Faza Lutealna
-
Dziewczyny, czy któaś wie dlaczego wydłuża się fl?
Miałam jak dotąd przy 3 cyklach obserwacji 12dniowe/ Obecny cykl zapowiada się na dłuższy... już jest 15dniowy fl.
testy niestety ujemne. Na @ też się nie czuję. Jak to jest z tą fazą, bo czytalam gdzieś że raczej są stałe.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
Gdzieś czytałam, że fl może wydłużyć magnez z B6 ale czy to prawda?
Gdzieś też czytalam, że fl jest w większości przypadków stała, czasami jednak może się skrócić lub wydłużyć... ale to wszystko "gdzieś przeczytane". będę musiała zasiegnąc opinii lekarzaLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
tak wiem o tym, ale interesuje mnie dokładnie o ile dni maksymalnie może się wydłużyć faza lutealna? zazwyczaj cykl jest wydłużony przez opóźnioną owulację a FL jest raczej stała, dlatego zastanawiam się czy OF mi źle wyznaczył owulację lub czy jest możliwość, że właśnie ta fl pod wpływem stresu się wydłużyła?
-
nick nieaktualny
-
ja dwa miesiące po rząd miałam fazę 15 dniową, wcześniej miałam zawsze 11 dni, teraz też zapowiada się faza 15 dniowa bo mamy dzień 12 i @ brak. Łykam witaminę B6 i magnez od początku tego cyklu, ale dziwne że aż tak szybko zadziałało..
-
nick nieaktualnytak czytam o tej fazie lutealnej i ja do dzis nie wiem o co w niej chodzi ? mam problem bo czytałam że dzni płodne są wtedy gdy sluz jest jak białko jaja tak ? i że wtedy zazwyczaj bola piersi i kują jajniki własciwie jeden z nich ja miesziaczki mam raczej stałe co 37 dni śluz taki ciągnacy miałam 24-26 września okres 9 września teraz z kalkulatorów dni płodnych wynika że dni płodne powinnam mieć dzis lub jutro ale jamam sluz biały lepki jest go mało nie mam ochoty na seks za to cząeto chodzę siku już mnie to męczy ( przeziębiona nie jestem ) bolą mni piersi i swędzą do tego pobolewa pobrzusze tak jak na @ ale to za wcześnie bo powinnam dostać 16 nie wiem co mam mysleć nie nastawiam się na ciążę ale czy jest szansa Jak przytulanie było 24,25,i 26 września własnie wtedy gdy miałam ten ciągnacy sluz pomóżcie proszę
-
nick nieaktualny
-