X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mawia : "odpuść głupiemu a będziesz mieć 100 dni odpustu"- coś w tym jest :D

NIEPOKORNA, AniaT lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <hug> Niepokorna, to jeszcze tylko dwa tygodnie. Odznaczaj sobie w kalendarzu, to pomaga czasem ;) Nie denerwuj się, niedługo będziesz miała pindę z głowy :*
    Nie powinnam tego pisać, ale jestem pozytywnie zaskoczona, że nie ja jedna mówię o babach, które mnie wkurzają, per "szmata" :P Jakaś taka ulga, że nie jestem jedyna na świecie :D

She Wolf, czekaj... to to nie jest ta, co ma dwójkę dzieci i Ci mówiła, że nie powinnyście się zadawać, skoro Ty nie masz? Bo się zgubiłam lekko.
    Ale i tak, ech, mówić Ci o usuwaniu takim bez powodu - masakra :(

Sanderra, spoko torcik. Pewnie dziewczynki były zachwycone kolorami itd :)

Kalika, to trzymam kciuki, żeby zaznaczone serducha zaowocowały :D

Właśnie się strasznie rozpisałam, więc idę się zregenerować jakimś klikaniem w coś na fejsie ;) A czekoladę też zjem, a co :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 16:24

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn per szmata to mówię jak mam lekkiego wqurwa jak mnie ktośik bardziej wpieni rzucam łaciną kuchenną z prędkością światła :D

D-dawna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu mieli na rzygańsko... Muszę odpoczywać bo jutro na 12h do pracy i lipa troszkę. W poniedziałek haftowałam w robocie i jak zawsze jak źle się czułam połowa klientów chciała ze mną pilnie rozmawiać...

A co do tortu łały i ochy poszły w ruch ;) wiadomo bajka na topie. Większą frajde mieliśmy z moim P jak składaliśmy blond dziadyge :D
    W sumie to P :D bo wszystko zżerał i wylizywał- czatował jak piesio :) co tylko odłożyłam zaraz do mordki włożył :) Łasuch kochany :) ledwom z życiem uszła jak zobaczył że mam ręce z czekolady :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 16:52

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, nie denerwuj sie, jescze 2 tyg. i sie wyniesie :)

Dagn, nie, tamta tez w ciazy ( btw - poszlam za Twoja rada i dyplomatycznie odwolalam spotkanie przez sms-a :P ) , ale to nie o nia chodzilo.
    Tamta druga to kolejna ciazowka z mojej najblizszej grupy znajomych. Tak na marginesie, jak zaszla to pomyslalam, ze teraz jestem juz jedyna bez dziecka :/

Sanderrra, czyzby to ciaza? :D

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

Sanderrra, czyzby to ciaza? :D

Niet- dziś 1wszy dzień @

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She,
    Już się uspokoiłam. Ale nie ukrywam, że trochę krwi mi napsuła.Ale już mi lepiej.

Dagn,
    Ja szmatami nazywam tylko te naprawdę głupie i które mają puste łby. A na mojej drodze czasem niestety takie spotykam :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna to trzymam mocno kciuki za Twoje testowanie :) oby były 2 grube krechy :)

Dagn haha, uśmiałam się z tych trojaczków Twoich :)

Sanderra piękny tort :) jestem pod wrażeniem :) Zdolniacha z Ciebie! :)

Niepokorna ale fajnie, że będziesz miała koleżankę w ciąży w tym samym domku :) będziecie miały więcej wspólnych tematów i będzie Wam raźniej :) chociaż TY to już bliżej końca niż dalej ;)
    a tą drugą laską to się nie przejmuj, ona pewnie ma satysfakcję, że CIę wkurzyła, więc nie daj jej tego poznać po sobie...

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na swoją fasolkę 4 cykl starań, za 2 tyg będzie wiadomo czy jest postęp. ;)

11.10.2018 Naprotechnologia
    IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
    "Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! "
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa serducho Ty wcinałaś dupek. Powiedz mi jak on działa bo dostałam i kompletnie mi nic nie powiedział lekarz :/ Menda nie doktor. Mam cyle 26 dniowe. ovu mniej więcej w 12 dc. Napomniał tylko o jakiś 2ch tabletkach na 10 dni.

Żal z takimi lekarzami. W Piątek idę do endokrynologa więc podpytam ją :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:58

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za trzymanie kciuków :) oby nie na darmo ;)
    Powiedzcie mi czy to nie za wcześnie na objawy typu: uczucie pełności w podbrzuszu, bóle piersi, zawroty głowy i wzmożony apetyt? Wiem , że to mogą być równie dobrze objawy nadchodzącej @.
    Eh czy Matka Natura nie mogłaby po prostu wysłać SMS o treści "Tak udało się " lub "Przyłóż się bardziej w następnym cyklu "??? Nie miałybyśmy stresów związanych z oczekiwaniem na testowanie i szukaniem pierwszych sygnałów; )

Josephine lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info. A myślisz że on pomaga? Miałam w styczniu biochemiczną. Teraz jak jem bromek to chcą mnie wspomóc dupkiem. Mam mieszane uczucia bo kompetentny ten lekarz jak słoń w składzie porcelany- muszę zmienić tego dziada na kogoś innego.

Rzecz jasna powiem endokrynolog o wszystkim ale jakoś to wszystko mocno naciągane

Tak z moich wyliczeń po 3ch dniach po ovu go wezmę. Muszę kupić jakieś dobre testy ovu :) Jakieś sugestie macie?

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clearblue są relatywnie drogie ale bardzo skuteczne. Polecam. Ja je kupuje w rossmanie

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowa to dopiero 9dpo. Próbuje się nie nakręcać ale same wiecie jak to jest; )

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomoc :) Jutro udam się do Rossmanna :) Właśnie wypiłam moje ziółka i idę z moim marudnym P puścić sobie jakiś film :)

Buziole dziewczynki i dobranoc! Morwa jeszcze raz dziękuje za pomoc!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam @ ale mój marudny jakby miał 2 @... Boże!!! Nie dawaj mi siły bo go dziś rozniosę! ;)

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)

Witam sie w nowym szczesliwym cyklu, cyklu z IUI :) Udalo sie zapisac, wiec od jutro Clo a za tydzien pierwszy monit :)

Milego dnia :*

kahaśka, NIEPOKORNA, kalika, akilegna♥, AniaT, D-dawna, Madlene84, nataliano lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • marysiaanna2609 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam problem. Teraz brałam tabletki anty na wyregulowanie okresu ale w tym czasie brałam też antybiotyk który może zaburzyć ich działanie. 4 dzień po odstawieniu przyszło plamienie i jest nadal. Ale 2 dni temu zrobiłam test ciążowy(QUIXX) bo się źle czułam i wymiotowałam. i wyszedł pozytywny! tylko że druga kreska była troche jaśniejsza i u góry była bardziej wyraźna niż na dole. Potem temperatura troche spadła, dziś znów podskoczyła więc zrobiłam kolejny test i tym razem negatywny(PINK).. Nie wiem już co myśleć. Zgłupiałam...

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mi napewno dupek pomógł bo ja miałam zawsze problemy z progesteronem(ze względu na pcos był niski + częsty brak owulacji stąd clo). W tej ciąży miałam progesteron zdecydowanie niższy niż w poprzedniej także myślę ,że tym bardziej w tym cyklu się przydał :D podejrzewał ,że gdyby nie on byłaby niedomoga lutealna i kolejna ciąża biochemiczna.

Edit: co do testów to ja z Rossmanna Lubie facelle, tanie i nigdy mnie nie zawiodły;)

Ja od razu z drugą betą zrobiłam progrsteron. Wyszedł bardzo niski, całe szczęście, że wpadłam na ten pomysł jeszcze przed wizytą u gina. Wiedziałam, że nie ma na co czekać i lekarz od razu przepisał dupka.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She,
    Bardzo się cieszę, że zaczynasz cykl z Clo. Oby Ci się udało kochana :*

akilegna,
    Każda z nas tak samo się nakręca przed każdą @. Ja to rozumiem i trzymam mocno kciuki :D

Morwa,
    Ja się cieszę, że ja nie miałam żadnych dolegliwości związanych z pęcherzem, bo strasznie ich nie lubię.

She Wolf, akilegna♥ lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ