Idzie jesień 🍂, zimno, plucha, w lipcu będę mieć malucha! 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Lua, brzmi to świetnie! Oby przyniosło efekty 🍀🤞
Lua lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Hej dziewczyny.
Jestem tu w sumie nowa, bo wracam po 5 latach.
Dziś 6dpt
Jakiś cień cienia na teście.
Trochę traciłam nadzieję, bo w pierwszej ciąży taki test już miałam 3dpt a tutaj wczoraj pojawił się cień cienia widoczny pod kątem po jakimś czasie od zrobienia testu.
Dziś dość szybko widać coś takiego.
Dajcie znać dobre dusze co myślicie
Ps: tylko nie chce mi wrzucić linku do zdjęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:53
-
Lua to trzymamy kciuki! 🍀
Aurora tak to mój pierwszy transfer. Mam nadzieję, że pierwszy i ostatni 🤭 myślałam, że heparyna to szatan, ale prolutex to mnie dojeżdża okropnie. Mam tak bolesne miejsca wkłucia
Lisik co tak cicho siedzisz? Udało się przełożyć wizytę? Jak ta domowa inseminacja? 😎
Kawazmlekiem chyba masz za mało postów, żeby wrzucić zdjęcie. Pewnie najlepiej jutro zrobić betę to najwięcej Ci powiestarania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025
🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
👨 czynnik męski ✔️
⏳ transfer -
Imazolka wrote:Lua to trzymamy kciuki! 🍀
Aurora tak to mój pierwszy transfer. Mam nadzieję, że pierwszy i ostatni 🤭 myślałam, że heparyna to szatan, ale prolutex to mnie dojeżdża okropnie. Mam tak bolesne miejsca wkłucia
Lisik co tak cicho siedzisz? Udało się przełożyć wizytę? Jak ta domowa inseminacja? 😎
Kawazmlekiem chyba masz za mało postów, żeby wrzucić zdjęcie. Pewnie najlepiej jutro zrobić betę to najwięcej Ci powie
Tak
możliwe, ze za mało postów. Jutro uderzam na betę 
-
Imazolka wrote:Aurora tak to mój pierwszy transfer. Mam nadzieję, że pierwszy i ostatni 🤭 myślałam, że heparyna to szatan, ale prolutex to mnie dojeżdża okropnie. Mam tak bolesne miejsca wkłucia
Trzymam mocno kciuki aby był również pierwszym i ostatnim 🫶🏼🍀🤞🏻
Prolutex chyba na początku boli najbardziej mi się wydaje, bo np mi teraz po czasie lepiej wchodzi prolutex niż clexane 😅 boli później, ale chyba przyzwyczajenie do bólu też robi już swoje później. Czego się nie robi dla tej małej istotki ❤️
Lua mocne kciuki u rąk i u nóg ! 🍀🤞🏻🫶🏼
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:49
Imazolka lubi tę wiadomość
96 r. 👱🏼♀️👨🏻 94 r. 🏡🇩🇪
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
♦️I IVF ICSI 2026🔬🧫
19.07. - 💉 start stymulacji
31.07 - punkcja - 20 🥚✊🏻 12 zapłodnionych i zimują ⛄️
02.09 - z 3❄️ mamy 2 blastki 4AB i 4 BB- jeden wrócił z nami 🏡
06.09. - 4dpt - pierwsze ⏸️ 🥹🍀
15.09 - 13dpt beta dla kliniki - 2354!! 🍀🥹🤞🏻
18.09 - 16dpt widoczny kropuś 🌸
28.09 - 26dpt mamy 5,35mm człowieczka 🫶🏼
12.10 - ⏳
💊💉Ovaleap, Orgalutran, Bemfola, Triptofem, ovitrelle, progestan, prolutex, clexane, L-Thyroxine
🙏🙏🙏

-
Loraa wrote:Amani, ja tak miałam. Zrobiłam awidność, wyszło stare zakażenie.
Mam nadzieję, że w moim przypadku też tak będzie 🙈 bo już nie wiem gdzie i czego szukać.. a po jakim czasie od pierwszego wyniku miałaś ponawiane badanie ?
96 r. 👱🏼♀️👨🏻 94 r. 🏡🇩🇪
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
♦️I IVF ICSI 2026🔬🧫
19.07. - 💉 start stymulacji
31.07 - punkcja - 20 🥚✊🏻 12 zapłodnionych i zimują ⛄️
02.09 - z 3❄️ mamy 2 blastki 4AB i 4 BB- jeden wrócił z nami 🏡
06.09. - 4dpt - pierwsze ⏸️ 🥹🍀
15.09 - 13dpt beta dla kliniki - 2354!! 🍀🥹🤞🏻
18.09 - 16dpt widoczny kropuś 🌸
28.09 - 26dpt mamy 5,35mm człowieczka 🫶🏼
12.10 - ⏳
💊💉Ovaleap, Orgalutran, Bemfola, Triptofem, ovitrelle, progestan, prolutex, clexane, L-Thyroxine
🙏🙏🙏

-
JaAnn, testowałaś dzisiaj?Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Amani, ja słyszałam o kilku historiach, gdzie było zamieszanie z wynikiem toxo (niestety nie pamiętam szczegółów), ale po weryfikacji zawsze wszystko okazywało się ok.
Lisiku, to prawda, nie odzywasz się od jakiegoś czasu, też o Tobie myślę i ciekawi mnie co u Ciebie.
anielica, tulę za biel 🫂
Morgo lubi tę wiadomość
09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
10.2024 IUI ❌️
11.2024 IUI cykl stymulowany❌️
12.2024 IUI cykl stymulowany 🙏🌟
01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...
09.2025 👶

06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!
06.2026 - cykl-niespodzianka: brak owulacji mimo stymulacji...
07.2026 - owulacja na wakacjach w 30 dc😅
08.2026 - IUI nr 5 - cb💔
10.10.2026 - IUI nr 6 🙏⏳️ -
Przepraszam że się nie odzywałam, chciałam odpowiedzieć na wszystkie pytania i skierowania do mnie a przytłoczyło mnie pisanie takiego długiego posta 🤦♀️ Ale czytałam wszystko i obiecuję że już będę pisać na bieżąco.
Rafiki nasza kochana przykro mi, nie tak miało być… ale my tu z tobą jesteśmy i wspieramy cały czas 🫶
Lua mega kciuki za ciebie!! Brzmi jak idealnie ogarnięte IUI 🫶
Księgowa mąż dobrze się regeneruje po tym wyrostku. Sprząta gotuje chodzi na spacery 😄 przykro mi że to twoje endo znowu odwala… rzeczywiście totalnie nieprzewidywalne nie zależnie ile pracy w to wkładasz.
Jeśli chodzi o „domową inseminację „ no to było takie emergency, nie jakimś specjalnym zestawem ale nie będę wchodzić w szczegóły 😂
Aurora amh będę robić na początku kolejnego cyklu razem z fsh czyli jakoś w połowie października.
Iskiereczka mega ci gratuluję kochana!!!! Niech się trzyma mocno bobuś 🥹
Morgo mam nadzieję że u mnie to amh jednak tak nie spadnie.. a może lepiej żeby jednak było niskie to szybciej pójdę na ivf ? Głupie już wnioski człowiekowi przychodzą do głowy. Przykro mi że znowu zobaczyłaś biel.. wiem że mimo że jesteście w ivf to się jednak liczy na naturalsa w cyklach staraniowych. A wy kiedy kolejna stymulacja ?
Liora jak ten okres cholerny?
Jeśli chodzi o wrażenie lekarki z kliniki no to tak jak się spodziewałam „aż za dużo ma pani tej diagnostyki, dla mnie jest ważne to i to, ivf idziemy „ itd. No robi to co umie. Ale miła jest.
Co do studiów to miałam pierwszy zjazd tydzień temu. Prowadzący zaangażowani, studentki też, większość z it czy finansów czyli totalnie inny kierunek niż te studia. Dla mnie będzie trochę powtórek ale jednak dużo więcej nowego. Siałyśmy nasionka już, wyrwałam sobie buraka z grządki, zebrałam walerianę dla kociaków, za tydzień idziemy na grzybobranie 😄
Widziałam że był temat o adopcji zwierząt podczas starań, my wzięliśmy dwie kotki i są takie cudowne że 🥰🥰🥰 i troszkę zapełniły tą potrzebę macierzyństwa, szczególnie że są takie przytulaśne.
Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
- Histeroskopia ✅
- Hycosy ✅ lipiodol ✅
- adenomioza
ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
AMH 3,7
TSH rollercoaster 🎢
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
Białka C i S ✅
On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%”—> 2% ❗️HBA 80%, DFI 16%, ruch, koncentracja ✅
czasem weźmie jakieś suple
PrenaCare, ubiqinol, prenacaps ovi, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eutyrox, probiotyki, kurkumina, ataksantyna, -