Grudniowe✨Czary-Mary✨, przynoszą płodne dary🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna.Optyk wrote:Lisa dbaj o maluszka ! Wszystkie ciocie trzymają kciuki żeby wszystko było bezproblemowo zdrowo i super !
Prawdę mówiąc, nawet na inne wątki nie wchodzę, tak mi dobrze z Wami 🥰Justyna.Optyk lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Lisa ❤️ dbaj o kropkę ❤️
Ja również nie zaglądam na inne wątki ;d
Na święta nie mam totalnie nic zrobione :x jedynie kupionego łososia.
Zaraz zrobię kapuste z grzybami i może jeszcze pierogi dzisiaj... Jutro krokiety.
Totalnie mam lenia i nic mi się nie chce :x -
Hej dziewczyny ja zgodnie z wytycznymi lekarza powinnam zatestować w wigilie w celu odstawienia luteiny... ale żeby nie dołować się w wigilie zrobię test w środę po pracy... rano nie bo mam bardzo stresujące dni i mnóstwo spraw wiec nie chce sobie dorzucać stresu... wiec jak małpa nie przyjdzie to w środę wieczorkiem dam znać co u mnie...powodzenia wszystkim testującym w tym i przyszłym miesiącu;-)
M-ka1990, Simons_cat, Noelle, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Ja się w sumie cieszę z tego drinka na pierwszej stronie. Testowanie strasznie mnie stresuje, nie śpię pół nocy, wmawiam sobie jak będę płakać jak przyjdzie okres. Jak już naprawdę przyjdzie to nie jestem jakoś załamana tylko zbieram siłę do walki. Teraz też mam zamiar poprzytulać się z mężem w święta (dosłownie, bo okres), napić w Sylwestra, a od nowego roku z buta wjeżdżam z in vitro. Dzwoniłam właśnie do kliniki umówić się, ale nie mają jeszcze terminów na luty. Zaraz dzwonimy umówić eMka na badanie nasienia na początek stycznia. Wiem, że już pytałam i nikt nie odpowiedział, ale może jednak ktoś wie - czy badanie MSOME może zrobić zamiast podstawowego? Będą te same parametry tylko inną metodą?
Zobaczymy czy suple coś pomogły...
Trzymajcie proszę kciuki za mojego psiaka, bo mamy straszne problemy z nim i potrzebuje badania pod narkozą, a boją się zrobić ze względu na chore serce. I trochę w kropce jesteśmy.
Edit: z tego co zrozumiałam MSOME skupia się tylko na morfologii. Mąż już umówiony na 11 styczniaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 16:42
-
nick nieaktualnyMuszka05, pogodziłaś się z mężem? Poszedł na badanie? Ja to trochę rozumiem jego zachowanie, słowa lekarza i perspektywa inseminacji czy invitro w pierwszej chwili może być dla niego szokiem. Może musi to przetrawić i będzie dobrze ❤️.
Ale dziewczyny będziemy pić w Sywestrra 😁. Ale to dobrze, bo w następnym będziemy matki karmiące 🤣. Ja mam ochotę na jakiś likier. Muszę zrobić w lidlomixie, jeszcze nie robiłam.Zielone.Slonce, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Makino wrote:Muszka05, pogodziłaś się z mężem? Poszedł na badanie? Ja to trochę rozumiem jego zachowanie, słowa lekarza i perspektywa inseminacji czy invitro w pierwszej chwili może być dla niego szokiem. Może musi to przetrawić i będzie dobrze ❤️.
Ale dziewczyny będziemy pić w Sywestrra 😁. Ale to dobrze, bo w następnym będziemy matki karmiące 🤣. Ja mam ochotę na jakiś likier. Muszę zrobić w lidlomixie, jeszcze nie robiłam.
Jak ci się sprawdza lidlomix? ;d
-
Makino, też jestem ciekawa, bo marzę o takim sprzęcie 😍Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons, wpisuj serducho, pewnie
Mi tu z wami dobrze na tym watku czytam, ale mało piszę bo zdycham od 17.. senność, pobolewanie, rozciąganie w dole brzucha, zmęczenie, jestem dętka i snuję się pozorując aktywność, haha nie, no coś tam robię, bo muszę, ale taaaaaaaaaak wooooooooooooolno mi to idzie, że......
Ayayanee, to ty pisałaś, że masz tylko łososia na świeta?? JA TEŻ!! Dla dzieci, będą podłużne wąskie kawałki łososia zawinięte w ciasto francuskie i pieczone.. jedyna ryba jaką jedzą w świeta, reszta dań tylko dorosłym smakuje..
Jutro robię pierogi ze śliwką i orzechami mielonymi w miodzie, bo te z kapuchą zrobił już mój M. I nie wiem kiedy i co jeszcze zrobię, ale jakoś to chyba będzie -
Simons, wpisz mi tego drinka, małpa jest.
A ja oświadczam, że od teraz przez kolejny miesiąc, nie będę mierzyć temperatury, nie będę przyjmować żadnych witamin i tyle. Robię to tyle czasu i efektów brak, więc dam sobie spokój na chwilę.
A dzisiaj skończę pracę i uhuhu, kupiłam sobie whisky, moge sie napić drinka, jak wolne 😃Simons_cat lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ayayanee wrote:Jak ci się sprawdza lidlomix? ;d
Kupiłam sobie na promocji teraz w listopadzie i powiem Wam, że nigdy tyle nie gotowałam... Mąż się śmieje, że w końcu przytyje ja osobiście jestem mega zadowolona (a w gotowaniu to mam dwie lewe ręce więc jak już coś 8dzie zjeść to sukces) 😉Justyna.Optyk, Simons_cat lubią tę wiadomość
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
Simons_cat wrote:
W ogóle ja myślę, że ten drugi wątek, na ogólnym, nam kradnie wszystkie ciąże 🤪
Może i faktycznie się tam sypnęło, ale tu jest mega ciepła i serdeczna atmosfera .. takie ciepełko. I to chyba przede wszystkim zasługa opiekującej się wątkiem, czyli..... Twoja
JustynaOptyk, moja mam takie kiedys zaczela robic, i przepadłam. Namaczam w gorącej wodzie suszone śliwki, potem odcedzam je, (ale zostawiam wodę!) i blenduję ze zmielonymi orzechami włoskimi. Dodaję miodu wg uznania, żeby była taka klejąca, ale nie luźna masa. I nadziewam pierogi taką łyżeczką/ kulką tej masy.
Z wody po śliwkach, soku pomarańczowego, miodu i masła robię gęsty sos do polewania pierogów.
Jest o błę- dne.....Simons_cat lubi tę wiadomość
-
Annamaria wrote:
Ayayanee, to ty pisałaś, że masz tylko łososia na świeta?? JA TEŻ!! Dla dzieci, będą podłużne wąskie kawałki łososia zawinięte w ciasto francuskie i pieczone.. jedyna ryba jaką jedzą w świeta, reszta dań tylko dorosłym smakuje..
TAK TO JA. Z mężem jemy łososia/ dorsza. Koniecznie z piekarnika. Ew makrele w sosie pomidorowym ( ja sam sos najlepiej xd) i mąż tuńczyka lubi a ja nienawidzę. Śmierdzi mi i tyle 😂Skorek lubi tę wiadomość
-
Kurcze dzisiaj mam naprawdę głupi dzień.
Powiedzcie proszę że i wy tak miewacie...
Ciagle nachodzą mnie myśli typu że może lepiej odpuścić marzenia o dziecku... Ze nie zniosę kolejnej straty, że nie chce zeby mój M znowu cierpiał, a może lekarz jest do dupy? Może za mało badań zrobiłam?
Albo że jeśli już się uda to czy dziecko będzie zdrowe? czy dam radę urodzić? Z moim panicznym strachem przed bólem? I czy dam radę później z samym niemowlakiem....
Albo to już zryty beret albo nie wiem. Jednego dnia jestem wojowniczka, pewna siebie, pozytywnie nastawiona, optymistka w cholere a na drugi megaaaa odwrotnośćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 19:27
-
Ayayanee wrote:Albo to już zryty beret albo nie wiem. Jednego dnia jestem wojowniczka, pewna siebie, pozytywnie nastawiona, optymistka w cholere a na drugi megaaaa odwrotność
Jesteś kobietą! Po prostu. Kobiety mają w sobie całą tęczę emocji i tonę uczuć, w każdą możliwą stronę, jesteś zupełnie normalna no i nasz cykl, faceci nie mają tak fascynującej burzy hormonalnej jak my, no ale trochę to nas kosztuje.. Za to uważam, że jesteśmy fajniejszą płcią i o wiele silniejsząWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 19:36
Noelle, Księgowa, Ayayanee, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Annamaria wrote:Jesteś kobietą! Po prostu. Kobiety mają w sobie całą tęczę emocji i tonę uczuć, w każdą możliwą stronę, jesteś zupełnie normalna no i nasz cykl, faceci nie mają tak fascynującej burzy hormonalnej jak my, no ale trochę to nas kosztuje.. Za to uważam, że jesteśmy fajniejszą płcią i o wiele silniejszą
Podpisuje się 😊Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)