X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pajka89 Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne wyniki HCG pomóżcie.... Co o tym myśleć? Norma 5 - 50 jesli jest 0,2 do 1 tydzień a mój wynik < 5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:34

Pajka
  • Pajka89 Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge wstawić zdjecia:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:37

Pajka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiłaś przecież przed chwilą. Proszę - http://www.fotosik.pl/zdjecie/7cbb27dad86e3bb3
    Nie rozumiem, czemu edytowałaś posta.

< 5, czyli mniejsze niż 5, brak ciąży. Co tu jest trudnego do interpretacji?

Uprzedzając kolejne pytania: tak, być może było za wcześnie na betę. To już Ty wiesz, ile dni jest po teoretycznej owulacji i jakie są szanse, że ta beta jest fałszywie ujemna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:42

• Pajka89 Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wstawiłam już, nie drąże tematu juź jest ok dzieki wielkie

Pajka
  • magdam Nowa

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Około siódmego dnia owulacji w organizmie kobiety zagnieżdża się zapłodniona komórka jajowa. Dwa dni później HCG wzrasta powyżej 1 mIU/ml. Na tym etapie możliwe jest jeszcze mikroporonienie. Dlatego dopiero wynik powyżej 5 mIU/ml oznacza ciążę. Normy beta HCGzmieniają się zależnie od rozwoju zarodka.

Magdam
  • magdam Nowa

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam betę wczoraj 25.przed badaniem blaaaada kreska na teście. Właściwie na dwóch. ... dziś powtorzylam I znów blaaaada. @ma być we wtorek.w pon powtórzę betę. Co myślicie?

Magdam
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ