X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja już nie wiem co mam myśleć.
    Wczoraj był termin @ i do chwili obecnej brak. Miałam nie robić testu do niedzieli ale ciekawość wygrała. I co.. wyszedł negatyw :-( I teraz się zastanawiam, bo robiłam test strumieniowy i tak na szybko z małej ilości moczu.. Nie wiem więc czy wynik prawidłowy, czy poprostu cały czas żyje nadzieją :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 19:11

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    KaroMi, taki poziom D3 jest za mały. 30 to dolna norma, a dobrze byłoby mieć 50-60.
    Biorę dziennie 2000jm D3. Ale czy te niedobory mają wpływ na ciążę? Milion razy zaznaczałam w szpitalu, że chcemy sie starać o dziecko i żaden lekarz nic mi nie zalecił, właściwie wypuścili mnie z niczym po 12 dniach :( Ech...

• Lulame Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroMi utulam

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do swojego gina.Nie dawał mi nadziei, ale kazał powtórzyć betę w poniedziałek, 1cs a ja już mu truje co dwa dni:(

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie dostalam dzis plamien i mysle ze @ lada moment, musialabym zaczac brac leki. Co mam robic? mi krosty i wysypka schodzi, mniej swedzi, myslicie ze bede mogla podejsc teraz do crio?

Agniechaaa baw się dobrze, a super wygladasz :)

Jedna z wielu trzymam kciuki za jutrzejszy test! ;)

KaroMi przykro mi :(

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gs24.pl/wiadomosci/szczecin/a/powstanie-grobowiec-dzieci-utraconych,12565078/

Dziewczyny jutro jest dzień utraconego dziecka... Nie wiem czy slyszalyscie o tym, warto poczytać...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosel a masz możliwość skonsultowania tego z twoim ginem prowadzacym ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Yosel a masz możliwość skonsultowania tego z twoim ginem prowadzacym ?

Zastanawialam sie wlasnie nad tym , ale no mysle ze w poniedzialek do niej zadzwonie albo podjade pod klinike bo musze jechac do mamy podlac kwiaty.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Nika ciekawie było? Warto ? Zastanawiam się nad takimi warsztatami.
    Z mojej perspektywy było warto, bo ja niebardzo wiedziałam co teraz robić, co jeszcze badac, a tam były rozmowy z ginekolożką, andrologiem, embriolożką - do każdego podeszli indywidualnie bo byłyśmy podzielne na takie 6-osobowe grupki. W sumie to mnie nie pocieszyli, bo raczej wskazywali na in vitro, ale zasugerowali, żeby najpierw zbadać to czy tamto. Zajęcia z dietetyczkami były najsłabsze (była Anna Gajo z towsrodku), bo już to wszystko wiem, albo mnie nie dotyczy. A zajęcia z sexuolożką (mamaseksuolog)i z coachem/psychologiem były fajne i śmieszne - wróciło mi na moment zdrowsze podejście. Iiii dostałam zniżki - darmowa wizyta w Invimedzie, 30% zniżki na wizytę u immunologa, 50% na wybrane badanie nasienia albo 50% na inseminację. W sumie to na stroni pisali, że albo albo, ale kupony mam wszystki i to podwójne, więc nie wiem, muszę tam zadzwonić albo napisać. I jeszcze dostałam 30 saszetek "fertilova" - to jakaś podwójana dawka miovarinu w 1 saszetce (skład podobny, ale 2x tyle substancji czynnych) i śmierdzące burżujskie mydło i mnóstwo próbek kosmetyków i jeszcze notatnik, długopis i najważniejsze - BRELOCZEK W KSZTAŁCIE PLEMNIKA - było warto.

staraczka1111, KateHawke, Czrna 81, Lunaris, Amy333, Maja84, Sarna84 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie, choć myślę, że test wadliwy.
    Test owu wskazuje na negatyw
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/00149b195a1a.jpg

StaraczkaNika czyli w sumie było warto i poza tym ten breloczek ;)

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika 28.10 jest organizowana w Katowicach więc się zastanawiam

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroMi wrote:
    Biorę dziennie 2000jm D3. Ale czy te niedobory mają wpływ na ciążę? Milion razy zaznaczałam w szpitalu, że chcemy sie starać o dziecko i żaden lekarz nic mi nie zalecił, właściwie wypuścili mnie z niczym po 12 dniach :( Ech...

Wiesz, u mnie dużo różnych czynników miało wpływ na to, że w końcu zaszłam w ciążę, ale od sierpnia, kiedy wyszło mi, że poziom witaminy mam 26 zaczęłam brać więcej (z 2000 jednostek do 4000 jednostek). Nie zaszkodzi zwiększyć.

Przykro mi z powodu bety... :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 20:19

KaroMi lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu nooo, już kombinuję gdzie go zawiesić... może przypnę mężowu do plecaka... albo powieszę mu w samochodzie przy lusterku... możliwości są niezliczone, taki jest wspaniały.
    I widzę na tym teście owu-bladziocha, a biorąc pod uwagę, że testy owu jednak nie są do pokazywania ciąży i nie u każdej działają w ten sposób, to coś może być na rzeczy - siknij rano, porządnym skoncentrowanym sikiem i zaraz pisz - ja pewnie się obudzę znowu o 6ej, to masz zapewnione trzymanie kciuków o którejkolwiek by Cię nie pognało do łazienki!)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 20:18

Jedna_z_Wielu, Czrna 81 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z wielu - coś tam na tym teście widać, a jesteś pewna, że to 13dpo? Może późne zagnieżdżenie? No to teraz zapewniłaś nam emocje!

Jedna_z_Wielu, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 października 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Nika 28.10 jest organizowana w Katowicach więc się zastanawiam
    Jeśli się zdecydujesz, to pamiętaj, żeby zabrać badania, bo fajnie jak takie "konsylium" się zrobi - zawsze to świeże spojrzenie, przynajmniej od jednego specjalisty. A skoro czeka Cię ivf to myślę, że warto pogadać z embriologiem - nasza była spoko, fajnie gadała tak że można dobrać optymalne procedury dodatkowe do każdej przypadłości.

Jedna_z_Wielu, Flowwer lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 14 października 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Jedna z wielu - coś tam na tym teście widać, a jesteś pewna, że to 13dpo? Może późne zagnieżdżenie? No to teraz zapewniłaś nam emocje!
    Tak, choć z pierwszego wyznaczenia owu to nawet 14 dpo, ale jestem pewna, że 13.
    Wybaczcie, że tyle szumu wokół siebie dziś zrobiłam, ale nie mogłam wytrzymać by się z Wami podzielić i zapytać czy coś jest.
    Oj upadek jutro będzie bolał :/
    Sam fakt, że co kolwiek tam widzę narodziła się nadzieja.

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Tak, choć z pierwszego wyznaczenia owu to nawet 14 dpo, ale jestem pewna, że 13.
    Wybaczcie, że tyle szumu wokół siebie dziś zrobiłam, ale nie mogłam wytrzymać by się z Wami podzielić i zapytać czy coś jest.
    Oj upadek jutro będzie bolał :/
    Sam fakt, że co kolwiek tam widzę narodziła się nadzieja.

Zagnieżdżenie mogło być nawet 12 dpo, więc ja bym tak całkiem tu nie skreślała Twoich szans :-)

Jedna_z_Wielu, Bocianiątko, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    http://www.gs24.pl/wiadomosci/szczecin/a/powstanie-grobowiec-dzieci-utraconych,12565078/

Dziewczyny jutro jest dzień utraconego dziecka... Nie wiem czy slyszalyscie o tym, warto poczytać...

Jeden z najsmutniejszych dni :(

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄

Wysłany: 14 października 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Zagnieżdżenie mogło być nawet 12 dpo, więc ja bym tak całkiem tu nie skreślała Twoich szans :-)
    Jak mnie nie będzie to wynik bedzie oczywisty :/

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika poślij foto tego plemnika :D fajne takie zajęcia szkoda ze ja o takim czymś wogole wcześniej nie wiedziałam sama bym poszła.

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ