Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika zerkłam na Twój wykres i widzę, że temperatura Ci pięknie rośnie, miałaś spadek w 4 dc więc może u Ciebie coś jest na rzeczy
Ja to dzisiaj mężowi w słuchawkę ryczałam jak mi powiedział, że jutro o świcie jedzie do Wiednia z pracy, niby tylko na jakieś 2 dni ale tak mi się smutno zrobiło, nie cierpię jak jedzie gdzieś na dłużej sam.. -
nick nieaktualnyKLaudia mam nadzieję, że to jednak obawy na bobaska a nie na @
ten ból piersi to chyba dobry znak
mnie dzisiaj już brzuch boli typowo okresowo, więc czekam kiedy łaskawie nadejdzie...
Dziewczynki zaciążone pytanko do Was: czy miałyście taki właśnie typowo okresowy ból jak się okazało, że jesteście w ciąży? pytam tak z ciekawości, czy to też wtedy tak boli, czy nie boli nic??
Monika ładny masz wykresik, kciukam mocno za fasolke -
nick nieaktualnyklaudia1534 wrote:Monika zerkłam na Twój wykres i widzę, że temperatura Ci pięknie rośnie, miałaś spadek w 4 dc więc może u Ciebie coś jest na rzeczy
No właśnie takiego spadku to jeszcze nie miałam, a to nie za szybko na ewentualną implantację? 3dpo? Zresztą ten wykres jakiś taki dziwaczny - owulacja przesunięta, nawet ovu nie postawił ciągłej linii,tylko przerywaną.
Nawet nie wiem kiedy powinnam zatestować liczyć 15 dni od owulacji, czy brać pod uwagę to, że mam cykl 30dniowy? -
nick nieaktualnyMonika ,przy takiem lekkim@po wywolaniu tabl to nic takiego;) ja jak zawsze mialam co miesiac,czy co dwa to nie moglam z bolu 3dni wytrzymac i lezalam w lozku i co chwile do kibelka,do szkoly tez nie chodzilam przez ten czas...wczoraj to taki truchtomarsz haha ale tylko pol godziny dalej nie dalam rady.a dzis to tak mnie rwia zakwasy...ja od zawsze mam nieregularne @ wiec nawet niewiem kiedy mam plodne,chyba że ze sluzu czasem wyczytam.w tamtym roku od czerwca mialam non topa plamienia z krwawieniem jak pojechalam do roboty do de. Wtedy mialam infekcje i cos tam jeszcze.szkida ze we wakacje dziadostwo sie trzymalo nawet nie poplywalam sobie w morzu ale coz moze w tym roku bedzie lepiej;))) Mam nadzieje ze te leki mi pomoga i jak pojde na wizytr to mi przepisze inny lek,po ktorym moge zajsc.czas pokaze;)))
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKlaudia, ostatnio tak - cykle 30dni, owulacja 15dc. No mi się wydaje, że prędzej ten 18dc.
Hmm, zastanawiam się nad jakimiś badaniami podstawowych hormonów. Lekarz mnie olewa, bo mówi, że do roku to jest spoko. A ja mam jakieś przeczucie, że coś jest nie tak. Poradzicie co powinnam zbadać?
Badałam tylko tarczycę ( jakieś TSH, FT4, FT3) i było ok.
Nataliano, szybko miną te 2 tygodnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 19:28
-
nick nieaktualnyMonika a o których badaniach myślisz? może zbadaj progesteron, prolaktynę, nie wiem co tam jeszcze...
a ja myślałam, że miałam owulke wcześniej, ok 12 dc a chyba jednak jej nie miałam bo już bym chyba okres dostała, bo moja faza lutealna to max 14 dni, przeważnie 13.
-
nick nieaktualnyNusia, to może jednak mąż załapał się na Twoje dni płodne? )
No właśnie o tych podstawowych - progesteron, prolaktyna, testosteron(?), tylko patrząc na cennik w laboratorium widzę taką nazwę "progesteron w surowicy" "prolaktyna w surowicy" - to o to chodzi? -
nick nieaktualny
-
Dziewczynki, kontakty na fb pomyślałam jutro bo teraz na chwilkę jestem tylko.
Nusia, z bólem okresowym to ja miałam tak ale raczej już w terminie @ i po. W ciąży z Jaskiem to przed miałam mega ból piersi i senność, a teraz z drugim synkiem to piersi mniej ale dziwne kłucie w setkach 2-3 dni przed terminem @. Nigdy wcześniej tak nie miałam.
Trzymam kciuki żeby Wasze objawy były tymi właściwymi. A jaka teraz kolejność?
She na którą jutro masz? Odezwij się koniecznie jak tylko będziesz miała siłę i czas i powiedz ze wszystko ok
Nusia, kiedy testujesz?
Klaudia, Ty 10tego?
Monia,a Ty?
Kotowa, a jak u Ciebie?
Miłego wieczorku, my się inhalacje wszyscy zaczynamy
-
nick nieaktualnyMOnika sama już nie wiem, może i się załapał , ale brzuch mnie boli dosyć mocno już, więc pewnie @ się za niedługo zjawi...
odnośnie tych badań to ja nie wiem o co chodzi
a widziałaś osttanio ten link co Morwa wysyłała? ten z diagnostyki na badania dla kobiet przed ciążą, no i w trakcie? cały pakiet badan kosztyje 99 zł za: Morfologia krwi (pełna), CRP, TSH, Anty TPO, Prolaktyna, HCV przeciwciała, HBs przeciwciała, Toksoplazmoza IgG, CMV (Cytomegalovirus) IgG, Różyczka IgG, Glukoza
-
nick nieaktualnyZerka ja nie będę testować, bo ten cykl był odpuszczony totalnie, męża nie było w Polsce jak myslalam, że mam dni płodne, dopiero wrócił jak miałam 15 dc a chyba już wtedy byłam dawno po owulce - tak mi się wydaje...poza tym tak jak pisałam, brzuch mnie boli coraz bardziej, więc nic z tego...
jakie inhalacje robicie? miłego wieczorku Kochana:* -
nick nieaktualnyZetka, ja właśnie nie wiem kiedy testować - chciałabym już w weekend, ale to chyba będzie za szybko:P Zobaczymy, może wytrzymam jakoś przez weekend:)
Nusia, widziałam - właśnie się nad nim zastanawiam. Albo przejdę się do laboratorium, powiem o co mi chodzi i pewnie mi ktoś tam doradzi.
Te bóle na @ to nie muszą nic znaczyć Śluz miałaś super z tego co pamiętam:P Ja na Twoim miejscu bym testowałaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 20:05
-
nick nieaktualnyZetka wrote:Kurde to taniocha. Chyba ze 300 na wszystko wybulilam
Zetka dla kobiet w ciąży jest taki zestaw:
Morfologi krwi (pełna), Mocz ogólny, TSH, Toksoplazmoza IgM, CMV (Cytomegalovirus) IgM, P/c. p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA, Elektrolity (Na, K), Magnez, ALT, Bilirubina całkowita, Żelazo