🦊 Gdy w kwietniu Lisik wątek przejmuje, to wiele ciąż się z tego wykluje! 🐣
-
WIADOMOŚĆ
-
Jupiter dawaj znać jak po ! Czy będziesz chciała być wpisana w kalendarz testowania?
Szamanka my tu akurat na tym wątku mamy garść dobrych historii z udanych stymulacji 😉 nie bój się na zapas 🫶 Twoje ciało teraz przechodzi przez ciężki czas i potrzebuje od ciebie odpoczynku i wyrozumiałości. Na pewno robi co może. A z USG endometriozy może poczekać 2/3 tygodnie? To też ci dziewczyny mogą powiedzieć w ile doszły do siebie. Może czat też wie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:00
Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
- Histeroskopia ✅
- Hycosy ✅ lipiodol ✅
- adenomioza
ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
AMH 3,7
TSH 0,9
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
Białka C i S ✅
On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega
PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eurhyrox, olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol -
Do soboty to już raczej nie dam rady nawet czasowo gdziekolwiek iść - jutro mam dyżur z młodym bo męża cały dzień nie ma a w piątek ja mam full spotkań, a w sobotę wypada mi ten 14 dc więc jakoś sama muszę podjąć decyzję...
Aczkolwiek no siedzi mi jeszcze jedno w głowie. Wczoraj rano i dziś rano robiłam testy owu. I wczoraj jak zrobiłam to ta kreska była ciemna - nie był pozytywny ale jak na początek cyklu to naprawdę ta kreska była dość ciemna i nawet miałam myśli, ze może teraz owulacja będzie wcześniej, wydawało mi sie, że dziś będzie ta kreska ciemniejsza. A dzisiaj była dużo jaśniejsza. No ale przecież niemożliwa jest owulacja w 10 dc
No i endometrium cieniutkie, płynu nie ma...
Kurde no, nic mi się nie zgadza.👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)
🧔🏻38: (względnie) zdrowy.
2021 - chłopiec 🤱 (38+5, planowe CC)
od 05/2025 - oczekiwanie czy się uda -
@Jupiter trzymam kciuki! 🤞
@Bajka oby ten estrofem pomógł, planujesz też w diecie coś przemycić żeby podziałać na endometrium?
@Lisik świetna wiadomość! Czyli oprócz już odczuwalnych efektów możecie starać się od razu. Życzę żeby ten cykl był tym szczęśliwym 🍀
Właśnie wróciłam do domu, prosto z pracy jechaliśmy do kliniki, a no kawałek tam mamy. Lekarka obawia się hiperstymulacji bo pojawił się już płyn w macicy. Pęcherzyków jest sporo, kilka po 18mm, ale większość mniejszych. Dzisiaj mam jeszcze wziąć połówkę bemfoli i Cetrotide, a jutro po pracy znowu do kliniki. Punkcja prawdopodobnie sobota/poniedziałek. No i powiedziała, że nie ma szansy na transfer świeży. Trochę mnie to podłamało, bo jednak liczyłam, że uda się jak najszybciej.
Lisik lubi tę wiadomość
'99 & '89
Starania od 09/2023
Ona:
niedoczynność tarczycy - letrox
Metformax
03.25 - ovitrelle + luteina ❌
04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
05.25 - IUI ⏩ przesunięte
06.25 - 1 IUI ❌
07.25 - 2 IUI ❌
08.25 - 3 IUI ❌
03.26 sonovaginografia - wszystko ok ✅
03.26 - wizyta kwalifikacyjna ✅ -
staram_sie_ wrote:Do soboty to już raczej nie dam rady nawet czasowo gdziekolwiek iść - jutro mam dyżur z młodym bo męża cały dzień nie ma a w piątek ja mam full spotkań, a w sobotę wypada mi ten 14 dc więc jakoś sama muszę podjąć decyzję...
Aczkolwiek no siedzi mi jeszcze jedno w głowie. Wczoraj rano i dziś rano robiłam testy owu. I wczoraj jak zrobiłam to ta kreska była ciemna - nie był pozytywny ale jak na początek cyklu to naprawdę ta kreska była dość ciemna i nawet miałam myśli, ze może teraz owulacja będzie wcześniej, wydawało mi sie, że dziś będzie ta kreska ciemniejsza. A dzisiaj była dużo jaśniejsza. No ale przecież niemożliwa jest owulacja w 10 dc
No i endometrium cieniutkie, płynu nie ma...
Kurde no, nic mi się nie zgadza.
A nie czujesz owulacji w inny sposób ? Ból brzucha, śluz płodny ? Kurczę chciałabym żebyś nie zmarnowała tego cyklu bo trzymam kciuki za Ciebie. A może rób jeszcze te testy owulacyjne bo może jesteś przed owulacją ?2016- początek.
2017-❌
2018-❌
2019- CB 💔
2020-CP 💔
2021-⏸️
2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏
👩💼PCOS
🤵okaz zdrowia. -
Dobry wieczór 🥰
@Bajka nie jest źle! Na pierwszym USG miałam 7,1 😘 i podskoczyło na dwa dni przed transferem do 8 mm. Trzymam kciuki, aby przyrosło jeszcze troszkę ☺️🤩
@Szamanka to ja potwierdzę osobiście, chociaż PaulinKA świetnie opisała 😉🤭😀....nigdy od października 2023 nie widziałam ⏸️ Ani przy staraniach naturalnych, ani przy IUI, ani przy próbach maksymalnego celowania/odpuszczania, zastrzykach ovitrelle. Seksy były wielokrotnie idealnie w czas, owulacja praktycznie co miesiąc no i nie szło 😅 I zaskoczyło przy cudzie IVF...
@Lisik wow! Masz bardzo konkretne dowody, że to była najlepsza decyzja 🤭 Jestem bardzo ciekawa kolejnych pozytywnych objawów. U mnie podczas wyciszenia endometriozy 3 miesięcznego przed IVF okazało się, że nagle....nie bolą mnie plecy szczególnie dół. A ja cały czas myślałam, że krzywo śpię i wstaje połamana 🤣
@Jupiter 🤞i jak tam? Wypoczywasz?
@Saakaira 🤞 za Twoje pęcherzyki niech się dzielnie trzymają. Ja wiem, że to teraz odległe, ale jak już się uda to to odroczenie, uwierz totalnie nie będzie miało znaczenia 🥰 A może też dobrze o tyle, że po punkcji Twoje ciało będzie miało szansę odpocząć?
Lisik lubi tę wiadomość
♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
❌1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25
✅Kwalifikacja IVF 16.10
💉IVF, stymulacja start 10.11.25
19.11.25 Punkcja 3 ❄️❄️❄️4aa
✅12.25 biopsja CD56, CD138
✅11.25 Kariotypy par
💉 Zoladex wyciszenie 3/3
💉 Insulinoterapia od 01.26
Immuno: 01.26
Ana3 DFS70+++
Cross match 15,7%
KIR BX 2DS2 obecny 1/5
03.26 1 Transfer ❄️
przygotowanie 💊
cz.1 Estrofem, Acard, Gynoflor, Lacibos Femina , Oestrogel, Vagirux
cz.2 Estrofem, Acard, Lacibos Femina, Prolutex, Duphaston Ultrogesan, Neoparin
5dpt ⏸️ beta 39,9 8dpt 215
❌Cukrzyca HbA1c 03.26 6,75 ➡️ 6,34 💪
❌USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - endometrioza
✅USG piersi 🗓️07.25
❌TSH 2,76🗓️04.26 1,6 🗓️03.26 2,1 🗓️01.26
AMH 1,720 🗓️10.25
✅Drożność jajowodów - lewy udrożniony z opóźnieniem 04.25
💊 Leki:
Euthyrox N50 -
@staram sie, widze ze w stopce masz podejrzenie pcos. Jakie masz AMH? I lh badane w 2-5dc?
Przy pcos czesto poziom LH bywa naturalnie podwyższony wiec owulacji moga wychodzić ciemne nawet przed owulacja, jak masz wysokie lh to polecane są owulacja horieny, które mi (niskie lh) np w ogole siw nie wybarwialy... -
Nie ma co porównywać starań naturalnych do ivf, bo ivf przede wszystkim zapewnia zapłodnienie, a w wielu przypadkach właśnie w tym jest problem. Wiadomo, że podejście do procedury wiąże się ze stresem, ale myślę, że nie mając jeszcze przykrych doświadczeń z tym związanych, trzeba spróbować wykrzesać z siebie trochę nadziei, bo bez niej cały proces będzie dużo, dużo trudniejszy ☺️
clara, Szamanka lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
03.2024 💔💔 8tc
IVF 01.2026:
1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
Sakaaira, rozumiem Cię, bo mnie też nastawiano na świeży do samego dnia punkcji, ale nie było szans. Z hiperstymulacją nie ma żartów. Pomyśl sobie, że organizm odpocznie po punkcji, dojdziesz do siebie i będziesz się czuła lepiej przygotowana i fizycznie, i psychicznie. Będziesz miała chwilę na zatroszczenie się o siebie. Czas zleci bardzo szybko i potwierdzam to, co mówi Sylaada, to odroczenie już nie będzie miało znaczenia

Ja miałam też ten cykl po punkcji wykluczony, bo były torbiele. I powiem Ci, że to był mój najlepszy miesiąc od bardzo dawna
Czułam się jak przed staraniami, byłam wolna od presji starań i wróciła mi radość z życia. W końcu czułam się normalnie we własnym ciele, a nie wiecznie zmęczona przez faszerowanie hormonami na stymulacjach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:53
💃🏻32 adenomioza? nawracające polipy endometrium, niewielki mięśniak
badania: helicobacter, kariotyp, hormony, witaminy, ferrytyna ✔
zabiegi: drożność, 4 x histeroskopia ✔
🕺🏻42 fDNA 23%, kariotyp ✔
czekamy od 07.2023
niepłodność idiopatyczna
cykli starań: 26 (8 stymulacji, 1 IUI)
ciąż: 0
⤷ IVF
I PROCEDURA
03.02.2026 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️❄️
04.2026 → 1 FET ⏳
Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami. -
Dzięki Dziewczyny, za wasze piękne słowa. Boję się że któregoś nicku zapomnę, więc nie wymieniam. Potrzebowałam właśnie takiego ustawienia do pionu!! Już wracam z tej złej ścieżki na drogę lepszego humoru
posprzątałam trochę w domu i pokolorowałam obrazek (słyszałyście o kolorowankach Disneya po numerach, kocham!!), poczytałam Was i od razu mi lepiej ♥️
Co do owulacji, ja miałam bardzo szybkie, czasami aż w 9dc, z kolei moja przyjaciółka miała nawet i w 20-25dc, więc naprawdę wszystko jest możliwe. Moim zdaniem warto poobserwować to kilka miesięcy i jeśli chodzi o ten progesteron, nie che podpowiadać zle, bo lekarzem nie jestem, ale może jakaś teleporada? Szkoda 3 miesięcy jeśli możemy tego uniknąć. Ale czasem warto poczekać na dobry efekt
15 CS ❌
👧 34 👦🏻 36
👧 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅
👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie ✅ kariotyp ✅
Niepdlodnosc idiopatyczna 🥺
3 x IUI ❌
IVF 1 stymulacja ⌛️ -
Szamanka wrote:Ja popłynęłam z czytaniem forum i żałuję… naczytałam się historii dziewczyn w podobnym wieku i w podobnych parametrach, które albo nie uzyskały żadnych zarodków albo wszystkie transfery były nieudane. Przykro mi ze względu na ich ból i strach mam w oczach, ze to będzie moja historia. Ponad 1,5 roku starań i zero drgnięcia bety skłania mnie ku myśli że coś jest poważnie nie tak… 🥹 nie mogę nawet ponarzekać mężowi bo będzie na mnie „krzyczał” że niepotrzebnie wchodzę w królicza norę. I ja wiem że niepotrzebnie, ale hormony nie napawają optymizmem 🥲🥲
Nie porównuj się do innych dziewczyn, to jest najgorsze, co możesz sobie teraz zrobić. Jesteś już w IVF, w tej chwili nie masz na nic wpływu, jedyne co Ci da buszowanie po forum, to doła. Mówię z doświadczenia
Ja też jestem z grona, które nigdy nie widziało dwóch kresek, i przelicytowuję Twoje 15 cs moimi 26(!) I co, mam się pochlastać z tego tytułu? Nie, liczę, że dzięki IVF się uda
Słuchaj tu dziewczyn, dobrze pisały. Nie uprawiaj czarnowidztwa, bo to jest droga do depresji. Na razie idzie wszystko zgodnie z planem, pęcherzyki rosną, wkrótce masz kolejny podgląd. Masz w sobie teraz mnóstwo sprzecznych emocji i to jest normalne, ale nie masz obiektywnie powodów do zmartwień. Możesz sobie ich naszukać, ale po co sobie to robić?
aszin, brilka lubią tę wiadomość
💃🏻32 adenomioza? nawracające polipy endometrium, niewielki mięśniak
badania: helicobacter, kariotyp, hormony, witaminy, ferrytyna ✔
zabiegi: drożność, 4 x histeroskopia ✔
🕺🏻42 fDNA 23%, kariotyp ✔
czekamy od 07.2023
niepłodność idiopatyczna
cykli starań: 26 (8 stymulacji, 1 IUI)
ciąż: 0
⤷ IVF
I PROCEDURA
03.02.2026 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️❄️