X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosiu, na którą masz? Ja na 15:45. Juwelka jakoś tez teraz ma wizytę :) ciekawe czy Twoja dzidzia sie obrocila :) daj znac :) A co ile masz teraz wizyty?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj denerwuję, bo moja przyjaciółka podchodzi dzisiaj z mężem do inseminacji. Tak bardzo bym chciała by jej się udało :D

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 21:22

kahaśka, She Wolf lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka, mój Jaś urodził się w 39tc i miał 2920g i wszystko było w porządku. Także nie martw się. Za tydzień pewnie już będzie wiekszy :)
    A od 37tc to już donoszona ciaza, to szczędzaj oszczedzaj sie :)
    A szyjke badal Ci Dopochwowo usg?

juwelka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She!!!!!!! :):) Koniecznie daj znac jak bedziesz miala wyniki :)

Znalazlam chwile w pracy, aby ru zajrzec a tu takie wiesci!

Morwa trzymam kciuki! A tak wlasciwie to czemu zdecydowali sie cie kroic? Wyniki wyszly zle?

Juwelka ja tez mysle, ze ta waga wcale nie jest az tak niska. Moj synek jak sie urodzil w 36tc to mial 2700 g i mowili, ze ok.

Zetka zapytaj koniecznie o ta opryszczke jak bedziesz na wizycie. Czy to bardzo grozne dla ciezarnych i czy jakies masci mozna uzywac. Ja mam taka ogromna, ze hej :( Przyklejam plasterki i chyba moja opryszczka osiagnela szczyt, wiec mam nadzieje, ze bedzie juz sie powoli goic. Jednak stresuje sie. Z masci wiem, ze jest tu zovirax, ale chyba tego nie mozna uzywac.

She Wolf lubi tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, zapytam.
    A z jakiego powodu urodziłas synka wcześniej?
    Jak w pracy?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • agata83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, w zasadzie nie bylo powodu. Skurcze mialam juz w 32 tc, bylam wtedy tydzien w szpitalu, dostalam jakies leki, w tym na rozwoj pluc u dziecka w razie gdyby doszlo do porodu, ale jakos skurcze minely. Mysle, ze u mnie to genetyczne, bo mama moja urodzila 3 dzieci wczesniej i moja siostra tez 2 dzieci wczesniej.

A w pracy ok. Cisza i spokoj, bo prawie nikogo nie ma :) Ale troche zaleglosci jest :) Od poniedzialku przychodzi jakas dziewczyna co bedzie mnie zastepowac podczas macierzynskiego, wiec bede ja powoli wdrazac.

A ty to juz pewnie nie wracasz do pracy przed porodem?

• Zetka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, już nie chce :) jakoś sobie tego nie wyobrażam :)
    Lecę na wizytę kurcze, mam nadzieje ze mi ktoś miejsce tym razem ustąpi w komunikacji miejskiej.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She ! <3 kciukam z całych sił kochana

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She kciukasy &&

A ja od wczoraj w szpitalu. Podejrzenie hipotrofii (za małe dziecko jak na ten tydzień ciąży). Wszystkie badania niby ok a dziecko nie rośnie.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• believe Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, trzymaj się mocno!

She, czekamy na wyniki bety! Daj znać jak już będziesz wiedziała kiedy będą! Zaciskam kciuki! :) :)

• juwelka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 21:22

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaśka, ja też byłam chyba w 37 tc tydzień na patologii z podejrzeniem hipotrofii. Ale jak mały troszkę podrosl to mnie puścili i za 4 chyba dni urodziłam :)

Ja juz po wizycie :) Mały od czwartku odwrócił się główka w dół :) szyjke mam 35mm zbadał usg dop. i mówi że troszkę krótka i ze za 3tyg wizyta.
    Zapomniałam dopytać o bol w okolicy pępka. Macie coś takiego? Nie Wiem czy to może mały mnie kopie bo to takie chwilowe ukłucia pieczenia. O opryszczke się pytałam powiedział że jeśli miałam kilka razy to jest niegroźna i można smarować erazaban ascovir itp.

Kalika jak u Ciebie?

kahaśka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She zaciskam kciuki! Wykres ciążowy także oby to był fasol! Ja tez na pierwszym teście miałam taki cień cienia cienia ze stwierdziłam ze jest ujemny, dopiero za 2 dni była krecha która oglądalyście.

Morwa mam nadzieje, że zabieg przebiegł pomyślnie i razem z fasolkiem macie sie dobrze:* Nie wiem jakie intencje mieli Twoi lekarze, ale fosfataza zasadowa może być podwyższona w nowotworach, wiec może w tym kierunku ja badali.

Magda, sukieneczka ładna i tez jestem za granatem. Do tego fajnie wyglądałyby jasnobłękitne dodatki. Blue total look jest teraz modny;)

U mnie tak jak przeczuwałam cała sobą. Tempka spada, beta dzis tylko 27,2 mIU/ml, brzuch boli. Mój pierwszy mały fasolek odchodzi ode mnie:(

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Zetka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika, strasznie mi przykro :(

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika przykro mi;/;( nie wiem co powiedziec

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika bardzo mi przykro kochana:-( tule Cię mocno i bardzo wspieram w tych trudnych dniach... Trzymaj się jakoś....

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ,ze dzis mnie tak prawy jajnik po poludniu nakul jakby szpilkami masakra co za bol,prawie sie zwinelam.w slimaka...a tak ,to teraz 2 kuja plus podbrzusze boli, az promieniuje do plecow. a plecy mnie bola,masakra;/ nie wiem jak dlugo to bedzie sie ciaglo....wczoraj sluz rozciagliwy,dzisiaj susza;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:32

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki bo wyniku jeszcze nie ma. Ma byc do jutra kolo poludnia. Oby, bo specjalnie doplacilam za ekspres, ale tu sie nikt nigdy nie spieszy :(
    Co do testu to ewidentnie cos tam jest, ale boje sie ze jakis felerny jest, bo zrobilam dwa koejne i nic na nich nie bylo. No nic pozostalo mi poczekac cierpliwie ;)

Kalika, Kochana :( Bardzo mi przykro :( Wiem co czujesz. Tule mocno i zycze Ci zebys byla silna w tym ciezkim momencie zycia :( :*

Juwelka oby maly jeszcze troszke wytrzymal :*

Kachaska daj znac jak dzidzia :*

Zetka super, ze wszystko ok :*

juwelka, Zetka, kahaśka, believe lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She ja cały czas mocno trzymam kciuki i nie puszczam :) kurcze strasznie długo trzeba czekac na ten wynik, ja już chce wiedzieć!!! :) zresztą i tak jestem pewna, że to fasolka :) a jak się czujesz???

kalika strasznie mi przykro :( tulę:*

‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ