Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjestem! uff, jak milo, ze już weekend! mooze w ten uda się pogoda, bo ostatnio to w tygodniu piszę się w biurze, a jak przychodzi weekend to deszcze i burze.
W planach mam lenistwo, najlepiej na plaży
Dagn, jak tam wizyta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 16:35
-
Jestem i ja, po pierwszej wizycie w klinice
Z tych dobrych wieści najpierw
-lekarz prowadzący do schrupania poprostu i jeszcze milusi do tego. Obiecał, że będziemy w ciąży. Pobrali nam krew, wyniki będą już jutro (cała lista, tych podstawowych i jeszcze multum innych-nie pytajcie jakich, bo nie byłam w stanie zapamiętać )
Trochę nieprzyjemnie było , kiedy stwierdził, że mnie zbada. Po pierwsze, mam jeszcze okres, końcówka ale jest. Po drugie mój mąż siedział w gabinecie z nami. Niby fotel był zasłonięty, ale i tak kazałam mu nie patrzeć.
Niestety po badaniu już mi do śmiechu nie było
Podejrzewa u mnie endometriozę mam skierowanie na zabieg. Po zabiegu daje nam czas 6 mcy na zajście naturalne. A później to już nie wiem co? Ivf? Ktoś z was może mi udzielić kilku informacji?
Jestem zła i podłamana -
nick nieaktualnyOjks, to się porobiło trochę
Nie wiem, jak to jest z endometriozą i ewentualnym zabiegiem. W jednym z wątków, który kiedyś podczytywałam, pamiętam, że jedna dziewczyna miała endo jakiegoś wysokiego stopnia (2 albo 3 - nie pomnę dokładnie) i wprost jej powiedzieli, że przy tak zaawansowanej ivf nie ma sensu, bo zarodek się nie utrzyma
Musiałabyś trochę pogrzebać w innych wątkach, gdzie dziewczyny mają doświadczenie z tego typu sprawami.
Tyle dobrze, że lekarz sympatyczny i wzbudził Twoje zaufanie - to też jest ważne
Daj znać, jak wyniki dziś :* -
Dagn dzięki. Nic innego od rana nie robię, tylko grzebie i szukam info. Teraz tylko poczekać na laparo, żeby określili stopień tego cholerstwa. Wizyta w szpitalu 1 września i wtedy też dowiem się pewnie trochę więcej.
Wyniki z krwi wstępnie ok, poza tarczycą. Mimo podwyższonej dawki leku na niedoczynność, praktycznie nic nie poszło w dół. Czekam też na decyzję doktorka w tej sprawie. -
nick nieaktualnyO kurczę, to niedobrze, jak nic na tarczycę nie zadziałało Może zaproponuje Ci jakiś inny lek?
Tyle dobrze, że teraz te wszystkie parametry będą pod stałą kontrolą.
To jeszcze miesiąc w niepewności, dopóki nie zrobią zabiegu, tak?
Ja też biegam po sieci i szukam Okazało się na tym połówkowym, że w okolicy lewego jajnika mam jakieś prawie 5cm coś Lekarz nie umiał mi powiedzieć, czy to torbiel, czy zrost. Tak tylko rzucił, że jak mnie otworzą do cesarki, to zobaczą, ekhm
W następny piątek idę do takiej lekarki fajnej, co ją miesiąc temu znalazłam, to może ona jakoś się temu przezbrzusznie i dowcipnie przyjrzy i będzie wiadomo, czy się martwić czy nie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAkilegna, przykro mi że lekarz tak prognozuje ale jeszcze nie ma się co łamać, bo dopiero zabieg powie czy jest ta endometrioza czy nie i w jakim stopniu. Wydaje mu się że właśnie zabieg może usunąć ewentualne zrosty i tym samym rozwiązać sprawę na jakiś czas.
Nie łam się Kochana, myślę że jesteś na prostej drodze do rozwiązania sprawy.
A tak swoją drogą to po czym obstawia taka diagnozę u ciebie?
Dagn,piekne te wesołe rybkiKotowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co myslicie? Moze to byc jeszcze pregnyl 15 dni po podaniu?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/999f91457af0.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 07:39
Dagn_, Monika***, Kotowa, Amore lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She niestety na tel nie mogę przejść do linku. A co tam masz? 2 kreski?
Monika już się nie łamie wręcz przeciwnie, czekam z niecierpliwością na laparo. Doktorek zrobił z nami bardzo dokładny wywiad, jako jedyny lekarz zwrócił uwagę na moje bardzo bolesne miesiączki (potrafię zemdlec z bólu,bóle krzyża, biegunki i wymioty). Posadził mnie na fotel i "dotknął" kilku miejsc. Chciałam z bólu uciekać z kliniki nawet bez majtek. Z lewej strony w okolicach jajnika czuje już od kilku cykli taki ból jak przy owu, tylko , że to trwa cały cykl i tam też najbardziej bolało przy badaniu. Sorki, że piszę tak chaotycznie, ale po pierwsze na tel, po drugie szybko bo do pracy muszę. Mam nadzieję, że jest to w jakimś stopniu do zrozumienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 07:16
-
nick nieaktualnyAbsolutnie kurwa nie
Zresztą pomyśl logicznie - widziałaś kiedyś u siebie taką kreche? Poza ciążą wtedy?
Powtórz pojutrze, czy ciemniejsze, chyba że tam, gdzie Was kluja i szprycuja robią też betę za małą kasę
Będę czekać na pozytywny rozwój akcji i poranne tudzież wieczorne beltyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 07:47
-
Aki, juz poprawilam
Dagn, no nigdy, ale sama wiesz jakie czlowiek ma schizy. Po pracy kupie test z Clearblue ten co wyswietla tygodnie i jutro zrobie.
Jestem w szoku i nawet sie cieszyc nie potrafie
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualny
-
Dagn, zrobie zrobie. Szkoda ze na bete mam daleko, ale moze to i lepiej mnirj stresu.
Aki, widzisz, jesli to fasol, to duza zasluga laparo, wiec oby u Ciebie pomoglo25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny