X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🦊 Gdy w kwietniu Lisik wątek przejmuje, to wiele ciąż się z tego wykluje! 🐣
Odpowiedz

🦊 Gdy w kwietniu Lisik wątek przejmuje, to wiele ciąż się z tego wykluje! 🐣

Oceń ten wątek:
  • Szamanka Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sakaaira czekam niecierpliwie jak Twoja wizyta! 🤞🏻

całościowo 21 CS ❌

👧 34 👦🏻 36

👧 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅

👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie ✅ kariotyp ✅

Niepdlodnosc idiopatyczna 🥺

3 x IUI ❌
    IVF 1 stymulacja ⌛️
  • staram_sie_ Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja, ale to musiał być w takim razie ból :( Ale wierzę, że on był po coś!

Bajka - super, że juz niedługo!

a ja tak biorę sobie ten duphaston, dziś już chyba 7dmy dzien. Więc jeszcze 3 i będę czekać na nowy cykl...

👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)

🧔🏻38: (względnie) zdrowy.

2021 - chłopiec 🤱 (38+5, planowe CC)
    od 05/2025 - oczekiwanie czy się uda
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram_sie_ tak myślałam właśnie dzisiaj o tym twoim zaleceniu progesteronu i tak stwierdziłam że jeśli ty masz rzeczywiście cykle bezowulacyjne albo te pęcherzyki nie chcą do końca rosnąć albo bardzo długo się zbierają to może i to ma sens brać ten progesteron od 14dc żeby powiedzieć ciału: teraz masz produkować progesteron. Może rzeczywiście się zorientuje, tak jak lekarze mówią.

U nas przyszły wyniki kariotypów- prawidłowe i zastanawiam się po co to w sumie ludzie robią. Jakby ktoś miał coś nie tak w chromosomach to chyba by wiedział.. 🤔nie widziałam na forum przypadku żeby komuś wyszły nie prawidłowe. babeczka z Diagnostyki dzwoniła że opóźni mi się wynik bo mają bardzo dużo zleceń, czyli trochę to modne się zrobiło ale po co? Ja robiłam bo miałam za darmo więc czemu nie. A testy owulacyjne u mnie ciemnieją także jeszcze kilka dnia 😊

Starania od 05.2024
    👫28
    - Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
    - Histeroskopia ✅
    - Hycosy ✅ lipiodol ✅
    - adenomioza
    ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
    AMH 3,7
    TSH 0,9
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne
    Białka C i S ✅
    On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega

PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eurhyrox, olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol
  • Szamanka Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik, u mnie mąż przyjaciółki ma nieprawidłowy. Ma jakieś translokacje i coś mówiła, że bez selekcji w ich przypadku 25% szans na chore dziecko. A nie ma żadnych problemów zdrowotnych, normalny facet. No poza obniżonymi parametrami, gdzie morfologia czasem sięgała 0%. Także myślę, że się zdarza, chociaż pewnie nie jest częste. U nas badanie było wymagane do kwalifikacji, tak sobie klinika ustawiła. Trzymam kciuki za tego owulaka 😏

Ja napisałam dzisiaj do lekarza, powiedział że 11 zarodków idzie ładnie, a jeden mógłby wyglądać lepiej więc spodziewa się, że odpadnie jutro (w 3 dobie). Zaczynam nieśmiało myśleć, że może wyjdzie ich ze 3-4 żeby było co badać 🥹 ale wiem że największe spadki są w 3-5 dobie, więc nie liczę na za dużo. Przez sobotę i niedzielę newsów nie będzie, bo nie chce denerwować embriologow telefonami w weekend. Także w poniedziałek będzie chyba dzień pełen newsów ☺️

Edit: i już się naczytałam historii kiedy w 3 dobie wszystkie padają…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 15:06

Lisik lubi tę wiadomość

całościowo 21 CS ❌

👧 34 👦🏻 36

👧 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅

3 x IUI ❌
    IVF 1 stymulacja ⌛️
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiku, ja znam co najmniej dwa przypadki kiedy wyszły ludziom nieprawidłowe, jakieś mozaiki itp.
    Pewnie dużo ludzi bada ze względu na IVF, odkąd jest program to jednak sporo par w nim jest. Do tego niestety coraz więcej osób mierzy się z niepłodnością 😞

👱‍♀️❤️👨29&38
    Starania o pierwsze 👶🩷🩵
    👱‍♀️
    ❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO, Allo Mlr 0% ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
    🧒
    ❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - 4🥚, 2 MII, 0 ❄️
    II procedura
    📆08.2025 - 4 🥚, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
    III procedura
    01.2026 - 3 🥚 MII, 2 ❄️ 4AA (niebadane)

I FET - beta < 0,1

A ch*j z tym wszystkim!
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    Jupiter jak tam się masz? Jakieś obajwy/ przeczucia? To Ty już jesteś przecież chyba 9 dni po IUI 🤭

Sylaada czekamy dzisiaj na piękne wieści i łezki szczęścia 🥰

Saakaria powodzenia na wizycie ☺️

Bajko tak jest, rzodkiewki trzeba posiać! A dzisiaj piękny dzień na to. Ja zamierzam dzisiaj wsadzić moje wysiane pomidory już do skrzynek na balkonie 🍅

Są wieści 🥹 Pierwsze USG za mną. Pierwsze zdjęcie kropeczka ze mną. Mamy pęcherzyk ciążowy 🐣

Szamanka, Lisik, clara, Biochemiczka, Imazolka, snieżka, Loraa, Aaagaa, Migotka96, Zielone.Słońce lubią tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    ❌1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25
    ✅Kwalifikacja IVF 16.10
    💉IVF, stymulacja start 10.11.25
    19.11.25 Punkcja 3 ❄️❄️❄️4aa
    ✅12.25 biopsja CD56, CD138
    ✅11.25 Kariotypy par
    💉 Zoladex wyciszenie 3/3
    💉 Insulinoterapia od 01.26
    Immuno: 01.26
    Ana3 DFS70+++
    Cross match 15,7%
    KIR BX 2DS2 obecny 1/5
    03.26 1 Transfer ❄️
    przygotowanie 💊
    cz.1 Estrofem, Acard, Gynoflor, Lacibos Femina , Oestrogel, Vagirux
    cz.2 Estrofem, Acard, Lacibos Femina, Prolutex, Duphaston Ultrogesan, Neoparin
    5dpt ⏸️ beta 39,9 8dpt 215 11dpt 794 14dpt 3501 17dpt 11257
    18.04 mamy GS 🫧

❌Cukrzyca HbA1c 03.26 6,75 ➡️ 6,34 💪
    ❌USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - endometrioza
    ✅USG piersi 🗓️07.25
    ❌TSH 2,76🗓️04.26 1,6 🗓️03.26 2,1 🗓️01.26
    AMH 1,720 🗓️10.25
    ✅Drożność jajowodów - lewy udrożniony z opóźnieniem 04.25

💊 Leki:
    Euthyrox N50
  • Sakaaira Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na chwilę bo zerknęłam i widzę, że trzymałyście kciuki. Mamy 4 zarodki - 3x 4AB i 1x 4BB. Transfer najwcześniej w czerwcu bo jednak mam jakieś torbiele czy coś takiego i pierwsze dwa tygodnie cyklu mam brać tabletki antykoncepcyjne później przyjść na wizytę i zaczniemy przygotowania do transferu. Dodatkowo wyszła jakąś nieprawidłowość w cytologii i pobrali wymaz w kierunku HPV.

Przepraszam, że się nie odniosę, ale straciłam bliską mi osobę. Wrócę za parę dni i wszystko nadrobię. Trzymam kciuki za Was wszystkie 🤞

Szamanka, clara, Lisik, Loraa, snieżka, Motylek93 lubią tę wiadomość

'99 & '89
    Starania od 09/2023

Ona:
    niedoczynność tarczycy - letrox
    Metformax

03.25 - ovitrelle + luteina ❌
    04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
    05.25 - IUI ⏩ przesunięte
    06.25 - 1 IUI ❌
    07.25 - 2 IUI ❌
    08.25 - 3 IUI ❌

03.26 sonovaginografia - wszystko ok ✅
    03.26 - wizyta kwalifikacyjna ✅
  • Szamanka Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sakaaira, jednocześnie gratulacje i wyrazy współczucia 😞🥺

No i Sylaada ogromne gratki ♥️ cieszą Wasze pozytywne newsy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 20:55

całościowo 21 CS ❌

👧 34 👦🏻 36

3 x IUI ❌
    IVF 1 stymulacja ⌛️
‹‹ 25 26 27 28 29
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ