Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Idzie Gwiazdka! 🌟 Znakomicie! 🤩 w brzuszku noszę nowe życie! 🤰
Odpowiedz

Idzie Gwiazdka! 🌟 Znakomicie! 🤩 w brzuszku noszę nowe życie! 🤰

Oceń ten wątek:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam :) to dopiero połowa sukcesu. Albo nawet nie, jeszcze musi pęknąć i jeszcze musimy trafić w ten idealny moment i jeszcze musi się zagnieździć, pod warunkiem, że najpierw ładnie załapie ;) kurcze, w takim razie hohoho! ;)

No ale i tak jestem w dobrym nastroju bo to drugi cykl pod rząd porządnego monitoringu.

jo_ana, Kasiak89, Granita, kleopatr4, Wa123, Hania123, Smerfelinka, Zło_snica lubią tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Granita Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichawoda, gratulacje! 😍 Rosnijcie zdrowo! 🥰

Tedka, mocne kciuki za dalszy pozytywny przebieg cyklu! ✊🥰

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, rewelacyjne wieści ! Czekamy na rozwój sytuacji, będę mocno kibicować za powodzeniem.

Hm.... ja mam plan w Nowym Roku porządnie się za siebie zabrać w kwestii żywienia. Najpierw chciałabym zbadać alergie pokarmowe bo mam rewelacje żołądkowe po mleku i zbadać się w kierunku celiakii. W tej kwestii to chyba gastrolog pomoże, dobrze myślę? A później dieta :)

Z tego wszystkiego zaczęłam pić zioła O. Sroki bo stwierdziłam, że się nie doczekam kolejnego cyklu. Może trochę mi zaleczą ten trądzik bo tam jest kilka takich przeciwzapalnych ziółek. Póki co nie czuje żadnej zmiany, ale kilka dni to za mało, śpi mi się po nich dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2023, 08:29

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
    PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa na celiakię robi się badania genetyczne, dostępne np na testdna, ja tam robiłam.

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Tedka, rewelacyjne wieści ! Czekamy na rozwój sytuacji, będę mocno kibicować za powodzeniem.

Hm.... ja mam plan w Nowym Roku porządnie się za siebie zabrać w kwestii żywienia. Najpierw chciałabym zbadać alergie pokarmowe bo mam rewelacje żołądkowe po mleku i zbadać się w kierunku celiakii. W tej kwestii to chyba gastrolog pomoże, dobrze myślę? A później dieta :)

Z tego wszystkiego zaczęłam pić zioła O. Sroki bo stwierdziłam, że się nie doczekam kolejnego cyklu. Może trochę mi zaleczą ten trądzik bo tam jest kilka takich przeciwzapalnych ziółek. Póki co nie czuje żadnej zmiany, ale kilka dni to za mało, śpi mi się po nich dobrze.
    Tak szczerze mówiąc, ja bym ominęła gastrologa, poszła do dietetyka. Jakiegoś zorientowanego w tematach płodnościowych. A jeszcze przed wizytą zrobiłabym testy na nietolerancje pokarmowe, z tych w necie dostępnych ( ale to niestety drogie badania) i potem z wynikami do dietetyka. Na celiakię też możesz w jakimś alabie czy czymś zrobić badanie.

Jeśli masz rewelacje po mleku, spróbuj przejść na bezlaktozowe mleko, jogurty, sery białe. Sery żółte i masło mają bardzo mało laktozy.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:

Tak, ogólnie dobry endokrynolog, który stwierdził u Ciebie Hashi powinien od razu wysłać Cię na badania dot. celiakii, sprawdzić również, czy nie masz innych współistniejących chorób, a jak wiadomo, przy autoimmunologicznych jest to częste. Ja miałam gastroskopię z pobieranym wycinkiem, żeby stwierdzić lub wykluczyć celiakię. Są też badania z krwi specjalne. Nie wiem, czy miałaś też sprawdzane poziomy witamin, ale warto sprawdzić B12, bo podobno często bywa też tak (ja to mam), że witamina b12 (bardzo ważna!) nie wchłania się dobrze w organizmie i może wpływać m. in. na niepłodność (już bez wchodzenia w szczegóły jak do tego dochodzi). Że już nie wspomnę, że jej niedobór może powodować sany depresyjne, złe samopoczucie, ale też złe wchłanianie innych ważnych składników, jak np. żelazo. U mnie okazało się, ze celiakii nie mam, ale mam np. coś (dokładnej nazwy już nie pamiętam) z komórkami okładzinowymi żołądka i czynnikiem Castle'a, w skrócie, chodzi o to, że mam zanikową błonę śluzową żołądką, przez to też źle wchłaniam witaminy i mikroskładniki, więc B12 muszę przyjmować albo w zastrzykach, albo taką, która się rozpuszcza w ustach :)

Z PCOS nie mam takiego doświadczenia, ale jestem przekonana, że są na to sposoby, a nieregularne cykle to właśnie pokłosie tej choroby. A na pewno w jakiejś części. Zioła Ojca Sroki nie zaszkodzą, mogą trochę pomóc, ale to jednak nadal zioła. Pisałaś wcześniej, że brałaś jakiś proszek na PCOS, pewnie chodzi Ci o Miovelię? Myślę, że to był dobry pomysł, bo słyszałam pozytywne opinie. Dieta na pewno jest bardzo ważna, powinna być ustawiona pod PCOS i Hashi. A jak u Ciebie z hormonami, tzw. męskimi? Jak ich poziomy? Aktywność fizyczna? Nie chodzi tu o naginanie na siłce, tylko np. regularne spacery 30-60 minut dziennie.

Drożność jajowodów miałaś badaną?
    Może warto też sprawdzić się w kierunku endometriozy, zrostów na jajnikach.

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Tak, ogólnie dobry endokrynolog, który stwierdził u Ciebie Hashi powinien od razu wysłać Cię na badania dot. celiakii, sprawdzić również, czy nie masz innych współistniejących chorób, a jak wiadomo, przy autoimmunologicznych jest to częste. Ja miałam gastroskopię z pobieranym wycinkiem, żeby stwierdzić lub wykluczyć celiakię. Są też badania z krwi specjalne. Nie wiem, czy miałaś też sprawdzane poziomy witamin, ale warto sprawdzić B12, bo podobno często bywa też tak (ja to mam), że witamina b12 (bardzo ważna!) nie wchłania się dobrze w organizmie i może wpływać m. in. na niepłodność (już bez wchodzenia w szczegóły jak do tego dochodzi). Że już nie wspomnę, że jej niedobór może powodować sany depresyjne, złe samopoczucie, ale też złe wchłanianie innych ważnych składników, jak np. żelazo. U mnie okazało się, ze celiakii nie mam, ale mam np. coś (dokładnej nazwy już nie pamiętam) z komórkami okładzinowymi żołądka i czynnikiem Castle'a, w skrócie, chodzi o to, że mam zanikową błonę śluzową żołądką, przez to też źle wchłaniam witaminy i mikroskładniki, więc B12 muszę przyjmować albo w zastrzykach, albo taką, która się rozpuszcza w ustach :)

Z PCOS nie mam takiego doświadczenia, ale jestem przekonana, że są na to sposoby, a nieregularne cykle to właśnie pokłosie tej choroby. A na pewno w jakiejś części. Zioła Ojca Sroki nie zaszkodzą, mogą trochę pomóc, ale to jednak nadal zioła. Pisałaś wcześniej, że brałaś jakiś proszek na PCOS, pewnie chodzi Ci o Miovelię? Myślę, że to był dobry pomysł, bo słyszałam pozytywne opinie. Dieta na pewno jest bardzo ważna, powinna być ustawiona pod PCOS i Hashi. A jak u Ciebie z hormonami, tzw. męskimi? Jak ich poziomy? Aktywność fizyczna? Nie chodzi tu o naginanie na siłce, tylko np. regularne spacery 30-60 minut dziennie.

Drożność jajowodów miałaś badaną?
    Może warto też sprawdzić się w kierunku endometriozy, zrostów na jajnikach.

Niestety, moje wizyta u endo sprowadza się do pytania jak się czuję, sprawdzenia hormonów tarczycowych-5 minut i po sprawie. Miałam badane rok temu hormony męskie i w normie wszystko. Z aktywnością powiem szczerze jest kiepsko u mnie :/ Tutaj mogę sama siebie za lenistwo karcić. Brak mi systematyczności. Co do proszku to miałam Miositogyn czy coś takiego. Aktualnie wcinam Pregna Start. Drożności nie miałam badanej , badań w kierunku endometriozy i zrostów też nie. Wiem, że ziółka to dodatek.

Wychodzi na to, że kompetentność moich lekarzy pozostawia wiele do życzenia. Oby tylko nabić pacjentów, nikt tak naprawdę nie docieka co i jak, jaka jest przyczyna i zawsze mnie to raziło. Dlatego tak często zmieniam lekarzy i jeszcze nie trafiłam na takiego, który by chciał sprawdzić dlaczego jest jak jest.

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka,
    wracając jeszcze do naprotechnologa to braliśmy udział w projekcie leczenia niepłodności i tam babka jak zobaczyła moje wyniki to z mety wysłała mnie do Kliniki na in vitro.... nie chciała wgl głębiej analizować problemu, ale to wiadomo jak na NFZ. Mieliśmy może raptem kilka wizyt.

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Tak szczerze mówiąc, ja bym ominęła gastrologa, poszła do dietetyka. Jakiegoś zorientowanego w tematach płodnościowych. A jeszcze przed wizytą zrobiłabym testy na nietolerancje pokarmowe, z tych w necie dostępnych ( ale to niestety drogie badania) i potem z wynikami do dietetyka. Na celiakię też możesz w jakimś alabie czy czymś zrobić badanie.

Jeśli masz rewelacje po mleku, spróbuj przejść na bezlaktozowe mleko, jogurty, sery białe. Sery żółte i masło mają bardzo mało laktozy.

Tak, właśnie patrzyłam na alab i chyba po prostu zrobię te badania i pójdę do dietetyka żeby już nie odciągać tego w czasie.

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

• Cichawoda Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! 😘 i trzymam za Was wszystkie kciuki 🥰
    Chociaż i tak boję się że to może być biochem...

29👱‍♀️👦

Starania od 05.2022

07.12.2023 ⏸️
    24.12.2022 💔
    29.01.2024 ⏸️
    12.02.2024 💔
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o dietetyka pod kątem płodności to gorąco polecam zajrzeć tutaj: https://www.instagram.com/dietetyka.plodnosci?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

Nigdy nie spotkałam kogoś, kto mnie tak wysluchal, zrozumiał i ogarnął diete, która mi pasowala (mam na mysli produkty, które lubie, moge, chce jeść, a takze czas i sposob ich przygotowywania).

jo_ana lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem, że w moim przypadku wchodzi w grę albo in vitro, na co się nie decydujemy, albo leczenie jak przy endometriozie.
    Kto ma jakieś tipy? 😅
    Jakie suplementy, dieta?

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę Państwa, z wczorajszych 15 mm, dziś 20 :o urósł jak na drożdżach!
    Pęcherzyk piękny, endometrium piękne, warstwowe jakieś :) ovitrelle kupiony, wieczorem zastrzyk. :D no i co do szczęścia potrzeba.... SZCZĘŚCIA! :P

Jedna mam zagwozdke, może któraś pomoże. Dziś rano o 10 brałam Gonal jeszcze, moja małą dawkę 37,5. Na ulotce jest żeby nie mieszać z HCG, a wieczorem mam wziąć ovitrelle. Co prawda lekarz kazał wziąć najpóźniej jak się da, więc wezmę na sama noc. Ale czy to mi nie zaszkodzi? Któraś tak brała?

Siri, Wa123, miska122, Kasiak89, kleopatr4, Nina_02, jo_ana, Gośka29, lawendowePole, Zło_snica, Granita lubią tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Tedko, widać że gonal to stał w 🔟!

Chichawoda, teraz tylko nudy i dużo spanka🥰

Ja dziś 9dpo (chyba… już sama nie wiem) i owu była bo prog 12,3 ng/ml
    Betę zrobiłam przy okazji i jest <0,2 także;)

Tedka lubi tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze mnie prowadząca która prawie się nie udziela 🙈 wybaczcie mi,pracuje w handlu, czas okołoświąteczny jest ciężki 😅

Cichwoda! Gratualcje🤩😍

Tedka pięknie! To teraz życzymy dużo tego szczęścia!😍 czy zapiszesz się na testy jeszcze w grudniu? 😁

Kasiak a jak wizyta??

Księgowa co u Was? Jak się macie? 😊

👩33 ❤️🧔‍♂️34
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Czekamy na Ciebie Synku 🥰

preg.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Proszę Państwa, z wczorajszych 15 mm, dziś 20 :o urósł jak na drożdżach!
    Pęcherzyk piękny, endometrium piękne, warstwowe jakieś :) ovitrelle kupiony, wieczorem zastrzyk. :D no i co do szczęścia potrzeba.... SZCZĘŚCIA! :P

Jedna mam zagwozdke, może któraś pomoże. Dziś rano o 10 brałam Gonal jeszcze, moja małą dawkę 37,5. Na ulotce jest żeby nie mieszać z HCG, a wieczorem mam wziąć ovitrelle. Co prawda lekarz kazał wziąć najpóźniej jak się da, więc wezmę na sama noc. Ale czy to mi nie zaszkodzi? Któraś tak brała?

O żesz w mordę ale go wykoksowałaś 😮 endometrium pewnie trójlinijne 😉 Tak ovitrelle powinno się wziąć po 24h od ostatniej dawki Gonalu.
    Ja brałam naj mniej po 20 h, a ostatnio tego pilnowałam i wzięłam tak jak się zaleca po 24h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2023, 18:09

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
  • Gośka29 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina niech moc będzie z Tobą ✊ ja też w handlu, aktualnie na ciążowym ale wiem jak to jest w grudniu. Zaczyna się na początku miesiąca, robi się gorąco tydzień przed wigilią i się ciągnie zazwyczaj do 3 króli 🥵 chyba najgorszy czas w handlu 🙄

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka, pewnie się zapisze, ale dam znać po weekendzie na kiedy :) USG mam dopiero 27.12 żeby zobaczyć czy pękło, choć myślę że pęknie w ten weekend. :) wszystko na to wskazuje. Zmierzę sobie temp, zobaczę czy będzie wyższa. Dam znać.

Jo_ana, ale Ty przy większej dawce prawda? Kurcze, ja będę mieć 12h od ostatniej dawki, ale boje się nie wziąć tego Ovi dziś, tak jak kazał :(

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Ninka, pewnie się zapisze, ale dam znać po weekendzie na kiedy :) USG mam dopiero 27.12 żeby zobaczyć czy pękło, choć myślę że pęknie w ten weekend. :) wszystko na to wskazuje. Zmierzę sobie temp, zobaczę czy będzie wyższa. Dam znać.

Jo_ana, ale Ty przy większej dawce prawda? Kurcze, ja będę mieć 12h od ostatniej dawki, ale boje się nie wziąć tego Ovi dziś, tak jak kazał :(

Nie ja miałam taką samą dawkę jak Ty, dawka nie ma znaczenia chodzi o samą substancje, Gonal utrzymuje się 24h dlatego codziennie o tej samej godzinie robi się zastrzyk. Szczerze w Twoim przypadku jeśli ma pęknąć wcześniej to pęknie sam, a do rana nie zostało dużo i akurat będzie te 24 h. No ale zrobisz jak uważasz.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Nie ja miałam taką samą dawkę jak Ty, dawka nie ma znaczenia chodzi o samą substancje, Gonal utrzymuje się 24h dlatego codziennie o tej samej godzinie robi się zastrzyk. Szczerze w Twoim przypadku jeśli ma pęknąć wcześniej to pęknie sam, a do rana nie zostało dużo i akurat będzie te 24 h. No ale zrobisz jak uważasz.

Wzięłam tak jak kazał lekarz :) trudno. Myślę, że gdyby to było jakieś mega strasznej to kategorycznie kazałby wziąć jutro. A co ma być to będzie :) ale dziękuję za info! :)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ