X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam... a ja lezam w lozku jeszcze....tez wam zycze milego slonecznego dnia;))):*:*:* i nilej pracy dziewuszka pracujacym;))

• martika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta, gratulacje! :)

Zetka, przez kilka dni już było lepiej, a teraz znowu wymiotuję codziennie. Dzień kończy się dla mnie ok 16-17 bo wtedy idę spać i jak się budzę to już do wieczora jestem niedobitkiem :p A jak Ty się czujesz?

Klaudia, zaciskam kciuki :)

She, czas leci jak szalony, czuję się tak jak napisałam ciążowo, ale cieszę się,bo objawy mnie uspokajają. 3mam kciuki za to, żeby ziółka pomogły :)

Aneczka, bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przejść, wierzę, że odpoczniesz, porobisz badania i jak będziesz znowu gotowa, to zostaniesz mamusią i wszystko będzie dobrze. Przytulam.

Morwa, super, że progesteron skoczył! :) Jasne, że dziewczyny zachodzą i z niższym niż 9,5, ale im wyższy tym lepszy z niskim marne są szanse na utrzymanie ciąży bez suplementacji i czasami już jest za późno na jej włączenie. Super, że u Ciebie taki ładny, zaciskam kciuki za szczęśliwy koniec i bardzo się cieszę, że cykl tak ładnie wrócił do normy :)

Kotowa, niech czas w pracy szybko Ci zleci, współczuję pracującej soboty :/

She Wolf, Kotowa lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry
    ja tez dziś w pracy wiec zaglądam tylko na chwilę
    aneczko ciesze się ze mimo wszystko nie łapiesz doła, ja wierze mocno ze doczekasz sie zdrowej fasolki. Dobrze ze odpuszczasz na chwilę, nabierz sił a wtedy wszystko pójdzie po Twojej mysli

Morwa piękny ten Twój progesteron :* kciuki trzymam mocno :*

She nawet nie wiesz jak bardzo sie cieszę :* :* :*

Zetka cudny synek a jak ładnie zapozował do fotek :*

Agatko współczuję.... idź na to l4 bez wyrzutów w takim razie. ja tez uważam że jeżeli ktoś Ciebie nie potrafi docenić to nie ma co mieć skrupułów...

Nusia :( przykro mi :( przytulam mocno kochana :*

My wczoraj robiliśmy te badania, na zakaźne musimy poczekać ok tygodnia. Miałam też pobierany wymaz z szyjki na chlamydię - położna zrobiła to bardzo mało subtelnie :/ jednak wolę jak takie badanie przeprowadza lekarz. No w każdym razie chalmydii nie mam ;-)

przepraszamn ze nie wszystkim odpisuję ale biegnę dalej pracować ;)

She Wolf lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Martika dziękuję, bardzo bym chciała, żeby kciuki pomogły i wstrętny okres nie przyszedł a w jego miejscu pojawiła się na 9 miesięcy zdrowa fasolinka :)

Latam od rana i sprzątam, ładna pogoda za oknem dodaje mi energii.

Miłego dnia Kochane :*

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :*

Do 5 nie spalam tak mnie meczylo to przeziebienie :( czuje sie okropnie. A wieczorem musimy jechac do tesciowej bo cos tam z jej kompem nie halo i chce zebym zobaczyla. A ja najchetniej bym zostala w lozku.

Martika to w takim razie ciesze sie ze masz ciagle objawy ;)

Triss a kiedy Ty zaczynasz ten protukol?

Jeszcze mi sie przypomnialo, lekarz mi wczoraj powiedzial, ze jak zajde w ciaze to po tych zabiegach jest ryzyko przedwczesnego porodu, wiec bede musiala miec zalozony szew na szyjka.
    A i mozemy sie starac juz od nastepnego cyklu :D

triss, Morwa, nataliano lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • triss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She o rety to może przełóz tę wizyte u tesciowej, jesli jest taka możliwość... i kuruj się bidulko :* masz jakies wspomagacze?
    czyli to znaczy że szyjka Ci się może skracać, tak? ten szew to tzw.pesar?

Ja czekam na @, wtedy zaczynam brac tabletki antykoncepcyjne od 1dc do 21dc. w miedzyczasie mam juz mieć właczone zastrzyki wyciszające pracę jajników i po serii tych zastrzyków, w zależności od reakcji organizmu zaczynam własciwą stymulacje

jakie teraz te wyniki nasienia macie? jaka morfologia? She to znaczy że się uda naturalnie kochana ! teraz już nie moze być inaczej :* :*
    super że od przyszłego cyklu możecie startować <3

• triss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już doczytałam pod wykresem o wynikach
    SUPER !!!!!!!!!!!!!!!

wyniki sa bardzo dobre, czyli wtedy musiało być coś jednorazowo nie tak, bo morfologia by pewnie tak nie podskoczyła od suplementów

tak czy inaczej, jest super :D :*

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss no wlasnie nie mozemy, bo ona chce wyslac jakies podanie o prace i musi to byc zrobione do poniedzialku. Pojedziemy na chwile i do domu. Tak, ja to jak w aptece, zawsze lekow od colery :D ale wiesz jak to jest, swoje trzeba odchorowac ;)
    Moze mi sie skracac i niestety po dwoch zabiegach ryzyko sie zwieksza i wynisi 14%. Lekarz chcial uniknac tej operacji, ale po obejrzeniu szyjki stwierdzil, ze to jednak koniecznosc.... Co do szwu, to nie sestem pewna, wiem ze sa dwa rodzaje i jednym jest pessar. Wiadomo tez, ze przy nim jest ryzyko infekcji :( no ale nad tym bede myslala jak sie w koncu uda ;)
    Kurcze, jakbym chciala, zeby Wam sie udalo w tym cyklu bez invitro, bardzo mocno trzymam kciuki :* a jak nie to bede sie modlila za udana stymulacje i za transfer :*
    A wyniki w skrocie:
    Ogolna liczba plemnikow 49 mln (poprzednio 12mln)
    Ruch postepowy 71% (poprzednio 32%)
    Morfologia 9% (poprzednio 1%)
    Wyniki super, a ja sie znowu martwie czy to czasem nie z mojej winy nie mozemy zaciazyc......

triss lubi tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem szybka :P

17 cs <3 2.11.2019

• triss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Triss no wlasnie nie mozemy, bo ona chce wyslac jakies podanie o prace i musi to byc zrobione do poniedzialku. Pojedziemy na chwile i do domu. Tak, ja to jak w aptece, zawsze lekow od colery :D ale wiesz jak to jest, swoje trzeba odchorowac ;)
    Moze mi sie skracac i niestety po dwoch zabiegach ryzyko sie zwieksza i wynisi 14%. Lekarz chcial uniknac tej operacji, ale po obejrzeniu szyjki stwierdzil, ze to jednak koniecznosc.... Co do szwu, to nie sestem pewna, wiem ze sa dwa rodzaje i jednym jest pessar. Wiadomo tez, ze przy nim jest ryzyko infekcji :( no ale nad tym bede myslala jak sie w koncu uda ;)
    Kurcze, jakbym chciala, zeby Wam sie udalo w tym cyklu bez invitro, bardzo mocno trzymam kciuki :* a jak nie to bede sie modlila za udana stymulacje i za transfer :*
    A wyniki w skrocie:
    Ogolna liczba plemnikow 49 mln (poprzednio 12mln)
    Ruch postepowy 71% (poprzednio 32%)
    Morfologia 9% (poprzednio 1%)
    Wyniki super, a ja sie znowu martwie czy to czasem nie z mojej winy nie mozemy zaciazyc......

ej nie wymyslaj... ;) nie udawało się bo wyniki byl kiepskie, poprawiały się pewnie stopniowo więc teraz już nic nie stoi na przeszkodzie. Kiedy odbierasz te wyniki hormonów które robiłas? a jest u Was szansa na monitoring cyklu?

a u nas...no ja nie mam wiary że sie udało. Do tego tempka jakoś dziwnie niska w tym cyklu, więc dodatkowo nie mam nawet jak sie nakręcać że sie udało ;)
    juz się oswoiłam z myslą ze bedzie to IVF...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 13:17

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, moze i masz racje. Tak tylko sobie marudze :p
    Moje wyniki powinny byc po niedzieli, do tego jeszcze musze zrobic progesteron i chlamydie, ale to po owulce.
    Zobaczymy co lekarz powie na wyniki i czy nas wogole skieruja do kliniki, jesli mie to pojde na monitoring prywatnie w maju.

Wiem ze ciezko uwiezyc ze moze zdarzyc sie cud, ale wiesz sama ze sie zdarzaja, wiec glowa do gory :*

Morwa kiedy testujesz?

triss lubi tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

• triss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She wiesz co nie chcę zapeszać wiec nic nie mówie, ale u Morwy to mi coś sie zdaję .... ;)no ale nie zapeszam

a wszystkie hormony mialas zlecone? chalmydie bedziesz miała badaną z krwi czy posiew?

i kiedy teraz do lekarza?

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie wydaje ze ktos tam sie zadomowil u Morwy :)

Triss nie pamietam dokladnie jakie mialam hormony badane. Wiem na pewno ze testosteron i fsh, calkiem mi wylecialo z glowy :( chlamydie bede miala robiona z moczu. Do lekarza dopiero jak beda wszystkie wyniki, wiec pewnie pod koniec miesiaca....
    Ja sobie sama robie badania jaj jestem w Polsce i nigdy nie mialam jakichs wiekszych odchylow od normy, wiec jestem dobrej mysli :)

17 cs <3 2.11.2019

• triss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She na pewno bedzie ok :)
    Morwa 13 piatek to dla mnie szczesliwy dzień :) i dla Ciebie też bedzie &&&

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po uczelni, to był ciężki dzień i zapowiada się ciężki miesiąc, bo do 11 kwietnia mam oddać gotową prace :O  trzeba będzie spiąć pośladki !
    Dziś wieczorem babska impreza z siostrą i kuzynka męża, co ja mam ubrać? !

Morwa trzymam kciuki, zerknełam właśnie na Twój wykres i jest super ! Wszystko idzie w dobrym kierunku :)

She cieszę się ogromnie, oby Ci się poszczescilo !!! :* same dobre wieści :)

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta, nic nie mow, ja mam dwie prace i egzamin koniec marca/poczatek kwietnia! Nie wiem jak sie wyrobie :(
    Gdzie sie wybieracie na imprezke? Moze klasyk - jeansy, szpilki i jakas fajna bluzeczke?

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She to rzeczywiście masz tego dużo, ale dasz rade !! :) wybieramy się do klubu na tańce i drinki z okazji dnia kobiet :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:) Jak tam weekend?:)

Udało mi się nadrobić:))

Zetka, jaki mały pięknioszek <3 <3 Super zdjęcia:)

Nusia, całe szczeście że skończyłaś ten staż! Masakra jakaś - ja bym ie wytrzymała ani 1 dnia - i tak jesteś silna.
    A kiedy zaczynasz ten drugi?
    Szkoda,że @ przyszła;/ A tak trzymałam kciuki, żeby była niespodzianka:( Przytulam :*

Morwa, ja myslę że @ nieprzyjdzie nie tylko do wizyty Endo ale i przez najblizsze 9mcy :))
    13 w piątek, 13 cykl - to bardzo dobrze rokuje :D

Niepokorna, a jakiego autora te książki?:)
    Aaa i też poproszę adres bloga :)

Nataliano - ja właśnie w tym cyklu brałam wiesiołka, na razie nie zauważyłam efektów (a raczej nie mam śluzu płodnego), no i chyba przez niego owulacja się trochę przesunęła. Ale zamierzam brać znów od nowego cyklu - wiadomo, że na efekty trzeba poczekać :)

Klaudia, trzymam kciuki! Kiedy planujesz testować, bo chyba nie doczytałam:P

She, super wiadomości:) :* Teraz już tylko czekać na kolejne dobre wiadomości! :)

Oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam test, ale oczywiście negatyw.
    Piersi przestały boleć, brzuch też więc czekam na @ -chociaż przez to przesunięcie owu, to termin @ jest na czwartek, więc jest jeszcze taka myśl,że to jeszcze za wcześnie,tym bardziej, że nie z porannego moczu. ...no ale nie mogłam się opanować :D
    ...Aa, zapomniałam mierzyć temp wczoraj i dziś, więc już sobie odpuszczam w tym cyklu,żeby się nie nakręcać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 19:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sprzedaję wygrany w konkursie Voucher do hotelu**** we Wrocławiu dla 2 osób na weekendowy nocleg ze śniadaniem. Może któraś potrzebuje? :D

Sama bym pojechała, ale kupon ważny do końca marca, więc już nie zdążę się zorganizować.

http://olx.pl/oferta/voucher-weekend-2os-wroclaw-hotel-4gwiazdki-CID767-ID9eIiJ.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja jeszcze jak robie salatke z feta i pomidorem dodaje pare kropli oleju z czarnuszki no i wczoraj wieczorem posadzilam rzezuche bo niby dobra na tarczyce i ma duzo witamin. A moj dzionek to lozko i wc dzisiaj mam obfita miesiaczke wiec leze bo jak chodze to jeszcze gorzej...mam nadzieje ze sie juz skonczy bo dlugo trwa...;)

‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ