X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pina colada brzmi smacznie :) A Karmi to się zdarza raz na dwa-trzy weekendy. Korzystam, póki mają jeszcze ten fajny smak z grejpfrutem.

A resztę gdzie wywiało? Jakieś plany na weekend macie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem! uff, jak milo, ze już weekend! mooze w ten uda się pogoda, bo ostatnio to w tygodniu piszę się w biurze, a jak przychodzi weekend to deszcze i burze.
    W planach mam lenistwo, najlepiej na plaży :P

Dagn, jak tam wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 16:35

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja, po pierwszej wizycie w klinice :(
    Z tych dobrych wieści najpierw
    -lekarz prowadzący do schrupania poprostu ;) i jeszcze milusi do tego. Obiecał, że będziemy w ciąży. Pobrali nam krew, wyniki będą już jutro (cała lista, tych podstawowych i jeszcze multum innych-nie pytajcie jakich, bo nie byłam w stanie zapamiętać )
    Trochę nieprzyjemnie było , kiedy stwierdził, że mnie zbada. Po pierwsze, mam jeszcze okres, końcówka ale jest. Po drugie mój mąż siedział w gabinecie z nami. Niby fotel był zasłonięty, ale i tak kazałam mu nie patrzeć.
    Niestety po badaniu już mi do śmiechu nie było
    Podejrzewa u mnie endometriozę :( mam skierowanie na zabieg. Po zabiegu daje nam czas 6 mcy na zajście naturalne. A później to już nie wiem co? Ivf? Ktoś z was może mi udzielić kilku informacji?
    Jestem zła i podłamana :(

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojks, to się porobiło trochę :(

Nie wiem, jak to jest z endometriozą i ewentualnym zabiegiem. W jednym z wątków, który kiedyś podczytywałam, pamiętam, że jedna dziewczyna miała endo jakiegoś wysokiego stopnia (2 albo 3 - nie pomnę dokładnie) i wprost jej powiedzieli, że przy tak zaawansowanej ivf nie ma sensu, bo zarodek się nie utrzyma :(
    Musiałabyś trochę pogrzebać w innych wątkach, gdzie dziewczyny mają doświadczenie z tego typu sprawami.

Tyle dobrze, że lekarz sympatyczny i wzbudził Twoje zaufanie - to też jest ważne :)
    Daj znać, jak wyniki dziś :*

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn dzięki. Nic innego od rana nie robię, tylko grzebie i szukam info. Teraz tylko poczekać na laparo, żeby określili stopień tego cholerstwa. Wizyta w szpitalu 1 września i wtedy też dowiem się pewnie trochę więcej.
    Wyniki z krwi wstępnie ok, poza tarczycą. Mimo podwyższonej dawki leku na niedoczynność, praktycznie nic nie poszło w dół. Czekam też na decyzję doktorka w tej sprawie.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, to niedobrze, jak nic na tarczycę nie zadziałało :/ Może zaproponuje Ci jakiś inny lek?
    Tyle dobrze, że teraz te wszystkie parametry będą pod stałą kontrolą.

To jeszcze miesiąc w niepewności, dopóki nie zrobią zabiegu, tak?

Ja też biegam po sieci i szukam ;) Okazało się na tym połówkowym, że w okolicy lewego jajnika mam jakieś prawie 5cm coś :P Lekarz nie umiał mi powiedzieć, czy to torbiel, czy zrost. Tak tylko rzucił, że jak mnie otworzą do cesarki, to zobaczą, ekhm ;)
    W następny piątek idę do takiej lekarki fajnej, co ją miesiąc temu znalazłam, to może ona jakoś się temu przezbrzusznie i dowcipnie przyjrzy i będzie wiadomo, czy się martwić czy nie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c28ecb290c4.jpg

Zostawiam Wam na szczęście "wesołe rybki" z książeczki Eryczka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 17:03

Monika***, Kotowa, rosax3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna, przykro mi że lekarz tak prognozuje :( ale jeszcze nie ma się co łamać, bo dopiero zabieg powie czy jest ta endometrioza czy nie i w jakim stopniu. Wydaje mu się że właśnie zabieg może usunąć ewentualne zrosty i tym samym rozwiązać sprawę na jakiś czas.
    Nie łam się Kochana, myślę że jesteś na prostej drodze do rozwiązania sprawy.

A tak swoją drogą to po czym obstawia taka diagnozę u ciebie?

Dagn,piekne te wesołe rybki ;)

Kotowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Post mi się podwójnie dodał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 18:46

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myslicie? Moze to byc jeszcze pregnyl 15 dni po podaniu?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/999f91457af0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 07:39

Dagn_, Monika***, Kotowa, Amore lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She niestety na tel nie mogę przejść do linku. A co tam masz? 2 kreski?
    Monika już się nie łamie ;) wręcz przeciwnie, czekam z niecierpliwością na laparo. Doktorek zrobił z nami bardzo dokładny wywiad, jako jedyny lekarz zwrócił uwagę na moje bardzo bolesne miesiączki (potrafię zemdlec z bólu,bóle krzyża, biegunki i wymioty). Posadził mnie na fotel i "dotknął" kilku miejsc. Chciałam z bólu uciekać z kliniki nawet bez majtek. Z lewej strony w okolicach jajnika czuje już od kilku cykli taki ból jak przy owu, tylko , że to trwa cały cykl i tam też najbardziej bolało przy badaniu. Sorki, że piszę tak chaotycznie, ale po pierwsze na tel, po drugie szybko bo do pracy muszę. Mam nadzieję, że jest to w jakimś stopniu do zrozumienia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 07:16

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie kurwa nie :-D :-D :-D
    Zresztą pomyśl logicznie - widziałaś kiedyś u siebie taką kreche? Poza ciążą wtedy?
    Powtórz pojutrze, czy ciemniejsze, chyba że tam, gdzie Was kluja i szprycuja robią też betę za małą kasę ;-)
    Będę czekać na pozytywny rozwój akcji i poranne tudzież wieczorne belty ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 07:47

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aki, juz poprawilam :)

Dagn, no nigdy, ale sama wiesz jakie czlowiek ma schizy. Po pracy kupie test z Clearblue ten co wyswietla tygodnie i jutro zrobie.
    Jestem w szoku i nawet sie cieszyc nie potrafie :P

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rób ten sam też :-) żeby porównać odcienie za 2 dni.
    Gratulować, sama wiesz, nie będę ;-) zrobię to w kwietniu :-*

She Wolf lubi tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo teraz to już raczej nie jest oszukaniec. Jeju trzymam mocno kciuki, żeby to było to!

She Wolf lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, zrobie zrobie. Szkoda ze na bete mam daleko, ale moze to i lepiej :) mnirj stresu.

Aki, widzisz, jesli to fasol, to duza zasluga laparo, wiec oby u Ciebie pomoglo :)

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAAAAAA :D co za widoki z rana , no nie mogę :) ja myślę że te kreski są TYMI właściwymi kreskami :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna, to dobrze że trafiłaś na lekarza co zna się na rzeczy. Teraz już musi być dobrze - czekamy na Twój zabieg :)

P.s. ale jestem wzniecona Twoim testem She, no nie będę mogła dziś pracować chyba :D o ktorej będziesz robić ten drugi test dziś? :p

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Moja nadzieja dostała skrzydeł :)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że mniej stresu :-) zresztą ciemniejaca kreska to oznaka rosnącej bety, a więcej kasy w portfelu zostaje :-D

To może teraz się coś znów ruszy w wątku ^^

‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ