Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hell Kochane :*

Ja juz ledwie dycham. Jak ja wytrzymam w tej robocie jeszcze 3 tyg. to ja nie wiem.
    W srode poszlam na USG przed IUI i okazalo sie ze moje jajka juz sa prawie gotowe do pekniecia! Bylam w szoku ze bylo ich az tyle, bo wczesniej slabo sie stymulowalam. Moze to ze mialam taki zapierdziel w pracy troche je podegnalo :P W kazdym razie lewy jajnik zaczal pracowac i na nim byly 2 duze jajka 21 i 18mm, a na prawym ponad 16mm. Gdyby byl jeszcze jedech pecherzyk to odwolaliby IUI. W kaym razie na szybkiego musialam zrobic Pregnyl i na drugi dzien IUI. Z Pregnylem kolejne jaja. Mialam siedem ampulek po 1500j, poniewaz jak juz wczesniej wspominalam w calym UK nie ma Pregnylu 5000j. No wiec jak rozrobilam siedem ampulek z proszkiem i 2 z plynem, to wyszla mi pelna strzykawa - 2,5ml. Myslalam ze mi tylek odpadnie jak mi to kolezanka zapodala :P
    IUI byl bolesne, bo jak zwykle nie mogli zlapac szyjki :P wiec musieli mi zmienic wziernik na dluzszy haha. Plemnikow bylo malo, bo po preparacji tylko 12,8mln. Testy owulacyjne mi wogole nie wychodzily w tym cyklu, pierwszy raz mi sie to zdarzylo.

Monika odliczamy razem :) Strasie sie ciese, ze jednak mialas owulke :) Ogromne kciukasy :*
    Co do wynikow Twojego meza, to rozumiem calkowicie te klotnie, bo u nas tez czasami tak bywa. Bedzie dobrze. Facet musi miec czasna przemyslenia i oswojenie z mysla, ze jego meskosc nie jest taka jak myslal przez cale zycie :/
    W Pl bede 13/14 sierpnia a w Gdnsku miedzy 19 a 22, ewentualnie dzien pozniej, wiec sie szykuj :)
    Super, ze dalas rade z zastrzykami. Ja w tym cyklu sama sobie robilam z Menupuru, bo nie mialam wyjscia. Zresta juz wczesniej sama sobie tez robilam, wiec juz mnie to nie rusza, ale pamiatam ten pierwszy zastrzyk. Panika na calego :P

Dagn, niedlugo nie bedziesz miala czasu na seriale :P

Kotowa, to jedziemy na urlop w tym samym czasie :)

Amore, nataliano lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Kotowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, niestety tak to wygląda z facetami. Bo niby jakim cudem problem u nich? Przecież są tacy męscy... Oburzają się, kiedy ktoś nawet wspomni o badaniu nasienia. A ty lataj na masę badań, rób drożność, laparoskopię, histeroskopię itp, rozkładaj nogi parę razy w miesiącu. Im wystarczy chwila w "pokoju filmowym" i najczęściej bardzo łatwa kuracja poprawiająca ilość, jakość.
    Mam nadzieję, że jednak kolejny cykl nie będzie potrzebny. Ważne, że dobrze reagujesz na stymulację. Trzymam kciuki :*

She odliczam razem z Tobą :) Jeszcze tylko 3 tygodnie, dasz radę :)

Nusia, Kalika, triss, Cigaretta co u Was?

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She
    Życzę Ci by te 3 tygodnie przeleciały z prędkością światła i byś mogła na całego cieszyć się urlopem :) I mam nadzieję, że zaraz się okaże, że jesteś w dwupaku :)

Monika
    Faceci niestety tak mają. Kłótnia w takiej sytuacji była nieunikniona. Niestety 90% mężczyzn tak właśnie reaguje. Przemyśli, zdystansuje się i pewnie jeszcze Cię przeprosi na koniec. Będzie dobrze na pewno :*

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhm, szkoda, Monia, że tak się porobiło :-( szczególnie, że jak tyle pęcherzyków, to naprawdę dobre warunki były.
    Przypuszczam, że dla M to jest fest szok, mimo wszystko. Wiesz, zdrowy tryb życia, ćwiczenia, suplementy od jakiegoś czasu itd.

Też się zastanawiam, gdzie wywialo resztę ;-) Triss miała dać znak życia po prenatalnych, ale nie dała :-(
    Nusia się smaży na zagranicznych, ciepłych plażach ^^

She, JA nie będę miała czasu na seriale? Z byka spadłaś? :-D
    Przecież dopiero jak się Eryk urodził, to zaczęłam tyle oglądać ;-) 2-3 odcinki na dobranoc muszą być :-P
    Oby Wam szybko zleciało do urlopu :-) no i fajnie jakby się coś wyklulo z tych jajek ^^

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane,nie dam rady Was nadrobić od deski do deski :p melduję się tylko !
    Mało się udzielam, bo szczerze mówiąc nie mam czasu wejść na neta. Teraz Michal mniej sypia, wypełnia cały mój czas. Zasypia o 20 a wtedy to jestem wypompowana ;) u nas wszystko dobrze, mały ma ostatnio jakieś kapryśne humorki, ale widzę jak z dnia na dzień się zmienia, więcej sobie guga i częstuje nas uśmiechami :-) Budowa naszego domu ruszyła z kopyta we wtorek, mamy już fundament i jutro chyba ruszą z murami. A pozatym nic nowego, czas leci jak szalony...

Trzymam niezmiennie kciuki za nasze staraczki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, to widzę że nie tylko ja miałam przeboje z zatrzymania w tym miesiącu :D przy hsg miałam zastrzyk w posladek- to było jeszcze gorsze niż te w brzuch...brrr
    to się znowu zrównałyśmy z cyklami :) ja na nic.nie liczę w tym cyklu
    bo nawet nie poprawilismy <3 po owulacji, więź cudów nie ma :P Ale bardzo liczę na Ciebie! ;)
    oj, i oczywiście zapisuję sobie już w kalendarzu date- doczekać się nie mogę! <3

Kotowa, dawaj do Gdańska w tym samym czasie- będzie super :D z pl masz już bliżej niż od siebie z domu :P

Dagn, trafiłaś w sedno- dla M. to szok bo był pewien ze zdrowy tryb życia to gwarancja zdrowych żołnierzy. a do tego wkurza się, bo w sumie to nie zna przyczyny. Ale już mu trochę przeszło. teraz zaczyna przeżywać, ze IUI to przecież żadna gwarancja, i co. jak będziemy musieli zrobić ich kilka. już przeżywa, ze będzie przeżywał- hehehe, faceci :) i dziwi się, czemu ja tak tego nie przezywam (tak jak bym tego przez 1,5roku nie miała co miesiąc :P )

Niepokorna, mój M. przemysli Ale nie przeprosi- takiego mam "osioła" dumnego:) Ale w sumie go rozumiem

Cigaretta, dobrze, ze u Was wszystko dobrze:* super ze budowa się zaczęła!

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika
    Najważniejsze, że już jest lepiej z Twoim M :)

Monika*** lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, nie wiem, czy obchodzisz, ale w każdym razie wszystkiego dobrego w dniu imienin :) :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj popatrz! tak mi się wryłaś w głowę jako NIEPOKORNA ze zapomniałam żeś ty Aniusia :) wszystkiego naj! :*

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, Dagn
    Bardzo dziękuję za życzenia i pamięć :*

Monika*** lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She wolf wierze w Ciebie gleboko musi sie udac nie ma bata :-) :-) Niepokorna najlepszego w dniu imienin :-) Cigaretta u nas tez leci szybko czas mala zmienia sie szybko dzis znalazla sobie nowe zajecie plujki slina i pelzanie zolwikiem na brzuszku :-)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest jakaś duża różnica między kontem Premium a zwykłym?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorki tych zaznaczanych rzeczy typu leki, bóle itp, ocena czasu współżycia, liczenie DPO i pieprzony nakręcacz, czyli detektor objawów ;)
    Jak dla mnie - bez sensu płacić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 15:52

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli sam avatar i nazwa zostaje tak?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn nie bardzo zrozumiałam Twoje pytanie ;) Jest wykres, ale to wszystko, co na nim zaznaczasz jest w odcieniach szarości. Podpisy i wszystko na forum zostaje, avatar itd. Konto się różni tylko wyglądem wykresu, ale owulację zaznacza.

Ja nigdy nie kupowałam premki. 3 razy, bo na każdym koncie, miałam próbny miesiąc i raz nazbierało mi się ileś punktów za dodawane wykresy, to mi system przyznał na miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 16:16

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie ja również nie przedłużam Premium. To bez sensu :) Dzięki za pomoc Dagn :*

Dagn_ lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już Ci pokazuję, jak taki wykres wygląda w wersji "żałobnej" ;) specjalnie pozaznaczałam kilka rzeczy.
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/ac0e0bf1bbe2ea08

A, i nie ma prognozy cyklu. Czyli tego szacowanego czasu wystąpienia owulacji i planowanej miesiączki.
    Jak będziesz miała 5 wykresów i udostępniała potem dla systemu ovufriend po zakończeniu każdego, to bodajże za każdy jest 20 pkt, a za 100 pkt dają konto premium na 30 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 16:25

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo
    witam się w nowym cyklu i z nowymi nadziejami ;)
    Mimo, że franca się pojawiła, nie jest mi smutno i źle. Wręcz przeciwnie, tryskam energią, że hej. Plusy nie bycia w ciąży? Mam zamiar się porządnie upić w ten weekend :D
    dziewczyny nie dam rady napisać do każdej z was bezpośrednio, więc zrobię to tak ogólnie.
    Ciążówkom zdrówka i siły
    Staraczkom (tu nas jest jeszcze dużo) oby juz niedługo wszystkie przeszły na wyższy level
    Mamuśkom zdrowych i szczęśliwych bobasków i ewentualnego powrotu na łono staraczek.
    Miłego dnia życzę wszystkim :)

Dagn_ lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chlejże nasze zdrowie czymś dobrym :D Ja mam tylko Karmi do uczczenia 10 rocznicy związku ;)

Mam nadzieję, że w klinice się Wami profesjonalnie zajmą i będzie wiadomo, o co dokładnie chodzi :) Odliczam z Tobą dni do poniedziałku :*

akilegna♥ lubi tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się zdecydować czym by tu opić wasze zdrowie :* stawiam na pina colade lub coś równie mocnego ;) w niedzielę czeka mnie kac gigant hehe
    Dagn życzę Wam jeszcze wielu takich 10-leci :) walnij śmiało coś bezalkoholowego z tej okazji ;)

Dagn_ lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ