Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jedna_z_Wielu wrote:Może tym testem przyspieszę @, dupek już od wczoraj odstawiony.
Tak wygląda nie rozebrany:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/305cfde44e0b.jpg
dzisiaj zrobiłam drugą bete i jest 130! uff. jest ok;)
tylko zastanawia mnie progesteron, nigdy nic o tym nie wiedziałam, ale czytając Was posłuchałam i zrobiłam: 2dni temu 24, dziś 37. Wg laboratorium jest w normie, ale nie jest to jakoś dziwne? Będę wdzięczna za info od Was!
leniwej sobotyJedna_z_Wielu, lamka, KateHawke, Bunia86, blue00, madzia8lenka, malka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJedna_z_Wielu wrote:Daj foto.
Nie robiłam, bo skoro na bobo i to z porannego takie coś to wątpię, żeby wyszło, a po za tym ostatni mam
EWELA - nie ma co sie na siebie złościć może coś jest na rzeczy
U mnie owulak nie wychodził.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 16:57
-
Flowwer wrote:Dlatego napisalam o sprawdzeniu jak to wygląda na owulacyjnym bo z tego co zauważyłam czesto u dziewczyn z pozytywnym testami ovu na testach ciazowych wychodzą duchy może to wynika że ciążowe to wyłapują
http://www.towsrodku.pl/czy-test-lh-moze-wykryc-ciaze/
Test owu, z wczoraj godz około 21.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/25241a989ef2.jpgHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jedna_z_Wielu wrote:Daj foto.
Nie robiłam, bo skoro na bobo i to z porannego takie coś to wątpię, żeby wyszło, a po za tym ostatni mamJedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJedna_z_Wielu wrote:Test owu, z wczoraj godz około 21.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/25241a989ef2.jpg
Dziewczyny!!! No teraz nie zasne przez WasJedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaroMi wrote:A u mnie beta spadła z 13,96(12.10) na 9,77(dziś) Czyli jednak nic z tego, nie powiem, że trochę się nie podłamałam ech...
Niby dopiero 9dpo, ale skoro spada to chyba to wczorajsze plamienie
Kochana, tak strasznie mi przykroWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 17:59
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KaroMi wrote:A u mnie beta spadła z 13,96(12.10) na 9,77(dziś) Czyli jednak nic z tego, nie powiem, że trochę się nie podłamałam ech...
Niby dopiero 9dpo, ale skoro spada to chyba to wczorajsze plamienie
Tulę kochana
Jaki masz poziom D3 ? Skąd tezyczka ?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
KaroMi, przykro mi i tulę mocno
Badalas TSH i witaminę D3? Bierzesz Duohaston lub luteinę? -
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Tulę kochana
Jaki masz poziom D3 ? Skąd tezyczka ?
-
nick nieaktualnysummer86 wrote:KaroMi, przykro mi i tulę mocno
Badalas TSH i witaminę D3? Bierzesz Duohaston lub luteinę?
Dziękuję dziewczyny za wsparcie, mimo iż czułam, że coś jest nie tak i się nie nastawiałam to jednak mnie to mocno ruszyło -
KaroMi wrote:No właśnie tutaj to u mnie niejasna sprawa, niby d3 w normie wapń obniżony magnez w normie to z elektrolitów we krwi, dodatnia próba i odruch Chwostka, a IO uregulowana dietą i już nie występują niedocukrzenia ani skoki insuliny tylko diety muszę pilnować.
Jak Sammer sugeruje mialaś wykonany cały panel tarczycowy ?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Pfff, cały dzień mnie nie było i nadrobiłam w 15 minut! Coś się dzisiaj nie staracie, ale przynajmniej pamiętam co komu napisać.
KaroMi - przykro mi, dzielności!
Amy33 - ja mam hardkorowe PCOS i AMH 10,17. Z tego co wiem, to o PCOS świadczy wynik powyżej 7. A badałaś np testosteron, androstedion albo DHEAS?
Agniechaaa baw się dobrze, elegantko
Jedna z wielu zostawiłam Cię sobie na koniec - ja też coś widzę, trzymam kciuki za wszystkie Twoje siki - oby przyniosły Ci radość!
A w ogóle to byłam dziś cały dzień na warsztatach "niepłodni razem" - faktycznie troszę mnie rozwaliło takie drążenie tematu cały dzień, ale cośtam więcej wiem. Dzisiaj jestem wykończona, ale mam wrażenie, że teraz ruszymy z badaniami z kopytka. Mam dużo do przemyślenia.pilik, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:A ile poziom d3 u Ciebie wynosi ? Bierzesz K2mk7 który powoduje ze wapń zostaje wchłonięty do kości ?
Jak Sammer sugeruje mialaś wykonany cały panel tarczycowy ?
Na przyjęcie do szpitala czekałam 3 miesiące, a że bardzo źle sie czułam i nie wiedziałam co mi jest to jak tylko lekarz powiedział o podejrzeniu IO zaczęłam stosować dietę żeby lepiej sie poczuć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 18:59
-
KaroMi, taki poziom D3 jest za mały. 30 to dolna norma, a dobrze byłoby mieć 50-60.
pilik lubi tę wiadomość
-
KaroMi wrote:A u mnie beta spadła z 13,96(12.10) na 9,77(dziś) Czyli jednak nic z tego, nie powiem, że trochę się nie podłamałam ech...
Niby dopiero 9dpo, ale skoro spada to chyba to wczorajsze plamienieHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml