SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, nie :) tylko do max 15dc. Już wyczytałam, że skurcze macicy itd. Zresztą wiem, że laski przed porodem biorą, żeby przyspieszyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ide z m. na spacer, po wino do sklepu, dzis leci To tylko seks w tv :p będzie romantyczny wieczór :)

Cigaretta a na którym to programie???? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Oj tak bym wycalowalam ze właśnie miałby taka minke "oj mamo daj już spokój ". Powiem wam ,że dzisiaj trochę mi się smutno zrobiło ,bo teściowa pyta mnie czy ja w ciąży bo brzuszek mi się pojawił. Kurde trzeba zacząć się odchudzać.
    U mnie pytaja o to samo :( zrobiła mi się oponka :( od jutra ćwiczenia z mel b.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Oj tak bym wycalowalam ze właśnie miałby taka minke "oj mamo daj już spokój ". Powiem wam ,że dzisiaj trochę mi się smutno zrobiło ,bo teściowa pyta mnie czy ja w ciąży bo brzuszek mi się pojawił. Kurde trzeba zacząć się odchudzać.

hehe ale TY słodka jesteś :)
    Kochana brzuszek większy to chyba każdy ma po świętach i tej zimie :) przyjdzie wiosna i sam spadnie, poza tym nie masz co się odchudzać bo niedługo będziesz w ciąży i będziesz mogła tyć ile chcesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Cigaretta a na którym to programie???? :)
    Na Polsacie o 20:10. Nie widziałam tego jeszcze, ciekawe czy coś warty ten film :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta, z tego co pamiętam, to był dość fajny. Taki ciepły i przyjemny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to też sobie włączę, mąż jedzie na piłkę więc w spokoju oglądnę :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co właściwie daje ten Inofolic, o którym tak często piszecie?

She Wolf,
    mierzę temperaturę właśnie przed wstaniem z łóżka, po przebudzeniu. Między 10:00, a 11:00, bo różnie się budzę.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn wrote:
    Też nie lubię :( prawie w ogóle nie chce mi się pić.
    To może skusisz się na jakiś Oeparol? Ja ostatnio w promocji złapałam 60 kaps za 15 zł. Biorę tak 4 dziennie od 7dc :)

No właśnie słyszałam o Oeparolu- chyba zrobię zakupy na allegro niedługo :))

Tak się jeszcze zastaawiam czy kompleks witamin które biorę, vitaminer prenatal nie będzie z wiesiołkiem się jakoś gryźć?

• Zetka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja miałam średnio ze śluzem. Brałam wiesiołka (oeparol) trochę się poprawiło, ale mega poprawa była dopiero wtedy jak zaczęłam więcej pić. Woda z cytryna, z sokiem z żurawiny, sama. No i kubeczek siemienia. Na początku mi nie wchodziło, potem polubiłam. Do picia tez nie byłam przyzwyczajona, ale dało rade, także polecam kochane.

Jutro trzymam mocno kciuki <3

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazywalam oeparol ,ale też bez szału :D mi już chyba nic nie pomoże. . :p
    Monika myślę, że vitaminer i wiesiolek się nie pogryza, wg mnie spokojnie mozesz zazywac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczynki, ja miałam średnio ze śluzem. Brałam wiesiołka (oeparol) trochę się poprawiło, ale mega poprawa była dopiero wtedy jak zaczęłam więcej pić. Woda z cytryna, z sokiem z żurawiny, sama. No i kubeczek siemienia. Na początku mi nie wchodziło, potem polubiłam. Do picia tez nie byłam przyzwyczajona, ale dało rade, także polecam kochane.

Jutro trzymam mocno kciuki <3
    Zetka też myślę czy nie zacząć pić siemienia, tylko nie wiem czy mi przejdzie przez gardło :(

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie wiesiolek nie dzialal, suchota byla ze szok. Siemie lniane jest fajne, ale mnie bierze na rzygi jak je pije. Przepraszam za doslownosc ;) Ja sie ratuje zelem Conceive plus. Po nim mam fajny sluzik :)
    Zadna woda mi nie pomaga a pije jej hektolitry, ocet tez nic nie zmienil, choc nadal go pije, bo zdrowy. Bez zelu nie dalabym rady :(

Co do oponki na brzuchu, to w ostatnim miesiacu sie mnie kilka osob pytalo czy nie jestem w ciazy. Juz drugi tydzien cwicze. Przestalam robic brzuszki, ale z cwiczen nie zrezygnuje, bo wygladam okropnie. Nie moge nic obcislego zalozyc :(

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta, dolej jakiegos dobrego soczku. Mi jakos wchodzi. Inaczej nie dlabym rady :(

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm.. z tą wodą to może być to - jak w pracy wypiję dwie szkl wody to sukces... jakoś nie potrafię więcej.. plus do tego 1 duuża kawa i z jakieś 2 herbaty popołudniu. Z tego nie może być za dużo śluzu... :D

...chyba się właśnie zdiagnozowałam! hehehe :D

Jutro kupię 1,5l wody do prcy i nie wyjdę jak jej nie wypiję :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie lubie siemie :) mi smakuje, a z soczkiem to jeszce bardziej :) Cigeretta spróbuj :)

She Wolf a jakie ćwiczenia robisz??
    Ja muszę sobie ściągnąć więcej ćwiczeć z Mel B, te o których Cigaretta pisała, ona ma taki jeden zestaw na boczki, takie aerobowe ćwiczenia i na drugi dzień miałam takie mega zakwasy, jakby mnie ktoś kojem po plecach zbił :)

sorki, to nie sa ćwiczenia z Mel B ale z Tiffany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 19:10

• Zetka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta, ja też miałam odruch wymiotny. Dodawała sok z cytryny. Potem mi posmakować i piłam samo. Dziewczyny inne soki dodawaly, spróbuj :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Kochana masz tu linka:
    https://www.youtube.com/watch?v=r_J8btnIEKQ

ćwiczenia łatwe, proste i przyjemne a zakwasy są :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję od jutra to siemie pić :) może się przekonam.
    a co do Mel b. , to kiedyś z nią codziennie ćwiczyłam, super jest 30 dniowe wyzwanie, miałam twardy fajny brzuch, ostatnimi czasy się rozleniwiłam, ale zamierzam wrócić do ćwiczeń :)

Zetka lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam okropną oponkę na brzuchu, ale nienawidzę ćwiczeń, więc nie wiem, jak sobie z nią poradzę, czyli jak się jej pozbędę.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ