X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • martika Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, ja kciukam za Twoją :)

She, leżę ile mogę, dzięki za troskę :)

She Wolf lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, gdyby to byl objaw to ja bym juz w ciagu roku z 5 razy byla w ciazy ;) musze to wyleczyc przed zabiegiem.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje ja się z wami żegnam na te kilka dni, rano wyjeżdżamy przed 6 także już nie zajrzę do was ;)
    Lece odpoczywać psychicznie, za wiele nie zdziałamy z @ na pokładzie, ale trudno.
    Jak wrócę to chcę wiedzieć nowe groszki i same dobre wieści ! :)
    Miejcie się dobrze, będę tęsknić !
    Buziaków tysiąc ! :*

Madlene84, Morwa, Emilia77, Kotowa, triss lubią tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa,
    Jaki film oglądasz?

Cigaretta,
    Udanego wypoczynku. Jak bym Cię znała to bym poprosiła o kupienie mi magnesu na lodówkę, bo zbieram :D

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Niepokorna nie znaleźliśmy nic ciekawego , wiec mąż wpadł na pomysł abyśmy ogladneli zaległe odcinki pierwszej miłości. Lubimy oglądać ten serial bo mamy niezła pompę z niektórych aktorów:p a niestety często nas nie ma w domu jak to leci:(

Cigaretta udanego wypoczynku kochana :*

uciekam spać :) dobranoc wszystkim :* słodkich snów.
    No ja "Pierwszą miłość" oglądam tylko na IPLA.

Morwa lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • aneczka85m Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika 3 mam kciuki za wizytę. U mnie jest pęcherzyk z całkiem zoltkowym ale nie ma zarodka. Owalne miałam bardzo wcześnie bo tak kolo 12 - 13dc wiec juz dawno powinno być coś widać...w dodatku słaby przyrost bety... teraz czekam na jej spadek... idę jutro po skierowanie na badania.

• triss Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika wrote:
    Triss strasznie mi przykro :( Jakie suplementy stosuje Twój Tż, coś na recepte?

bierze suplementy - wczesniej androvit, teraz proseed plus maca, zincas, koenzym Q10, L-karnityna plus, kwas foliowy, selen+wit.E, magnez, wit.C, kwasy omega 3.
    wit.C i cynk na receptę bo mocna dawka, oprocz tego nic na receptę, bo nie znaleźlismy przyczyny. Wszystko niby ok, hormony w normie, usg bez zarzutu, bakterii nie ma, posiew na chlamydię też ok. Robiliśmy jeszcze bad.chromatyny plemnikowej i jest w normie. Rozmawialismy ostatnio z mama mojego P. - i prawdopodobnie przechodził świnkę jak miał ok 10 lat. Prawdopodobnie bo jego rodzice mają specyficzne podejscie do lekarzy i z tego, co się dowiedziałam, to jako dziecko nie miał wszystkich szczepień, a do lekarza chodził jak było już bardzo źle. Więc tak dedukuję ze tu może być przyczyna...
    dzieki kochana. A jak Ty się czujesz? mam nadzieję ze ten krwiaczek sie wchłonął i nie daje znać o sobie

She i jak po wizycie? mam nadzieje ze grzybek przejdzie ;) ja nigdy nie miałam szczerze mówiąc, jakoś mnie to omija i niech tak zostanie ;) ilośc plemników jest w normie, morfologia tez na pograniczu bo 4%
    Nusia wrote:
    Triss tak, my korzystaliśmy z tego programu ministerstwa zdrowia. Pierwsze podejście miałam u siebie w mieście, pobrali mi 6 komórek, ale tylko 2 się zapłodniły, miałam 1 transfer nieudany, potem criotransfer też nieudany. Potem przeniosłam się do Warszawy do Novum, ale te druga stymulacja niestety szła fatalnie, nie udało się pobrać żadnej komórki. Następnie skorzystałam z badań klinicznych też w Novum, ale sytuacja się powtórzyła i znowu nie udało się pobrać komórki, tzn pobrali ale coś było nie tak z otoczką, więc nie nadawała się do zapłodnienia.
    U mnie problem jest w tym że mam bardzo niskie amh, niestety te wszystkie operacje które miałam kilka lat temu przyczyniły się do tego...no i w takiej sytuacji podobno komórki są gorszej jakości, no i pewnie też z tego powodu organizm żle reaguje na stymulacje...
    Zostało nam jeszcze 3 podejście ale nie wiem czy będziemy mieli na nie zgode od lekarza, bo w regulaminie jest tak, że jeśli nie uda się pobrać komórki to mogą wykluczyć z programu, ale to jest decyzja lekarza i jego dobra albo nie dobra wola...szzcerze to nie wiem czy u mnie kolejna stymulacja ma sens, bo pakowałam w siebie tone zastrzykow a rezulatu nie było, w początkowych dniach cyklu było dużo pęcherzyków ale rósł tylko jeden, tzn był tylko jeden dominujący...więc mi jeden z lekarzy zasugerował, że jakby co to zebym probowala na cyklu naturalnym, czyli pobrać komórki z cyklu naturalnego, ewentualnie z jakas minimalna stymulacją, ale wtedy to już się nie zalicza do refundacji z ministerstwa...no i kosztuje ok 6 tys zł! więc nie wiem co zrobimy, niby teraz są leki refundowane i pewnie jakbym miała normlaną styluację to wyszłoby nas taniej, ale jednocześnie z większą szkodą dla organizmu...

Triss a WY na jakim etapie jesteście????

A jaki masz poziom AMH? Kurcze, mam nadzieje ze u Was sie uda naturalnie. A przy normalnym niestymulowanym cyklu masz owulkę bez problemu? moze by inseminacja pomogła na takim delikatnie stymulowanym cyklu? strasznie dużo przeszłaś.... :*

Morwa w temacie ponoszonych kosztów to ja nawet już [przestałam liczyć wydatki z ostatnich kilku miesięcy. Oczywiscie wszystko z własnej kieszeni. Dzięki kochana za wiarę :* cieszy mnie bardzo wynik chromatyny plemnikowej bo to znaczy ze genetycznie jest ok z plemnikami ;) chociaż tyle.

Cigaretta odpoczywaj :* przede wszystkim psychicznie, opalaj się i wracaj do nas szybko z nowymi siłami :)

My dziś mamy wizytę kwalifikacyjną do programu ministerialnego. Wczoraj już byliśmy w klinice skonsultowac raz jeszcze wszystkie wyniki badań, więc dziś wizyta jest formalnością już tylko... boję sie tego, co nas czeka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 08:39

Morwa lubi tę wiadomość

• martika Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, nie poddawaj sie, skoro jest ciałko żółte to i zarodek może się pojawi, czasami trzeba więcej czasu, lepszego sprzętu lub lekarza. Czytałam historię jednej dziewczyny u której lekarz stwierdził puste jajo, zapłakana tego samego dnia poszła do innego lekarza, który pokazał jej zarodek z bijącym serduszkiem. Trzeba być przygotowanym na wszystko, ale kto ma wierzyć jak nie Ty!

Triss, to dobrze, że bierze to wszystko, pamiętaj że plemniki potrzebują by w pełni dojrzeć 3 miesięcy, tak więc te, które zaczęły dojrzewać od dnia przyjmowania suplementów jeszcze nie są gotowe. Zrobicie badania za kilka tygodni i na pewno będą lepsze.
    U mnie krwiak nie daje znać o sobie i nie dawał od początku, dziś się dowiem co z nim.

Cigaretta, udanego odpoczynku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 09:38

• triss Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika tak wiem ze to ok. 75 dni, ale mielismy nadzieję ze juz bedzie troche lepiej po tych dwóch miesiącach, a nie gorzej. Niby 1% mozna potraktowac jako bład w wynikach, tym bardziej ze badania w róznych laboratoriach były robione. Ale i tak bylismy troche rozczarowani.
    Wiesz u nas jest skrajna asthenospermia, androlog nie daje duzych szans na poprawe. Tych najbardziej ruchwliwych było 0,4%, teraz wyszło 0%. Typ b czyli te o ruchu postępowym ale wolniejszym to też tylko 3%. Ewidentnie musi być jakas przyczyna takiego stanu, ale lekarz nie potrafi jej znaleźc a bez tego nie ma jak podjąc leczenia.

O ktorej masz wizytę? trzymam kciuki :)

• agata83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Witajcie po dluzszej przerwie!

Martika a to ty dzis masz wizyte? Trzymam kciuki! Mam nadzieje, ze wszystko z wami bedzie dobrze!

Zetka jak ty sie czujesz? Chyba tez w tym tyg masz wizyte?

Malagosia czyzby u ciebie chlopczyk??

She, Nusia jak tam w pracy sobie radzicie? Nusia maz juz chyba wrocil z wyjazdu, co? Zalapal sie na jakies ostatnie momenty owulki?

Morwa jak u ciebie? Jak twoje zdrowko? Jak tesc sie czuje?

Niepokorna jakie nowosci u ciebie? Ty chyba wybieralas sie na jakis wyjazd? Byliscie juz?

Triss a ty jakies badania teraz robisz? Wybacz, ale nie doczytalam. Troche mnie nie bylo i strasznieeee duzo stron do czytania! Nie wiem czy wszystko nadrobie.

Aneczka zerknelam na twoj post wyzej. Normalnie wierzyc mi sie nie chce! Trzymam za was mocno kciuki i licze, ze zdarzy ci sie cud i tak jak Martika pisze ujrzysz zarodek!

Zerknelam na str 400 i widze, ze She ja zaczela! To chyba cos znaczy! :)

• agata83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam wczoraj na usg. Dzidzius piekny i zdrowy! Wszystko ma na swoim miejscu! Co za ulga! Caly stres mi odszedl, wiec mam nadzieje, ze teraz bardziej bede mogla cieszyc sie z odmiennego stanu :) No i ogolnie, ze teraz bedzie juz sie lepiej ukladalo.

Maluszek tak sie wiercil i uciekal, ze trudno go bylo zmierzyc. Ale sie udalo i ma 6,2 cm. No oczywiscie nie pokazal co tam ma miedzy nozkami :) A jak fajnie kciuka ssal :) Ale sie ciesze.

triss, Nusia lubią tę wiadomość

• agata83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene jak po feriach zimowych? Wyszaleliscie sie?

Kotowa a ty mialas chyba testowac pod koniec lutego. Co mnie ominelo?

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko ja nie mam jeszcze potwierdzonej plci ale o chlopczyku narazie nic mi nie wiadomo :-) za tydzien mam wizyte

• martika Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss,a konsultowaliście się z jakimś innym lekarzem, może on znajdzie przyczynę i rzuci jakieś światło?
    Wizytę mam dopiero na 19, dzięki :)

Agata, bardzo się cieszę, że Twój dzidziuś zdrowy :) Masz fotki?
    Tak, ja dzisiaj wizyta, niby piszą, że od dzisiaj mogłabym już zrobić genetyczne, ale myślę, że jednak dzidzia będzie jeszcze za malutka, a też dziś będę miała na gorszym sprzęcie, bo u mojego gina w prywatnym gabinecie, wiec pewnie na genetyczne każe mi przyjść za tydzień lub dwa do szpitala.

• agata83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Agatko ja nie mam jeszcze potwierdzonej plci ale o chlopczyku narazie nic mi nie wiadomo :-) za tydzien mam wizyte

To w taki mrazie mi sie chyba cos przysnilo hehe.

Martika to daj koniecznie znac po wizycie! Fotke mam, postaram sie potem wrzucic, bo na razie nie mam jak.

• agata83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam pytanko. Mam troche niska hemoglobine i bede brala dodatkowo zelazo. Czy mozna to brac razem z witaminami dla ciezarnych czy oddzielnie? Z posilkiem czy jakis czas po?

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zelazo najlepiej przyswaja sie jak jest wit c wiecmozna go brac o dowolnej porze ale warto popic np sokim pomaranczowym

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata super ze u dzidzi wszystko w porządku. Uważaj na siebie i ciesz się tym czasem bo jest piękny. Ciężko sobie wyobrazić 6 cm dzidziusia ssacego kciuka :) cud po prostu.

Ferie super. Wyszalelismy się ale jak zawsze na urlopie za krótko :)

Martika trzymam kciuki za wizytę!

Witam się z Wami I życzę miłego dnia :)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata83 wrote:
    Niepokorna jakie nowosci u ciebie? Ty chyba wybieralas sie na jakis wyjazd? Byliscie juz?

agata83,
    Wyjazd 13 maca, ale już nie mogę się doczekać :D
    Cieszę się, że Twoja dzidzia ma się dobrze :)

aneczka85m,
    Jeszcze jest nadzieja i musisz wierzyć :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Zelazo najlepiej przyswaja sie jak jest wit c wiecmozna go brac o dowolnej porze ale warto popic np sokim pomaranczowym

Dzieki za rade.

A to nasz maluszek

http://zapodaj.net/14fbc96ae81ba.jpg.html

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ