Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalika, ja mysle, ze to blad laboratorium. To jest niemozliwe, zeby tyle uroslo przez miesiac nawet mimo ciazy. Ale zadzwon do lekarza i skonsultuj co i jak25 cs; 3 IUI udane
- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Morwa TSH 27,79 mIU/L przy normie 0,27-4,2, w ostatnim badaniu z 9.05. wynosiło 1,37, a i tak zwiększyłam w miedzy czasie dawkę Euthyroxu z 6,25 na 12,5 ug...
FT4 aktualnie 10,61 pmol/L przy normie 12,00-22,00, w ostatnim badaniu wynosiło 15,61. FT3 mam w normie 4,36 (3,95-6,8 ). Z badań wynika ze mam niedoczynnosc tarczycy, ale jestem w szoku ze tak szybko zmieniły sie te wyniki mimo zwiększenia leków. Najciekawsze, ze nie odczuwam z tego tytułu żadnych objawów. Martwię sie tylko o ciąże. Za godzinę dzwonię do endokrynologa, zobaczymy co mi na to powie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 17:38
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Morwa wrote:Ja gdybym zobaczyła taki wynik to lykalabym dawkę Euthoryxu przynajmniej 50. Lec szybko do endo i zobacz co i jak . No I koniecznie powtórz badanie bo może to błąd laboratorium .
Osobiście tez mam taka ochotę. Jak zobaczyłam ten wynik to ledwie sie powstrzymałam, żeby nie przyjąć dodatkowej dawki w południe, nie bacząc ze nie jestem na czczo i pewnie słabo sie wchłonie.
-
nick nieaktualny
-
Cigaretta wrote:She ciekawe czy takie cuda się zdarzają :p ? Jak byłam na monit. w 16 dc to nie było nic widać, gin powiedział, że nie było owulki, a jak go zapytałam czy możliwe że będzie albo już była, to powiedział, że nie wiadomo. Trochę się zdziwiłam, bo takie rzeczy chyba widać...
Cigaretta a wg mnie ten lekarz dobrze Ci odpowiedział, bo pewnie nie widział u Ciebie żadnego pęcherzyka dominującego wiec nie miał przesłanek, żeby powiedzieć, ze owu sie zbliża, ale nie mógł tez z cała pewnością stwierdzić, ze takowy jeszcze sie nie zrekrutuje i po prostu nie będzie późnej owulacji, tak jak w przypadku o którym napisała She.
-
Monika*** wrote:Aleście napisały!
Tyle stron
Kotowa, Triss, Morwa - dobrze Was widzieć
Niepokorna, ja tam się nie znam na kolorach, ale może szary? Albo grafitowy?...albo jakiś cielisty, nude ?
W kwesti kolorów popieram Monike, ale ja w ogole lubię klasyczną elegancję, także nie ma sie co dziwićMonika*** lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzycisk "Nie lubie" - wyprzedziłyśmy Facebooka o lata świetlne
Muszę uważać, żeby nie wcisnąć przypadkiem :0 A jak któraś będzie marudziła i miała pesymistyczne myśli nie zawaham się go użyć!
Szkoda, że nie można 'nie lubić' swojego własnego wykresu... ;] -
Kotowa wrote:Kalika, ladna fryzurka. Prosta i elegancka. A jak sie takie cudo robi? Pod koniec lipca czeka mnie wesele, wiec moze wyprobuje
Kotowa ja robię to w takim sensie, ze idę do fryzjera i prosze o taka fryzure:D Ale z tego co podpatrywałem, to podwija sie włosy do góry i podpina od środka wsuwkami.
-
Morwa wrote:Ja właśnie dlatego nie łykam dodatkowego jodu w tabletkach bo obawiałam się właśnie takiego skoku. Malutka tą dawkę miałaś tego Euthoryxu. Ja przy tsh 2,9 dostałam na początek dawkę 25 po 5 tyg jak spadło niewiele to zwiększyłam do 37,5. A ostatnio zanim zobaczyłam 2 kreseczki w fazie lutealnej podniosłam dawkę do 56,25, czyli brałam 3/4 tabletki 75. A teraz biorę 50 i 75 w zależności od dni (przy tsh 2,5).
Morwa, ale taka mała dawka jodu nie powoduje efektu wolffa-chaikoffa, czyli zablokowania funkcji tarczycy, zreszta nie przyjmowałam go zbyt regularnie;) odmierzam minuty do telefonu:)
Dziewczyny, przepraszam Was za taka ilośc postów jeden pod drugim, ale dopiero ogarniam Was z całego dnia po kolei;) Możecie mnie zbanować wciskając nasz nowy przycisk;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 18:28
-
Tak, wyjdzie na to samo;) u mnie są jednostki takie jak napisałam powyżej, nie robiłam w Diagnostyce tylko w laboratorium przyszpitalnym. Endo powiedziała ze mam jutro zrobić ponowne badanie i zwiekszyć dawkę do 25 ug póki co, potem będziemy dalej zwiększać. Kazała sie nie martwić, ale i tak sie martwię
-
Morwa wrote:Podobna miałam na ślubie . Az się zdziwiłam jak fryzjerka upiera w kokon włosy , które sięgały niemalże do pasa, a ja nie wyglądała jak kosmitka:p Ta pierwsza jaką wysłałaś mi się osobiście nie podoba.
No ja mam włosy tylko do łopatek, ale raczej cienkie. Więc nie będzie miała dużo roboty. -
nick nieaktualnyHey dziewczyny;)) ale mialam.koszmara dzis w nocy,snilo.mi sie ze bylam.u gina w jakiejs przychodni,potem ogl jakis swoj gilm zamiast mnie badac byly ciemne chmury,jak na ulewe ,zaczal badac mowul ze nie ma nic zadnego peherzyka,ze sie nie uda dopieto za 50 40dni bo biore dupka a on blokuje wszystko...poryczalam sie ,nawet zapomnialam.mu zaplacic wzirlam recepty na jakirs 2leki i powiedzial ze jak sie wyczyszze z dupka to zajde...masakra szybko sie przebudzilam i dobrze ,ze to tylko zly sen....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, ja powinnam pol godziny temu wyjsc do pracy, ale znowu rzygam jak kot. To jest jakas porazka...Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
nick nieaktualny
-
Kotowa wrote:Hej dziewczyny, ja powinnam pol godziny temu wyjsc do pracy, ale znowu rzygam jak kot. To jest jakas porazka...
Kotowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle miałam sen... śniła mi się córeczka. Lezalysmy sobie w łóżeczku, a ona całą czas się śmiała -taka mała śmieszka:) miała ciemne włoski, A oczy i długie rzęsy po mężu - no slicznotka:) no i nauczyłam ja mówić Mama (mimo że była niemowlaczkiem). Piękny sen, pelnia szczęścia
Madlene84, agata83, Kotowa lubią tę wiadomość