X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka25 wrote:
    Podejrzewam , że mnie zjada stres i to może byc powodem poronień. Głupia stresująca praca, odpowiedzialność, nie potrafię zostawić tego po 8 h w pracy tylko zabieram w myślach do domu. Biorę od m-ca magneB6 2 dziennie. Mysle, że to mi trochę pomoże.

Biedronko, stres bardzo źle wpływa na organizm. Ale ja nie mam za wiele stresu, a mimo to staram się już od bardzo dawna i nic z tego nie wychodzi. Teraz już przynajmniej zostałam zdiagnozowana i jestem leczona...

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dziewczyny, zmykam coś pooglądać :) Dobranoc i spokojnych snów wszystkim!
    Jutro moi rodzice mają rocznicę ślubu, więc pewnie mało będę.

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Niepokorna witaj jasne , że nie będziesz przeszkadzać:) rozgosc się :) nasza kochana She dopisze Cię na pierwszą stronę jak podasz więcej danych o sobie :) zobacz jak to u nas na pierwszej stronie wygląda:)

Nie chcę podawać imienia. Reszta danych:
    Niepokorna, rocznik '87, starania od czerwca 2013 o pierwsze dziecko.

Morwa lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy, witamy - ale się wątek powiększa :) Będzie nas więcej do zafasolkowania :D

Maritka, ja wpadłam na pomysł całkowitego odpuszczenia w grudniu - nie sprawdza się w moim przypadku - ciągle obliczałam w głowie "jaki dziś dzień cyklu?", a po rzekomej owulacji mój organizm wystąpił przeciwko mnie i postanowił chyba przećwiczyć sobie wszystkie objawy ciążowe na sucho(bóle brzucha, jajników, krzyża, mdłości, napady zimna i gorąca, itd),hehe - oszaleć można :D

Więc sobie obiecałam, że już temperatury nie odpuszczę, a <3 to tyle o ile się da i będzie nam się chciało. Postaowiłam, że zadbam o luz psychiczny :)
    ...No i Wy dziewczyny będzie mnie sprowadzać do parteru i nie pozwalać sobie niczego wmawiać - liczę na Was :D :D

Morwa lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika***,
    Człowiek mówi, że odpuszcza, a tak naprawdę non stop myśli. Jak można przestać myśleć?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa,
    Ja biorę takie leki:
    Clostilbegyt - na jajeczkowanie,
    Metformax - na cukier,
    Spironol - na odwodnienie,
    Norprolac - na obniżenie prolaktyny,
    Duphaston - w drugiej połowie cyklu.
    To mój pierwszy cykl z tymi lekarstwami i na razie nic nie wiem. Wszystko zależy, czy @ się pojawi niebawem. Dzisiaj mam 30 dzień cyklu.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa,
    To Ty wtedy też musisz mieć wolne dla męża :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Niepokorna, A jakie miałaś problemy ? Długie cykle jak ja ?

Kochana,
    Na początku maja 2013 zdiagnozowano u mnie mięśniaki. Dokładnie 30 kwietnia dostałam krwotoku i wylądowałam w szpitalu. Ze względu na sprawy osobiste nie mogłam od razu iść na operację. Brałam leki i miałam krwawienia przez cały czas praktycznie. W czerwcu zostałam zoperowana i wycięto mi je. Wszystko wróciło do normy. Lekarze nie widzieli przeciwwskazań do zajścia. Miesiączki zawsze 4-dniowe dość regularne. Ale nagle okazało się, że nie mam owulacji :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Pracujemy razem więc raczej nie inaczej tez będę miała wolne bo mamy duet jedno bez drugiego pracować nie może ;)

Ja też uwielbiam pracować z mężem :) Ale nie każdy to potrafi :D

Morwa lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Niepokorna, ja tez mam hiperprolaktynemie od 3 lat, do tego niedrożny jajowód. Znam te twoje lekarstwa, 6 cykli z clo za mna a norprolac biore 2 rok, zachwalam go sobie, zero skutków ubocznych ;) powodzenia w leczeniu życzę ;)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Witaj Niepokorna, ja tez mam hiperprolaktynemie od 3 lat, do tego niedrożny jajowód. Znam te twoje lekarstwa, 6 cykli z clo za mna a norprolac biore 2 rok, zachwalam go sobie, zero skutków ubocznych ;) powodzenia w leczeniu życzę ;)

Cigaretta,
    Norprolac biorę już jakiś czas - trzecie opakowanie. Faktycznie jest odrobinę droższy niż Bromergon, ale zero skutków ubocznych.
    A resztę leków biorę pierwszy raz - pierwszy cykl, który już dobiega końca. Tobie te leki coś dały?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc nie ;) clo nie działa na mnie, nie mam owulacji, a jak juz jakims cudem się zdarzy to po niedroznej stronie. Bylam stymulowana 6 cykli i już więcej nie mogę, pojutrze mąż ma badania nasienia i zobaczymy co z nami będzie dalej ;)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Szczerze mówiąc nie ;) clo nie działa na mnie, nie mam owulacji, a jak juz jakims cudem się zdarzy to po niedroznej stronie. Bylam stymulowana 6 cykli i już więcej nie mogę, pojutrze mąż ma badania nasienia i zobaczymy co z nami będzie dalej ;)

Ja badanie nasienia robiłam w 2012 roku i wszystko jest idealnie z mężem. Niestety ze mną są wieczne kłopoty. Już naprawdę tracę nadzieję :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Niepokorna a ile bierzesz tego clo? Po jednej tabletce czy po dwie?

Na razie lekarza zalecił branie 1 tabletkę dziennie od 3 do 7 dnia cyklu.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Dziewuszki!
    Na początku witam nowe koleżanki :) coraz więcej nas tu :)

Nie zdążyłam Was z dzisiaj nadrobić, wróciłam niedawno od siostry i winkujemy sobie z mężem a zaraz idziemy coś pooglądać.

She Wolf no ja się cieszę, że mam siotrę i na dodatek bliźniaczkę :) dawniej średnio się dogadywałyśdmy, tzn w szkole średniej, ale teraz jestemy najlepszymi przyjaciółkami, teraz jest w ciąży to ma trochę humorki ale cóż, ciężarnym to trzeba wybaczyć hehe.

Morwa Kochana jeszcze jutro i będziecie już mogli działać ile chcecie :) musi Bidulek wytrzymać ;)

Cigaretta dasz rade z tymi praktykami :) nie łam się, minie szybko i bezboleśnie, zobaczysz :)

Cigaretta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna nie łam się, zobaczysz jak Clo będzie na Ciebie działać. Zazwyczaj z tego co widze i czytam na forum, dziewczyny szybko po nim zachodza w ciąże, mają super owulki. Wiec u Ciebie pewnie będzie tak samo :) tylko u nielicznych jest do bani, np u mnie :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA ja mam też właśnie w domu CLO i w sumie zastanawiałam się czy nie wziąć, ale tak bez konsultacji z lekarzem to chyba średnio...a w tym miesiącu jakoś wizyty nie planuje, więc pewnie poczekam...chociaż korci mnie bo ostatnio te moje owulki to sama nie wiem czy były...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta na Ciebie CLo nie działało???

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia dziękuję kochana, wypij tam zdrowie za nasze przyszle groszki :)

Nusia lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta,
    No zobaczymy. To ja by nie było dopiero pierwszy cykl dobiega końca. Też czytałam, że wielu dziewczynom udaje się w pierwszych trzech cyklach.

Nusia,
    Nie bierz tego leku bez konsultacji, bo może być niebezpieczny.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ