X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Dziewczyny a ja już nie wiem co mam myśleć.
    Wczoraj był termin @ i do chwili obecnej brak. Miałam nie robić testu do niedzieli ale ciekawość wygrała. I co.. wyszedł negatyw :-( I teraz się zastanawiam, bo robiłam test strumieniowy i tak na szybko z małej ilości moczu.. Nie wiem więc czy wynik prawidłowy, czy poprostu cały czas żyje nadzieją :-(

Aneczka, masz pewność co do terminu wystąpienia owulacji? Jeśli tak to test 13 dpo powinien być wiarygodny. Jeśli nie - powtórz test za 2 dni, ale z porannego moczu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Jak mnie nie będzie to wynik bedzie oczywisty :/
    Masz obowiązkowo jutro rano zrobić siku przy nas i zaraz tu foto wstawić my już tu swoim okiem ocenimy co jest grane :) ja jestem dobrej myśli. :D

Jedna_z_Wielu, Czrna 81 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wyjazdu, przetrwałam i nie szalałam. Nie mogę przestać myśleć o tym czy jest dobrze czy nie, chciałabym już poniedziałek a najlepiej piątek. Zaraz idę spać, bo padam..

Agniechaaa, super wyglądasz :)

Jedna_z_Wielu, trzymam kciuki za jutrzejszą powtórkę testu!

Monika, już nie czytaj o pękaniu drugiego pęcherzyka :) teraz staraj się o tym nie myśleć i odczekaj 14 dni :) Trzymam kciuki! Najważniejsze, że owu wróciła.

Flowwer, zdjęcie sprzed tv które ostatnio wrzucałaś, piesek to shih tzu? Bo tak wygląda od tyłu :) mam sentyment do tej rasy..

Staraczka, jak się czujesz?

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja właśnie zrobiłam bobo test strumieniowy i ku mojemu zdziwieniu po niespełna 5 minutach pojawiła się 2 kreska ale bledsza niż kontorlna ... sama nie wiem czy robić sobie nadzieje ;/ zaczęłam czytac o tym tescie i czesto dziewczyny mowily ze wychodzil pozytywny mimo braku ciąży ;/

staraczka1111 lubi tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    StaraczkaNika poślij foto tego plemnika :D fajne takie zajęcia szkoda ze ja o takim czymś wogole wcześniej nie wiedziałam sama bym poszła.
    Uwaga, robię to pierwszy raz:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef1c701644a6.jpg
    Flowwer jeśli to Cię nie przekona, żeby się zapisać, to już nie wiem co! ;)

Yoselyn82, pilik, Jedna_z_Wielu, Flowwer, Lejka, Czrna 81, Lunaris, staraczka1111, Maja84, Sarna84, KateKum lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Hej dziewczyny ja właśnie zrobiłam bobo test strumieniowy i ku mojemu zdziwieniu po niespełna 5 minutach pojawiła się 2 kreska ale bledsza niż kontorlna ... sama nie wiem czy robić sobie nadzieje ;/ zaczęłam czytac o tym tescie i czesto dziewczyny mowily ze wychodzil pozytywny mimo braku ciąży ;/
    Przy testach ciążowych zawsze druga kreska będzie bledsza niżkontrolna, to nie sa testy owulacyjne.

Mogę Tobie szczerze pogratulować. :D

• pilik Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola - ciążowa kreska może być słabsza i to normalne na początku.
    Karo - przykro mi :(
    Jedna trzymam kciuki za jutro! Też mi tam coś majaczy, ale ja kiepskim wyznacznikiem bo w zeszłym cyklu dałabym rękę uciąć za bladziocha i teraz bym ręki nie miała... stwierdziłam że mam kreski w mózgu :p...

A dziewczyny - przy takim trudnym jutrzejszym dniu - trudne pytanie. Myślicie że lepiej wiedzieć o biochemicznych? Moja gin, wiedząc jak to przeżywam, powiedziała żebym testowała najlepiej minimum 3-4 dni po terminie @, żeby nie mieć tego stresu... co Wy o tym myślicie?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Uwaga, robię to pierwszy raz:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef1c701644a6.jpg
    Flowwer jeśli to Cię nie przekona, żeby się zapisać, to już nie wiem co! ;)
    Zaraz zaczynam szukać gdzie są takie warsztaty i zaklepuje miejsce - od razu zaznaczę, że musi być taki brelok hahaha

StaraczkaNika, Czrna 81, Maja84, Sarna84 lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Przy testach ciążowych zawsze druga kreska będzie bledsza niżkontrolna, to nie sa testy owulacyjne.

Mogę Tobie szczerze pogratulować. :D

Ale jednak zanim będe się cieszyc jednak powtórze test jutro :) Ale zaszczepiłyście we mnie iskierkę nadzei

Czrna 81 lubi tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Jedna trzymam kciuki za jutro! Też mi tam coś majaczy, ale ja kiepskim wyznacznikiem bo w zeszłym cyklu dałabym rękę uciąć za bladziocha i teraz bym ręki nie miała... stwierdziłam że mam kreski w mózgu :p...

A dziewczyny - przy takim trudnym jutrzejszym dniu - trudne pytanie. Myślicie że lepiej wiedzieć o biochemicznych? Moja gin, wiedząc jak to przeżywam, powiedziała żebym testowała najlepiej minimum 3-4 dni po terminie @, żeby nie mieć tego stresu... co Wy o tym myślicie?
    Ja osobiście wolałabym wiedzieć, przynajmniej bym wiedziała czy zaskakuje.

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna ja właśnie wiem że zaskakuje, jedno poronienie i dwie biochemiczne w ciągu niespełna roku starań... i tak jak siebie znam nie wytrzymam i zatestuje przynajmniej w tym cyklu, ale może ma racje? Może lepiej czekać? Sama nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 21:20

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:

Ja wolałabym nie wiedzieć, być może dlatego mówię bo jestem po stracie, ale dla mnie najgorsze co może być to zabrana nadzieja a tym okreslam ciąże biochemiczna,

Aha i przepraszam że tak wtracilam o tym jutrzejszym dniu ale chyba jednak do listopada ten temat mnie nie opusci...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa nie przepraszaj. Mam to w głowie od dłuższego czasu. W tym cyklu daje sobie jeszcze szanse, potestuje i to pewnie za szybki, ale muszę się nauczyć stopować i testować później. @ boli dużo mniej niż ta nadzieja, dokładnie... wiem że na pewno na betę nie pójdę na początku. Te cyferki mnie miażdżą.

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Jedna ja właśnie wiem że zaskakuje, jedno poronienie i dwie biochemiczne w ciągu niespełna roku starań... i tak jak siebie znam nie wytrzymam i zatestuje przynajmniej w tym cyklu, ale może ma racje? Może lepiej czekać? Sama nie wiem...

pilik, ja bym wolała wiedzieć, chociaż z testami zawsze wstrzymuję się do ostatniej możliwej chwili. Jeśli biochemiczne się powtarzają tzn. że coś jest nie tak i trzeba szukać przyczyny, dlaczego nie dochodzi do prawidłowego zagnieżdżenia i rozwoju zarodka.

Bajkaaa, czemu przepraszasz? Ten temat niestety dotyczy tu wielu z nas :( dobrze, że jest taki dzień.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja znam przyczyny dotychczasowych i teraz np. wiem że jest ok, ale jakby zaskoczyło, a była biochemiczna to z innej przyczyny...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, a jaka była przyczyna jeśli można spytać?

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że w tym linku co dałam to ten pomnik mnie bardzo wzruszył niby nic takiego jednak jakoś mi tak łzy same lecą, a jakiegoś dołka mam, ale tak jak mówię liczę na to że w listopadzie mi to minie

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuuuurde! No takie rzeczy mnie tu ominęły! JEDNA_Z_WIELU jak jutro wyjdzie pozytyw to będę razem z Tobą skakać aż po sufit ;-) Chyba zresztą wiesz <3 :-) Trzymam kciuki mega, mega mocno!

Nika mówiłam Ci już że masz zaj...ty avatarek? Uroczy :-) A jak tam pęcherz?

Ja z niecierpliwością czekam do jutra. Jestem ciekawa czy temp skoczy. Dziś już 18 dc, ale sutki wrażliwe, więc mam cichą nadz że coś jest na rzeczy :-)

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza przez za niski progesteron - spowodowany zbyt wysoką prolaktyną. Następna przez za cienkie endometrium. do tego tsh miałam wysokie, d3 i b12 bardzo niskie. A poronienie możliwe że przez trombofilie, o której nie wiedziałam - mam leidena hetero, więc to nie musiało być przyczyną, ale mogło jednak... aktualnie leki w pogotowiu, endometrium całkiem ladne jak na mnie, poziomy witamin wyregulowane, hormonu też... dlatego nadzieje większe, ale rozczarowanie też będzie wieksze ;)...

Bajka ja już mam stres bo wiem że mama mi ciś pewnie w tym temacie jutro przyśle czy zadzwoni i będzie coś mówić i pewnie się rozkleje...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się e-ciocie :) Jestem Maja i urodziłam w 39 tyg dzisiaj o 12:45. Ważę 4160! i mierzę 54 cm. Cały czas śpię i nie dokuczam zmęczonej mamie ;) Poród był ciężki po oxy, ale mama dała radę załatwić sprawę w 3 h. Mama jest ponacinana i ma wrażenie że rodziła odbytem xD Co do ciągnięcia cyca to próbujemy ale mamie nic nie leci, zobaczymy jutro jak się rozwinie sytuacja ;)
    Także dziewczyny zwolniłam brzuszek!!! Pomieszczą się nawet bliźniaki ;)
    Która chętna??
    https://zapodaj.net/92654f950932e.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 21:47

Flowwer, summer86, pilik, Yoselyn82, Lejka, staraczka1111, Czrna 81, joann, Bocianiątko, Jedna_z_Wielu, Bajkaaa, Aaeemm, Amy333, blue00, Kargo31, Anna Stesia, Maja84, KaroMi, Kaczorka, Sarna84, 91Ewela09, KateHawke, madzia8lenka, Agniechaaaa, KateKum, malka, Karma88 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ