GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej hej!
Podbiję temat, bo zaginął w gąszczu innych wiadomości
Nie mam mutacji genu MTHFR, a mój wynik homocysteiny wynosi 7,7, gdzie norma sięg do 12. Na co dzień zażywam witaminy prenatalne z kwasem foliowym 400 mcg. Czy mimo to powinnam zażywać dodatkowo jeszcze formę metylowaną?
Lekarka wspominała o 1000 mcg metylowanego kwasu foliowego, ale nie wiem, czy mogę go brać do obecnych witamin czy raczej powinnam dawkę metylowanego zmniejszyć do np. 600 czy 800? Jak uważacie?
Będę ogromnie wdzięczna!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 15:40
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
staraniowa wrote:Hej hej!
Podbiję temat, bo zaginął w gąszczu innych wiadomości
Nie mam mutacji genu MTHFR, a mój wynik homocysteiny wynosi 7,7, gdzie norma sięg do 12. Na co dzień zażywam witaminy prenatalne z kwasem foliowym 400 mcg. Czy mimo to powinnam zażywać dodatkowo jeszcze formę metylowaną?
Lekarka wspominała o 1000 mcg metylowanego kwasu foliowego, ale nie wiem, czy mogę go brać do obecnych witamin czy raczej powinnam dawkę metylowanego zmniejszyć do np. 600 czy 800? Jak uważacie?
Będę ogromnie wdzięczna!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:A jaki masz poziom kw.foliowego?
Nigdy nie badałam, nie zalecano mi tego badania. Myślisz, że powinnam je wykonać?
Jutro akurat idę na badania krwi pod kątem hormonów, więc mogę to zrobić, jeśli to ma pomóc.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Czrna 81 wrote:Witam Bociusiu tak jak pisałam już pod wykresem, uważam że jeszcze za wcześnie. Daj tej kreseczce trochę czasu na ujawnienie się
Ja złapałam doła... Wczoraj koleżanka z pracy powiedziała mi że ma raka i to złoślieego Idzie zaraz do szpitala, czeka ją ujęcie piersi, węzłów chłonnych, potem radioterapia. I tak zaczęłam rozmyślać,bo przypuszczam że i ja kiedyś usłyszę taki wyrok. Mój ojciec zmarł na raka, moi dziadkowie, babci rodzeństwo... No trochę tego jest Myślicie że to rozsądne starać się jeszcze o dziecko? Należę,że tak powiem, do starszyzny tego forum (Pozdrawiam wszystkie karaluchy epoki lodowcowej ) Niech mnie ktoś naprostuje, proszę.
Czarna, nie pamiętam gdzie mieszkasz ale może skusisz się w razie W na przyjazd do waw. Do centrum onkologii można wysłać taka ankietę z wypisanymi nowotworami w rodzinie. Jeśli rozpatrzą ja tak że powinnaś się przebadać genetycznie to dzwonią do Ciebie i umawiają na wizytę na NFZ, musisz im dostarczyć wtedy tylko skierowanie od rodzinnego. Niestety terminy mają długie, ale jak jest możliwość za free to można się skusićlamka, Bocianiątko, Lunaris, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
JuicyB wrote:Narcos i Javier Pena <3<3
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
staraniowa wrote:Nigdy nie badałam, nie zalecano mi tego badania. Myślisz, że powinnam je wykonać?
Jutro akurat idę na badania krwi pod kątem hormonów, więc mogę to zrobić, jeśli to ma pomóc.
Aktualnie biorę już tylko Femibion natan 1staraniowa lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Bocianiątko wrote:Bunieczku, jak przeczytałam eMkowi Twój wpis to aż mu się oczy zaświeciły!
Flowwer, Bocianiątko lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Bunia86 wrote:Mój M tak się zapatrzyl, że wąsa zaczął zapuszczac trochę jestem przerażona
Apropo Narcosa i wąsów... Sildenafil biorę w formie globulek czym stwarzam problem dla jednej z lokalnych aptek, bo zamówień sporo, a ja potrzebuję ich "na już", bo szybko schodzą. Jestem już w takiej komitywie z kierownikiem apteki, że ten sobie pozwala na żarty w stylu: "Dzień dobry, globulki są gotowe do odbioru - proszę kierować się do pana, który przypomina Pablo Escobara" I rzeczywiście, tak jest Wąs konkretnyJuicyB, Bunia86 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Sort dziewczyny, ale nie nadążam za wami ;p ja dalej nie czuje się ciążowo ! To jest najbardziej stresujące! Juz wole się męczyć kilka miesięcy z wymiotami ;p
Lamka, życzę Ci tego wymarzonego domku. Ja z moim Małżem może zaczniemy coś na wiosnę. Działkę bedziemy mieć przepisana od moich teściów, więc chociaż trochę się przyoszczedzi
Bocianiątko, może kociczka coś wyczuwa moje obydwa koty są raczej dla mnie nieczułe ;p natomiast jamnik teściów ostatnio się do mnie strasznie przyklejał
Frelcia, ja miałam nawet ochotę ale druga połówka już nie bardzo ;p on to w ogóle jest mało chętny do sexowlamka lubi tę wiadomość
-
Izolda nie wiesz co mówisz...
U mnie dzień w dzień mdłości, cały dzień mnie trzyma. Bez względu na to co zjem. No oczywiście poza slodyczami, bo mnie od nich odrzuca
Mam nadzieję ze szybko mi to minie,bo się wykonczeAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
No właśnie nie wiem, a to przez to że kompletnie nic nie czuję, a chciałabym poczuć że jestem w ciąży, a nie tylko wiedzieć ;p ale pewnie jak już coś zacznie się dziać to będę odklepywala to co teraz mówię xD
Ewela, mam nadzieję że uspokoja się u Ciebie te mdłości jak najszybciej -
Dzień dobry dziewczyny
Nika ściskam Cię mocno, bądź dzielna
Frelcia piękna choinka, ja dopiero w przyszłym tygodniu będę ubierać
Bociuś proszę o dwa ciasteczka na spróbowanie
Summer udanych zakupów
Ja jeszcze dzisiaj walczę z firankami i fakturami do pracy......
-
Izolda masz jeszcze czas, ciesz się że póki co Cię niemieccy nic bo to pewnie kwestia czasu :p chociaż są takie które cudownie i bezobjawowo przechodzą ciąże
Frelcia co do przytulanek - ja byłam bardzo mocno przeziębiona i jak wiedzieliśmy że po owu to odpuściliśmy -
Dziewczyny mój M mnie zadziwia napisałam mu że dostałam @ bo był w pracy i że mi smutno. Przysłał mi tylko "wiem "
Później napisałam żeby kupił sobie znowu L-karnityne to zapytał po co już bo chciał dopiero na wiosnę żeby się "wyciąć" na lato. To mu napisałam że ona poprawia zdolności, kondycję i zdrowie żołnierzyków. W odpowiedzi dostałam "ok, nie wiedziałem". Dzisiaj przyszedł do mnie i pokazuje mi w telefonie różne preparaty na wzmocnienie męskiej sprawności min maca i pyta czy ma sobie któryś kupić!!! Oczy mi się zrobiły jak 5zł a myślałam że mu nie zależy bo przecież on nie chce drugiego dziecka
Kocham go ❤pilik, Bocianiątko, staraniowa, Lunaris, olik321, lamka, Bunia86, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Hej.
Gratuluję kolejnym zafasolkowanym Dziewczynom.
Przytulam, te u których @ oraz Nikę .
Piszę bo robiłam dziś test owu i pierwszy raz mam aż takiego pozytywa. Także może koło świąt zatestuję
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/343dc4f6ff47.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 17:28
pilik, KateHawke, summer86, Lunaris, olik321, Bunia86, Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Usunięcie mięśniaka
3 aniołki + 1cp
Jeszcze będzie dobrze, musi być
30.08 - 1 IUI ☹