Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOjejku, She, Nusia- nie widziałam Waszych wpisów Jakoś mi umknęły...
She, monitoring będę miała - miałam przyjść w 10dc, ale wypada 11 listopada, więc idę 9.11 i 16.11
O zastrzyku gin nic nie mówił.
Nusia, ja też bym chciała, żeby był szczęśliwy-szczególnie, że to mógłby być taki prawie mikołajkowy prezent A po drugie hsg mnie trochę straszy
Morwa, zaraz poszukam tych wyników i wpiszę.
Co do brania to mi gin powiedział, że obojętnie kiedy w ciągu dni. A dlaczego Tobie kazał rano? Myśisz, że ma to jakieś znaczenie?
Tak dziewczyny, to dzięki Wam :* Gdyby nie Wy to ten miesiąc byłby zwykły monitoring tylko - jesteście najlepsze:*
Dagn, kochana - zajmij się sobą - offtop jest czasem wskazany:) My tu będziemy czekać :*
She, stymulacja i IUI jest w tym samym cyklu? Czy to się jakoś rozkłada w czasie? Świetnie, że Tobie też w końcu udało się ruszyć z tą kliniką-że juz Cię nie zwodzą tak jak kiedyś Będzie dobrze, wiem to :*
Nusia, a jak tam u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 17:59
D-dawna lubi tę wiadomość
-
Moj gin tez powiedzial ze nie ma znaczenia kiedy, a to ze ja bede go brala wieczorem, postanowilam, po przeczylaniu o objawach. Wole to w razie czego przespac, szczegolnie ze bede brala 3 tabsy dziennie.
Monia, super, ze doktorek Cie bedzie monitorowal, a o zastrzyk moze zapytaj na monicie, zawsze to dodtkowa pomoc w peknieciu. Moim zdaniem stymulacja bez zastrzyku, to troche igranie z ogniem. Zawsze moze sie zdarzyc ze pecherzyk nie peknie i moze sie zrobic torbiel. Po zastrzyku tez ciagle ryzyko istnieje, ale jest znacznie zredukowane.
Dagn, odsapnij i wracaj :*D-dawna lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyTzn ja nie mam jakiegoś doła czy coś Nie rezygnuję ze starań, biorę grzecznie te witaminy z Dongiem, Acard na razie niet, bo pojutrze idę się dziarać ^^
Po prostu mój mózg wypluwa tyle rzeczy dziennie do Worda, że nie mam czasu na nic innego ^^
She Wolf, Moniś, powodzenia ze stymulacją Mam nadzieję, że się uda wszystko :*She Wolf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dagn :*
Pamietaj mierzyc tempki wczesniej
Monika, tarczyce masz przepiekna Tez bym chciala takie wyniki
Dobrze, ze ufasz ginowi Miejmy nadzieje, ze z jego pomoca sie uda :*25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Dziewczynki ja jak brałam CLo to pamiętam, że też lekarz kazał mi brać rano, ale nie wiem czy to ma znaczenie. Ja nie pamiętam, żebym jakoś się inaczej czuła, wiadomo, że jajniki mnie bolały, bo po to CLO jest, żeby wyprodukowały więcej pęcherzyków, ale innych skutków ubocznych nie miałam.
She no TY masz dosyć dużą tą dawkę
Moniś spokojnie, o zastrzyku pewnie Ci lekarz wspomni jak będzie na niego pora przy stymulacji to raczej obowiązek
Dagn może właśnie nie myslenie o ciąży wpłynie na Ciebie pozytywnie
Moniś a u mnie chyba dni płodne, sama nie wiem czy to już czy jeszcze nie...w tym cyklu okres miałam wyjątkowo krótko, 4 dnia już było po, a dzisiaj mam dopiero 8 dc i chyba mam już płodny śluz, nie wiem czemu tak szybko, dziwne...zobaczymy co będzie dalej -
Morwa wrote:Ja nie miałam zastrzyku więc to nie obowiązek. Jak pęcherzyki pękają to nie ma takiego obowiązku jak widać po mnie :p na 3 stymulację 2 ciąże przy minimalnych dawkach clo.
Niby tak, ale podając zastrzyk zmniejsza się ryzyko wystąpienia torbieli. Najważniejsze aby ufać lekarzowi do którego się chodzi -
nick nieaktualnyNusia, może to dobrze wróży, że taki krótka @ i śluz płodny wcześniej niż zwykle
Morwa, nie brałam. Te badania zaczęły się od tego, że babka przy usg piersi przejechała mi po tarczycy i wydała jej się ciemna. Więc poprosiłam lekarza o sprawdzenie sprawy
Czy clo ma jakiś wpływ na temperaturę? Chcę wrócić do porannego mierzenia, ale nie wiem czy to teraz ma sens?
Edit:
Zobaczymy co mój gin powie. Może wystarczy je tylko wystymulować i same pękną Pamiętam, że przy jednej z wcześniejszych wizyt, kiedy mówił co ma w planach mówił mi, że jeśli nie będzie owulacji to wystymulujemy, jeśli wystymulujemy a nie będą pękać to damy coś na pęknięcie. Wiec liczę, że w miarę szybko ogarnie temat i nie będzie żadnych kłopotów z torbielami
Muszę teraz jakoś wyluzować (chociaż nie wiem, jak by to miało być możliwe ) Mam wielkie nadzieje co do tego cyklu, jak się nie uda, to będzie dółWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 20:10
AniaT lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Morwa wrote:Ja miałam podejrzenie pcos -ryzyko wystąpienia torbieli znacznie większe i lekarz przez to właśnie zaczynał od minimalnych dawek aby nie przedobrzyć. A chodzi mi głównie o to abyście nie nakrecały Moniki ,że ten zastrzyk jest przy stymulacji potrzebny a nawet konieczny bo nie jest. To kwestia indywidualna i nie potrzeba nakręcać dziewczyny bo to lekarz o wszystkim decyduje i w razie jak jej nie przepisze zastrzyku na pęknięcie to będzie niepotrzebne rozczarowanie. A jak widać po mnie takowy zastrzyk nie jest potrzebny aby po stymulacji zajść w ciążę, nie biorąc go nie nabawiłam się torbieli, mimo tego ,że w ciąży są częstym zjawiskiem.
Ale ja wcale nie nakręcam MOniki, pisze tylko, że przy stymulacjach raczej stosuje się zastrzyki, ale napisałam też, że ważne aby ufac swojemu lekarzowi, więc to co lekarz zdecyduje to powinna się do tego zastosować.
-
Mi się zrobił torbiel i nic się nie stało. Zaszłam w ciążę i torbiel się wchłonął. A przy braniu Clo nawet lekarz nie wspomniał o tym, że będzie mi dawał zastrzyk. Także co lekarz to inne podejście... Dobra Monia, za miesiąc pochwalisz nam się fasolem
-
nick nieaktualnySpoko dziewczyny - bardzo dobrze, że mi to wszystko piszecie Ja lubie wiedzieć dużo i znać wszystkie ewentualności. Gdyby nie Wy, to pewnie jeszcze bym czekała jak potulne ciele wiele miesięcy Pojęcia nie miałam o tych wszystkich badaniach, stymulacjach hormonach itd.
Nie nakręcam się -liczę, że będzie dobrze
Lepiej już się zastanówcie, jak nie dać mi zwariować w drugiej połowie cyklu
Niepokorna- OBY
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 20:42
AniaT, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość
-
Ja tez Moniki nie strasze. Wyrazilam swoje zdanie. Ja nie mam czasu na torbiele i eksperymenty. Tym bardziej ze to stymulacja do iui a tu mam tylko 4 proby i potem ivf. Nie potrafilabym ryzykowac.
Nusia, lekarka mnie zapewnila ze ta dawka jest odpowiednia dla mnie a ja jej 'ufam'
Jak cos pojdzie nie tak, to bedzie na kogo zgonic
Wiesz z tym sluzem plodnym to tez roznie mam. Ostatnio tez zaczal sie robic rozciagliwy zaraz po @, a jednak owulka przyszla jak zwykle 15dc
W razie czego dzialaj, a ja bede trzymala kciuki :*AniaT lubi tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualny
-
Morwa kazdy ma swoje zdanie. Moim zdaniem to obowiazek. To ze Tobie pekaly, nie znaczy ze innym pekna. Poczytalam o tym sporo i jest wiele dziewczyn ktorym pecherzyki nie pekaja i musza np. brac antykoncepcje przez miesiac zeby pozbyc sie torbieli. To jest temat rzeka zreszta i z Clo nie ma zartow, bo mozna sobie zrobic kuku. Dlatego takie eksperymenty praktykowane przez lekarzy to moim zdaniem igranie ze zdrowiem. Ja nie chce dodatkowo narazac sie na antykoncepcje bo ktos mnie potraktowal jak krolika doswiadczalnego.
Dobrej nocyAniaT lubi tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
Hmmm ja przy clo tez nie brałam zastrzyku na pęknięcie. Nawet nie wiedziałam ze powinnam to był mój pierwszy cykl z monitoringiem w klinice. Przy stymulacji do ivf zastrzyk już robiłam
Co do objawow po clo - ja nie miałam żadnych. ale ja tez miałam dawkę minimalna żeby tylko trochę "podkręcić" owulacje.
Nusia u mnie jak zaczyna sie śluz od razu po @ to mam wcześniej owulke. Także uważaj, nie prześpijcie
Pozdrawiam ciepło :*AniaT lubi tę wiadomość
-
She, smutam ze minus na teście, ale myślami jestem juz w Twoim kolejnym cyklu, z którym wiąże duże nadzieje :* Jestem pełna dobrych przeczuć
Mam jakis problem z wchodzeniem konkretnie na Twoj wykres - po kilku sekundach wywala mi całą przeglądarkę na tablecie U innych dziewczyn nie mam takiego problemu. Takze wybacz, ze nie odpisuję na wszystkie Twoje komentarze spod wykresu, ale to przez złośliwość rzeczy martwych
Monia, śle całuski, bardzo cieszę sie z dzisiejszych nowin i zaciskam kciuki! Nawet wredna @ wiedziała kiedy przyjść, takze wszechświat Ci sprzyja
Nusia, działajcie! Odmienny cykl moze dać odmienne, zielone zakończenie
Dagn, twórz, a w wolnych chwilach do nas zaglądaj
Sanderrra, no wlasnie, co z tym Twoim pięknym wypiekiem?!? Chwal sie szybciutko:)
Niepokorna, jeszcze sie okaże, ze córeczka bedzie oczkiem w głowie tatusia
U mnie zmiana - dzis dodatni test owulacyjny. Niestety mąż dzis musiał wyjechać w delegacje Cały tydzień był w domu, bo czekaliśmy na owulke z wypiekami na twarzach, a ona z nas sobie zakpiła delikatnie mówiąc...
Kochane mam do Was takie dość osobiste pytanko. Mam nadzieje, że któraś zechce sie podzielić swoimi doświadczeniami. Czy zdarzało sie Wam, ze w sytuacji codziennych bądź częstszych wasi panowie mieli problem ze wzwodem? Zauważyliśmy, że jesli codziennie sie kochamy, to 3-4 dnia pojawia sie taki problem. Nie wiem czy to normalne, czy trzeba sie martwić...Monika*** lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
No ja też jestem tego zdania co She...może przy minimalnych dawkach nie zawsze dają zastrzyk, ale przy wiekszych ja bym nie ryzykowała bo potem pozbycie torbieli nie zawsze jest takie łatwe. Wiem coś o tym, bo często miałam torbiele.
To co Monika zrobi i co zdecyduje lekarz to Jej sprawa, ale dobrze żeby wiedziała, że jest taka możliwość jak zastrzyk, zawsze może zapytać lekarza o zdanie i dowiedzieć się czegoś więcej aby zoptymalizować szanse.She Wolf lubi tę wiadomość
-
Kalika, Triss dzięki Kochane postaram się nie zmarnować tego cyklu
Kalika może to zwyczajne zmęczenie materiału panowie mają różne predyspozycje i nie każdy da rady tak dzień w dzien, moj tez po kilku dniach juz zwyczajnie az takiwj ochoty nie ma....a są tacy którzy dadzą radę i jeszcze im mało wiec różnie to bywa. Moim zdaniem nie ma się co martwic.kalika lubi tę wiadomość