X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Idzie styczeń ❄️, Nowy Rok 💫, będę w ciąży 🤰, ale szok 🙆‍♀️
Odpowiedz

Idzie styczeń ❄️, Nowy Rok 💫, będę w ciąży 🤰, ale szok 🙆‍♀️

Oceń ten wątek:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2024, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowo, ogólnie to już minęło ponad pół roku od tego czasu i właściwie do tematu nie wracam, ale nikomu nie życzę. Myślisz, że masz niezła pracę, mieszkanie, jesteś lubiana, szanowana, jeszcze w młodym wieku jak na adopcje, chcesz wziąć nawet starsze dziecko, niekoniecznie niemowlaka, dzieci za Tobą przepadają, najlepsza ciocia i wujek pod słońcem, dzieci w rodzinie nie mogą bez nas żyć... Myślisz, kurcze, no kto jak nie my. Mój mąż, wrażliwiec, dobry i do szpiku kości uczciwy człowiek, uznany za agresywnego w skali do 10 na 9, rozumiecie to??!! My, przyjaciele od studiów, rozumiejący się bez słów, uznani za niekochajacy się? A wiecie dlaczego? Bo mąż szczerze napisał, że nie mówi żonie często, że ją kocha. Serio??!! Znacie chłopa, który chodzi i codziennie pieprzy słodkości? No, nawet jeśli tacy są, w co wątpię, to ja takiego nie chce! Ja lubię mojego, który czynem pokazuje mi że kocha, nie muszę tego słuchać codziennie do porzygu. No i testy, rozmowy z paniami, uśmiechy gadka szmatka, a tu... Szok. Decyzja i opis - szok!!! Poczułam się jak gówno. Naprawdę. I tak było mi szkoda mojego męża, widziałam, że tak go to dotknęło... Jakby ktoś napisał wprost że jest psycholem... Naprawdę, masakra.

No ale dość już, wróciłam do tego bo temat się nawinął, to k się ulalo znowu. Odkąd daliśmy sobie spokój z tą adopcja, to wróciliśmy po prostu do starań, spokojniejszych, ale też takich do wakacji... Żeby już nie dać się znowu wkręcić w te psychozę. Nie uda się, trudno. Żyjemy dalej.

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2024, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ma mówienie kocham do żony a bycie dobrym rodzicem przepraszam bardzo no moje dzieci słyszą to codziennie ale mój mąż sporadycznie i to nie zmienia faktu że się kochamy i dbamy o dzieci to że nie pijemy sobie z dzióbków i nie wchodzimy w tyłki nie znaczy że w domu nie ma spokoju szacunku i miłości. To że twój mąż był szczery to bardzo dobrze o nim świadczy bo podszedł do tego tak jak powinien uważam że to jest bardzo niesprawiedliwe i dla was i dla dziecka które mogło mieć normalny kochający dom.
    Nasze prawo i przepisy czasami są do niczego i przez to jest jak jest

Tedka lubi tę wiadomość

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    12.2023 powrót do starań
    Nebilet 💊
    Acard 💊
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedko odniosę się najpierw do drugiej części twojej wypowiedzi.
    Strasznie jest mi przykro, że zawiedliście się na systemie (zapewne nie pierwszy raz na tym kraju) i umiem wyobrazić sobie jaką bezsilność czujecie. Kiedy człowiek jest szczery i odbiega od klucza to od razu skazane jest na porażkę i szufladkę odmieńca. A gdy liże się tyłki i mówi to co chcą usłyszeć, bez wchodzenia w szczegóły emocji, bez gadania filozoficznego to wtedy wszystko gra.

Niestety doświadczyłam wady systemu adopcyjnego na sobie, kiedy tyran mąż mamy mnie przysposabiał. Sytuacja odwrotna, ale możecie sobie wyobrazić jak to mogło wyglądać. Odegranie wspaniałej rodziny przez dorosłych i zbuntowana 13latka która nie wie co mówi, bo widzi, że dorośli nie są idealni… Otwarcie mówi sądowi, że nie chce adopcji. Zmiana peselu, nazwiska, tożsamości… i wyprowadzka. Nikt mnie nie słuchał, a zdania nie zmieniłam do dziś. I nikt nie kierował się dobrem dziecka.

A przychodzi człowiek, który jest zmęczony po latach walki o maleństwo, ma ostatnie finanse właściwie, nadzieję ą i nawet jej już nie ma bo nie chce się nastawiać… jak tu ściemniać że jest zajeviscie? Tylko dwoje ludzi wie jak jest między nimi i nie wolno ocenić tego na podstawie słów. Bardzo bardzo mi przykro. Myślę, że to nie jest kwestią tego ośrodka, a po prostu byliście zbyt ludzcy.

Tedka lubi tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Strasznie jest mi przykro, że zawiedliście się na systemie (zapewne nie pierwszy raz na tym kraju) i umiem wyobrazić sobie jaką bezsilność czujecie. Kiedy człowiek jest szczery i odbiega od klucza to od razu skazane jest na porażkę i szufladkę odmieńca. A gdy liże się tyłki i mówi to co chcą usłyszeć, bez wchodzenia w szczegóły emocji, bez gadania filozoficznego to wtedy wszystko gra.

Niestety doświadczyłam wady systemu adopcyjnego na sobie, kiedy tyran mąż mamy mnie przysposabiał. Sytuacja odwrotna, ale możecie sobie wyobrazić jak to mogło wyglądać. Odegranie wspaniałej rodziny przez dorosłych i zbuntowana 13latka która nie wie co mówi, bo widzi, że dorośli nie są idealni… Otwarcie mówi sądowi, że nie chce adopcji. Zmiana peselu, nazwiska, tożsamości… i wyprowadzka. Nikt mnie nie słuchał, a zdania nie zmieniłam do dziś. I nikt nie kierował się dobrem dziecka.

A przychodzi człowiek, który jest zmęczony po latach walki o maleństwo, ma ostatnie finanse właściwie, nadzieję ą i nawet jej już nie ma bo nie chce się nastawiać… jak tu ściemniać że jest zajeviscie? Tylko dwoje ludzi wie jak jest między nimi i nie wolno ocenić tego na podstawie słów. Bardzo bardzo mi przykro. Myślę, że to nie jest kwestią tego ośrodka, a po prostu byliście zbyt ludzcy.

Tym bardziej wielki szacunek kochana, że po takich przejściach jesteś w stanie (a bo czemu w sumie mialabys nie być) i chcesz założyć rodzinę, piękna, zdrowa i kochająca :) jestem przekonana, że się uda i ogromnie trzymam za Ciebie kciuki!! ❤️

kleopatr4 lubi tę wiadomość

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich nocnych chulanek wyszło tyle, że przeczytałam kilka stron książki i padłam :p jeden dzień, jedna noc, a człowiek tęskni jednak ;) za mężem i psiaczkiem ofkors :p

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Pluszowa89 Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mnie choroba rozkłada, córa złapała RSV i chyba nam sprezentowała. Trochę się niepokoje bo ten wirus jest podobno groźny dla kobiet w ciąży i małych dzieci. A jakaś szansa zawsze jest póki @ nie przyjdzie.

• Katie93 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:

Współczuję Ci 😔 i strasznie mi przykro, że system zawodzi najbardziej małych ludzi. Kiedy mają szansę dostać kochający dom, to te osoby są wyklucza e z tej możliwości, ale do naprawdę agresywnych osób zawsze mają taką możliwość,bo u rządzą teatrzyk wspaniałej rodziny przed urzędnikami. To takie niesprawiedliwe i smutne...

🧍‍♀️31
    🩺 PCOS, IO, Trombofilia wrodzona, AMH 4.55
    2019 październik 💔 7/8tc
    2023 grudzień 💔 cb
    🧍‍♂️33
    Zdrowy 💪
    Listopad 2023- Czerwiec 2024 stymulacje owulacji
    Czerwiec '24- kwalifikacja ivf 🥳🎉
    Lipiec '24- stymulacja do ivf, krótki protokół.

📆19/07 punkcja- mamy 12🥚, 6x❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    📆13/08 I FET 1❄️ 🥹
    📆16/08 Prog. 23,87
    Beta Hcg 6dpt: 36,9/ 8dpt 112.1/ 10dpt 239.8/ 13dpt 671.1
    📆29/08 pęcherzyk w macicy ❤️🙏
    📆31/08 Beta Hcg 18dpt 5884.2 ❤️
    📆5/09 usg- 3.3mm 🥹
    📆10/09 28dpt- 6mm i serduszko ❤️
    📆23/09 CRL 1.61cm, ❤️176 🥰
    📆15/10 USG prenatalne- wszystko ok👌prawdopodobnie dziewczynka 🩷 PAPP-A niskie ryzyka ❤️
    📆10.12 połówkowe- 303g słodkiej truskaweczki 🩷🍓
    preg.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo, widzę 2 kreski na wykresie :p chyba właśnie Cię tutaj sprzedaje ale... Gratuluję! :* chyba każda wiedziała że Ci się uda :p w tym miesiącu

Niepotrzebnie się tyle opisałam wcześniej, że Ci się uda, bla bla bla hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2024, 10:00

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wasze słowa dziewczyny. Miałam szczęście w nieszczęściu że wspierała mnie babcia, której już od roku ze mną nie ma. Korzystałam też w miarę możliwości z bezpłatnych terapii i podzielenie się tym z innymi, którzy obiektywnie patrzą na sprawę jest uwalniające.

Przyznam się wam że kupiłam właśnie testy i zamierzam jutro już podglądać, bo się stresuje…
    Czytałam o tej hipotetycznej Hani i… no nie wiem sama. Robię inhalacje z soli fizjologicznej i może skorzystać ze sterydu bo mam zatkane ucho.

Baby #1 Wrzesień 2024
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Kleo, widzę 2 kreski na wykresie :p chyba właśnie Cię tutaj sprzedaje ale... Gratuluję! :* chyba każda wiedziała że Ci się uda :p w tym miesiącu

Niepotrzebnie się tyle opisałam wcześniej, że Ci się uda, bla bla bla hehe ;)
    Miało być testowanie próbne jutro! Haha faktycznie mnie sprzedałaś😅 ale to ja nie wytrzymałam. Obudziłam się dziś rano i wiedziałam że muszę jechać do sklepu, nogi same mnie poprowadziły. Ostatnio tyle śpię co nigdy…
    ale poczekam jeszcze ze świętowaniem, bo to ten słynny cień cienia. Wiecie jak jest;)

https://www.transfernow.net/dl/kleopatr4_facelle_9dpo
    Cokolwiek by nie było to nigdy nie miałam nawet cienia cienia cienia. Dla mnie to już jest sukces🥹
    zdjecie 2 minuty po siuśku, nie przerabiane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2024, 13:10

Tedka, PaulaG, jo_ana lubią tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, jak to czytałam to aż mi się łezka w oku zakręciła, że potrafią tak niesprawiedliwie ocenić ludzi, którzy sie kochają i chcą zostać rodizcami🥺 System jest straszny, rozumiem że muszą być procedury, ale uważam że powinno być to jakoś udoskonalone.

Kleopatra ojj coś czuję, że to strzał w dziesiątkę💚🤞Gratulacje😘

kleopatr4, Tedka lubią tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Hania123 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka… powiem Ci, że ja się aż zgotowałam jak przeczytałam Twój opis sytuacji. I bardzo mnie ten system wkurwia. Jest tyle dzieci, które potrzebują miłości, normalności… a ten zjebany system im odbiera szansę na wspaniałą rodzinę. Potem się dziwić, że w domach dziecka np jest tyle prawie już pełnoletnich dzieci. No, ale jak ma ich nie być skoro jacyś ludzie, którzy totalnie nie wiedzą jak to jest bardzo chcieć dziecka decydują o ich losie.. no może znajdzie się 1 na 100.. dramat.
    Kiedyś rozmawiałam ze znajomą, która nie mogła zajść w ciążę, więc zaczęli procedurę do adopcji, powiedziała że momentami to był tak uspakajający proces, że tragedia. Ale finalnie chwilę przed końcem procedury zaszła w ciążę, więc nie wiem czy by im się udało adoptować malucha czy też nie. W każdym razie.. wierzę w Was Tedka bardzo mocno ❤️

Kleopatr!❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2024, 18:29

Tedka lubi tę wiadomość

2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
    Cp - 19.05.21💔
    Cp - 03.01.22💔
    Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
    4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.01.2023〰️ET 4.1.1
    7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
    16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
    23.02.2023〰️Jest 💓
    27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
    01.08.2023~1340g Leosia🧸
    21.08.2023~2023g Synka✨
    05.09.2023~2500g 🥰
    28.09.2023~3056g Cudu❤️

💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
    age.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Pytanie o plamienie implantacyjne.
    Nie byłam w ciąży i nie wiem jak mogłoby wyglądać, jednak zastanawiam się nad wczorajszymi upławami na wkładce… nie były żółte, ani białe, tylko ewidentnie zabarwione na hmm beżowo ociupinkę różowo…
    Znalazłam w necie zdjęcie babeczki i tego co znalazła na papierze u siebie. U mnie o półtorej tonu lżejszy kolor był. Zerniknijcie na jej zdjęcie: https://www.babyboom.pl/forum/temat/plamienie-inplantacyjne.126234/

Nie chce wkręcać, ale wiedzieć tak informacyjnie, czy tak mogłoby wyglądać owe plamienie, czy raczej pojedyncze krople czerwonej krwi? Nie umiem sobie tego wyobrazić kurczę. Wczoraj 5dpo

w pierwszej ciąży miałam plamienie implantacyjne... seks na szybko przed wyjazdem na wakacje byłam pewna że to dzień owulacji i plamienie owulacyjne a po seksie dwie podpaski w drodze zmieniałam bo takie ciemno brązowe plamienie i dużo tego, w drugiej ciąży miałam to samo ale maleńko trzy krople jasno brązowe. powodzenia!

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane

23.01 doppler
    30.01 skan+ diablo
    13.02 skan
    16.02 🏥 wywołanie porodu

preg.png[/url]
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roszponka wrote:
    Możesz być w ciąży tak samo jak nie musisz. Dla mnie nie ma ciąży dopóki nie jest ona potwierdzona testami czy wynikami z krwi, zwłaszcza, że masz dopiero 7dpo. Poczytaj o hipotetycznej Hani, dla mnie lepiej teraz zaleczyć chorobę niż jakby okazała się ciąża i później jakieś powikłania, bo balas się brać leki. Zarodek ma ochronę we wczesnej ciazy. A jak ciąży nie ma to szybciej dojdziesz do siebie🙂 ale to ja i moje podejście.

jestem tego samego zdania

🇮🇪
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰

23.01 doppler
    30.01 skan+ diablo
    13.02 skan
    16.02 🏥 wywołanie porodu

preg.png[/url]
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka zapiszesz mnie na 20 na testowanie?

Tedka lubi tę wiadomość

🇮🇪
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰

23.01 doppler
    30.01 skan+ diablo
    13.02 skan
    16.02 🏥 wywołanie porodu

preg.png[/url]
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Tedka zapiszesz mnie na 20 na testowanie?
    Zapisuje :)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra dziewczyny… Jestem w ciąży!
    (To pierwsza ciąża w życiu)
    Jutro rano idę sprawdzić betę✊🏼🥹

Gośka29, Tedka, Nina_02, Zielone.Słońce, Katie93, Siri, Hania123, lawendowePole, Cichawoda, Nosa, lady_in_black, xmadziax, damrade lubią tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:

Trzymam kciuki za piękne wyniki :*
    Cieszę się, że mogę prowadzić ten wątek ;)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra 😍😍😍 pięknie nam zaczynasz rok! 😊

👩33 ❤️🧔‍♂️34
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • Pluszowa89 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:

Extra! Trzymam mocarnie kciuki! Wysyłam same pozytywne wibracje :)

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ