X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mawia : "odpuść głupiemu a będziesz mieć 100 dni odpustu"- coś w tym jest :D

NIEPOKORNA, AniaT lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <hug> Niepokorna, to jeszcze tylko dwa tygodnie. Odznaczaj sobie w kalendarzu, to pomaga czasem ;) Nie denerwuj się, niedługo będziesz miała pindę z głowy :*
    Nie powinnam tego pisać, ale jestem pozytywnie zaskoczona, że nie ja jedna mówię o babach, które mnie wkurzają, per "szmata" :P Jakaś taka ulga, że nie jestem jedyna na świecie :D

She Wolf, czekaj... to to nie jest ta, co ma dwójkę dzieci i Ci mówiła, że nie powinnyście się zadawać, skoro Ty nie masz? Bo się zgubiłam lekko.
    Ale i tak, ech, mówić Ci o usuwaniu takim bez powodu - masakra :(

Sanderra, spoko torcik. Pewnie dziewczynki były zachwycone kolorami itd :)

Kalika, to trzymam kciuki, żeby zaznaczone serducha zaowocowały :D

Właśnie się strasznie rozpisałam, więc idę się zregenerować jakimś klikaniem w coś na fejsie ;) A czekoladę też zjem, a co :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 16:24

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn per szmata to mówię jak mam lekkiego wqurwa jak mnie ktośik bardziej wpieni rzucam łaciną kuchenną z prędkością światła :D

D-dawna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu mieli na rzygańsko... Muszę odpoczywać bo jutro na 12h do pracy i lipa troszkę. W poniedziałek haftowałam w robocie i jak zawsze jak źle się czułam połowa klientów chciała ze mną pilnie rozmawiać...

A co do tortu łały i ochy poszły w ruch ;) wiadomo bajka na topie. Większą frajde mieliśmy z moim P jak składaliśmy blond dziadyge :D
    W sumie to P :D bo wszystko zżerał i wylizywał- czatował jak piesio :) co tylko odłożyłam zaraz do mordki włożył :) Łasuch kochany :) ledwom z życiem uszła jak zobaczył że mam ręce z czekolady :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 16:52

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, nie denerwuj sie, jescze 2 tyg. i sie wyniesie :)

Dagn, nie, tamta tez w ciazy ( btw - poszlam za Twoja rada i dyplomatycznie odwolalam spotkanie przez sms-a :P ) , ale to nie o nia chodzilo.
    Tamta druga to kolejna ciazowka z mojej najblizszej grupy znajomych. Tak na marginesie, jak zaszla to pomyslalam, ze teraz jestem juz jedyna bez dziecka :/

Sanderrra, czyzby to ciaza? :D

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

Sanderrra, czyzby to ciaza? :D

Niet- dziś 1wszy dzień @

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She,
    Już się uspokoiłam. Ale nie ukrywam, że trochę krwi mi napsuła.Ale już mi lepiej.

Dagn,
    Ja szmatami nazywam tylko te naprawdę głupie i które mają puste łby. A na mojej drodze czasem niestety takie spotykam :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna to trzymam mocno kciuki za Twoje testowanie :) oby były 2 grube krechy :)

Dagn haha, uśmiałam się z tych trojaczków Twoich :)

Sanderra piękny tort :) jestem pod wrażeniem :) Zdolniacha z Ciebie! :)

Niepokorna ale fajnie, że będziesz miała koleżankę w ciąży w tym samym domku :) będziecie miały więcej wspólnych tematów i będzie Wam raźniej :) chociaż TY to już bliżej końca niż dalej ;)
    a tą drugą laską to się nie przejmuj, ona pewnie ma satysfakcję, że CIę wkurzyła, więc nie daj jej tego poznać po sobie...

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na swoją fasolkę 4 cykl starań, za 2 tyg będzie wiadomo czy jest postęp. ;)

11.10.2018 Naprotechnologia
    IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
    "Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! "
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa serducho Ty wcinałaś dupek. Powiedz mi jak on działa bo dostałam i kompletnie mi nic nie powiedział lekarz :/ Menda nie doktor. Mam cyle 26 dniowe. ovu mniej więcej w 12 dc. Napomniał tylko o jakiś 2ch tabletkach na 10 dni.

Żal z takimi lekarzami. W Piątek idę do endokrynologa więc podpytam ją :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:58

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za trzymanie kciuków :) oby nie na darmo ;)
    Powiedzcie mi czy to nie za wcześnie na objawy typu: uczucie pełności w podbrzuszu, bóle piersi, zawroty głowy i wzmożony apetyt? Wiem , że to mogą być równie dobrze objawy nadchodzącej @.
    Eh czy Matka Natura nie mogłaby po prostu wysłać SMS o treści "Tak udało się " lub "Przyłóż się bardziej w następnym cyklu "??? Nie miałybyśmy stresów związanych z oczekiwaniem na testowanie i szukaniem pierwszych sygnałów; )

Josephine lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info. A myślisz że on pomaga? Miałam w styczniu biochemiczną. Teraz jak jem bromek to chcą mnie wspomóc dupkiem. Mam mieszane uczucia bo kompetentny ten lekarz jak słoń w składzie porcelany- muszę zmienić tego dziada na kogoś innego.

Rzecz jasna powiem endokrynolog o wszystkim ale jakoś to wszystko mocno naciągane

Tak z moich wyliczeń po 3ch dniach po ovu go wezmę. Muszę kupić jakieś dobre testy ovu :) Jakieś sugestie macie?

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clearblue są relatywnie drogie ale bardzo skuteczne. Polecam. Ja je kupuje w rossmanie

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowa to dopiero 9dpo. Próbuje się nie nakręcać ale same wiecie jak to jest; )

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomoc :) Jutro udam się do Rossmanna :) Właśnie wypiłam moje ziółka i idę z moim marudnym P puścić sobie jakiś film :)

Buziole dziewczynki i dobranoc! Morwa jeszcze raz dziękuje za pomoc!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam @ ale mój marudny jakby miał 2 @... Boże!!! Nie dawaj mi siły bo go dziś rozniosę! ;)

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)

Witam sie w nowym szczesliwym cyklu, cyklu z IUI :) Udalo sie zapisac, wiec od jutro Clo a za tydzien pierwszy monit :)

Milego dnia :*

kahaśka, NIEPOKORNA, kalika, akilegna♥, AniaT, D-dawna, Madlene84, nataliano lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • marysiaanna2609 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam problem. Teraz brałam tabletki anty na wyregulowanie okresu ale w tym czasie brałam też antybiotyk który może zaburzyć ich działanie. 4 dzień po odstawieniu przyszło plamienie i jest nadal. Ale 2 dni temu zrobiłam test ciążowy(QUIXX) bo się źle czułam i wymiotowałam. i wyszedł pozytywny! tylko że druga kreska była troche jaśniejsza i u góry była bardziej wyraźna niż na dole. Potem temperatura troche spadła, dziś znów podskoczyła więc zrobiłam kolejny test i tym razem negatywny(PINK).. Nie wiem już co myśleć. Zgłupiałam...

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mi napewno dupek pomógł bo ja miałam zawsze problemy z progesteronem(ze względu na pcos był niski + częsty brak owulacji stąd clo). W tej ciąży miałam progesteron zdecydowanie niższy niż w poprzedniej także myślę ,że tym bardziej w tym cyklu się przydał :D podejrzewał ,że gdyby nie on byłaby niedomoga lutealna i kolejna ciąża biochemiczna.

Edit: co do testów to ja z Rossmanna Lubie facelle, tanie i nigdy mnie nie zawiodły;)

Ja od razu z drugą betą zrobiłam progrsteron. Wyszedł bardzo niski, całe szczęście, że wpadłam na ten pomysł jeszcze przed wizytą u gina. Wiedziałam, że nie ma na co czekać i lekarz od razu przepisał dupka.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She,
    Bardzo się cieszę, że zaczynasz cykl z Clo. Oby Ci się udało kochana :*

akilegna,
    Każda z nas tak samo się nakręca przed każdą @. Ja to rozumiem i trzymam mocno kciuki :D

Morwa,
    Ja się cieszę, że ja nie miałam żadnych dolegliwości związanych z pęcherzem, bo strasznie ich nie lubię.

She Wolf, akilegna♥ lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ