Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaszmurka wrote:Wlasnie jak to jest ze szkola rodzenia?Mam jej szukac przy szpitalu gdzie chce rodzic czy jak?I od kiedy najlepiej zaczac chodzic?
Jaszmurko, nie wiem jak jest w innych miastach, ale ja mogłam wybrać albo szkołę rodzenia przy przychodni, do której chodzę (darmowa) albo każdą inną. Zdecydowaliśmy się na szkołę rodzenia poleconą przez znajomych, którzy właśnie kończą kurs i są bardzo zadowoleniZadzwoniłam tam, jak byłam chyba w 16-17 tc i pani powiedziała, żebym się przypomniała koło 21-22 tygodnia. Ponownie zadzwoniłam w ten poniedziałek i dzisiaj zaczynamy zajęcia
Szkoła darmowa. Od znajomych wiemy, że poruszane są ciekawe i istotne tematy, a położna często rozdaje tzw. próbki. Dzisiaj wieczorem dam znać, jak było
Myślę, że to ciekawa opcja szczególnie dla pierwszych Mam
Jaszmurka, Rucola lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jestem po obchodzie i dziwna rzecz, jutro mam mieć badanie i chyba usg dopochwowe i jeśli okaże się że nie jest tragicznie to mnie wypisza do domu żeby leżeć bo nic poza tym się nie dzieje u mnie żeby mnie tu trzymać tak mi powiedzieli... W szoku jestem i trochę w strachu co to będzie
reset, malka, Aga9090, veritaserum, emi2016, pilik, lamka, StaraczkaNika, Emiilka, Jeżowa, Flowwer, Rucola, Lena21, KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Emiilka wrote:Jaszmurko, nie wiem jak jest w innych miastach, ale ja mogłam wybrać albo szkołę rodzenia przy przychodni, do której chodzę (darmowa) albo każdą inną. Zdecydowaliśmy się na szkołę rodzenia poleconą przez znajomych, którzy właśnie kończą kurs i są bardzo zadowoleni
Zadzwoniłam tam, jak byłam chyba w 16-17 tc i pani powiedziała, żebym się przypomniała koło 21-22 tygodnia. Ponownie zadzwoniłam w ten poniedziałek i dzisiaj zaczynamy zajęcia
Szkoła darmowa. Od znajomych wiemy, że poruszane są ciekawe i istotne tematy, a położna często rozdaje tzw. próbki. Dzisiaj wieczorem dam znać, jak było
Myślę, że to ciekawa opcja szczególnie dla pierwszych Mam
W takim razie muszę się rozejrzeć i podzwonić. Znalazłam na razie listę 40 miejsc, gdzie na lata 2017-2019 przyznano w wawie dofinansowanie to chyba tam najpierw podzwonie. Zapytalabym na fb, ale nie chce sie na razie ujawniac :o -
nick nieaktualny
-
Jaszmurka ja wybrałam szkołę rodzenia przy szpitalu, w którym planuję rodzić, bo prowadzą ją położne z tego samego szpitala, więc oprócz wiedzy poznajesz przy okazji personel, co według mnie jest spoko
natomiast na pewno jak poszukasz już jakiś szkół to w informacji powinno być podane od którego tygodnia można chodzić. Do tej mojej można od 27 tygodnia dopiero, ale zazwyczaj widziałam, że od 21-22 tygodnia można.
Jaszmurka lubi tę wiadomość
-
No ja to mam mamę na miejscu i ona by była u mnie prawie cały czas jak emka nie będzie także z tym spoko ale boję się strasznie ale pewnie skończy się na tym że rozbudza nadzieję i nic z tego nie będzie hehe ale osobiście chyba wolałabym żebym tak z tydzień jeszcze tu była albo do 30tc no ale zobaczymy jaka będzie decyzja
-
nick nieaktualny
-
Bajeczko, trzymamy kciuki za dobre wieści
Wiem, że bezpieczniej się czujesz w szpitalu.
Ale jeśli jest wszystko w porządku (na tyle, na ile może być w tej sytuacji) to lepiej leżeć w domu niż na szpitalnym łóżku. Szczególnie jeśli możesz liczyć na pomoc mamy
Może uda się zwiększyć częstotliwość wizyt u Twojego prowadzącego? Tak, żebyś czuła się spokojniej, że z małą wszystko gra.
No i jakby Cię wypuszczali to niech powiedzą co ma wzbudzać Twój niepokój, żebyś wiedziała kiedy w razie czego się zjawić na IP. -
Do mojego dr to mogę i nawet dwa razy w tygodniu chodzić ale myślę że co tydzień wystarczy zresztą jak będę miała decyzję że wychodzę to będę dzwonić do mojego dr co robić bo teraz to chyba nie ma sensu za bardzo, a pewnie będę chciała wszystko żeby mi powiedzieli co ma mnie niepokoić i kiedy jechać do nich bo ie wyobrażam sobie rodzic takiego małego dziecka u nas w szpitalu no ale jutro okaże się co dalej
-
Kaczorka wrote:Pięknie wszystkie wyglądacie!!
Luna - sto latek dla ślicznej Tosi!
Ja Wam brzuszka nie pokażę, chociaż wieczorem wygląda jak ciążowyale wrzucę Wam moją marudę. Od rana ma dzień na NIE i tylko marudzi..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8102e3bf25e0.jpg
A jeśli mogę się jeszcze wtrącić to szlafrok z listy do szpitala bym skreśliła. Tam jest tak gorąco, że w samej koszuli się człowiek poci. I podczas całego pobytu nie widziałam ani jednej dziewczyny w szlafroku.
Szlafrok jednak się czasem przydaje - ale cienki. Ja miałam cienki sweter/narzutkę. Przydał mi się na ktg 3x dziennie - w tej sali do ktg było zimno, ale głównie chodziło o to żeby przykryć nim tyłek
Chociaż ta moja rada jest raczej do dziewczyn które idą do szpitala na trochę przed porodem z powodu różnych komplikacji...
A Alusia jest cudnaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 13:15
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mam szlafrok taki bawełniany, jak tshirt ma grubość. Wydaje mi się ze może się przydać po porodzie dla komfortu psychicznego bardziej.
Jaszmurka ja znalazłam po prostu szkole rodzenia która jest najbliżej i na NFZ. Ta moja to bardziej edukacja przedporodowa ona trwa od 21tc do porodu. U nas jest 25 spotkań. W typowych szkołach rodzenia jest mniej z tego co się orientowałam, ale za to więcej można z partnerem chodzić.
Lamka dorzucam kilka z moim chucherkiemchociaż nasze twarze paują klimat :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45697dfb6ad5.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0f9795d05f5.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd48832c7eb0.jpgKaczorka, lamka, Emiilka, Jeżowa, JustynaG, Lusesita, Rucola, Aga9090, Lena21, KateHawke, malka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Bajka - mam nadzieję, że lekarze podejmą najlepszą dla Was decyzję
A wrzucę Wam kieckę Aluśkijest idealnie taka jakiej nie chciałam :p chociaż i tak najprostsza z tych jakie widziałam.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a44f49d1a801.jpg
A od baby w jednym sklepie usłyszałam, że dziwna jestem, bo teraz wszyscy chcą jak najbardziej strojne i takich prostych już się nie spotyka.
A w innym sklepie znów usłyszałam, żeby nie robić z córki zakonnicy.lamka, pilik, summer86, reset, Aga9090, Jeżowa, Lena21, KateHawke, Lunaris, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Bajka - mam nadzieję, że lekarze podejmą najlepszą dla Was decyzję
A wrzucę Wam kieckę Aluśkijest idealnie taka jakiej nie chciałam :p chociaż i tak najprostsza z tych jakie widziałam.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a44f49d1a801.jpg
A od baby w jednym sklepie usłyszałam, że dziwna jestem, bo teraz wszyscy chcą jak najbardziej strojne i takich prostych już się nie spotyka.
A w innym sklepie znów usłyszałam, żeby nie robić z córki zakonnicy.
Śliczna sukieneczka
Nie rozumiem tej mody na strojne sukienki do chrztu... Przecież to chrzest, uroczystośc religijna a nie bal, czy wesele....
Sama szukam jak najprostszej, ale ja pewnie kupię w komisie, niedaleko mam taki gdzie są rzeczy w stanie idealnym, a jednak dużo tańsze niż noweWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 13:32
-
lamka wrote:Olik też byłam zapisana na te warsztaty, ale wczoraj tak źle się czułam, że zrezygnowałam. Jakieś fajne gratisy dawali? Wiem, że miał być też jakiś konkurs na koniec.
haha aa i jeszcze smoczek nuuk ( czy jakoś tak)
konkurs był na koniec, można było wygrac poduszki, adapter do pasów albo mini sesję nowordka -
nick nieaktualny