Grudniowe✨Czary-Mary✨, przynoszą płodne dary🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Ayayanee wrote:Kurcze dzisiaj mam naprawdę głupi dzień.
Powiedzcie proszę że i wy tak miewacie...
Ciagle nachodzą mnie myśli typu że może lepiej odpuścić marzenia o dziecku... Ze nie zniosę kolejnej straty, że nie chce zeby mój M znowu cierpiał, a może lekarz jest do dupy? Może za mało badań zrobiłam?
Albo że jeśli już się uda to czy dziecko będzie zdrowe? czy dam radę urodzić? Z moim panicznym strachem przed bólem? I czy dam radę później z samym niemowlakiem....
Albo to już zryty beret albo nie wiem. Jednego dnia jestem wojowniczka, pewna siebie, pozytywnie nastawiona, optymistka w cholere a na drugi megaaaa odwrotność
Mam dokładnie tak samo. Przeróżne myśli, dużo zwątpienia ale też dużo nadziei i z tyłu głowy 2 sprzeczne myśli: w końcu się uda i nigdy się nie uda.
Zgadzam się, że mamy burze hormonalną, ale faceci też przeżywają. Mój dzisiaj przeprosił (!) mnie, że jak dzwonił zapisać się na badania to był zestresowany. Rozumiecie? Bo on twierdzi, że ja mam dużo gorzej z badaniami, wizytami itd i nie wolno mu okazywać uczuć. Przy ciąży biochemicznej wiem, że płakał, ale robił to zawsze kiedy mnie nie było obok. Bo on "musi być wsparciem dla mnie". Od facetów oczekuje się, że nie będą okazywać uczuć i oni duszą to w sobie.
Ale z tym, że jesteśmy fajniejszą płcią się zgadzam -
Annamaria chyba spróbuję zrobić takie pierogi, brzmi pycha!
Ayayanee myślę że każda z nas ma takie dni, byle je przetrwać 😊 Też podpisuje się pod tym co Annamaria napisała ❤️ -
A ja właśnie skończyłam pierniczki.
Zrobiłam 100
Chyba dobrze, że wena przyszła.
Temperatura spadła, brzuch zaczyna strasznie boleć. Aż się boję co będzie nad ranem, a akurat jutro się zamieniłam zmianą i idę do pracy na 6...
Kaśik, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeju, ja mam ochotę na karpatkę 🤤
A propo kobiet. Kumpela mi wysłała:
https://zapodaj.net/597275e9ed1ba.jpg.html
Oczywiście ja bym tak tego nie upraszczała ale pośmiać się można. 😁
I popieram koleżankę wyżej. W większości to kobiety mają jaja. Nie bez powodu Bóg zdecydował , że to my będziemy nosic pod sercem nowe życie. ❤️Kaśik, Księgowa lubią tę wiadomość
-
Ayayanee nie jesteś jedyna. Każda z nas tak ma. Każda z nas miała chwilę zwątpienia. Ale nie jesteś sama. Masz nas. I dobrze, że o tym powiedziałaś. Widzę, że dziewczyny wyżej już Ci wszystko dokładnie wytłumaczyly. Ja się tylko podepne i wysyłam wirtualne wspierasy-przytulasy ❤️🧡💛
-
Anka37 wrote:Dziękuję za odpowiedź 😘
Lekarz wspominał że jest ciałko żółte krwotoczne.
Miałam je już na pierwszym usg w11 dc. A na kolejnym już się zmniejszyło. A teraz powiedziała że jest kolejne po owulacyjne ciałko żółte krwotoczne 🤦♀️
A i w 16 dc endometrium było słabe 6mm
A teraz w 44dc 10mm
Może ta pierwsza owu to fałszywy alarm? Mi się zdarzyło mieć owu około 44dc, a z późnych owulacji rodzą się podobno fajne dzieci przestań myśleć i działaj! 10mm brzmi dobrze..Anka37 lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Ja miałam mieć urlop od dzisiaj i oczywiście i dziś i jutro jadę do pracy... Temp jest niska więc i ten cykl psy w dupe, poza tym to moje malutkie endo na pewni się do tego przyczyniło.
Że starym też krucho no on mówi że ja się nastawiłam i już muszę mieć tu i teraz... No cóż chyba czas odpuścić.. -
Makino poszedł ... tylko kurczę nie dostał w gamecie żadnego linku żeby zobaczyć wyniki .. i będziemy czekać do 30.12
Ja po odstawieniu luteiny czekam na okres już 4 dzień. Lekarz powiedział ze na razie z tym już nie będziemy kombinować.
Czytam wasze posty:) w pracy sajgon ale bardzo miło się czyta o tych świątecznych planach i przygotowaniach.
Trzymajcie się cieplutko kochane 🎄❤️Cecylia lubi tę wiadomość
Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Mama trójki dzieci z ogonami🐶
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Dziewczyny!
Ja Wam mówię, że ten 2020 rok jest przestępny i jest do d*py! Jak w przyszłym roku się tu dwie kreski nie będą sypaly to ja się wyprowadzam do średniowiecza!
No chyba, że nadrobicie do końca roku to mu wybacze! Za co trzymam mocno kciuki!!! 😍NataliaP_90, Muszka05 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
ef36 wrote:Może ta pierwsza owu to fałszywy alarm? Mi się zdarzyło mieć owu około 44dc, a z późnych owulacji rodzą się podobno fajne dzieci przestań myśleć i działaj! 10mm brzmi dobrze..
Ale nie tracę nadzieji ❤️
Czas pokaże co będzie dalej... W środę skoczę do laboratorium i zbadam progesteron. Zobaczymy czy spada i pojawi się okres czy jednak poszedł w górę 🤦♀️
Wariuje już od tego wszystkiego 🙉
Pierwszy raz mam taki cykl 🤦♀️ -
Zielone.Slońce wrote:Jeju, ja mam ochotę na karpatkę 🤤
A propo kobiet. Kumpela mi wysłała:
https://zapodaj.net/597275e9ed1ba.jpg.html
Oczywiście ja bym tak tego nie upraszczała ale pośmiać się można. 😁
I popieram koleżankę wyżej. W większości to kobiety mają jaja. Nie bez powodu Bóg zdecydował , że to my będziemy nosic pod sercem nowe życie. ❤️
Wpadaj do mnie! Upieke Ci taka karpatke, ze zaczniesz częściej przyjeżdżać (przynajmniej tak mówią inni). Ile razy zanosilam karpatke do pracy, tyle razy nawet jej nie próbowałam, bo nim się obejrzałam, całej blachy nie było 😅😔Simons_cat, Zielone.Slonce lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
i tak jak pisałam, dzisiaj wchodzę z nową energia 😂
Dzięki dziewczyny za dobre słowa ❤️
Zawsze mówię że kobieta jest siłą, tylko czasami mi się zapomni....
No nic, trzeba się ogarnąć i szykować na owu boooo >> fanfary<< właśnie jestem po swojej ostatniej 🙊 w tym roku 😂
W styczniu serduszka ❤️❤️❤️ i Cyk bobo w brzuszkach. 🤰🤰🤰Justyna.Optyk, Noelle, Simons_cat, Cecylia, Księgowa, Beza27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKsięgowa wrote:Wpadaj do mnie! Upieke Ci taka karpatke, ze zaczniesz częściej przyjeżdżać (przynajmniej tak mówią inni). Ile razy zanosilam karpatke do pracy, tyle razy nawet jej nie próbowałam, bo nim się obejrzałam, całej blachy nie było 😅😔
-
Zrobiłam test o 4 w nocy bo alurat wstałam tylko dla potwierdzenia ze nie ma nic... do 5 minut był cień kreski wiec to olałam i poszłam spać. Lekarz na wizycie mówił ze widzi malutkiego mięśniaka albo coś podobnego na tylnej ścianie ale ze to zostawiamy. Ja od środy bety ani testu nie robiłam:/ a teraz takie coś na tym teście czy to zwykły evap? Zobaczyłam go terZ jak wstałam teraz to ja mam mętlik w głowie tyle wina co się polało
https://zapodaj.net/62c428fbcb64c.jpg.html
Oceńcie to dziewczyny bo teraz to już jestem przerażona
Kaśik, Księgowa, Magdalena29 lubią tę wiadomość
Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Według mnie to nie evap.
Masz jeszcze jakiś test?
Z winem spokojnie, do terminu @ jest się bezpiecznym.PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
Muszka, ta kreska jest różowa. Rób betę !
Wy tu o karpatkach a mi na samą myśl o jedzeniu żołądek podchodzi do gardła...Dziś mam nieziemskie mdłości. Czy któraś z Was też tak przeżywa drugą fazę cyklu... ? Ja mam tak zawsze, czasami lepiej, czasami gorzej...ale dziś to po prostu przegięcie ;/ -
W czwartek odstawiłam luteinę , lekarz nie stwierdził ciąży , sprawdzałam dzisiaj szyjkę to śluz jest brązowawy z nitkami
Myślicie ze mimo ze luteinę odstawiłam to jakby coś było to sobie poradzi bez? Zawsze okres po luteinie po dwóch dniach a teraz już minelo 5 okres normalnie powinien być w sobotę- niedziele ale wiadomo przy luteinie się cykl mi wydłużał zawsze o te dwa dni. Nie mam testu czuje ze dostanę okres zaraz 😢Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Muszko, tak szczerze, ja miałam wiele razy takie evapy. Takie cienkie, nierówne jakby falujące..
Drugi test coś by wyjaśnił.. Moje ciążowe kreski wyglądały zupełnie inaczej. Szerokie i równomierne, no inne.
Kupisz dziś coś drugiego do siknięcia?
Mój gin też miał nosa, jak kilka dni przed teminem @ byłam na usg, widział po prostu po endo, że nic tu ciążowo nie wygląda, no i ciaży nie było..
Dawaj nam znać, czy lecisz do Rosska!Muszka05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuszka, lec na betę! 😁
Przepraszam za moje rozchwianie ale może owu w tym cyklu jednak będzie? 😮
Wiem, że to jeszcze nie pozytyw ale może wieczorem już wyjdzie. 🤗szyjka też się rozpulchniła.
https://zapodaj.net/f1f57b73f0f85.jpg.htmlSimons_cat, Kaśik lubią tę wiadomość