogłam korzystać z wyjść na badania w godzinach pracy, umawiałam wizyty z samego rana, żeby nie stresowac się cały dzień.
Oskarek i Agatka cudowni
Jeżowa, współczuję stresu z kupkami. Lusesita dobrze radzi i też uważam, że warto przejść się do specjalisty już z jakimś badaniem jeśli nie jest ono skomplikowane do wykonania. Trzymam kciuki aby nie było to nic poważnego.
-
Summer- jak chodzi o szefa to bym mogła chodzić rano, tu problemem jest terminarz typu dyżur, rozprawy itp. Rozprawy mam wyznaczane na pół roku naprzód, więc wtedy nie mogłam przewidzieć
A jedzenie mogę Wam powysyłać - na nic nie mam ochoty, ciasta weźmie jutro M. do pracy, dział IT się ucieszy
Bońku, właśnie wzięłam pierwszą od roku kąpiel! Taką gorrrącą, z pianką i leżeniem
To lepsze niż seks. Przynajmniej o ile mnie pamięć nie myli, boteż od blisko roku nie było...
Moje dziecko śpi od 2,5 h z przerwą na jedzenie. Zapowiada się szalona nocJeżowa, JustynaG, Kaczorka, Lusesita, mi88 lubią tę wiadomość
-
Reset, u Ciebie inna specyfika
Ale jak będzie Ci pasować do kalendarza poranny termin wizyty to bierz w ciemno
Chyba że będziecie chodzić razem z emkiem to wtedy pewnie łatwiej po pracy będzie się zgrać.
Nika, zazdro kąpieli! Muszę sobie też taką w końcu zorganizowaćJeszcze by się winko do tego przydało.
-
nick nieaktualnyA ja mam prysznic, więc nawet gdyby miała czas i okazje to d***. Takze Nika- tez zazdroszczę!
Tylko winka to nawet mi nie brakuje. Może w ogóle nie będę wracać do alkoholu?
Szkoda że podczas ciąży i kp nie są zabronione również słodycze na równi z %. Ah, ileż kobiet łatwiej zrzuciłoby te kilogramy :pLunaris, emi2016, Anna Stesia lubią tę wiadomość