GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Kochane :*
Z racji tego,że Ovu nie wyznaczył mi owulacji wiedziałam, że w tym cyklu nic się nie podzieje ale żeby być fair w stosunku do Was siknełam dzisiaj na bobo i oczywiście zobaczyłam nie zaskakującą mnie biel.
Jednak prawda jest taka, że od stycznia zaczynam nową pracę i na razie dajemy sobie spokój ze staraniami bo głupio by było wziąć umowę i od razu zajść w ciążę
Dlatego Moje Drogie wszystkim Wam dziękuję za poświęcony mi czas i odpowiedzi na moje pytania. Jesteście wspaniałymi kobietami i mocno wierzę, że każdej z Was się uda! Zafasolkowanym ogromnie gratuluje i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania
Życzę Wam wszystkim samych radosnych chwil w Nowym Roku i powodzenia w dalszych staraniach
Będę Was troszkę podglądać żeby wiedzieć co sie u Was dzieje
Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję!
Buźki i kciuki dla Wszystkich :* :* :*nowa na dzielni, KateHawke, Czrna 81, Motylek85, Bocianiątko, Bunia86, Emiilka, Amy333, Lunaris lubią tę wiadomość
Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
Rucola jeszcze Ci nie gratulowalam bo wczoraj lataliśmy po promocjach w poszukiwaniu ekspresu . To takie pokrzepiające że kurczę jednak z czasem się udaje .
Problemik ja się nie za bardzo znam na procedurze, ale nie poddawaj się! Poluj jeszcze na jakieś dofinansowanie, spróbuj może gdzie indziej albo dołącz jeszcze jakiegoś lekarza do konsultacji, który znajdzie co przeszkadza? Za 2 lata ba pewno (oby na pewno) zmieni się władza i myśle ze pójdą jakieś konkret dofinansowania na invitro bo jak na moje to teraz pora na jakąś lewicę . Proszę, nie poddawaj się!
A z tą rodziną to trochę nie ma się co dziwić. Ludziom się wydaje, ze nie ma nic prostszego niż zrobienie dziecka. Ja sama pamiętam jak wpadałam na forach na jakieś „serduszkujące szaraczki” i uważałam je za wariatki . Albo jakieś kilka lat temu zobaczyłam u kuzynki na tablicy na art. W którym było napisane ze pytanie kiedy dzieci jest mega niegrzeczne bo to dla niektórych strasznie ciężki temat - byłam w mega szoku. Nigdy wcześniej o tym nie myślałamproblemik, Rucola lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Lena cuuudowne zdjęcia! Pięknie rośnie mały szkrabek
Problemik ja rozumiem, że po sześciu podejściach pezestałaś wierzyć Nie jest to łatwe do udźwignięcia... Ale wiesz co? Bardzo podoba mi się ten tekst (chyba ze stopki Jednej ) "Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć że się uda" Może skoro nie udaje się z własnymi zarodkami,to może warto spróbować z AZ ?Czarna81
22 cs. -
Motylek85 wrote:Lena wlasnie myslalam o tobie cudo! Zbieram wiruski, tak wystarczajaco bo inne chętne:) chyba zaczne zbierac wasze zdjecie usg na szczęście i do wora na wiruski!
Lena gratuluję!! Piękny widok:)
Ja robię w pracy jajka na miękko bo rano byłam na badaniach i bez śniadania jestem:pWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 10:34
Motylek85, Kalamea lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Ankin przykro mi:( ja czekam.. Ale karnawałowy cykl przed nami..Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
-
Dzień dobry, Ladies!
Ogłaszam uroczyście, że nie poddam się i wyniucham o co u mnie chodzi - właśnie siadam do Tajemnic Staraczek i może przy okazji wizyty u rodzinnego z powodu grypy uda mi się kogoś naciągnąć na skierowanka na badanka
Krew już też oddałam, ale tym razem w innym labie (nie chciało mi się jechać znów naście km zwłaszcza, że jestem chora) i wyniki będą po 14:00. Jakoś wytrzymam.Karolina90, Izape_91, nowa na dzielni, Czrna 81, Emiilka lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
nick nieaktualnyAle się cieszę!!! Dzisiaj mam naprawdę wodnisty śluz i sikaniec jest tłsuty wypasiony normalnie miód dla oczu! Aż mam ochotę sikac sobie i mogłabym bzykać z 5 razy ale nie będę przesadzać dzisiaj popoludniu świeża dostawa będzie i jutro z rana też a co tam
Luna1993, Izape_91, olik321, Flowwer, nowa na dzielni, Czrna 81, Emiilka, Amy333 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi coś wykielkowalo na quixie po godzinie eh, było nie patrzeć. Jestem skrajnie niecierpliwa
Motylek sikaj w niedzielę z nami :* chyba, że coś pomyliłam
Anka owocnych staranekWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 10:52
nowa na dzielni, Bunia86, mi88, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj sobie dorzuciłem Wit D do badania razem z TSH i FT4. Za tydzień w czwartek wizyta. Mam nadzieję że nie pojawia się kolejne problemyStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Luba który dpo? Ja mam w pogotowiu quixa i domowe laboratorium... Zastanawiam się czy jutro rano wytrzymam żeby nie sikac. Albo poczekam... Ciężkie decyzję.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
No dobra, tajemnice przejrzane - nie robiłam witaminy D3, więc do zrobienia.
Rozpiszę Wam to co robiliśmy - jeśli byście chciały coś dodać co powinnam wykonać, będę ogromnie wdzięczna za pomoc
HORMONY
1) TARCZYCA: TSH, FT3, FT4, anty-TPO/anty-TG (niedoczynność tarczycy, bez Hashimoto)
2) PROLAKTYNA: zwykła i po obciążeniu (w normie)
3) LH, FSH (jak w PCO)
4) Testosteron, Androstendion (w normie), kiedyś też badałam DHEA dla samej siebie i było OK
5) Inhibina B (ok), SHBG (podwyższone), AMH (6,2)
INNE
1) Czynnik krzepnięcia X: 69,7 (norma od 70)
2) Homocysteina: 7,77
3) Białko S i C (norma)
4) Subpopulacje limfocytów, w tym NK - norma
5) Kwas foliowy (powyżej normy, według pani dr to ok, nie mam wysokiej homocysteiny ani mutacji genowej)
ŻOŁNIERZYKI
Fragmentacja DNA plemników: 15%
Ogólnie jest ich dużo, bardzo dużo. Według pani dr wyniki są OK.
GENETYKA
1) CTFR, Proakceleryna, Protrombina, MTHFR: norma
2) Kariotypy: OKWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 11:00
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
nick nieaktualnyA właśnie. Wiedziałam że miałam wczoraj coś napisać. Ponad miesiąc temu w 17dc miałam endometrium 7mm tylko a teraz w 16dc przed ovitrelle już 11mm. Także jedzcie migdały i morele:D zapijajcie czerwonym winem
olik321, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzape_91 wrote:Luba który dpo? Ja mam w pogotowiu quixa i domowe laboratorium... Zastanawiam się czy jutro rano wytrzymam żeby nie sikac. Albo poczekam... Ciężkie decyzję.
Jak masz dwa testy to spróbuj jutro rano, jeśli już nie wytrzymasz, ja jak zaczęłam robić testy 2 dni temu to był błąd, bo teraz przestać nie mogę :p
Ja na Twoim miejscu już bym testowała, więc podziwiam za cierpliwość -
Dzień dobry
Rucola Kciukam za piękną betę
Gratuluję nowych fasolek
Tule dziewczynki z @, po nowym roku pewnie dołączę, patrząc na temp.
Hope, Bocianiąko, Czarna, Emilka, Katehawke, Karolina, -Monika-, Meśka, Reset, Izape, Bunia, JustynaG, Flowwer, StaraczkaNika, Bajkaaa, Luna, Blue, Agniechaaa, Agulineczka, Summer, Innamorata, Zubii, Aksamitna ........
Napewno kogoś pominąłam, ale jak pamięć wróci to dopiszę, choć mam nadzieję, że te co trzeba wiedzą, że
Ps. Mam Novothyral 75 (ważny do marca), przyda się którejś? Szkoda mi wyrzucić
Całuje i kibicuję wszystkim staraczkom, proszę się nie gniewac, jeśli nie wymieniłam, ale z wymienionymi szczególnie się "związałam" - jak kolwiek to brzmi, wierzę, że jest zrozumiałeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 18:06
Karolina90, Bocianiątko, Meśka, Luna1993, reset, Czrna 81, KateHawke, StaraczkaNika, blue00, summer86, Bajkaaa lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Dziewczyny jest bardzo źle?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5eacc0bbf23.jpg
Wiem, że norma, ale taka mikraWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 11:28
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Cześć kobiety!
Nadrabiam Was wreszcie! Gratulacje Gabi i ogromne dla Rucoli strasznie się cieszę że wreszcie pozytyw! To daje nadzieję
Trochę z tym u mnie kiepsko po świątecznej wymianie zdań z mamą. Wszystkiego mi się odrchcialo dziecka mi się tylko nie odechcialo :p trochę odpuszczam w tym cyklu. Będzie bez monitora bo i tak Ciastka w owu nie będzie. Muszę się chyba ogarnąć psychicznie. Mija rok starań bez efektu, znlbliżają się moje kolejne ur (37!). Przydał by się urlop na zresetować głowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 11:37
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Karolina90 wrote:Dziewczyny jest bardzo źle?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5eacc0bbf23.jpg
Wiem, że norma, ale taka mikra
U mnie Karolina morfologia 5% tylko że nasienie z wstrzemiezliwoscia 1,5 dnia... Lekarz który robił badanie mówił że taki wynik jest ok. No ale u nas ciąży nie ma już 17 cykli. Powtarzamy badanie w styczniu.
Lunaris bierz urlop i się odmozdz.!!!!!
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Izape_91 wrote:U mnie Karolina morfologia 5% tylko że nasienie z wstrzemiezliwoscia 1,5 dnia... Lekarz który robił badanie mówił że taki wynik jest ok. No ale u nas ciąży nie ma już 17 cykli. Powtarzamy badanie w styczniu.
Lunaris bierz urlop i się odmozdz.!!!!!
No właśnie nam już mija prawie 2,5 roku. A abstynencja w sumie 2,5 dnia.
Sama nie wiem co robić...👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Luna1993 mnie jakoś nie korcie do sikaniem bo boję się bieli... A ten mój wykres jest jakiś inny niż zwykle, albo tempka się psuje i nie wiem.... Jak zwykle co cykl pojawia się coś nowego czego nie było NIGDY i już się człowiekowi w głowie przewraca że się udało... Eh. Tak samo co cykl zauważam na piersiach nowe żyłki. Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale oczywiście jak wychodzi nowa żyłka nawet 2 dpo to to już w mojej głowie ciąża haha:pStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%