X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie jak to jest ze szkola rodzenia?Mam jej szukac przy szpitalu gdzie chce rodzic czy jak?I od kiedy najlepiej zaczac chodzic?

thgfugpjfonf59xe.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka wrote:
    Wlasnie jak to jest ze szkola rodzenia?Mam jej szukac przy szpitalu gdzie chce rodzic czy jak?I od kiedy najlepiej zaczac chodzic?

Jaszmurko, nie wiem jak jest w innych miastach, ale ja mogłam wybrać albo szkołę rodzenia przy przychodni, do której chodzę (darmowa) albo każdą inną. Zdecydowaliśmy się na szkołę rodzenia poleconą przez znajomych, którzy właśnie kończą kurs i są bardzo zadowoleni :) Zadzwoniłam tam, jak byłam chyba w 16-17 tc i pani powiedziała, żebym się przypomniała koło 21-22 tygodnia. Ponownie zadzwoniłam w ten poniedziałek i dzisiaj zaczynamy zajęcia :) Szkoła darmowa. Od znajomych wiemy, że poruszane są ciekawe i istotne tematy, a położna często rozdaje tzw. próbki. Dzisiaj wieczorem dam znać, jak było :) Myślę, że to ciekawa opcja szczególnie dla pierwszych Mam :)

Jaszmurka, Rucola lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik też byłam zapisana na te warsztaty, ale wczoraj tak źle się czułam, że zrezygnowałam. Jakieś fajne gratisy dawali? Wiem, że miał być też jakiś konkurs na koniec.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po obchodzie i dziwna rzecz, jutro mam mieć badanie i chyba usg dopochwowe i jeśli okaże się że nie jest tragicznie to mnie wypisza do domu żeby leżeć bo nic poza tym się nie dzieje u mnie żeby mnie tu trzymać tak mi powiedzieli... W szoku jestem i trochę w strachu co to będzie

reset, malka, Aga9090, veritaserum, emi2016, pilik, lamka, StaraczkaNika, Emiilka, Jeżowa, Flowwer, Rucola, Lena21, KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Jaszmurko, nie wiem jak jest w innych miastach, ale ja mogłam wybrać albo szkołę rodzenia przy przychodni, do której chodzę (darmowa) albo każdą inną. Zdecydowaliśmy się na szkołę rodzenia poleconą przez znajomych, którzy właśnie kończą kurs i są bardzo zadowoleni :) Zadzwoniłam tam, jak byłam chyba w 16-17 tc i pani powiedziała, żebym się przypomniała koło 21-22 tygodnia. Ponownie zadzwoniłam w ten poniedziałek i dzisiaj zaczynamy zajęcia :) Szkoła darmowa. Od znajomych wiemy, że poruszane są ciekawe i istotne tematy, a położna często rozdaje tzw. próbki. Dzisiaj wieczorem dam znać, jak było :) Myślę, że to ciekawa opcja szczególnie dla pierwszych Mam :)

W takim razie muszę się rozejrzeć i podzwonić. Znalazłam na razie listę 40 miejsc, gdzie na lata 2017-2019 przyznano w wawie dofinansowanie to chyba tam najpierw podzwonie. Zapytalabym na fb, ale nie chce sie na razie ujawniac :o

thgfugpjfonf59xe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ale to super wiadomość! Mąż wieczorem przyszykuje Ci wszystko co będziesz potrzebować do życia a Ty nadal będziesz leżeć, ale w bardziej sprzyjających warunkach :)
    Trzymam kciuki!

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka ja wybrałam szkołę rodzenia przy szpitalu, w którym planuję rodzić, bo prowadzą ją położne z tego samego szpitala, więc oprócz wiedzy poznajesz przy okazji personel, co według mnie jest spoko :) natomiast na pewno jak poszukasz już jakiś szkół to w informacji powinno być podane od którego tygodnia można chodzić. Do tej mojej można od 27 tygodnia dopiero, ale zazwyczaj widziałam, że od 21-22 tygodnia można.

Jaszmurka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, świetna wiadomość.
    Wydaje mi się że zdecydowanie lepiej 24h/dobe leżeć w domowym łóżku niż szpitalnym.
    Trzymam kciuki za szyjke &

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to mam mamę na miejscu i ona by była u mnie prawie cały czas jak emka nie będzie także z tym spoko ale boję się strasznie ale pewnie skończy się na tym że rozbudza nadzieję i nic z tego nie będzie hehe ale osobiście chyba wolałabym żebym tak z tydzień jeszcze tu była albo do 30tc no ale zobaczymy jaka będzie decyzja

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka będzie dobrze, kciuki mocne :*

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, trzymamy kciuki za dobre wieści :)
    Wiem, że bezpieczniej się czujesz w szpitalu.
    Ale jeśli jest wszystko w porządku (na tyle, na ile może być w tej sytuacji) to lepiej leżeć w domu niż na szpitalnym łóżku. Szczególnie jeśli możesz liczyć na pomoc mamy :)

Może uda się zwiększyć częstotliwość wizyt u Twojego prowadzącego? Tak, żebyś czuła się spokojniej, że z małą wszystko gra.
    No i jakby Cię wypuszczali to niech powiedzą co ma wzbudzać Twój niepokój, żebyś wiedziała kiedy w razie czego się zjawić na IP.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mojego dr to mogę i nawet dwa razy w tygodniu chodzić ale myślę że co tydzień wystarczy zresztą jak będę miała decyzję że wychodzę to będę dzwonić do mojego dr co robić bo teraz to chyba nie ma sensu za bardzo, a pewnie będę chciała wszystko żeby mi powiedzieli co ma mnie niepokoić i kiedy jechać do nich bo ie wyobrażam sobie rodzic takiego małego dziecka u nas w szpitalu no ale jutro okaże się co dalej

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Pięknie wszystkie wyglądacie!! <3

Luna - sto latek dla ślicznej Tosi! <3

Ja Wam brzuszka nie pokażę, chociaż wieczorem wygląda jak ciążowy ;) ale wrzucę Wam moją marudę. Od rana ma dzień na NIE i tylko marudzi..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8102e3bf25e0.jpg

A jeśli mogę się jeszcze wtrącić to szlafrok z listy do szpitala bym skreśliła. Tam jest tak gorąco, że w samej koszuli się człowiek poci. I podczas całego pobytu nie widziałam ani jednej dziewczyny w szlafroku.

Szlafrok jednak się czasem przydaje - ale cienki. Ja miałam cienki sweter/narzutkę. Przydał mi się na ktg 3x dziennie - w tej sali do ktg było zimno, ale głównie chodziło o to żeby przykryć nim tyłek ;)
    Chociaż ta moja rada jest raczej do dziewczyn które idą do szpitala na trochę przed porodem z powodu różnych komplikacji...

A Alusia jest cudna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 13:15

Kaczorka lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka cudowna córeczka ❤️

Kaczorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka jeśli nic się nie dzieje to może rzeczywiście lepiej leżeć w domu

• pilik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szlafrok taki bawełniany, jak tshirt ma grubość. Wydaje mi się ze może się przydać po porodzie dla komfortu psychicznego bardziej.
    Jaszmurka ja znalazłam po prostu szkole rodzenia która jest najbliżej i na NFZ. Ta moja to bardziej edukacja przedporodowa ona trwa od 21tc do porodu. U nas jest 25 spotkań. W typowych szkołach rodzenia jest mniej z tego co się orientowałam, ale za to więcej można z partnerem chodzić.
    Lamka dorzucam kilka z moim chucherkiem :) chociaż nasze twarze paują klimat :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45697dfb6ad5.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0f9795d05f5.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd48832c7eb0.jpg

Kaczorka, lamka, Emiilka, Jeżowa, JustynaG, Lusesita, Rucola, Aga9090, Lena21, KateHawke, malka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - mam nadzieję, że lekarze podejmą najlepszą dla Was decyzję :)

A wrzucę Wam kieckę Aluśki :) jest idealnie taka jakiej nie chciałam :p chociaż i tak najprostsza z tych jakie widziałam.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a44f49d1a801.jpg

A od baby w jednym sklepie usłyszałam, że dziwna jestem, bo teraz wszyscy chcą jak najbardziej strojne i takich prostych już się nie spotyka.
    A w innym sklepie znów usłyszałam, żeby nie robić z córki zakonnicy.

lamka, pilik, summer86, reset, Aga9090, Jeżowa, Lena21, KateHawke, Lunaris, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Bajka - mam nadzieję, że lekarze podejmą najlepszą dla Was decyzję :)

A wrzucę Wam kieckę Aluśki :) jest idealnie taka jakiej nie chciałam :p chociaż i tak najprostsza z tych jakie widziałam.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a44f49d1a801.jpg

A od baby w jednym sklepie usłyszałam, że dziwna jestem, bo teraz wszyscy chcą jak najbardziej strojne i takich prostych już się nie spotyka.
    A w innym sklepie znów usłyszałam, żeby nie robić z córki zakonnicy.

Śliczna sukieneczka :)

Nie rozumiem tej mody na strojne sukienki do chrztu... Przecież to chrzest, uroczystośc religijna a nie bal, czy wesele....

Sama szukam jak najprostszej, ale ja pewnie kupię w komisie, niedaleko mam taki gdzie są rzeczy w stanie idealnym, a jednak dużo tańsze niż nowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 13:32

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Olik też byłam zapisana na te warsztaty, ale wczoraj tak źle się czułam, że zrezygnowałam. Jakieś fajne gratisy dawali? Wiem, że miał być też jakiś konkurs na koniec.
    z gratisów to próbkę kremu bepanthen ;) haha aa i jeszcze smoczek nuuk ( czy jakoś tak)
    konkurs był na koniec, można było wygrac poduszki, adapter do pasów albo mini sesję nowordka

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu to poszaleli Olik :-D

olik321, Emiilka lubią tę wiadomość

‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ