Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa90 wrote:
    Hej dziewczyny. Odebrałam dzisiaj wynik homocysteiny i jestem zalamana bo wyszedł wyniki 14,8 a norma jest do 13,9. Czyli zw starań zupa będzie. Co z tym zrobić jak to zbić wizytę mam dopiero po nowym roku :-(
    Do starań homocysteina ma być między 6 a 8. Prawdopodobnie masz mutacje mthfr. Musisz brać metylowany kwas foliowy I wit z grupy B.

    gilmoregirl lubi tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo2 wrote:
    Znam to uczucie... Mi się dzisiaj śniło, że jest dziecko, że mówię synkowi że będzie starszym bratem... A teraz mam dół :(
    Z kolejnym cyklem znów będziesz myśleć pozytywnie i czekać na owu, też zawsze jak test negatywny lub @ to mam doła i rycze, ale po @ już tryskam energia gotowa do działania ;) może też być za wcześnie u Ciebie na test, obie musimy cierpliwie czekać niestety :/ ja spróbuje wytrzymać do piątku ż kolejnym testem, choć tak mnie kusi żeby jutro też sikać :D

  • gilmoregirl Ekspertka
    Postów: 152 347

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Do starań homocysteina ma być między 6 a 8. Prawdopodobnie masz mutacje mthfr. Musisz brać metylowany kwas foliowy I wit z grupy B.

    Mi się udało zajść w ciąże przy homocysteinie ok. 10 (wynik odebrałam ok. tydzień przed pozytywną betą), ale mi też pani dr mówiła, że u staraczek powinno być poniżej 10.

    W aptece można kupić coś takiego jak modulator homocysteiny, ja mam teraz zalecenie brać 2 kapsułki dziennie.

    Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • nesssssa Autorytet
    Postów: 1755 718

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie już chyba po ciąży...mdlości minęły, cycki przestają boleć

    w57vyx8dy9s6xggg.png

    zem38ribu7ozxy1q.png
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    u mnie już chyba po ciąży...mdlości minęły, cycki przestają boleć

    To nie jest żaden wyznacznik. Proszę mi się tu nie nakręcać. U mnie też były dni lepsze i gorsze, ale ja się cieszyłam jak mdłości ustępowały.
    Jak się bardzo martwisz to może gin/usg?

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    A teraz ja mam dylemat ;) wiem że miał być cykl bez wspomagaczy ale zastanawiam się jednak nad dupkiem... Co prawda wtedy nie mogłabym z testami czekać do @ ale chyba byłabym spokojniejsza... Jak myślicie? Nie będę brała takiego combo jak zwykle dupek plus luteina tylko sam duphaston... A liczę na to że przy okazji może pomogę trochę tym torbielom...

    Proszę o głos rozsądku ;)

    Boćku mój gin właśnie mi przepisał dupka, żeby uniemożliwić rozwój ewentualnych polipów, bo mam do tego tendencję. Myśle że u Ciebie też nie zaszkodzi, a może pomóc :)

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:
    Mi się udało zajść w ciąże przy homocysteinie ok. 10 (wynik odebrałam ok. tydzień przed pozytywną betą), ale mi też pani dr mówiła, że u staraczek powinno być poniżej 10.

    W aptece można kupić coś takiego jak modulator homocysteiny, ja mam teraz zalecenie brać 2 kapsułki dziennie.
    A kupię to bez recepty? Może zaczęłbym to brać przed wizytą. A jaki kwas dostanę bez racepty

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Boćku mój gin właśnie mi przepisał dupka, żeby uniemożliwić rozwój ewentualnych polipów, bo mam do tego tendencję. Myśle że u Ciebie też nie zaszkodzi, a może pomóc :)
    Dzięki :) ja już głupiej;) chyba trzeba wybrać tzw mniejsze zło;) I bierzesz standardowo od 3 dpo?

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • gilmoregirl Ekspertka
    Postów: 152 347

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa90 wrote:
    A kupię to bez recepty? Może zaczęłbym to brać przed wizytą. A jaki kwas dostanę bez racepty

    Bez problemu kupisz ten modulator bez recepty, tylko dość drogi jest - ponad 50 zł.

    Kwas foliowy bez recepty to chyba max. 0,4mg.

    Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • problemik Autorytet
    Postów: 2443 2152

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejny raz nie udalo sie. Beta 0.1

    Życze wszystkim Wam dziewczynom wszystkiego dobrego ❤

    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA.
    10.2019 Nowy rozdział w życiu ❤
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas foliowy w aptece to zazwyczaj zwykły kwas.
    To nie jest tak że nie da się zajść w ciążę przy wysokiej homocysteinie tylko wtedy jest większe ryzyko poronienia.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    U nas kolejny raz nie udalo sie. Beta 0.1

    Życze wszystkim Wam dziewczynom wszystkiego dobrego ❤
    Matko :( bardzo mi przykro :(

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Dzięki :) ja już głupiej;) chyba trzeba wybrać tzw mniejsze zło;) I bierzesz standardowo od 3 dpo?

    U mnie owulka chyba była wczoraj, bo tak mnie lewy jajnik bolał że to chyba to :) także myśle że w piątek zacznę kurację, będzie od 16 dc :)

    W ogóle nigdy wcześniej nie brałam dupka, ma się po tym jakieś skutki uboczne? Bo tempki chyba nie zaburza?

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    U nas kolejny raz nie udalo sie. Beta 0.1

    Życze wszystkim Wam dziewczynom wszystkiego dobrego ❤
    :(

  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    U nas kolejny raz nie udalo sie. Beta 0.1

    Życze wszystkim Wam dziewczynom wszystkiego dobrego ❤


    Przykro mi :( :( :(

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    U mnie owulka chyba była wczoraj, bo tak mnie lewy jajnik bolał że to chyba to :) także myśle że w piątek zacznę kurację, będzie od 16 dc :)

    W ogóle nigdy wcześniej nie brałam dupka, ma się po tym jakieś skutki uboczne? Bo tempki chyba nie zaburza?
    Temp nie zaburza ale jak masz tendencje do wypatrywania ciazowych oznak to mogą być mocniejsze ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 14:52

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    U nas kolejny raz nie udalo sie. Beta 0.1

    Życze wszystkim Wam dziewczynom wszystkiego dobrego ❤


    <3 <3 <3 tulę mocno...

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    u mnie już chyba po ciąży...mdlości minęły, cycki przestają boleć


    mdłości przecież nie muszą trwać całą ciążę, a i cycki też raczej nie powinny być oznaką braku ciąży
    Idź do lekarza dla uspokojenia bo nerwy bardziej mogą zaszkodzić jak brak mdłości i bólu cycków :* :* :*

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    U nas kolejny raz nie udalo sie. Beta 0.1

    Życze wszystkim Wam dziewczynom wszystkiego dobrego ❤

    :(

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Temp nie zaburza ale jak masz tendencje do wypatrywania ciazowych oznak to mogą być mocniejsze ;)

    Hehe dobrze wiedzieć, dzięki :D

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego