X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Kotowa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Kotowa to rzeczywiście jak na lekarza rodzinnego bardzo nie fajne zachowanie :| mi skierowanie na badania nasienia dał mój gin. A w sumie i tak wszystko było płatne, bo pakiet badań był robiony w prywatnej klinice. Trzymam kciuki za wyniki męża Kotowa ! :*

Zjedliśmy właśnie pyszną kolacje, zapiekanki z pesto, z pastą z suszonych pomidorów, szynką, mozarella, papryką i bazylią. Niebo w gębie ! :) zaraz otwieram winko z mężem i jakiś film obejrzymy.
    Dziwna ta @ , brzuch mnie nie boli i strasznie uboga jakaś :p
    Cigaretta, to może jednak nie pij tego wina?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Kotowa, nie mam złudzeń :) ona się jeszcze rozkręca, to dopiero 1 dzień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta, kurcze co za wredna @ :( Przytulam:*

Kotowa, ehh... coś o tym wiem -ja usłyszałam i od endo-gina, że panikuję i strasznie jestem nakręcona (bo mu powiedziałam, że się obserwuję i mierzę temperatue (serio? poczułam jakby to było coś dziwnego...) i od mojego gina to samo- żeby wyluzować -jak byłam ostatnio to się pochwalił,że właśnie się dowiedział, że będzie tatą, i że też się rok starali i właśnie miał robić badanie nasienia, ale akurat okazało się ciąża. Więc też mi radził się nie stresować i na spokojnie dać sobie rok. No może i racja, ale jak mija pół roku, to właśnie teraz zaczynam się stresować już...

Nic się nie przejmuj - tak jak dziewczyny piszą- to absolutnie nie Twoja wina :*

Niepokorna, tylko nas nie opuszczaj przypadkiem! Musisz tu z nami zostać mimo odpuszczenia:*

Ja dopiero usiadałam - padam na twarz... Zrobiłam na jutro sos boloński do makaronu, upiekłam ciasto, ugotowałam krem z warzyw bo mi zalegały w lodówce, podlałam i ogarnęłam wszystkie kwiatki, ogarnęłam mieszkanie ...ufff :)

nick nieaktualny, Kotowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

Cigaretta tule!przykro mi że ta wredota przyszła!:*
    Kochana jak robisz te zapiekanki? :) na jakimś chlebku, bułkach czy spodzie do zapiekanek?? chyba, ze to tylko z samych składników się robi?? brzmi smakowicie :)
    a może to tylko plamienie większe a nie okres???

Dziewczynki ja nie mam siły, że Was nadrobić, tyle naskrobałyście :) coś nie mam dzisiaj siły, właśnie piję z mężem piwko i zaraz będziemy coś oglądać. Chyba jest jakieś przesilenie wiosenne, też to czujecie???

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOnika jakie ciasto upiekłaś? :) no to rzeczywiście się narobiłaś, teraz odpoczynek się należy :)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia ja chyba czuje. Jeszcze jak słońce za oknem to mam tej energii trochę. Ale jak tylko go brak to leżała bym. Mieszkanie ogarniam a nie sprzątam. Mam długa listę rzeczy do zrobienia i coś słabo mi idzie wykreslanie z niej pozycji.
    Dziś tez się okazało ze ta praca o której Wam mówiłam owszem i jest. Prawdopodobnie od poniedziałku ale w oczach drugiego wspólnika (nie tej babki co miałam z nią rozmowe) stanowisko i moje obowiązki wyglądają inaczej niż wyglądać miały. W związku z czym raczej tej pracy nie wezmę. I tak znów wszystko trafił szlag. Kurs odwołali. Praca gówniana i znów jestem w punkcie wyjścia o dopiero się martwilam ze nie będę wiedziała co wybrać. Ehhhh.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, takie na szybko, nie wiem jaką ma nazwę ale wygląda na biszkoptowo-babkowe z jabłkami, jako tłuszcz dodaje się oleju roślinnego. Jest pyszne, na ciepło już zjadłam 3 kawałki :D

Madlene, eh.. szkoda, że tak wyszło:( ale może jeszcze porozmawiaj z tą szefową? może ona czegoś z nim nie ustaliła, albo on nie jest zorientowany dokładnie?

A kurs odwołany czy przesunięty na jakiś dalszy termin? wiesz dlaczego odwołali?

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglada na to, ze on tam rzadzi. I wyglada tez na cwaniaczka niestety. Wiec strach u takiego pracowac - Morwa masz racje. W piatek ma mi wyslac maila, zobacze co dokladnie w nim bedzie, ale i tak mam zamiar skontaktowac sie z nia i delikatnie ochrzanic za wprowadzanie w blad...zobacze co z tego wyjdzie. Ale od samego poczatku wygladalo zbyt pieknie aby bylo prawdziwe. Ale chodzi mi po glowie aby popracowac miesiac - ale nic nie robiac :P (bo w jego mniemaniu moim zadaniem bedzie jezdzenie od sklepu do sklepu i namawianie ludzi, zeby sie oglaszali na ich stronie - w biurze mam sie pokazywac raz w tyg, zeby zawiezc rachunki za paliwo). Wkurzylam sie dzisiaj, nie ukrywam.

Kurs anulowali calkiem, budżet, sprawy organizocyjne bla bla bla. Taki sam tylko w innej lokalizacji ma sie zaczac ale dopiero we wrzesniu. Przy czym ja od pazdziernika (jesli do tego czasu bede na zasilku) nabede prawo do kursu z innej nieco dziedziny, na ktorym mi bardziej zalezy. Wiec jak juz to wolalabym czekac do pazdziernika. Tyle ze to jeszcze masa czasu, a ja siedze bezczynnie :/

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie zamierzam Was opuszczać. Będę zaglądała codziennie :)

Madlene84 lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

U mnie dzis -2 i snieg :( A wczoraj bylo +10 i piekne slonce!

Niepokorna no mam nadzieje, ze z nami zostaniesz!

Kotowa brak slow na tego lekarza.

Monika ty pracusiu, to moze mi jeszcze ciasto upieczesz? Bo ja sie przybieram juz drugi tydzien hehe.

Madlene ja bym tez sie z kontaktowala z ta babka i zapytala o co chodzi. A jakbys pracowala to nie bedziesz musiala zdawac im raportow u kogo bylas, kogo udalo sie sie namowic itp?

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• agata83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka daj znac jak bedziesz po wizycie. Tez chetnie wezme przepis na sajgonki, bo narobilas mi smaka :) A co do sprawdzania platnosci karta to tutaj niestety wszystko jest mozliwe, wiec wole nie ryzykowac. Bo co innego bedac na L4 i zaplacic za zakupy spozywcze a co innego za ubrania czy kosmetyki :) A wczoraj wlasnie kupilam sobie wiosenna kurtke i zolte ubranka synkowi, bo dzis maja w przedszkolu "zolty dzien". No i trzeba sie bylo ubrac na zolto, beda jesc zolte jedzenie i nie wiem co tam jeszcze :)

Zetka lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U mnie dzisiaj w przeciwieństwie do agaty piękny słoneczny i ciepły dzień się zapowiada. Tylko niestety spędzę go na uczelni ;/
    Muszę rzeżuchę dzisiaj zasadzić bo w końcu mi do świąt nie urośnie..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się witam,u mnie piękna pogoda słoneczko,brzuch mnie napiepsza dzisiaj powinna małpa przyjść a wiec czekam cierpliwie:)
    życzę Wam miłego dzionka:)

• triss Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry
    u mnie dziś też dziś słonecznie i zapowiada się ciepło :)

Cigaretta :/ :( bardzo mi przykro :( wierzyłam że Ci się udało. A mamą jest Ci pisane być, zobaczysz, uda się :*

Kotowa dupek straszny z tego lekarza. Ale widać ze każdy ma swoje podejście, gdybyscie w PL poszli do kliniki to pierwsza rzaczą którą by zlecili to własnie badanie nasienia. My gdybyśmy nie zrobili badania to byśmy cały w nieświadomosi starali się w nieskończonośc zapewne :/
    Trzymam kciuki kochana za wyniki tego badania ale przede wszystkim za ten Twój cykl :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam,ja wstaje dopiero;) ospala dzis jestem;D u nas tez ciepelko,skonce swieci,dzis mam dzuen lenia,nic nie robie,aby obiad kluchy na parze i mieso gulaszowe mniam;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata brrr ale zimno,juz nie pamietam jak to bylo na minusie,niech u cb tez sie zrobi ciepelko jak tutaj;))

agata83 lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie zauwazyłam ze założyłam bluzkę tył na przód :D :D :D ide się upic dziś :D to jest znak ;)

agata83, Morwa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, u mnie ból brzucha od rana, @ rozkręciła się na maxa..

Agata , ale mróz u Ciebie, nie zazdroszczę, u mnie 18/19 stopni dziś :)
    Triss :* :* :*

Ja dzisiaj mam zamiar umyć okna, powiesić nowe zasłony, zrobić obiad, i napisać cv bo chcę złożyć papiery w przedszkolu, może mi się uda od września zostać panią przedszkolanką :)

triss, Morwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    własnie zauwazyłam ze założyłam bluzkę tył na przód :D :D :D ide się upic dziś :D to jest znak ;)
    To na szczęście ! :) wszystko będzie po Twojej myśli Triss ! :*

triss lubi tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka pewnie bede musiala, ale bede sciemniac jak umie :P przez miesiac moze sie udac :P

U nas sloneczko swieci piekne, chociaz jest zimno. Ale sam fakt, ze swieci powoduje u mnie checi do dzialania. Mam ochote pomalowac balkon i wziasc sie za sadzenie kwiatow, ale jeszcze za zimno (rano byl przymrozek), wiec sie wstrzymam. Ide za to posprzatac, zrobic pranie, ale to wszystko po kawce oczywiscie :)

Milego dnia!

zrz6e6ydhjw308do.png
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ