GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nessssa no pięknię! ciąża jak bum cyk cyk czekamy na betę
coś Cię boli poza podbrzuszem?
Pasiasta serio co za lekarz ;/ i jak to nie daje zwolnienia, bo on też jest chory..co za palant za przeproszeniem ;/
Frelcia no nie widzę, ale ja jestem słaba w wypatrywaniu bladziochów
Nika ja Ci cały czas kibicuje! Co ma być to będzie, ale zaciskam kciuki!
Malka fajny bobasek! zdrówka< 3
A poza tym to zazdroszczę, że Wy macie zdrowie tak sikać na te testy mnie to za bardzo stresuje👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Hej dziewczyny witam się w lepszym dniu. Mój dzisiaj zaczął się od gorącego seksu ze stesknionym mężem ekstra od razu mi lepiej.
Postanowiłam że nie będę na razie nic zmieniać. 18-go grudnia mam usg to będzie 10dc zobaczymy co pokaże.
M zaczyna brać suple ja może dodam jeszcze u siebie Symfolik i już.
Jak mi się uda odłożyć trochę kasy to zrobię homocysteinę, kwas foliowy i d3, ewentualnie jeszcze raz poproszę doktora o usg.
Motylek wiem, że dziecko kosztuje i wiem o czym mówisz. Chodzi o to że teraz nie mam możliwości wydać kasy na badania i wizyty bo mamy dużo wydatków w kilku najbliższych miesiącach. Mój mąż pracuje tyle że jest w domu jeden dwa dni w tygodniu i już więcej nie da rady. Mnie nie ma w domu od 7 do 17 i nie mam możliwości dorobić nic więcej bo nie mam nikogo kto może zająć się Michalkiem. Wiem że dla dziecka można sobie wszystkiego odmówić. Jak synek się urodził to po macierzyńskim byłam na bezrobotnym pracował tylko mój mąż i mieliśmy wynajęte mieszkanie. A potem mój mąż stracił pracę i zostaliśmy z niczym i daliśmy radę. Teraz mamy własne mieszkanie, oboje pracujemy i nie jest źle. Ten rok miał być rokiem zmian i wydatkówi ciąży, żeby po przyjściu na świat dziecka wszystko było gotowe.
Wiem że plany niestety rzadko udaje się zrealizować....
Malgonia, lamka, Bunia86, Motylek85 lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualny
-
Frelcia ja niestety nic nie widzę, ale ja mam wadę wzroku, więc wiesz. Kibicuję.
Aha zrobiłam fritattę sobie z cebulką, pieczarkami, ziołami. Fajna tylko muszę więcej przypraw następnym razem dać. Co jakiś czas robię podchody pod nią i różne warianty próbuję także może w końcu wyjdzie perfekt. Chyba na zimno też się nada do zjedzenia nie?
Koteczka chcesz rozśmieszyć Boga? Powiedz mu o swoich planach.
Plany planami, a życie życiem. Niestety finanse mocno blokują badania itp., także Cię rozumiem. Mam nadzieję, że jakoś Wam się poukłada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 11:17
Koteczka82 lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Frelcia wrote:Karolina dzięki za głos rozsądku. Ja mam omamy na pewno jak nie przyjdzie @ do niedzieli to chyba pójdę na betę i Bociek Ty też
chociaż ten mój test miał czułość 25...więc się łudzę.
Ale Kochana Ty się mną nie sugeruj ja po prostu jestem ślepa, nie bez powodu noszę okulary większość jest na TAK. Ja ogólnie jestem zdania, że lepiej iść na tą betę i nie mieć wątpliwości. Oczywiście bardzo mocno zaciskam kciuki!👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Frelcia wrote:Karolina dzięki za głos rozsądku. Ja mam omamy na pewno jak nie przyjdzie @ do niedzieli to chyba pójdę na betę i Bociek Ty też
chociaż ten mój test miał czułość 25... więc się łudzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 11:21
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Malka śliczny maluszek.
Nessa gratulacje ciąża jak nic. Czekam na wyniki bety.
Frelcia, Bociek za was kciuki cały czas trzymam!!!Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Miałam w tym cyklu odpoczywać od OVU, ale co dzień mnie ciągnie, żeby poczytać, co piszecie Kciukam cichaczem za te, co testują i obgryzam paznokcie czekając na bladziochy (bociek, lamka, frelcia ) )
Ale odpoczywam od mierzenia temperatury i w związku z tym nie wiem, kiedy i czy była owulacja. Co prawda śluz płodny miałam książkowy i to nie pamiętam, kiedy ostatnio było go aż tyle i tak ładny.
I teraz zmierzam co sedna Od 3 dnia cyklu brałam antybiotyk, skończyłam jak zaczął się płodny śluz. Dziś jest drugi dzień po terminie @ i tak się zastanawiam, czy antybiotyk mógł spowodować to opóźnienie?
NIe chce robić testu, bo jedna kreska mnie zawsze dobija na kilka dni. Czuje się okresowo- boli brzuch, od kilku dni mam strasznego nerwa, tyle że piersi nadal bolą, a zazwyczaj przed @ bolały już mniej.
Ehhh... zwariować idzie. A obiecywałam sobie, że koniec z doszukiwaniem się... -
Bocianiątko wrote:No i to są dobre wiadomosci!
Hope, a jak tam Twoje ovulaczki?
Ty jednak jesteś największym znawcą testów! a powiedz, często się zdarza że bladziochy nie wychodzą a beta jest ok? Czyli ze dziewczyna ma w moczu ma za małe stężenie a we krwi ok? nie mówię o felernych testach
A owulaki blade. Dziś jeszcze nie szczałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 11:29
-
chociaż ten mój test miał czułość 25...więc się łudzę.
Powtórz test trzeba było dziś z porannego ja tak codziennie sprawdzałam czy kreska ciemnieje też widze bladziocha i jest różowa a nie szara!! Zatestuj dziś proszę na facelle pasek -
Nessa - tosz to przepiękna krecha
ja wierzę, że worek serduszek się teraz rozsypie. Bądźcie dziewczyny gotowe jak wpadną Wam w rączkiKarolina90, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Witam się z Wami, u mnie wyszło słoneczko i od razu pomyślałam o Was więc na szybko zajrzałam co słychać
I CO JA WIDZĘ !!!
FRELCIA - widzę to powtórz jutro teścik, albo jeszcze dzisiaj jakiś o większej czułości
Nessa - gratulacje
Pasiasta - zmieniaj lekarza koniecznie, nie wiadomo co temu jeszcze dolega o czym nie chciał powiedzieć
Nika - moje kciuki wciąż zaciśnięte na maksa za Was oboje ale kurcze nie możesz się stresować włącz sobie może jakiegoś tasiemca w internecie np. Modę na sukces przy 15269528 odcinku już będzie czas wizyty
Malka - wspaniały szkrabmalka lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Nessa - tosz to przepiękna krecha
ja wierzę, że worek serduszek się teraz rozsypie. Bądźcie dziewczyny gotowe jak wpadną Wam w rączki
Też mam taką nadzieje, że druga część miesiąca będzie łaskawszaMalgonia lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
StaraczkaNika wrote:Jestem na zwolnieniu, ale normalnym od rodzinnej. Gin nawet mi nie zaproponował. Może to i dobrze. Gdybym tam wysłała zwolnienie z ciążowym kodem, to od razu by wszyscy wiedzieli. A jest jak jest, nie wiadomo jak będzie. Potwornie mnie wyprowadza z równowagi ta sytuacja, nie jestem w stanie się skupić i normalnie pracować. Boję się cokolwiek badać na własną rękę - chyba chciałabym jeszcze się łudzić przez święta. No i siedzę sobie znerwicowana, popijam melisę i aż boję się o tym wszystkim myśleć
rozumiem Cię aż za dobrze.. Wiem jak cięzko się skupić na czymkolwiek, cały czas nerwy i stres. Pamiętam jak czekałam na bete, a jak zobaczyłam że są wyniki, nawet ich nie otworzyłam a tak się z nerwów poryczałam, że nie mogłam sie z pół godziny uspokoić.. Nie dpradzę niestety nic, jeżeli melisa pomaga to chociaż tyle. Nawet nie wiem co powiedzieć, takie czekanie jest najgorsze, ale ja naprawdę wierzę że będzie dobrze. Zbliża się Boże Narodzenie, dzieją się cuda i mam nadzieję że Ty urodzisz właśnie taki Cud :*
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Nessa Gratulacje Piękna kreseczka, czekamu na betę
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Melevis wrote:Malka słodziak jak dla mnie wyglada na chłopaka, jeśli dobrze widzę i tam jest wyrostek płciowy
Ja właśnie nie wiem. Wpatruje się w to zdjęcie i jeszcze kilka innych co dostałam, ale nie wiem czy go widzę czy mam zwidy. Chyba nie będę się już na siłę doszukiwać. Bo już nawet porównywałam że zdjęciami od mamaginekolog w artykule. Co ma być to będzie. Mi to obojętnie, ale już bym chciała wiedzieć bo ciekawość mnie zżera
Frelcia ja jakieś coś tam widzę na tym teście. Powtórz jutro!
Nessssa super krecha! Gratuluję
-
Beta 38.3 ale numer.
Poza podbrzuszem nic mi nie jest, niby to jeden z objawów u niektórych kobiet ale się martwię trochę czy wszystko będzie ok.KateHawke, Bunia86, malka, Jeżowa, Karma88, Karolina90, Malgonia, Bocianiątko, Siwulec, emi2016, lamka, Koteczka82, Kaczorka, Emiilka, Amy333, beatka_c, Morusek, blue00, Lunaris, Motylek85, Bea25, Lena21, pasiasta, Paulina.G, Yoselyn82, Bajkaaa, Czrna 81, pawojoszka, Kargo31, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:Nie często. Chyba ze sikaja na złe testt np bobo strumieniowe albo niebieskie allegrowe. Ze 2 razy widziałam ze testy nie wyszły a beta np 300. Ale to są serio bardzo rzadkie przypadki.
A owulaki blade. Dziś jeszcze nie szczałam.
No mi testy wychodziły nawet przy becie 15 (facelle paskowy), z tymi testami to róznie, ale moge potwierdzić na swoim przykładzie, że jeżeli bladzioch nie ciemnieje, albo ciemnieje jakoś bardzo wolno lub niewiele to zazwyczaj od początku coś było nie tak. w lipcu miałam cb - beta 15 dopiero 14/15 dpo, w tmym cyklu tak samo - beta 21 w 15dpo, ale tu kreska ciemniała, mimo wszystko wyszło jak wyszło..
w pierwszej ciąży beta rosła ale testy nie ciemniały, nie wiem dlaczego..
Oczywiście nie jest to regułą, bo widziałam jak tu dziewczynim 14 dpo wychodziły bladziochy i wsystko było ok
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26