X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti jak sie czujesz? To jest niepojete jaki stres przezywamy w tych ciazach, a do tego strach lekarzom ufac w to co widza na usg.

Tradycyjnie dzien dobry.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie odzywalam się bo u nas trochę przykrych zawirowań. Najpierw mała wylądowała w szpitalu z infekcja dróg moczowych. Byłysmu cały tydzień na oddziale. Wyszlysmy w piątek. Wczoraj była kontrola i się okazuje że mała przestaje przybierać bo chyba z tych nerwów tracę pokarm. Więc walczę o laktacje znowu. No i od wczoraj bierzemy te krople niemieckie na kołki bo bardzo się nasilily. Mamy 3 tyg na poprawę jsk nie to mamy przejść na bezlaktozowa mieszankę. O ile dotrwamy na piersi te 3 tyg :(
    Trzymam kciuki za wszystkie żeby wszystko było super!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti patrząc na to zdjęcie, to nawet ja nie mam wątpliwości, że to nie krwiak, rozumem, że na samym początku pęcherzyk jest malutki, ale chyba pęcherzyk od krwiaka różni się tym, że rośnie... Albo czymkolwiek innym, przynajmniej dla lekarza. Wiem, że na pewno się pozbierasz, choć teraz jest ciężko. Dobrze, że druga fasolka rozwija się prawidłowo.

Ibishka ucałuj Gabi od wszystkich ecioć, biedactwo :( a Tobie życzę powodzenia, wierzę, że utrzymasz pokarm, nawet jeśli trzeba powalczyć.

A tak ogólnie to dzień dobry, my już po śniadaniu :) wczoraj że stresu prawie nic nie jadłam, to dzisiaj będę nadrabiać :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka trzymam kciuki żeby mleczko wróciło i Gabi pięknie rosła. Może teraz jak będziecie w domku będzie lepiej.

Flo co do wagi maluchów i tp. Wczoraj na usg 3 trym pani dr mi tłumaczyła ze jeśli maluch caly czas jest kilka dni do przodu z wymiarami i wagą (u nas byl srednio 2tyg z wymiarami, tydzien z wagą) to patrzy się na usg I trym i super jeśli było robione w 12tc. U nas tak było. Wtedy datę porodu zmienia się na tę z usg I trym i zspisuje taką w usg 3 trym.
    Zapisała tez w uwagach ze owulacji spontaniczna i ze nieznany dokładny termin zapłodnienia.

Trzymam dziś kciuki by Szymuś poprawił mamie humor:)

Co do szyjek to w ogóle ich nie ogarniam. U mnie 30 mm i super a u Ciebie 35 i passer. Ale ufam lekarzowi i niech tak już będzie.

Jeżowa co wsunelas? Bo myślę o naleśnikach :p

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wien ze pisałyście ale zapomnialam na której stronie.
    Chyba Rucola ostatnio poruszała temat laktatorów. Ktory ostatecznie wygrał ranking?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti,maluszek cudowny :)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, zjadłam zwykłe smutne kanapki, ale teraz też już myślę o naleśnikach :D co do laktatora to chyba Lovi Prolactis wygrał

olik321, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, przykro mi że tyle problemów na Was spadło :( Tulę mocno i życzę aby teraz już wszystko było ok! Powodzenia w walce o mleczko dla Gabi!

Olik, ja się zdecydowałam ma Lovi Prolactis.

Bajeczko, odhaczamy kolejny dzień? :)

U nas równo 2 tygodnie do terminu.. ostatnio strasznie szybko mi dni lecą. Mam nadzieję, że mała ma przyzwoite warunki i mimo końcówki dobrze jej w brzuszku.

olik321, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, summer dziękuję.

Już go zapisuję, bo cały czas się zastanawiam czy kupić teraz czy juz po porodzie..

Summer maleńkiej na pewno dobrze, skoro nie wychodzi :)

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o kciuki. Zaczęłam krwawić i jadę do szpitala

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka - zdrówka dla Gabi! Niech teraz malutka pięknie przybiera. Pewnie jej choroba i Twój stres tak zadziałały, że waga się zatrzymała. Teraz powinno być lepiej :)

Dziewczyny - celebrujcie posiłki w ciąży, bo później z reguły je się na szybko przy akompaniamencie dzieciowych jęków i krzyków.. ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:

Tosiu - kciuki! Może jakiś nieszczęsny krwiaczek się oczyszcza.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny <3
    Kolejna noc za nami :)
    Jutro kończymy 29tc super jeszcze tydzień i oby udało się zamknąć 30tygodni

Ibishka współczuję Ci ale wierzę głęboko że wszystko wróci do normy oczywiście okropne jest to co przechodzicie ale szybko zapomnicie o tym :)

Flowwer nie napisałam wczoraj bo już każda napisała wiesz czasem tak jest ze trzeba poprostu olać wszystko tak jak nasi panowie to potrafią i wtedy jest lepiej, tzn dużo łatwiej się nie irytować :)

Co do tych szyjek to wydaje mi się że tu wielkość to jedno ale twardość drugie i ewentualne skórcze wchodzą w grę, no i ewentualnie inne czynniki. Tu w szpitalu trzymają dziewczyny i jak jest szyjka 2,5 to wypisza ale tylko z pessarem i o dziwo nawet po 30tc zakładają więc nie wiem już jak to z tą skutecznością tego jest

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Spokojnie niejedna krwawila a ciąże donosiła, wysyłam dużo spokoju i oby szybko cię przyjęli

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Tosia kciuki mocne za Was

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się rano znad kawy :)
    Ktoś dziś wizytuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola co do Twojego pytania o pielęgnację maluszka to ja póki co mam na oku do kąpieli tylko olejek ze słodkich migdałów. Nie kupuję żadnych emolientów, jeśli skóra tego nie wymaga to nie stosujemy. Wystarczy myć w samej wodzie. Prać ubranka będę chyba w płynie Lovela albo Biały Jeleń.

Jeśli chodzi o laktator to ja tez nie wiem co robić...Czy kupić teraz czy po porodzie. Szkoda mi wydawać tyle pieniędzy na elektryczny, a o tych ręcznych to słyszalam różne opinie ;/

Ibiskha- zdrowia dla Gabi i trzymam kciuki za laktację.

Tosia trzymam kciuki, nie każde krwawienie to koniec. Też krwawilam do 12 tyg kilka razy, a maluch jak widać ma się dobrze ;)

Rucola lubi tę wiadomość

• Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :)

Znów musiałam Was gonić ;)

Trasti przerażające to co piszesz, ale o samych przypadkach wchloniecia drugiego dziecka slysze co chwile, nawet u znajomych a do tej pory wydawalo mi sie to marginalne...Dla pocieszenia wszystkie dzieci z tych historii sa zdrowe i silne :)

Tosia 3mam kciuki!

Ja sie wczoraj objadlam fasolki o 22...No co mialam zrobic jak pozno wrocilam a nie moglam odpuscic ;)
    Dzis sie znow ucze, bo mam 2 egz. Poprosze o kciuki :) No i do konca przyszlego tygodnia jestem na zwolnieniu. Poszlam do internisty tylko po 1-2 dni, bo nie wyrabiam z praca i szkola, zmeczona jestem po prostu...a on, zebym do konca nastepnego tygodnia odpoczela.

No i zaplacilam za wakacje, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i dane nam bedzie odpoczac przed powiekszeniem rodziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 07:48

thgfugpjfonf59xe.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Trasti wiem, że to musi być bardzo trudne, ale trzymam mocno kciuki za tego maluszka który z Wami został <3

Ibishka miło Cię widzieć, myślałam o Was oststnio. Życzę Ci dużo spokoju, zdrówka dla nalej i jestem pewna, że teraz w domu z laktacja będzie dużo lepiej, może położna, która chodziła na patronaz jakoś Cię wspomoże ?

Tosiu kciuki, daj znać czy wszystko ok

Summer ja tez nje wierzyłam, że czas może s ciąży szybko lecieć, a teraz dzień za dniem przeskakuje nie wiem kiedy

Miłego dnia dla wszystkich i tylko dobrych wiadomości :)

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:

Tosia, zaciskam z całych sił ! :*

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ