Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim :)

• agata83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn gratulacje rodzicom. A ktora to rocznica?

Witaj Niepokorna!

Nusia ty masz siostre blizniaczke?? Chyba cos mi umknelo wczesniej :) I co jestescie jak 2 krople wody? :)

Zetka hormony u ciebie szaleja wiec masz prawo byc rozdrazniona. Mi ostatnio tez puszczaja nerwy z byle powodu :) Ale staram sie hamowac. 2 tyg szybko zleca i znow zobaczysz swoje malenstwo :)

Zetka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziesta pierwsza :D Niestety tata w pracy, a mama pojechała coś załatwić, no to jestem ;)

Zetka, rozdrażnienie normalne :) Ja pracowałam przed ciążą troszkę, miałam grupkę do uczenia włoskiego i w którymś dniu tak na nich nawrzeszczałam (jeszcze nie wiedziałam, że się udało :P ), że na następnych zajęciach dowiedziałam się o złożeniu przez grupę wniosku o zmianę lektora :D No, ale wtedy już wiedziałam o ciąży, więc mi nawet na rękę to zwolnienie było.

Agata, czy masz jakieś większe dolegliwości poza bólami?
    Wiesz, wolę się nastawić źle i miło zaskoczyć, niż znów przeżywać. Jest już na pewno po owu, bo dziś rano zmierzyłam temp i 36,9, ale boli mnie to samo, co cykl, dwa i trzy temu, więc wnioskuję, że jeszcze nic z tego.

Cigaretta, bardzo fajny, kreatywny temat pracy ^^ Mam nadzieję, że pochwalisz się jakimiś wnioskami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 09:20

Zetka lubi tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny w ten mroźny poranek. Ja muszę lecieć parę spraw załatwić a później będę walczyć z moim kompem żeby mi oddał clip arty w McOffic i wrócę do projektowania strony i innych takich. Mimo że już żyje urlopem to nie mogę tak na niego bezczynnie czekać :)

U mnie tempka dziś skoczyła. ... hę... o co kaman? No nic... zobaczy się co to będzie dalej...

Miłego dnia!

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za odpowiedź :) tak w tych normach które są na wynikach się mieszczę, teraz jeszcze w 7 dniu cyklu FSH i LH mój wspaniały ginekolog zapomniał wspomnieć że te właśnie badania robi się w danym dniu cyklu i całe szczęście że Pani w laboratorium była na tyle przytomna i mnie o tym powiadomiła:)

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mroźny poranek ;)? Jejku, ja wiem, że nie wypada o to pytać, ale gdzie Ty mieszkasz, Madlene? Powodzenia z okiełznaniem spraw komputerowych.

Biedronko - jak udał się wieczór w barze? Btw, pisałaś, że córka ma 8 lat - to już skończyłyście etap "Friendship is magic" ;)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 10:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie wiosenna pogoda, wrocilam właśnie do domu, dostałam tematy zajec jakie bede prowadzić od pn :) teraz musze się zabrać za scenariusze.. najgorsza część :<

miłego dnia !

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa powodzenia bidulo ! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, czyli konspekty się teraz nazywają scenariuszami :D Tzn o ile dobrze zrozumiałam - Cigaretta, to jest ten tok zajęć, cele pedagogiczne itd?

Morwa, współczuję :( Chociaż mi akurat glukoza w 20stymktórymś tygodniu ciąży bardzo smakowała, mogłabym i dwie szklanki wypić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn no konspekt i scenariusz to to samo :) właśnie chodzi o te cele szczegółowe, ogólne itd. w pon będę prowadzić pol, mate, plastyke i WF ! brrrrr już się boję :D mam poprowadzić 25 h, ale nauczycielka poszła mi na rękę i mam tylko 16 h :P w sumie jak to skończę to będę miała 240h praktyk za sobą <duma>

Morwa no niestety, trzeba mieć wszysyko na papierze, ale to tylko tak z początku, bo z tego co widzę żadna nauczycielka czy to przedszkola czy podstawówki, nie robi sobie scenariusza tylko przygotowują potrzebne materiały i jadą wg przewodnika metodycznego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 10:51

• Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Siedzę od rana w pracy ale staram się Was podczytywać. Ja na wspomnienie tej glukozy mam jeszcze dreszcze. To było straszne! Pamiętam, że dodawałam soku z cytryny aby móc to wypić.
    Wczorajsze spotkanie wyluzowało mnie troszkę. Nie ma to jak "spowiedź szczera" z przyjaciółką:)
    Poszukam info odnośnie jogi w moim mieście. Mam nerwa strasznego, szefowa za plecami wiecznie z czymś wyskakuje. Masakra

Mój cel na ten miesiąc to relaks, chciałabym aby spływało po mnie wszystko jak po kaczce :)

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co miesiąc, żeby nie myśleć o tym, czy się udało czy nie, staram się rozmyślać o jakichś innych rzeczach ;) wiadomo, że ciężko odejść od tematu czyli od dziecka, ale próbuję pod innym kątem.
    Np. przeglądam różne oryginalne imiona, płacząc nad tym, że top 10 w naszym kraju nie zmienia się od x-lat. Oczywiście bez urazy, jeśli ktoś wybiera z puli najpopularniejszych :)
    I nie mogę przestać się zastanawiać, jak mój syn zareaguje... cały czas mam poczucie, że skrzywdzę go rodzeństwem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Laseczki,
    ja dzisiaj znowu tylko na chwilke, bo popołudniu mam urodziny chrześniaka mojego i jadę na "imprezkę" :)

Agatka tak, mam siostrę bliźniaczkę, jesteśmy jednojajowymi bliźniakami, dawniej byłyśmy jak 2 krople wody, ale teraz z biegiem lat się to trochę zmieniło, wiesz, fryzury, waga itd hehe
    Kochana a TY uważaj na siebie, nie schylaj się za dużo, najlepiej w ogóle! No i pamiętajcie o istnieniu nospy i magnezu w razie czego...

Cigaretta ja Ci współczuję pisania tych konspektów, moja mama była nauczycielką i pamiętam jak wiecznie jej pomagałam pisać, to myślałam, że zwariuję hehe. NO ale dasz radę Kochana :)

Zetka Kochana jak się dzisiaj czujesz???

Morwa mąż już po??? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 11:46

Morwa lubi tę wiadomość

• Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn ile lat ma Twój syn??? Moja córka w tym roku skończy 8 lat a juz od kilku prosi mnie o rodzeństwo. Myśli, że to takie łatwe ;) Rodzeństwem na pewno go nie skrzywdzisz. Skąd ten pomysł???

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOrwa Kochana to trzymaj się dzielnie :) mam nadzieję, że te badania coś wyjaśnią w Twoim przypadku...
    no to dzisiaj pewnie czeka Was miły wieczorek :) po tylu dniach katuszy hehe

Morwa lubi tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn ja w IRL. Od kilku dni nas mrozie rozpieszcza ale śnieg nie chce :/

Ja też mam tyle pomysłów i tyle rzeczy do zrobienia ze tyle nie myślę. A nawet jeśli to bardziej żeby Was poczytać :)

Dagn nie skrzywdzisz. Ale powiem Ci ze jak byłam w ciąży z 2 dzieckiem to bałam się ze nie będę go tak mocno kochać jak 1. Albo 1 będę mniej. Bo do 1 miałam masę miłości ale nie wyobrażałam sobie ze będę ją musiała podzielić na dwójkę. Oczywiście okazało się ze ta miłość się po prostu pomnożyla razy 2 :)

Morwa, Zetka lubią tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwunia trzymaj się bejbe.

Morwa lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim kobietkom :)

Morwa lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj spanikowałam. Nie wiem, co się dzieje. Miałam dość obfite upławy. Włożyłam pale by sprawdzić śluz. Okazało się, że mam bardzo miękkie i rozpulchnione narządy w środku. Wszystko bardzo mocno czerwone i nabrzmiałe. Co to może oznaczać? Miała któraś tak? Przeraziłam się... Czy tak się zmieniają narządy przed samym okresem? Jakoś wcześniej tego nie zaobserwowałam...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Niepokorna ciężko powiedzieć bo czasami i lekarz nie jest w stanie to określić po widoku jak to nazwałas " narządów " , stan na groszka a na @ jest łudząco podobny więc na tak wczesnym etapie najlepiej zrobić test a jeszcze lepiej betę :) życzę Ci aby to była fasolka :*

Morwa,
    Dziękuję za życzenia, ale ja raczej nie mam złudzeń. Jakoś nie wierzę, że to mogłaby być fasolka. A testu boję się zrobić, bo jak zobaczę jedną kreskę to znów się rozpłaczę. Poczekam na okres wobec tego :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ