🦊 Gdy w kwietniu Lisik wątek przejmuje, to wiele ciąż się z tego wykluje! 🐣
-
WIADOMOŚĆ
-
Sakaaira czekam niecierpliwie jak Twoja wizyta! 🤞🏻całościowo 21 CS ❌
👧 34 👦🏻 36
👧 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅
👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie ✅ kariotyp ✅
Niepdlodnosc idiopatyczna 🥺
3 x IUI ❌
IVF 1 stymulacja ⌛️ -
o ja, ale to musiał być w takim razie ból
Ale wierzę, że on był po coś!
Bajka - super, że juz niedługo!
a ja tak biorę sobie ten duphaston, dziś już chyba 7dmy dzien. Więc jeszcze 3 i będę czekać na nowy cykl...👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)
🧔🏻38: (względnie) zdrowy.
2021 - chłopiec 🤱 (38+5, planowe CC)
od 05/2025 - oczekiwanie czy się uda -
Staram_sie_ tak myślałam właśnie dzisiaj o tym twoim zaleceniu progesteronu i tak stwierdziłam że jeśli ty masz rzeczywiście cykle bezowulacyjne albo te pęcherzyki nie chcą do końca rosnąć albo bardzo długo się zbierają to może i to ma sens brać ten progesteron od 14dc żeby powiedzieć ciału: teraz masz produkować progesteron. Może rzeczywiście się zorientuje, tak jak lekarze mówią.
U nas przyszły wyniki kariotypów- prawidłowe i zastanawiam się po co to w sumie ludzie robią. Jakby ktoś miał coś nie tak w chromosomach to chyba by wiedział.. 🤔nie widziałam na forum przypadku żeby komuś wyszły nie prawidłowe. babeczka z Diagnostyki dzwoniła że opóźni mi się wynik bo mają bardzo dużo zleceń, czyli trochę to modne się zrobiło ale po co? Ja robiłam bo miałam za darmo więc czemu nie. A testy owulacyjne u mnie ciemnieją także jeszcze kilka dnia 😊Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
- Histeroskopia ✅
- Hycosy ✅ lipiodol ✅
- adenomioza
ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
AMH 3,7
TSH 0,9
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
Białka C i S ✅
On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega
PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eurhyrox, olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol -
Lisik, u mnie mąż przyjaciółki ma nieprawidłowy. Ma jakieś translokacje i coś mówiła, że bez selekcji w ich przypadku 25% szans na chore dziecko. A nie ma żadnych problemów zdrowotnych, normalny facet. No poza obniżonymi parametrami, gdzie morfologia czasem sięgała 0%. Także myślę, że się zdarza, chociaż pewnie nie jest częste. U nas badanie było wymagane do kwalifikacji, tak sobie klinika ustawiła. Trzymam kciuki za tego owulaka 😏
Ja napisałam dzisiaj do lekarza, powiedział że 11 zarodków idzie ładnie, a jeden mógłby wyglądać lepiej więc spodziewa się, że odpadnie jutro (w 3 dobie). Zaczynam nieśmiało myśleć, że może wyjdzie ich ze 3-4 żeby było co badać 🥹 ale wiem że największe spadki są w 3-5 dobie, więc nie liczę na za dużo. Przez sobotę i niedzielę newsów nie będzie, bo nie chce denerwować embriologow telefonami w weekend. Także w poniedziałek będzie chyba dzień pełen newsów ☺️
Edit: i już się naczytałam historii kiedy w 3 dobie wszystkie padają…Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 15:06
Lisik lubi tę wiadomość
całościowo 21 CS ❌
👧 34 👦🏻 36
👧 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅
3 x IUI ❌
IVF 1 stymulacja ⌛️ -
Lisiku, ja znam co najmniej dwa przypadki kiedy wyszły ludziom nieprawidłowe, jakieś mozaiki itp.
Pewnie dużo ludzi bada ze względu na IVF, odkąd jest program to jednak sporo par w nim jest. Do tego niestety coraz więcej osób mierzy się z niepłodnością 😞👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO, Allo Mlr 0% ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
🧒
❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - 4🥚, 2 MII, 0 ❄️
II procedura
📆08.2025 - 4 🥚, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
III procedura
01.2026 - 3 🥚 MII, 2 ❄️ 4AA (niebadane)
I FET - beta < 0,1
A ch*j z tym wszystkim! -
Lisik wrote:Jupiter jak tam się masz? Jakieś obajwy/ przeczucia? To Ty już jesteś przecież chyba 9 dni po IUI 🤭
Sylaada czekamy dzisiaj na piękne wieści i łezki szczęścia 🥰
Saakaria powodzenia na wizycie ☺️
Bajko tak jest, rzodkiewki trzeba posiać! A dzisiaj piękny dzień na to. Ja zamierzam dzisiaj wsadzić moje wysiane pomidory już do skrzynek na balkonie 🍅
Są wieści 🥹 Pierwsze USG za mną. Pierwsze zdjęcie kropeczka ze mną. Mamy pęcherzyk ciążowy 🐣
Szamanka, Lisik, clara, Biochemiczka, Imazolka, snieżka, Loraa, Aaagaa, Migotka96, Zielone.Słońce lubią tę wiadomość
♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
❌1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25
✅Kwalifikacja IVF 16.10
💉IVF, stymulacja start 10.11.25
19.11.25 Punkcja 3 ❄️❄️❄️4aa
✅12.25 biopsja CD56, CD138
✅11.25 Kariotypy par
💉 Zoladex wyciszenie 3/3
💉 Insulinoterapia od 01.26
Immuno: 01.26
Ana3 DFS70+++
Cross match 15,7%
KIR BX 2DS2 obecny 1/5
03.26 1 Transfer ❄️
przygotowanie 💊
cz.1 Estrofem, Acard, Gynoflor, Lacibos Femina , Oestrogel, Vagirux
cz.2 Estrofem, Acard, Lacibos Femina, Prolutex, Duphaston Ultrogesan, Neoparin
5dpt ⏸️ beta 39,9 8dpt 215 11dpt 794 14dpt 3501 17dpt 11257
18.04 mamy GS 🫧
❌Cukrzyca HbA1c 03.26 6,75 ➡️ 6,34 💪
❌USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - endometrioza
✅USG piersi 🗓️07.25
❌TSH 2,76🗓️04.26 1,6 🗓️03.26 2,1 🗓️01.26
AMH 1,720 🗓️10.25
✅Drożność jajowodów - lewy udrożniony z opóźnieniem 04.25
💊 Leki:
Euthyrox N50 -
Wpadam na chwilę bo zerknęłam i widzę, że trzymałyście kciuki. Mamy 4 zarodki - 3x 4AB i 1x 4BB. Transfer najwcześniej w czerwcu bo jednak mam jakieś torbiele czy coś takiego i pierwsze dwa tygodnie cyklu mam brać tabletki antykoncepcyjne później przyjść na wizytę i zaczniemy przygotowania do transferu. Dodatkowo wyszła jakąś nieprawidłowość w cytologii i pobrali wymaz w kierunku HPV.
Przepraszam, że się nie odniosę, ale straciłam bliską mi osobę. Wrócę za parę dni i wszystko nadrobię. Trzymam kciuki za Was wszystkie 🤞
Szamanka, clara, Lisik, Loraa, snieżka, Motylek93 lubią tę wiadomość
'99 & '89
Starania od 09/2023
Ona:
niedoczynność tarczycy - letrox
Metformax
03.25 - ovitrelle + luteina ❌
04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
05.25 - IUI ⏩ przesunięte
06.25 - 1 IUI ❌
07.25 - 2 IUI ❌
08.25 - 3 IUI ❌
03.26 sonovaginografia - wszystko ok ✅
03.26 - wizyta kwalifikacyjna ✅ -
Sakaaira, jednocześnie gratulacje i wyrazy współczucia 😞🥺
No i Sylaada ogromne gratki ♥️ cieszą Wasze pozytywne newsyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 20:55
całościowo 21 CS ❌
👧 34 👦🏻 36
3 x IUI ❌
IVF 1 stymulacja ⌛️ -