Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 września 2019, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Płaciłam 270zł za 5 ampułek. Dzisiaj dr mi podał jedną. To Kiry masz podobne do mnie, też nie mam żadnego odpowiedzialnego za implantację plus
    haplotyp AA. Robiliście HLA-C? Nam immunolog zleciła e związku z tym AA. Czekam już 2 tyg za wynikami i mam nadzieję, że lada moment będą. Modlę się, żeby emek miał C1, bo wtedy są większe szanse na ciążę. U mnie najlepiej jakby było C1C2, z tego co wyczytałam 🤔
    Nie ja na razie nie wiem co dalej narazie stoje w miejscu.Chcialabym zeby jakos szybciej to sie potoczylo bo to czekanie mnie dobija.To cena jeszcze nie taka zla myslalam ze bwdxie gorzej .Niby z tego co wyczytalam to Sacha nie kaze robic tegvo badanie po prostu od raxu daje accofil ale nie wiem ile w tym prawdy.Jak wyglada to podanie dopochwowo jak to sie robi? Trzymam kciuki oby ci sie terax udalo.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 20:56

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7343 10416

    Wysłany: 23 września 2019, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kit wrote:
    Nie ja na razie nie wiem co dalej narazie stoje w miejscu.Chcialabym zeby jakos szybciej to sie potoczylo bo to czekanie mnie dobija.To cena jeszcze nie taka zla myslalam ze bwdxie gorzej .Niby z tego co wyczytalam to Sacha nie kaze robic tegvo badanie po prostu od raxu daje accofil ale nie wiem ile w tym prawdy.Jak wyglada to podanie dopochwowo jak to sie robi? Trzymam kciuki oby ci sie terax udalo.
    W sumie to czułam się jak podczas transferu, tylko zamiast kropka podawał lek :P
    Zakłada wziernik, bierze strzykawkę z taką długaśną rurką, wprowadza przez szyjkę (oczywiście dziabnąć mnie musiał przez co miałam ochotę go udusić :P ) i wstrzykuje lek. Potem jeszcze kazał 2min poleżeć na fotelu i mogłam się ubrać. Podobno przy podaniu domacicznym nie ma skutków ubocznych tak jak przy podawaniu podskórnie. No i niby nie trzeba było kontrolować leukocytów we krwi. Ja co prawda miałam ze sobą świeżą morfologię, ale to tak na wszelki wypadek :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3150

    Wysłany: 23 września 2019, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mocne kciuki żeby Cię się udało !!!

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • szarlota96 Przyjaciółka
    Postów: 68 63

    Wysłany: 23 września 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza beta w 10 dpo to 19. Uważam, że to fajny wynik. Na usg lekarz widział Kropka i mówi, że wszystko ok.
    Dwie laski na grupie napisały mi, że mam niskąbete i moze to być biolchem. Zestresowałam się. Jakie miałyście bety 10 dpo?

    Daniela, agge lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 września 2019, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    W sumie to czułam się jak podczas transferu, tylko zamiast kropka podawał lek :P
    Zakłada wziernik, bierze strzykawkę z taką długaśną rurką, wprowadza przez szyjkę (oczywiście dziabnąć mnie musiał przez co miałam ochotę go udusić :P ) i wstrzykuje lek. Potem jeszcze kazał 2min poleżeć na fotelu i mogłam się ubrać. Podobno przy podaniu domacicznym nie ma skutków ubocznych tak jak przy podawaniu podskórnie. No i niby nie trzeba było kontrolować leukocytów we krwi. Ja co prawda miałam ze sobą świeżą morfologię, ale to tak na wszelki wypadek :)
    No wlasnie zastanawiam sie czy pozniej moj gin moglby mi to podac czy ma taki sprzet bo do Krakowa mam 200 km i jakbym miala tam dojerzdzac za kaxdym podaniem ..Ach nie ma co glowkowac jakos to bedzie.😘

  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 23 września 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlota jakim cudem lekarz mógł widzieć "kropka" ?

    Beti82, syllwia91, Daniela, Malinaa90, Angelika1313, Salome, szona, Izape_91, Aga9090, JaSzczurek, Gosiek1993, frezyjciada, Ochmanka, Malgonia, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 września 2019, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarlota96 wrote:
    Dzisiejsza beta w 10 dpo to 19. Uważam, że to fajny wynik. Na usg lekarz widział Kropka i mówi, że wszystko ok.
    Dwie laski na grupie napisały mi, że mam niskąbete i moze to być biolchem. Zestresowałam się. Jakie miałyście bety 10 dpo?
    Lekarz widział kropka przy becie 19? 10dpo?.........

  • Daniela Autorytet
    Postów: 1742 2220

    Wysłany: 23 września 2019, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlota, polubiłam przez przypadek, przepraszam. Ale nie rozumiem, co masz na myśli, pisząc, że lekarz widział kropka. W 10 dpo?

    Sama beta 19 w 10 dpo chyba ok, ale liczy się przyrost.

    cd9b90bv6jvl2h1u.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 września 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 08:38

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 23 września 2019, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa ile tu dzisiaj dobrych wieści! Cudownie nam się ten wrzesień kończy 😁 oby jesień poplynela na zielonej fali, lepiej niż lato😉

    Iza, Beti, Kittinka gratuluję Wam i cieszę się niesamowicie😁 trzymam mocno kciuki za Wasze Kropeczki😘

    Karolina cudna fotka 😍

    Angelika wyniki takie że tylko pozazdrościć 😁

    Sasanko dziewczyny już wszystko napisały o wynikach, więc się nie powtarzam, ale nie martw się Kochana, bo dostaniesz metę i będzie pięknie 😘a na tarczyce również polecam jod :)

    Monika trzymam kciuki za naturalsika😁

    Szona i Sasanka już nie mogę się doczekać na Wasz wielki kombak w pazdzierniku😁

    A nas dzisiaj zaskoczył pan od wod-kan i o 16 zapowiedział że jutro od rana wpadają na budowę 😁 więc po pracy aż do teraz sprzatalismy na budowie😉 padam na ryjek, a włosy mam siwiutkie od tego pyłu, wyglądam jak babulinka😂 ale i tak mega się cieszę, bo mieli przyjechać za 3 tygodnie i byśmy mieli niechciany przestój, a tak wszystko się pięknie układa 😊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 22:51

    Karolina, Angelika1313, Salome, Pati96, szona, aeiouy, Izape_91, Ania_85_, Sasanka55, Ochmanka, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Madlene28 Autorytet
    Postów: 377 636

    Wysłany: 23 września 2019, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 dzień cyklu, dokładnie tydzień po @ brązowe plamienie. Ktoś coś wie na ten temat? Zdarzyło mi się pierwszy raz i trwa nadal czyli cały dzień. Cykle mam ostatnio 45 dniowe, czyli zakładam, że na owu stanowczo za wcześnie...

    Córeczka - 25.12.2017r.
    2 wczesne poronienia
    17.12.2019r - 2 kreseczki!
    23.12.2019r. - bhcg 792,1 mlU/ml
    27.12.2019r. - bhcg 3370,9 mlU/ml
    30.12.2019r. - bhcg 12631,9 mlU/ml - czekamy na ❤
    02.01.2020r- jest ❤!

    3jgx9jcgmfvfenqk.png
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 września 2019, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Prawy jajnik: pęcherzyki 19 i 16mm, lewy 10mm, ale ten z lewego pewnie nie pęknie. Dostałam wlew domaciczny z accofilu, wieczorem robię zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków i działamy naturalnie. Mam brać dalej encorton, a w pt włączyć progesteron na wszelki wypadek. Proszę o kciukasy i modlitwę za naturalny cud 😘
    Ślę modlitwy i kciuki zaciskam❤

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 września 2019, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka83 wrote:
    Obiecana fotka, 14dpo

    5f6b76f1ba06.jpg

    <3
    ❤❤ ale się tu dzieje!

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 23 września 2019, 22:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizytę i lekarz mnie "pocieszył". Będę chodzić z tą ureaplasmą jeszcze z 2 lata 😂
    Bo dopiero jak skończę karmić, to wezmę mocniejszy antybiotyk. No ale przynajmniej wiem już co i jak.

    Ewentualnie powiedział, że mogę sobie załatwić jakiś tam lek z Niemiec, Rosji, Ukrainy lub Japonii 😂😂 Ale już się orientowałam i nie dość, że kosztuje to 60 euro (w Niemczech), to jeszcze koszty wysłania tam recepty koleżance, potem wysłania leku, szkoda zachodu.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 23 września 2019, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge o kurcze :/ 2 lata ? A może skonsultuj się z kimś jeszcze ? Sama świadomość, że sie ma takiego dziada i nie można z tym nic zrobić może człowieka dobić...
    Jak Ty się czujesz??

    Iseko super, że prace idą do przodu ❤️ mój mąż jeszcze miesiąc temu przeglądał projekty domów, ale teraz przegląda łóżeczka i najchętniej by mnie wyrzucił z moja pracownia z mieszkania, serio oszalał🤯

    Ania_85_, Iseko, MonikA_89!, Sasanka55, MagdalenaMaria2, szona, frezyjciada, Daniela, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 24 września 2019, 04:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Agge o kurcze :/ 2 lata ? A może skonsultuj się z kimś jeszcze ? Sama świadomość, że sie ma takiego dziada i nie można z tym nic zrobić może człowieka dobić...
    Jak Ty się czujesz??

    Iseko super, że prace idą do przodu ❤️ mój mąż jeszcze miesiąc temu przeglądał projekty domów, ale teraz przegląda łóżeczka i najchętniej by mnie wyrzucił z moja pracownia z mieszkania, serio oszalał🤯
    Czuję się dobrze :) dziękuję
    To zależy oczywiście od tego, ile będę karmić, a chcę długo :)
    Sprawdzałam już nawet w laktacyjnym leksykonie leków ten antybiotyk i jest w kategorii L3, a w tej kategorii znajdują się między innymi leki, dla których nie prowadzono badań na matkach karmiących, więc "istnieje ryzyko wystąpienia działań niepożądanych u niemowląt"... Więc w ten sposób tym bardziej nie chcę ryzykować. No a inne, "bezpieczniejsze" antybiotyki u mnie nie pomogły 🤷‍♀️🤷‍♀️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 04:04

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 24 września 2019, 06:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza haha wcale się nie dziwię, mój też by oszalał 😁 no, ja pewnie też 😜 a do przeglądania projektów domów pewnie wróci 😉

    MagdalenaMaria2, Aga9090, Izape_91 lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 24 września 2019, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny mam wyniki kwasu foliowego i wit b12.. biorę ovarin i nie chcę go odstawiać ale chyba to jest konieczne nie jak myślicie??

    Kwas foliowy: 28,40ng/ml
    Norma 4,60-18,70
    Wit B12 : 1437,00 pg/ml
    Norma 189,00-883,00

    Edit: napisałam już do mojego gina .. martwie się takimi wynikami.. a co jeśli teraz się uda i to wpłynie źle na dzidzie... nie wiem czy kolejny msc nie odpuścić ale szkoda mi czasu po hsg .. ta B12 jest mega wysoka.. kurde czemu wiecznie pod górkę..😔😔😔

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 08:27

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 24 września 2019, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, co do niskiego tsh, jak zeszło mi do 0,6 byłam u diabetologa-endokrynologa i on mi powiedział że i przy zachodzeniu w ciążę i przy odchudzaniu im niższe tsh tym lepiej, może coś w tym jest?

    Sasanka55, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    28lat 🍍 38cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 września 2019, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka ❤️

    Agge a jaki to lek ze trzeba z Niemiec sprowadzac?

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego