Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Frelcia wrote:Myślicie że jeszcze mogę mieć nadzieję? tak szczerze?
-
nick nieaktualny
-
Yose bardzo mi przykro. Podejście pracodawcy karygodne, ale niestety tak to jest jak się w branży pracuje. Ja kiedyś w szpitalu załapałam gronkowca, całą brodę miałam w ropnych pryszczach, wiem że to pikuś przy Twoim schorzeniu, oby tylko szybko leki pomogły
Flo ja podobne do opisywanych przez Ciebie objawów miewam przy migrenie, kiedy już atak się rozwinie to zwykle leki nie pomagają. Wtedy biorę tryptan i przechodzi w mgnieniu oka. Warto się po przyjęciu od razu spać położyć.
Summer tule mocno. Ja też dzisiaj pomidorówkę robię, po szpitalnym jedzeniu marzę o pysznej zupce, a pomidorowa to moja ulubiona.
StaraczkaNika uwielbiam Twoje poczucie humoru
Aga spróbuj tantum verde forte na gardło. Mogą go przyjmować kobiety w ciąży a super działa.StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKateKum wrote:Yose bardzo mi przykro. Podejście pracodawcy karygodne, ale niestety tak to jest jak się w branży pracuje. Ja kiedyś w szpitalu załapałam gronkowca, całą brodę miałam w ropnych pryszczach, wiem że to pikuś przy Twoim schorzeniu, oby tylko szybko leki pomogły
Flo ja podobne do opisywanych przez Ciebie objawów miewam przy migrenie, kiedy już atak się rozwinie to zwykle leki nie pomagają. Wtedy biorę tryptan i przechodzi sbiew mgnieniu oka. Warto się po przyjęciu od razu spać położyć.
Summer tule mocno. Ja też dzisiaj pomidorówkę robię, po szpitalnym jedzeniu marzę o pysznej zupce, a pomidorowa to moja ulubiona.
StaraczkaNika uwielbiam Twoje poczucie humoru
Aga spróbuj tantum verde forte na gardło. Mogą go przyjmować kobiety w ciąży a super działa. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFrelcia wrote:Dziękuję Ci
boli mnie okresowo...ale oprócz kilku plamek jasnobrązowej wydzieliny od rana nic.
A jakieś przeczucia?Frelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja dzwoniłam do lekarza, chciałam się umówić na wizytę kontrolną, ale niestety dopiero w czwartek, a liczyłam na to że się czegoś dowiem jak moje endo czy jest pęcherzyk, bo mam straszny mętlik w głowie i nie wiem czy dzisiaj działać.
Niby lekarz pozwolił po miesiączce, ale ja zamiast miesiączki miałam lekkie plamienia takie nitki krwi w sluzie i nie wiem czy się starać czy odpuścić.
Ale Was tym męczę, ale tak szkoda mi tego cyklu, a z drugiej strony się boję że znowu cos pójdzie nie tak. -
U mnie plamienia implantacyjne różnie wyglądały
Miałam 3 razy. W pierwszej ciąży była to masa bardzo gęstego mocno brązowego śluzu, coś koloru budyniu czekoladowego (p.s. mam nadzieję, że nie obrzydziłam nikomu budyniu, sama bardzo lubię właśnie tylko czekoladowy Przez 1,5 dnia od 6dpo licząc. W drugiej ciąży było to troszkę czerwonych bądź pomarańczowych nitek w śluzie jakoś 7-8 dpo. A teraz w tej ostatniej ciąży 10 dpo było trochę jasnej czerwonej krwi, powiedzmy wielkości 5-złotówki gdzieś jednorazowo takKarolina90, Frelcia lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny-Monika- wrote:Z ostatniej ciązy pamiętam że też mnie pobolewało w dole brzucha okresowo, także bądz dobrej myśli.
A jakieś przeczucia? -
nick nieaktualnyHej. Chciałam się Was o coś zapytać. Czy możliwe jest plamienie implantacyjne 4dpo? Czytam, że najczęściej zdarza się to między 4 a 12 dpo. Dziś zauważyłam kilka brązowych kropelek na papierze. Plamienie owulacyjne raczej wykluczam, bo mam takie co miesiąc od ponad roku i wygląda ono u mnie zupełnie inaczej i ból jest inny (przy owulacji bolą mnie jajniki, a dziś przy tym brązowym śluzie strasznie zabolało mnie podbrzusze jak na @). Wzięłam rano luteinę, ale ją też wykluczam jako przyczynę, bo biorę ją od maja i nigdy nie miałam przy niej plamień. Czytałam nawet ulotkę od Bromergonu, ale nigdzie nie pisało, żeby to był skutek uboczny.. Nie chcę się nakręcać i później znowu się rozczarować, ale nie daję mi to spokoju.. Pozostało mi poczekać kilka dni i zrobić test w przyszłym tygodniu.. Myślicie, że to może być "to"? Dodam, że we wszystkich ciążach nigdy nie miałam takiego plamienia.
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:U mnie plamienia implantacyjne różnie wyglądały
Miałam 3 razy. W pierwszej ciąży była to masa bardzo gęstego mocno brązowego śluzu, coś koloru budyniu czekoladowego (p.s. mam nadzieję, że nie obrzydziłam nikomu budyniu, sama bardzo lubię właśnie tylko czekoladowy Przez 1,5 dnia od 6dpo licząc. W drugiej ciąży było to troszkę czerwonych bądź pomarańczowych nitek w śluzie jakoś 7-8 dpo. A teraz w tej ostatniej ciąży 10 dpo było trochę jasnej czerwonej krwi, powiedzmy wielkości 5-złotówki gdzieś jednorazowo tak -
nick nieaktualnyJacqueline wrote:U mnie plamienia implantacyjne różnie wyglądały
Miałam 3 razy. W pierwszej ciąży była to masa bardzo gęstego mocno brązowego śluzu, coś koloru budyniu czekoladowego (p.s. mam nadzieję, że nie obrzydziłam nikomu budyniu, sama bardzo lubię właśnie tylko czekoladowy Przez 1,5 dnia od 6dpo licząc. W drugiej ciąży było to troszkę czerwonych bądź pomarańczowych nitek w śluzie jakoś 7-8 dpo. A teraz w tej ostatniej ciąży 10 dpo było trochę jasnej czerwonej krwi, powiedzmy wielkości 5-złotówki gdzieś jednorazowo tak -
Meśka wrote:Do jakiego lekarza sie wybierasz ? Moze tomograf trzeba bedzie zrobic jak objawy nie mina ?
Do zwrotów głowy jestem przyzwyczajona od czasów hiperprolaktynemii, miałam wykonany rezonans magnetyczny przysadki.
Migreny mi nie obce bo raz na pare lat mnie dopada ale teraz do tego te szumy w uchu ogłuszają mnie.
Lekarz przepisał mi leki i skierowanie do neurologa muszę tylko znaleźć dobrego na NFZ.
Zastanawiam się czy to nie przez te wszystkie hormony mnie tak łep napiernicza...
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
summer86 wrote:Flowwer, niewiele mi już zostało w sumie.. i chyba wstrzymam się co zlecą w klinice. A Ty masz jakąś sugestię?
Mam plan dzwonić na dniach i umawiać się do Invimedu.
Chyba wszystkie podstawy i nad to masz wykonane jedynie to M mimo dobrego nasienia miał wykinaną test Mar, fragnentacje DNA i test HBA? ASA ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
-Monika- wrote:A ja dzwoniłam do lekarza, chciałam się umówić na wizytę kontrolną, ale niestety dopiero w czwartek, a liczyłam na to że się czegoś dowiem jak moje endo czy jest pęcherzyk, bo mam straszny mętlik w głowie i nie wiem czy dzisiaj działać.
Niby lekarz pozwolił po miesiączce, ale ja zamiast miesiączki miałam lekkie plamienia takie nitki krwi w sluzie i nie wiem czy się starać czy odpuścić.
Ale Was tym męczę, ale tak szkoda mi tego cyklu, a z drugiej strony się boję że znowu cos pójdzie nie tak.
Najlepiej starać się po wizycie czy wszystko w środku jest w porządku zwlaszcza endometrium.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
KateKum podziwiam Cię ♡ Jesteś naprawdę silną fajterką !!
Czrna 81, summer86 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnystaraczka1111 wrote:Kochana ja ledwo chodziłam czułam że mi jajniki zaraz eksplodują. Tylko tak pod koniec stymulacji tak było. Nic się nie przejmuj jajca tam pewnie rosną. Kiedy masz podgląd??? A tylko 7 dni masz leki na stymulacje???
Podgląd mam w sobotę i potem za 2dni w poniedziałek. Narazie mam leki wykupione do piątku włącznie, ale myślę, że coś jeszcze dostanę w sobotę, bo te 7dni to chyba faktycznie mało pomimo końskich dawek..