Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hello! Morwa mi na zatkany nos i katar ogolnie pomagaja inhalacje. Goraca woda w misce z dodatkiem olejkow mietowych, recznik na glowe i wdychamy . Kiedy nie mam czasu siedziec nad miska to zapalam sobie swieczke z duza iloscia olejkow (takie domki, nie wiem w sumie jak to nazwac, na dole jest swieczka, ktora podgrzewa wode z olejkiem u gory).
Niepokorna gratuluje coreczki niech rosnie zdrowoMorwa, D-dawna lubią tę wiadomość
-
hej
Agata mój bąbelek rośnie ostatnio miał już 5 cm i mój brzuch też już zaczyna rosnąć
A tak wogóle to dzisiaj wkroczyłam w II trymestr ciąży
Morwa ja na samym początku to byłam tak przeziębiona, że 2 dni z łóżka nie wychodziłam. I Ty też zrób sobie tak cały dzień piżamowy w łóżku, porządnie się wygrzej i będzie ok U mnie syrop z cebuli wywoływał mdłości, próbowałam też mleka z miodem i masłem (które uwielbiam) ale żołądek tego nie przyjął, podobno dobry jest też syrop prenalen ja użyłam go raz a czosnkiem odbijało mi się jeszcze przez cały następny dzień Pomogły mi litry gorącej herbaty z miodem i cytryną albo z domowym sokiem malinowym.
A i Pani doktor pozwoliła mi na smarowanie klatki piersiowej i pleców amolem lub vickiem, byle nie smarować brzuszka.
Co do inhalacji to u mnie też były. Teściowa kilka razy dzienne parzyła mi świeżą miętę z ogródka w misce i od razu mi lepiej było.
She trzymam za Ciebie kciuki !
Sanderra wrzuć zdjęcie tortu, pochwal się
AniaT, Storczyk31, Madlene84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejo Z góry przepraszam, że się nie odniosę do wszystkich postów - zdychania dzień drugi Leci ze mnie jak z kranu, tzn. jak na moje warunki, zazwyczaj jest dużo skąpiej, szczególnie w drugi dzień. Strasznie boli.
I takie, kurde, ciemne wszystko, jakby te naświetlania przez cały cykl mi ruszyły jakieś poodkładane, zasuszone zwały w tym endo
Niepokorna, no to fajnie, że dziewczynka
Morwa, miód z cytryną to dobre rozwiązanie. Mam nadzieję, że szybko staniesz na nogi.
She Wolf, jak tam wizyta wpadkowej znajomej wczoraj?
Sanderra, jak stworzysz tort, to pokaż koniecznie Dobrej imprezki życzę! A jakby Ci na głowę właziły, to wiesz... "let it go, let it gooooooo"
Agata, miło Cię znów czytaćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 11:01
-
nick nieaktualnyAgata u mnie wszystko dobrze, wczoraj miałam genetyczne i z maleństwem wszystko w porządku, niestety wstydniś nie ujawnił swojej płci bo był tyłem jestem teraz o wiele spokojniejsza
całuski dla Alusi, trzymajcie się :* !Madlene84, agata83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatko, cisza jak makiem zasiał
Wyjechałyście? Leczycie kaca? Robicie coś, za co trzymałabym kciuki, gdybyście szepnęły słówko?
Bo mnie tu za chwilę mąż wróci i zrzuci ze swojego kompa (ech, potrzebuję chyba tabletu ) i pewnie cały weekend będę poza siecią No, w każdym razie mniej aktywna. -
Dagn, czuję jakby ktoś trzymał za mnie dziś kciuki, pierwszy raz byłam sama na cmentarzu, ogarnęłam pomniczek, 'umyłam' aniołki, podlałam kwiatki. Mało się nie popłakałam, kiedy nie dałam rady odpalić zapałki, ale dałam radę. Nawet zrobiłam zdjęcie rodzicom, bo mama jeszcze nie widziała grobu. Czuję się przygotowana, skoczę jutro jeszcze na chwilkę z mężem, żeby nie musieć tam jechać 1-go listopada. Szykuje się procesja rodziny męża, wolałabym się na nikogo nie natknąć
D-dawna lubi tę wiadomość
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
Dziewczyny wybaczcie, ze nie odpisze kazdej, ale nie mam czasu i sily.
Staram sie Was doczytywac, ale nie mam kiedy pisac. Pracuje na nocki, a rano chodze do szkoly i tak musze dociagnac do 6/11. Wtedy podejma decyzje czy mnie w pracy zostawic i ewentualnie zrezygnuje ze szkoly. Najwazniejsze, ze szefowa juz wie, ze jestem w ciazy no a mi zostaje czekac na rozwoj wypadkow. Wczoraj z mezem mielismy 10 rocznice slubu a widzielismy sie 15 minut. Ale moj maz zostawil dla mnie niespodzianke - kolaz w ksztalcie serca z naszych wspolnych zdjec - kiedy on sie taki romantyczny zrobil
She trzymam kciuki, Triss cholernie to niesprawiedliwe, przykro mi
Morwa chyba juz mowilam ze strasznie sie ciesze ze wszystko dobrze i wiem, ze tak juz zostanie do czerwca.
Cigaretta - super!!!
reszta dziewczyn, wspieram i kciukam.
Ide spac :*D-dawna lubi tę wiadomość
-
Witam się w nowym cyklu.
Niepokorna gratuluję córci.
Cigaretta teraz tylko pozostaje cieszyć się ciążą i czekać na szczęśliwe rozwiązanie.
Kotowa trzymam kciuki za to abyś jak najszybciej się pozbierała.
U mnie na razie bez rewelacji. Cykl mi się skrócił do 27 dni, już drugi taki z kolei. Na razie brak efektów działania luteiny. A tak w ogóle to idę sobie nalać winka(verduzzo) i napić się za Wasze zdrowie.
-
Doda, ale mi narobiłas ochoty na winkacza. Niestety brak na stanie
Kotowa, cieszę sie, ze poszłaś na cmentarz. Kolejny krok za Toba. Jestes dzielna :*
Niepokorna, cieszę sie ze z mała wszystko dobrze. Maż cieszy sie z córy?
Cigaretta, to Ci wstydzis:) Ale najważniejsze ze wszystko jest OK:)
Morwa, z katarem jak wiadomo niewiele można zrobić, jednak hipertoniczna sol morska do nosa trochę obkurczy śluzówkę i zmniejszy katar.
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Kalika u nas też za chwilkę braknie winka. Przed chwilką jak nalewałam sobie to pomacałam oba 5-cio litrowe bukłaki i okazało się że jutro trzeba zrobić wycieczkę do winnicy. Ostatnio jakiś miesiąc temu kupiliśmy 20 litrów winka i już poszło. ))
-
nick nieaktualnyKotowa, ja trzymam nieustannie :* Jak nie naprawdę, to w myślach
Quote:Cykl mi się skrócił do 27 dni, już drugi taki z kolei.
Doda, jak to zrobiłaś ? Poproszę przepis
Dobranoc dziewczyny :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 21:15
-
nick nieaktualny
-
Morwa, te badania teraz i w maju robiłaś w tym samym laboratorium? Jakie były normy przy poprzednim oznaczeniu?
Po pierwsze: 6 miesięcy to nie tak mało i w międzyczasie poziom p/ciał mógł sie zmienić. Czy poprzedni wynik był wysoko dodatni czy tylko nieznacznie ? Po drugie: wiele zależy od metody badania, dlatego warto robic je w tym samy lab jesli tylko jest taka możliwość. Porównywanie wyników z rożnych laboratoriów jest mniej wiarygodne niż gdy mamy do czynienia z wynikami z jednego miejsca. Po trzecie: szybkością uzyskania wyniku bym sie nie martwiła. Często laby wykonują badania jesli uzbiera sie "odpowiednia" ilosc próbek do nastawienia aparatu, co raz trwa dłużej a innym razem krócej. Poza tym wez pod uwagę, ze u Ciebie ostatecznie tej awidnosci nie oznaczali, bo stwierdzili ze IgG jest zbyt niskie, wiec wykonali tylko polowe badania co przełożyło sie na krótszy czas.
Doda to u was jak w hurtowni szkoda ze nie mieszkasz za płotem, bo zawsze moznaby podskoczyć i odkupić buteleczkę, a tak trzeba było obejść sie smakiem.
Mój cykl mnie mega wk... Śluz do kitu, testy owu ujemne, a dzis rano temp jakby wyższa... Jesli wczoraj była owu to mnie chyba szlag jasny trafi, bo przegapiliśmy...
-
Cześć Kochane, ja dzisiaj tylko na sekundę bo jesteśmy u teściów w odwiedzinach i niestety nie da rady Was doczytać i odpowiedzieć każdej. Mam tylko do Was pytanko bo nie wiem co mi się dzieje.. mam dzisiaj dopiero 6 dc, okres skończył mi się 2 dni temu a dzisiaj zauważyłam juz u siebie rozciągliwy śluz, kurde chyba za szybko???!!! Czy mogę aż tak wcześnie mieć dni płodne? ???
Buziaki dla wszystkich. Odpoczynku i spokoju! Odezwę się jak wrócę do domku i Was nadrobienia. -
Nusia, moim zdaniem wszystko jest OK. Ja w ostatnim cyklu miałam @ do 5dc, a 8 pojawił sie juz śluz płodny, przy czym owu była dopiero 13 dc. Takze korzystaj z chwili
Morwa, ostatni wynik nie taki znow wysoki. Osobiscie z ciekawości bym chyba powtórzyła to IgG. Jesli faktycznie najnowszy wynik jest prawidłowy, to musisz wystrzegać sie potencjalnych źródeł zakażenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 15:25
AniaT, Morwa lubią tę wiadomość