Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W oczekiwaniu na testowanie › Idzie jesień 🍂, zimno, plucha, w lipcu będę mieć malucha! 🤱
Odpowiedz

Idzie jesień 🍂, zimno, plucha, w lipcu będę mieć malucha! 🤱

Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 10 października, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua, brzmi to świetnie! Oby przyniosło efekty 🍀🤞

Lua lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • KawaZmlekiem Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jestem tu w sumie nowa, bo wracam po 5 latach.
    Dziś 6dpt
    Jakiś cień cienia na teście.
    Trochę traciłam nadzieję, bo w pierwszej ciąży taki test już miałam 3dpt a tutaj wczoraj pojawił się cień cienia widoczny pod kątem po jakimś czasie od zrobienia testu.
    Dziś dość szybko widać coś takiego.
    Dajcie znać dobre dusze co myślicie :)
    Ps: tylko nie chce mi wrzucić linku do zdjęcia :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:53

• Imazolka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua to trzymamy kciuki! 🍀

Aurora tak to mój pierwszy transfer. Mam nadzieję, że pierwszy i ostatni 🤭 myślałam, że heparyna to szatan, ale prolutex to mnie dojeżdża okropnie. Mam tak bolesne miejsca wkłucia 🫩

Lisik co tak cicho siedzisz? Udało się przełożyć wizytę? Jak ta domowa inseminacja? 😎

Kawazmlekiem chyba masz za mało postów, żeby wrzucić zdjęcie. Pewnie najlepiej jutro zrobić betę to najwięcej Ci powie

starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025

🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
    🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
    🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
    👨 czynnik męski ✔️

⏳ transfer
  • KawaZmlekiem Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Lua to trzymamy kciuki! 🍀

Aurora tak to mój pierwszy transfer. Mam nadzieję, że pierwszy i ostatni 🤭 myślałam, że heparyna to szatan, ale prolutex to mnie dojeżdża okropnie. Mam tak bolesne miejsca wkłucia 🫩

Lisik co tak cicho siedzisz? Udało się przełożyć wizytę? Jak ta domowa inseminacja? 😎

Kawazmlekiem chyba masz za mało postów, żeby wrzucić zdjęcie. Pewnie najlepiej jutro zrobić betę to najwięcej Ci powie

Tak :) możliwe, ze za mało postów. Jutro uderzam na betę :)

• amani_96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:

Trzymam mocno kciuki aby był również pierwszym i ostatnim 🫶🏼🍀🤞🏻
    Prolutex chyba na początku boli najbardziej mi się wydaje, bo np mi teraz po czasie lepiej wchodzi prolutex niż clexane 😅 boli później, ale chyba przyzwyczajenie do bólu też robi już swoje później. Czego się nie robi dla tej małej istotki ❤️

Lua mocne kciuki u rąk i u nóg ! 🍀🤞🏻🫶🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:49

Imazolka lubi tę wiadomość

96 r. 👱🏼‍♀️👨🏻 94 r. 🏡🇩🇪

01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
    05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
    16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅

♦️I IVF ICSI 2026🔬🧫
    19.07. - 💉 start stymulacji
    31.07 - punkcja - 20 🥚✊🏻 12 zapłodnionych i zimują ⛄️
    02.09 - z 3❄️ mamy 2 blastki 4AB i 4 BB- jeden wrócił z nami 🏡
    06.09. - 4dpt - pierwsze ⏸️ 🥹🍀
    15.09 - 13dpt beta dla kliniki - 2354!! 🍀🥹🤞🏻
    18.09 - 16dpt widoczny kropuś 🌸
    28.09 - 26dpt mamy 5,35mm człowieczka 🫶🏼
    12.10 - ⏳

💊💉Ovaleap, Orgalutran, Bemfola, Triptofem, ovitrelle, progestan, prolutex, clexane, L-Thyroxine

🙏🙏🙏

preg.png
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Amani, ja tak miałam. Zrobiłam awidność, wyszło stare zakażenie.

Mam nadzieję, że w moim przypadku też tak będzie 🙈 bo już nie wiem gdzie i czego szukać.. a po jakim czasie od pierwszego wyniku miałaś ponawiane badanie ?

96 r. 👱🏼‍♀️👨🏻 94 r. 🏡🇩🇪

01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
    05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
    16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅

♦️I IVF ICSI 2026🔬🧫
    19.07. - 💉 start stymulacji
    31.07 - punkcja - 20 🥚✊🏻 12 zapłodnionych i zimują ⛄️
    02.09 - z 3❄️ mamy 2 blastki 4AB i 4 BB- jeden wrócił z nami 🏡
    06.09. - 4dpt - pierwsze ⏸️ 🥹🍀
    15.09 - 13dpt beta dla kliniki - 2354!! 🍀🥹🤞🏻
    18.09 - 16dpt widoczny kropuś 🌸
    28.09 - 26dpt mamy 5,35mm człowieczka 🫶🏼
    12.10 - ⏳

💊💉Ovaleap, Orgalutran, Bemfola, Triptofem, ovitrelle, progestan, prolutex, clexane, L-Thyroxine

🙏🙏🙏

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaAnn, testowałaś dzisiaj?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Lua Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amani, ja słyszałam o kilku historiach, gdzie było zamieszanie z wynikiem toxo (niestety nie pamiętam szczegółów), ale po weryfikacji zawsze wszystko okazywało się ok.

Lisiku, to prawda, nie odzywasz się od jakiegoś czasu, też o Tobie myślę i ciekawi mnie co u Ciebie.

anielica, tulę za biel 🫂

Morgo lubi tę wiadomość

09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
    10.2024 IUI ❌️
    11.2024 IUI cykl stymulowany❌️
    12.2024 IUI cykl stymulowany 🙏🌟
    01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...

09.2025 👶

age.png

06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!
    06.2026 - cykl-niespodzianka: brak owulacji mimo stymulacji...
    07.2026 - owulacja na wakacjach w 30 dc😅
    08.2026 - IUI nr 5 - cb💔
    10.10.2026 - IUI nr 6 🙏⏳️
  • Lisik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że się nie odzywałam, chciałam odpowiedzieć na wszystkie pytania i skierowania do mnie a przytłoczyło mnie pisanie takiego długiego posta 🤦‍♀️ Ale czytałam wszystko i obiecuję że już będę pisać na bieżąco.

Rafiki nasza kochana przykro mi, nie tak miało być… ale my tu z tobą jesteśmy i wspieramy cały czas 🫶

Lua mega kciuki za ciebie!! Brzmi jak idealnie ogarnięte IUI 🫶

Księgowa mąż dobrze się regeneruje po tym wyrostku. Sprząta gotuje chodzi na spacery 😄 przykro mi że to twoje endo znowu odwala… rzeczywiście totalnie nieprzewidywalne nie zależnie ile pracy w to wkładasz.
    Jeśli chodzi o „domową inseminację „ no to było takie emergency, nie jakimś specjalnym zestawem ale nie będę wchodzić w szczegóły 😂
    Aurora amh będę robić na początku kolejnego cyklu razem z fsh czyli jakoś w połowie października.
    Iskiereczka mega ci gratuluję kochana!!!! Niech się trzyma mocno bobuś 🥹
    Morgo mam nadzieję że u mnie to amh jednak tak nie spadnie.. a może lepiej żeby jednak było niskie to szybciej pójdę na ivf ? Głupie już wnioski człowiekowi przychodzą do głowy. Przykro mi że znowu zobaczyłaś biel.. wiem że mimo że jesteście w ivf to się jednak liczy na naturalsa w cyklach staraniowych. A wy kiedy kolejna stymulacja ?

Liora jak ten okres cholerny?

Jeśli chodzi o wrażenie lekarki z kliniki no to tak jak się spodziewałam „aż za dużo ma pani tej diagnostyki, dla mnie jest ważne to i to, ivf idziemy „ itd. No robi to co umie. Ale miła jest.

Co do studiów to miałam pierwszy zjazd tydzień temu. Prowadzący zaangażowani, studentki też, większość z it czy finansów czyli totalnie inny kierunek niż te studia. Dla mnie będzie trochę powtórek ale jednak dużo więcej nowego. Siałyśmy nasionka już, wyrwałam sobie buraka z grządki, zebrałam walerianę dla kociaków, za tydzień idziemy na grzybobranie 😄

Widziałam że był temat o adopcji zwierząt podczas starań, my wzięliśmy dwie kotki i są takie cudowne że 🥰🥰🥰 i troszkę zapełniły tą potrzebę macierzyństwa, szczególnie że są takie przytulaśne.

Starania od 05.2024
    👫28
    - Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
    - Histeroskopia ✅
    - Hycosy ✅ lipiodol ✅
    - adenomioza
    ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
    AMH 3,7
    TSH rollercoaster 🎢
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne
    Białka C i S ✅
    On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%”—> 2% ❗️HBA 80%, DFI 16%, ruch, koncentracja ✅
    czasem weźmie jakieś suple

PrenaCare, ubiqinol, prenacaps ovi, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eutyrox, probiotyki, kurkumina, ataksantyna,
‹‹ ‹ 11 12 13 14 15
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ