Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Trasti jak sie czujesz? To jest niepojete jaki stres przezywamy w tych ciazach, a do tego strach lekarzom ufac w to co widza na usg.
Tradycyjnie dzien dobry.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Cześć dziewczyny. Nie odzywalam się bo u nas trochę przykrych zawirowań. Najpierw mała wylądowała w szpitalu z infekcja dróg moczowych. Byłysmu cały tydzień na oddziale. Wyszlysmy w piątek. Wczoraj była kontrola i się okazuje że mała przestaje przybierać bo chyba z tych nerwów tracę pokarm. Więc walczę o laktacje znowu. No i od wczoraj bierzemy te krople niemieckie na kołki bo bardzo się nasilily. Mamy 3 tyg na poprawę jsk nie to mamy przejść na bezlaktozowa mieszankę. O ile dotrwamy na piersi te 3 tyg
Trzymam kciuki za wszystkie żeby wszystko było super! -
Trasti patrząc na to zdjęcie, to nawet ja nie mam wątpliwości, że to nie krwiak, rozumem, że na samym początku pęcherzyk jest malutki, ale chyba pęcherzyk od krwiaka różni się tym, że rośnie... Albo czymkolwiek innym, przynajmniej dla lekarza. Wiem, że na pewno się pozbierasz, choć teraz jest ciężko. Dobrze, że druga fasolka rozwija się prawidłowo.
Ibishka ucałuj Gabi od wszystkich ecioć, biedactwoa Tobie życzę powodzenia, wierzę, że utrzymasz pokarm, nawet jeśli trzeba powalczyć.
A tak ogólnie to dzień dobry, my już po śniadaniuwczoraj że stresu prawie nic nie jadłam, to dzisiaj będę nadrabiać
-
Ibishka trzymam kciuki żeby mleczko wróciło i Gabi pięknie rosła. Może teraz jak będziecie w domku będzie lepiej.
Flo co do wagi maluchów i tp. Wczoraj na usg 3 trym pani dr mi tłumaczyła ze jeśli maluch caly czas jest kilka dni do przodu z wymiarami i wagą (u nas byl srednio 2tyg z wymiarami, tydzien z wagą) to patrzy się na usg I trym i super jeśli było robione w 12tc. U nas tak było. Wtedy datę porodu zmienia się na tę z usg I trym i zspisuje taką w usg 3 trym.
Zapisała tez w uwagach ze owulacji spontaniczna i ze nieznany dokładny termin zapłodnienia.
Trzymam dziś kciuki by Szymuś poprawił mamie humor:)
Co do szyjek to w ogóle ich nie ogarniam. U mnie 30 mm i super a u Ciebie 35 i passer. Ale ufam lekarzowi i niech tak już będzie.
Jeżowa co wsunelas? Bo myślę o naleśnikach :p -
nick nieaktualny
-
Ibishka, przykro mi że tyle problemów na Was spadło
Tulę mocno i życzę aby teraz już wszystko było ok! Powodzenia w walce o mleczko dla Gabi!
Olik, ja się zdecydowałam ma Lovi Prolactis.
Bajeczko, odhaczamy kolejny dzień?
U nas równo 2 tygodnie do terminu.. ostatnio strasznie szybko mi dni lecą. Mam nadzieję, że mała ma przyzwoite warunki i mimo końcówki dobrze jej w brzuszku.olik321, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ibishka - zdrówka dla Gabi! Niech teraz malutka pięknie przybiera. Pewnie jej choroba i Twój stres tak zadziałały, że waga się zatrzymała. Teraz powinno być lepiej
Dziewczyny - celebrujcie posiłki w ciąży, bo później z reguły je się na szybko przy akompaniamencie dzieciowych jęków i krzyków.. -
Dzień dobry dziewczyny
Kolejna noc za nami
Jutro kończymy 29tc super jeszcze tydzień i oby udało się zamknąć 30tygodni
Ibishka współczuję Ci ale wierzę głęboko że wszystko wróci do normy oczywiście okropne jest to co przechodzicie ale szybko zapomnicie o tym
Flowwer nie napisałam wczoraj bo już każda napisała wiesz czasem tak jest ze trzeba poprostu olać wszystko tak jak nasi panowie to potrafią i wtedy jest lepiej, tzn dużo łatwiej się nie irytować
Co do tych szyjek to wydaje mi się że tu wielkość to jedno ale twardość drugie i ewentualne skórcze wchodzą w grę, no i ewentualnie inne czynniki. Tu w szpitalu trzymają dziewczyny i jak jest szyjka 2,5 to wypisza ale tylko z pessarem i o dziwo nawet po 30tc zakładają więc nie wiem już jak to z tą skutecznością tego jestStaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucola co do Twojego pytania o pielęgnację maluszka to ja póki co mam na oku do kąpieli tylko olejek ze słodkich migdałów. Nie kupuję żadnych emolientów, jeśli skóra tego nie wymaga to nie stosujemy. Wystarczy myć w samej wodzie. Prać ubranka będę chyba w płynie Lovela albo Biały Jeleń.
Jeśli chodzi o laktator to ja tez nie wiem co robić...Czy kupić teraz czy po porodzie. Szkoda mi wydawać tyle pieniędzy na elektryczny, a o tych ręcznych to słyszalam różne opinie ;/
Ibiskha- zdrowia dla Gabi i trzymam kciuki za laktację.
Tosia trzymam kciuki, nie każde krwawienie to koniec. Też krwawilam do 12 tyg kilka razy, a maluch jak widać ma się dobrze
Rucola lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry z rana
Znów musiałam Was gonić
Trasti przerażające to co piszesz, ale o samych przypadkach wchloniecia drugiego dziecka slysze co chwile, nawet u znajomych a do tej pory wydawalo mi sie to marginalne...Dla pocieszenia wszystkie dzieci z tych historii sa zdrowe i silne
Tosia 3mam kciuki!
Ja sie wczoraj objadlam fasolki o 22...No co mialam zrobic jak pozno wrocilam a nie moglam odpuscic
Dzis sie znow ucze, bo mam 2 egz. Poprosze o kciukiNo i do konca przyszlego tygodnia jestem na zwolnieniu. Poszlam do internisty tylko po 1-2 dni, bo nie wyrabiam z praca i szkola, zmeczona jestem po prostu...a on, zebym do konca nastepnego tygodnia odpoczela.
No i zaplacilam za wakacje, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i dane nam bedzie odpoczac przed powiekszeniem rodziny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 07:48
-
Dzień dobry
Trasti wiem, że to musi być bardzo trudne, ale trzymam mocno kciuki za tego maluszka który z Wami został
Ibishka miło Cię widzieć, myślałam o Was oststnio. Życzę Ci dużo spokoju, zdrówka dla nalej i jestem pewna, że teraz w domu z laktacja będzie dużo lepiej, może położna, która chodziła na patronaz jakoś Cię wspomoże ?
Tosiu kciuki, daj znać czy wszystko ok
Summer ja tez nje wierzyłam, że czas może s ciąży szybko lecieć, a teraz dzień za dniem przeskakuje nie wiem kiedy
Miłego dnia dla wszystkich i tylko dobrych wiadomości -
Tosia2323 wrote:Dziewczyny proszę o kciuki. Zaczęłam krwawić i jadę do szpitala
Tosia, zaciskam z całych sił ! :*