X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja już nie wiem co mam myśleć.
    Wczoraj był termin @ i do chwili obecnej brak. Miałam nie robić testu do niedzieli ale ciekawość wygrała. I co.. wyszedł negatyw :-( I teraz się zastanawiam, bo robiłam test strumieniowy i tak na szybko z małej ilości moczu.. Nie wiem więc czy wynik prawidłowy, czy poprostu cały czas żyje nadzieją :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 19:11

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    KaroMi, taki poziom D3 jest za mały. 30 to dolna norma, a dobrze byłoby mieć 50-60.
    Biorę dziennie 2000jm D3. Ale czy te niedobory mają wpływ na ciążę? Milion razy zaznaczałam w szpitalu, że chcemy sie starać o dziecko i żaden lekarz nic mi nie zalecił, właściwie wypuścili mnie z niczym po 12 dniach :( Ech...

• Lulame Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroMi utulam

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do swojego gina.Nie dawał mi nadziei, ale kazał powtórzyć betę w poniedziałek, 1cs a ja już mu truje co dwa dni:(

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie dostalam dzis plamien i mysle ze @ lada moment, musialabym zaczac brac leki. Co mam robic? mi krosty i wysypka schodzi, mniej swedzi, myslicie ze bede mogla podejsc teraz do crio?

Agniechaaa baw się dobrze, a super wygladasz :)

Jedna z wielu trzymam kciuki za jutrzejszy test! ;)

KaroMi przykro mi :(

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gs24.pl/wiadomosci/szczecin/a/powstanie-grobowiec-dzieci-utraconych,12565078/

Dziewczyny jutro jest dzień utraconego dziecka... Nie wiem czy slyszalyscie o tym, warto poczytać...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosel a masz możliwość skonsultowania tego z twoim ginem prowadzacym ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Yosel a masz możliwość skonsultowania tego z twoim ginem prowadzacym ?

Zastanawialam sie wlasnie nad tym , ale no mysle ze w poniedzialek do niej zadzwonie albo podjade pod klinike bo musze jechac do mamy podlac kwiaty.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Nika ciekawie było? Warto ? Zastanawiam się nad takimi warsztatami.
    Z mojej perspektywy było warto, bo ja niebardzo wiedziałam co teraz robić, co jeszcze badac, a tam były rozmowy z ginekolożką, andrologiem, embriolożką - do każdego podeszli indywidualnie bo byłyśmy podzielne na takie 6-osobowe grupki. W sumie to mnie nie pocieszyli, bo raczej wskazywali na in vitro, ale zasugerowali, żeby najpierw zbadać to czy tamto. Zajęcia z dietetyczkami były najsłabsze (była Anna Gajo z towsrodku), bo już to wszystko wiem, albo mnie nie dotyczy. A zajęcia z sexuolożką (mamaseksuolog)i z coachem/psychologiem były fajne i śmieszne - wróciło mi na moment zdrowsze podejście. Iiii dostałam zniżki - darmowa wizyta w Invimedzie, 30% zniżki na wizytę u immunologa, 50% na wybrane badanie nasienia albo 50% na inseminację. W sumie to na stroni pisali, że albo albo, ale kupony mam wszystki i to podwójne, więc nie wiem, muszę tam zadzwonić albo napisać. I jeszcze dostałam 30 saszetek "fertilova" - to jakaś podwójana dawka miovarinu w 1 saszetce (skład podobny, ale 2x tyle substancji czynnych) i śmierdzące burżujskie mydło i mnóstwo próbek kosmetyków i jeszcze notatnik, długopis i najważniejsze - BRELOCZEK W KSZTAŁCIE PLEMNIKA - było warto.

staraczka1111, KateHawke, Czrna 81, Lunaris, Amy333, Maja84, Sarna84 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie, choć myślę, że test wadliwy.
    Test owu wskazuje na negatyw
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/00149b195a1a.jpg

StaraczkaNika czyli w sumie było warto i poza tym ten breloczek ;)

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika 28.10 jest organizowana w Katowicach więc się zastanawiam

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroMi wrote:
    Biorę dziennie 2000jm D3. Ale czy te niedobory mają wpływ na ciążę? Milion razy zaznaczałam w szpitalu, że chcemy sie starać o dziecko i żaden lekarz nic mi nie zalecił, właściwie wypuścili mnie z niczym po 12 dniach :( Ech...

Wiesz, u mnie dużo różnych czynników miało wpływ na to, że w końcu zaszłam w ciążę, ale od sierpnia, kiedy wyszło mi, że poziom witaminy mam 26 zaczęłam brać więcej (z 2000 jednostek do 4000 jednostek). Nie zaszkodzi zwiększyć.

Przykro mi z powodu bety... :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 20:19

KaroMi lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu nooo, już kombinuję gdzie go zawiesić... może przypnę mężowu do plecaka... albo powieszę mu w samochodzie przy lusterku... możliwości są niezliczone, taki jest wspaniały.
    I widzę na tym teście owu-bladziocha, a biorąc pod uwagę, że testy owu jednak nie są do pokazywania ciąży i nie u każdej działają w ten sposób, to coś może być na rzeczy - siknij rano, porządnym skoncentrowanym sikiem i zaraz pisz - ja pewnie się obudzę znowu o 6ej, to masz zapewnione trzymanie kciuków o którejkolwiek by Cię nie pognało do łazienki!)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 20:18

Jedna_z_Wielu, Czrna 81 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu - coś tam na tym teście widać, a jesteś pewna, że to 13dpo? Może późne zagnieżdżenie? No to teraz zapewniłaś nam emocje!

Jedna_z_Wielu, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 października 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Nika 28.10 jest organizowana w Katowicach więc się zastanawiam
    Jeśli się zdecydujesz, to pamiętaj, żeby zabrać badania, bo fajnie jak takie "konsylium" się zrobi - zawsze to świeże spojrzenie, przynajmniej od jednego specjalisty. A skoro czeka Cię ivf to myślę, że warto pogadać z embriologiem - nasza była spoko, fajnie gadała tak że można dobrać optymalne procedury dodatkowe do każdej przypadłości.

Jedna_z_Wielu, Flowwer lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 14 października 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Jedna z wielu - coś tam na tym teście widać, a jesteś pewna, że to 13dpo? Może późne zagnieżdżenie? No to teraz zapewniłaś nam emocje!
    Tak, choć z pierwszego wyznaczenia owu to nawet 14 dpo, ale jestem pewna, że 13.
    Wybaczcie, że tyle szumu wokół siebie dziś zrobiłam, ale nie mogłam wytrzymać by się z Wami podzielić i zapytać czy coś jest.
    Oj upadek jutro będzie bolał :/
    Sam fakt, że co kolwiek tam widzę narodziła się nadzieja.

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Tak, choć z pierwszego wyznaczenia owu to nawet 14 dpo, ale jestem pewna, że 13.
    Wybaczcie, że tyle szumu wokół siebie dziś zrobiłam, ale nie mogłam wytrzymać by się z Wami podzielić i zapytać czy coś jest.
    Oj upadek jutro będzie bolał :/
    Sam fakt, że co kolwiek tam widzę narodziła się nadzieja.

Zagnieżdżenie mogło być nawet 12 dpo, więc ja bym tak całkiem tu nie skreślała Twoich szans :-)

Jedna_z_Wielu, Bocianiątko, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    http://www.gs24.pl/wiadomosci/szczecin/a/powstanie-grobowiec-dzieci-utraconych,12565078/

Dziewczyny jutro jest dzień utraconego dziecka... Nie wiem czy slyszalyscie o tym, warto poczytać...

Jeden z najsmutniejszych dni :(

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄

Wysłany: 14 października 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Zagnieżdżenie mogło być nawet 12 dpo, więc ja bym tak całkiem tu nie skreślała Twoich szans :-)
    Jak mnie nie będzie to wynik bedzie oczywisty :/

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika poślij foto tego plemnika :D fajne takie zajęcia szkoda ze ja o takim czymś wogole wcześniej nie wiedziałam sama bym poszła.

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ