Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
U nas pięknie dzisiaj
Kotowa, brak słów na lekarza. Ale olecie go i niech mąż idzie. Im szybciej tym lepiej, po co tracić czas i nerwy. Im tak łatwo mówić, wyluzuj, uspokój się, daj sobie rok czasu. Tylko ciekawa jestem jaki wpływ na te starania ma cały stres gdy co miesiąc widzimy jedną kreskę i wszystko się wali. I co oni by w takiej sytuacji robili, ci wszyscy co mówią poczekaj spokojnie rok.
Po co, skoro można sobie pomóc i nie żyć w nieświadomości?
Nikt nie mówi od razu żeby nie wiadomo co robić po 3-4 miesiącach nieudanych prób, tylko o badaniach. Brak słów
Agata, dam znać po wizycie, jutro mam na 16.
Juwelka, to ja pewnie tak samo będę póki co co cztery tygodnie.
Madlene, kurcze szkoda że ie wyszło, mam nadzieję, że szybko coś znajdę.
Nusia, jak w pracy?
Od wczoraj mam lekkie bóle podbrzusza, jak na miesiączkę. Mniejsze niż na początku ciąży, ale jednak są. Dziwne, bo dawno już ich nie miałam. Trochę się martwię.
Może dlatego że się ostatnio nie oszczędzam i w domu właściwie ciągle coś robię.
Zaraz napiszę pzepis na sajgonkiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 12:37
-
Sajgonki:
20 krążków papieru ryżowego (polecam te większe krążki)
10 dag makaronu ryżowego
8 grzybów mun
1 papryka
5 liści kapusty pekińskiej
3 marchewki
1 por lub 2 cebule
sos sojowy
sól
curry
oregano
chili
pieprz
pieprz ziołowy
olej do głębokiego smażenia
Oczywiście składniki można na oko, jak kto lubi. Albo część pominąć w ogóle
Zalać makaron ryżowy wrzątkiem i przykryć na kilka minut.
To samo z grzybami (grzyby troszkę dłużej miękną).
Warzywa na tarce albo do malaksera na paseczki, wiórki.
Zmieszać warzywa+grzyby+makaron+przyprawy.
Warzywa puszczą wodę, to trzeba odlać.
Na talerz wlewamy ciepłą wodę, i maczamy chwilkę krążek papieru by zmiękł. Leciutko go osuszamy i nakładamy łyżkę farszu, nie za dużo, bo się rozleci.
Ja zawijam podobnie do krokietów :)Najpierw dół, przekładam raz jeszcze wzdłuż, potem boki i znowu wzdłuż
I kąpanko w oleju aż się zezłocą
Smacznego
Mi się pierwsze trzy rozwaliły, bo za dużo farszu nałożyłam. Ale potem było już ok Tylko śmierdziało potem tym olejem, miałam fryturę do głębokiego smażenia. I w sumie żałuję, że tego nie zrobiłam we frytownicyMorwa, lady kiara lubią tę wiadomość
-
Morwa, dziękuję że pytasz
A super się czuję, jak na stan błogosławiony
Nudności już minęły, teraz tylko dokucza mi kręgosłup, brzucho się zaokrąglił troszkę, wygląda jak bym cały czas była wzdęta
Życzę, wam abyście wszystkie jak najszybciej były w takim stanie jak jaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 13:01
-
w sumie to myślę, że będzie chłopak
wszyscy w mojej rodzinie zwracają się na fasolkę jak do chłopaka i moja babcia wczoraj powiedziała mi, że ona ubzdurała sobie, że będzie chłopak
Super by było jak by był chłopak, chcę parkę
Co będzie, to będzie ważne by było zdroweMorwa, nataliano lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZajsonek pięknego masz bobaska
Madlene kurcze strasznie głupio zachowali się w tej Twojej nowej pracy, ale ja bym zrobiła tak jak TY, popracowała ile się da i zobaczysz, może akurat CI się sposoba a jak nie to chociaż coś zarobisz
zaraz Was doczytam, tylko jestem w pracy i tak srednio mogę pisać...
głowa mi pęka, fatalnie się czuję, na dodatek ciągle kłują mnie te moje jajniki, brzuch mam cały wzdęty i bolą mnie krzyże!
Dziewczynki czy Wy biorąc luteinę też tak czujecie mocno brzuch??Madlene84, Zajsonek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMorwa no póki co to mam zapas luteiny w domu, bo dostałam od koleżanki kilka opakowań, bo Jej już się nie przydadzą, więc szkoda mi wydawać kase na dupka...
rany Triss, wydawało mi się, że dzisiaj jest czwartek
ja nie wiem od czego one mnie tak bolą, ale mnie już wkurzają!
zrobiłaś mi smaka na alkohol
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 14:43
triss lubi tę wiadomość
-
Kochane podczytuje, ale nie mam zupelnie czasu. Bylam dzis na progesteronie, wyniki dopiero w przyszlym tyg. Pewnie dowiem sie co i jak na wizycie u lekarza w poniedzialek. Mam strasznie duzo nauki i egzamin za pare dni, wiec musze sie uczyc
Caluje Was mocno :*triss, Nusia lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She dasz rade, bo jak nie Ty to kto
Nusia w piatek mam od tego goscia dostac maila, zobacze co w nim bedzie, czego dokladnie oczekuje, czy co tam jeszce wymysli. Jak sie kombinowac da, to z miesiac bede i chociaz 1 pensje zgarne. Zobacze jak to bedzie, ale potwierdza sie, ze jak cos wyglada zbyt kolorowo, to nie ma co wierzyc Dobrze Nusia ze Ty wreszcie dobrze trafilas i mam nadzieje, ze tak juz zostanie!
Zajsonek śliczny bobas :*She Wolf, Zajsonek, Nusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShe Kochana ucz się ucz ale tak jak piszą Dziewczynki, jesteś zdolna babeczka, więc na pewno będą 5 jak już się wszystkiego nauczysz to się odezwij buźka:*
Madlene no ja póki co jestem zadowolona atmosfera jest fajna, luźna, chodze tylko na 7 godzin, bo ta moja pani Dyrektor stwierdziła, że to staż, więc bez przesady no i zaczynam o 8 kończe o 15 także fajnie.
Ciekawa jestem co tam Ci powiedzą w piątek.She Wolf, Madlene84, triss lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, dopiero wracam do domu. Jestem padnięta. Mam nadzieję, że nie przysne po drodze. Jutrochę tez paskudny dzień. Odezwę sie, jak będę w domu
I juz jestem... Nie ma to, jak wyjść z domu o 6 rano i wrócić o 9 wieczorem... Od 3 dni brzuch boli, jak w czasie @, biegam co chwile do łazienki, jak durnowata, a tam nic. Jak ma przyjść, to niech przylazi i nie robi nadzieiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 21:07
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
Nusia mam nadzieje ze tak już będzie miło a po stażu zostaniesz na stałe.
Kotowa ja ma przeczucie ze Wam się udało i jesteś zafasolkowana. Czekam na oficjalną informacje o 2 kresach. I trzymam kciuki za siebie oby mnie przeczucie nie mylilo
A takiego dnia współczuję.Kotowa lubi tę wiadomość
-
Kotowa a kiedy masz termin @? Bo gdzieś mi to umknęło. Póki ta franca nie przyszła jest nadzieja i ja trzymam kciuki za małego fasolka
Byłam dzisiaj w nowo otwartym pepco a tam tyle śliczności na dzidziulki, oczywiście wszystko poprzeglądałam, a co nikt mi nie zabroniKotowa, Madlene84, Zetka lubią tę wiadomość
-
Madlene84 wrote:Nusia mam nadzieje ze tak już będzie miło a po stażu zostaniesz na stałe.
Kotowa ja ma przeczucie ze Wam się udało i jesteś zafasolkowana. Czekam na oficjalną informacje o 2 kresach. I trzymam kciuki za siebie oby mnie przeczucie nie mylilo
A takiego dnia współczuję.
Klaudia, mój mąż jest fanem Batmana, ost w sklepie przyuwazylam mini bluzę i nie mogłam się powstrzymać
https://imagizer.imageshack.us/v2/768xq90/r/911/ia7dAw.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 21:31
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm