X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KurcZe wczoraj kaszel minął dzis powrócił :/ ide cos gorącego wypiąć moze to pomoże

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Ja mam dziś naprawde nieciekawy nastrój więc jeśli Nika się nie pojawi do 15-tej to chyba nie wytrzymam.
    Toć pisałam, że do pracy idę, wyżyć się na niewinnych - paskudny nawyk, ale pomaga - polecam wszystkim. Specjalnie dla Ciebie zarządziłam sprawdzian, żeby móc pisać pod biurkiem. Dzięki mojemu misiaczkowi do tulenia, moje emocje dziś rosną -tak, rosną w górę, nie w dół! A plusika to misiunio zobaczy niedługo na karetce, jak tylko los sprawi, że spotka się z którąś z nas w wersji live. Agnuechaaa, podejmujesz się? Masz najbliżej chyba?...

Meśka, Jedna_z_Wielu, Karma88, Czrna 81, Sarna84, Maja84 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Dziewczyny chyba się zatrułam :( :( :( od 3. 00 w nocy wymiotuje i cały czas mam coś na żołądku :( jeszcze mnie tak głowa boli jak nigdy w życiu chyba z osłabienia. Jak bym się nie odzywała już to znaczy że nie żyje..
    Kup sobie prawdziwą cole. Powinno pomóc. ;-)

Lunaris lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Dziewczyny chyba się zatrułam :( :( :( od 3. 00 w nocy wymiotuje i cały czas mam coś na żołądku :( jeszcze mnie tak głowa boli jak nigdy w życiu chyba z osłabienia. Jak bym się nie odzywała już to znaczy że nie żyje..

No plizzz! To teraz masz się meldować co półgodziny! :( Coś zjadłaś wczoraj?
    Jeśli możesz to pij małymi porcjami ale jak najczęściej. Czym się odtruwa ciężarne?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • KateHawke Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:

Ooo jeej... Jak ja ci współczuję. Kurcze może zadzwoń do lekarza co możesz wziąc w ciąży bo się kochana zamęczysz. Oby przeszło :*

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Panan nie dziw się że dziewczyny się denerwują. My się tu wywnętrzamy, wypłakujemy a Ty walisz taki tekst z kosmosu że aż w pięty idzie! Dziewczyno ogarnij się trochę. Może to nie wynika z Twojej złej woli -może po prostu NIE CZYTASZ albo NIE PRZETWARZASZ tego co jest w postach ale to co piszesz sprawia nam przykrość.
    Więc zanim coś napiszesz to się nad tym zastanów. Po prostu.
    Ps a że tak zapytam -ile masz lat?
    Nic dodać nic ująć. Nie potrafiłam sama delikatnie napisać, wiec dołączam się, jeśli się lunaris nie pogniewasz, ale z takim samopoczuciem jak dziś, nie da się łagodnie :/

Meśka, Lunaris lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Yoselyn82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ten piekny sloneczny dzien :)

Summer trzymam za kciuki za wysoka bete:-)

Malka dobrze ze masz oparcie w mezu i bedziecie walczyc dalej! musi sie udac

Ewela, Izape, Justya85 przykro mi :(

lampka tule mocno

Amy powodzenia na badaniach :)

Jedna z wielu musi nam sie w koncu udac!

staraczka1111 zdrowka kochana zycze, wiem co to znaczy, nie tak dawno przechodzilam to.. biedna.. staraj sie pic duzo chociaz wiem ze to trudne, napij sie coli, miety, herbaty slabej

Amy333 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Toć pisałam, że do pracy idę, wyżyć się na niewinnych - paskudny nawyk, ale pomaga - polecam wszystkim. Specjalnie dla Ciebie zarządziłam sprawdzian, żeby móc pisać pod biurkiem. Dzięki mojemu misiaczkowi do tulenia, moje emocje dziś rosną -tak, rosną w górę, nie w dół! A plusika to misiunio zobaczy niedługo na karetce, jak tylko los sprawi, że spotka się z którąś z nas w wersji live. Agnuechaaa, podejmujesz się? Masz najbliżej chyba?...
    Jesteś nauczycielką?

• Meśka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan :
    Twój problem polega na tym że nie czytasz ze zrozumieniem. Może i chcesz dobrze ale nie bardzo wychodzi. Zero wyczucia, taktu.

Amy333 lubi tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    To są właśnie faceci i ich podejście do tematu. Ja już olewam to podejście bo wiem że on po prostu tak sobie wszystko próbuje tłumaczyć i samego siebie podbudować. Jeśli idzie na badania nasienia to goń go od razu na badania krwi bo potem nie będzie chciał.
    Tak zrobię, dziękuję <3

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Panan nie dziw się że dziewczyny się denerwują. My się tu wywnętrzamy, wypłakujemy a Ty walisz taki tekst z kosmosu że aż w pięty idzie! Dziewczyno ogarnij się trochę. Może to nie wynika z Twojej złej woli -może po prostu NIE CZYTASZ albo NIE PRZETWARZASZ tego co jest w postach ale to co piszesz sprawia nam przykrość.
    Więc zanim coś napiszesz to się nad tym zastanów. Po prostu.
    Ps a że tak zapytam -ile masz lat?

Mam 26 lat... Może was nie dokładnie czytam tak jak przegielam u Agnieszki ale dziewczyny życzę wam jak najlepiej... Wszystkie Tu przyszłysmy po wsparcie więc zróbmy tak żeby każdej było miło tu przyjść

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:

A skąd jest misiaczek ?

Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya jeeju przepraszam, umknął mi twój post. Tulę mocno :* Niby człowiek wie że raczej nic z tego ale ta nadzieja zawsze jest. Zjedz coś słodkiego - nalezy nam sie za te wszystkie stresy które mamy co miesiąc. A do picia winka dołączę w weekend :) Buziolek :*

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Moj M przyłapał mnie w łazience siedzącą i płaczącą na kiblu. Wypłakałam mu że chciałam mu dać prezent ale niestety się nie udało :( :( :(
    Zasmucił się i powiedział ze no to pojedziemy jeszcze raz do Katowic i działamy dalej a ja że ja juz nigdzie nie jade ze mam dosc i ze jestem do niczego i ze juz nie chce. A on na to zebym tak nie mowila ze napewno cos da sie zrobic ze on ze swojej stron oferuje ze pojdzie na wszystkie badania jakie bedzie trzeba bo fajnie zeby nasz Synus mial rodzenstwo.

Dodal na koniec ze szkoda ze sie nie udalo bo cieszylby sie bardzo z takiego prezentu :(
    Polubiłam oczywiście nie twój płacz na kiblu ale podejście twojego męża! Jest przekochany! Jeśli nie będziesz zazdrosna to daj mu ode mnie buziaka, bo chłop ma rację! Wiem że dziś jest wszystko do dupy ale jak wyschną łzy to jeszcze zawalczysz o to rodzeństwo dla synka! Ja właśnie ze wzgledu na mojego syna będę zawzięta. Inni chłopcy marzą o kładach, wycieczkach, wypasionych zabawkach ...a mój by wszystko oddał za rodzeństwo. Codziennie modlitwę kończy słowami "I proszę Cię Panie Jezu o rodzeństwo " Nie muszę chyba mówić jak serce mi się kraja :'( Rok temu w adwencie codziennie na roraty biegał, by wylosować Jezuska (u nas codziennie są do wylosowania 3żłobki na jeden dzień do domu, jak wylosował to się okazało że on chciał go prosić właśnie o rodzeństwo. Meśka ja wierzę że damy radę :-)

Meśka, Lunaris, Flowwer, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Wszystkie Tu przyszłysmy po wsparcie więc zróbmy tak żeby każdej było miło tu przyjść

Najlepiej będzie jak własnie sama zastosujesz się do swojej rady.

Jedna_z_Wielu, Karma88, Bajkaaa lubią tę wiadomość

Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Coś taka nie miła? Trzymam za was kciuki i dobrze wam życzę a wy do mnie skaczecie. Teraz mam akurat dużo wolnego a takto cały czas dniowka nocka więc nie miałam czasu się zaangażować przez co przepraszam. Zgoda?
    Panan, misiaczku, idź się może wyśpij, co! Coś dzisiaj wyjątkowo nie kumasz kogo pocieszać, a komu gratulować, źle Ci te posty wychodzą. Odpocznij lepiej, idź na spacer, najlepiej nad rzekę, urwisko, albo przez strefę robót drogowych, przecież w końcu możesz być w ciąży, więc zrób chociaż tyle dla tego swojego biednego biednego dziecka, dotleń się, odpocznij od nas. Tulę Cię bardzo mocno!

91Ewela09, lamka, Lejka, Maja84, innamorata88 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja tu przyszła gratulacje złożyć, miło sie obserwuje jak kolejne weteranki widza pozytywy :)

Malka superhiperekstra, pamietam jak testowalysmy w podobnym czasie i baaaardzo się cieszę, ze znowu wracasz :) tym razem na całe 9 miesięcy!

Summer, trzymam mocno kciuki, moooocno! Obserwowałam jak dzielnie walczysz przy cp, los i Twoja siła Ci to wynagrodziły i jeszcze troche i bedziesz tulić śliczne, różowe maleństwo :)

Za Was wszystkie trzymam kciuki, żebyście ujrzały te piękne różowe krechy :)

KateHawke, summer86 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Kup sobie prawdziwą cole. Powinno pomóc. ;-)

Tylko koniecznie w puszce lub butelce i najlepiej wypij duszkiem :)

Summer - czekan na pozytywną betę !
    Agniecha - jutro wielki dzień ?
    Kaczorka - strasznie Ci zazdroszczę tej końcówki, nie mogę się doczekać :)
    Malka - gratuluję z całego serducha !!!
    Flowwer - nie mogę się doczekać aż wrócisz do gry ! :)

Dziewczyny trzymam mocno kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 10:34

summer86 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Lunaris Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Mam 26 lat... Może was nie dokładnie czytam tak jak przegielam u Agnieszki ale dziewczyny życzę wam jak najlepiej... Wszystkie Tu przyszłysmy po wsparcie więc zróbmy tak żeby każdej było miło tu przyjść
    Ja wierzę w ludzi i ufam że robisz to niecelowo. Mam tylko nadzieję, że następnym razem trochę bardziej się zaangażujesz w to co do kogo piszesz. Nie mam urazy do Ciebie ale jak przeczytam jeszcze raz coś takiego jak do Agi czy dziś do Jednej to nie wytrzymam i pewnie nie będę już taka miła. Mówię to jako starsza koleżanka :) z epoki lodowcowej -my dinozaury mamy mniej cierpliwości i raczej wisi nam co o nas ludzie pomyślą i czy ktoś się obrazi.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Meśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika sprawiłaś że pierwszy raz się dziś zaśmiałam :)dziękuje :*

Synuś ❤️ 11.2014 r.
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ