Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Odebrałam w końcu ostatnie wyniki, które robiłam we wrześniu. NK powyżej normy dla starających się Plus jeszcze jakiś komentarz o obniżonej wartość CD4+CD8.
Najgorsze jest to, że nie wiem jak to ogarnąć..
-
Witam dziewczyny.
AnnaStesia spróbuj stosować żel o nazwie Multi-gyn Acti gel leczy i chroni przed infekcja intymna. Jest dozwolony w ciąży. Ja używam go profilaktycznie od wielu miesięcy i nie pamiętam kiedy miałam grzybice lub inne cholerstwo
Testować będę pewnie ok 8-9 października.Anna Stesia, KateHawke, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczka82 wrote:Witam dziewczyny.
AnnaStesia spróbuj stosować żel o nazwie Multi-gyn Acti gel leczy i chroni przed infekcja intymna. Jest dozwolony w ciąży. Ja używam go profilaktycznie od wielu miesięcy i nie pamiętam kiedy miałam grzybice lub inne cholerstwo
Testować będę pewnie ok 8-9 października.
Dzięki wielkie za pomoc! Pewnie sobie kupię, na razie mam Pliva Fem B, łagodzi świąd, ale to tylko działanie powierzchowne. Jutro kupię ten co polecasz! raz jeszcze gorące dzięki! -
Czrna 81 wrote:AnnaStesia a czy ten pacoiorkowiec Ci się czymś obawia? Pytam bo u mojego syna na wynikach krwi ASO wyszło ponad 530,czyli musiał mieć paciorkowca.Jutro jadę z nim na wymaz sprawdzić czy nadal go ma. Ale nie mam pojęcia z kąd to czarostwo, skoro nawet na nic młody nie chorował...
Nie, niczym specjalnym się nie objawiał. Po prostu postanowiłam sobie na początku września zrobić kontrolne wymazy w kierunku bakteriologii i mykologii. I nagle okazało się, że nie mam mnóstwo streptoccosusów agalactiae i zero własnych bakterii. Grzybków tez nie miałam. Kiedy trafiłam do lekarza zgłosiłam mu, że czuję lekki dyskomfort i nieciekawe upławy, no ale na początku ciąży to wszystko było niekonkluzywne. Z powodu braku własnych bakterii dostałam zalecenie brania Lactovaginalu i Trivaginu, oraz używania Pliva Fem B. Niestety, chyba w międzyczasie musiał przyleźć grzyb (na którego zresztą Lactovaginal działa jak najpyszniejszy catering, więc już dzisiaj go nie wezmę).
Mam nadzieję, że synek nie będzie miał streptococcusa agalactiae, gdyż podobno tego paskudztwa nie można się pozbyć - można go tylko utaić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 15:52
-
Lunaris wrote:AnnaStesia ooo niefajnie przykro mi i z przykrością muszę powiedzieć, że w ciąży zaliczyłam najdłuższą i najbardziej przykrą grzybicę w całym moim życiorysie -od 5 miesiąca do końca ciąży! masakra... niestety musi być jakiś minus za ten cudowny plusik na teście
Współczuję Ja jeszcze bym się ze wszystkim godziłam, gdyby to był II trymestr, a to początek pierwszego, więc się martwię. Co brałaś od grzybicy w ciąży? -
summer86 wrote:Odebrałam w końcu ostatnie wyniki, które robiłam we wrześniu. NK powyżej normy dla starających się Plus jeszcze jakiś komentarz o obniżonej wartość CD4+CD8.
Ja dzisiaj mam piękny rozciągliwy śluz, wobec czego nie próżnuje w październiku i ide meza zaciagnac do wyra: pKoteczka82, Bocianiątko, 91Ewela09 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
A proszę bardzo
Tylko jak masz silną infekcje to i tak może być konieczny lek od lekarza, ale ten żel daje sporą ulgę no i potem wystarczy raz na dwa trzy dni posmarować i jest spokój. U mnie nawet infekcje pęcherza się wycofały jak zaczęłam go stosować.
Jak bym go wcześniej znała to moja ciąża z synkiem była by przyjemniejsza
Anna Stesia lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
summer86 wrote:Odebrałam w końcu ostatnie wyniki, które robiłam we wrześniu. NK powyżej normy dla starających się Plus jeszcze jakiś komentarz o obniżonej wartość CD4+CD8.
No to nieciekawie A skąd jesteś? -
Koteczka82 wrote:A proszę bardzo
Tylko jak masz silną infekcje to i tak może być konieczny lek od lekarza, ale ten żel daje sporą ulgę no i potem wystarczy raz na dwa trzy dni posmarować i jest spokój. U mnie nawet infekcje pęcherza się wycofały jak zaczęłam go stosować.
Jak bym go wcześniej znała to moja ciąża z synkiem była by przyjemniejsza
Pewnie i tak pójdę do lekarza, bo to moja pierwsza ciąża i na każdy sygnał z organizmu mam pełne gacie , ale każda rada jest na wagę złota! -
Anna Stesia wrote:No to nieciekawie A skąd jesteś?
Najbliższe "cywilizowane medycznie" miasto to Wrocław, ale i tak to 100 km ode mnie. -
Anna Stesia wrote:Współczuję Ja jeszcze bym się ze wszystkim godziłam, gdyby to był II trymestr, a to początek pierwszego, więc się martwię. Co brałaś od grzybicy w ciąży?
-
summer86 wrote:Najbliższe "cywilizowane medycznie" miasto to Wrocław, ale i tak to 100 km ode mnie.
Daleko trochę. Na te wyniki powinien pewnie zerknąć immunolog, i to najlepiej dobry. Może jakiś się uchował w Twojej okolicy? Czasem nawet warto się przejechać dalej, choćby na jedną konsultację. Pewnie będziesz miała leki podobne do Flowwer. Myśle, że jest to rzecz do ogarnięcia, bądź dobrej myśli! -
Lunaris wrote:No niestety antybiotyk dopochwowo -gin przypisał. Sama katowałam się kilka razy dziennie herbą żurawinową i zajadałam suszoną żurawinę. Nie martw się na zapas-pogadaj z lekarzem
Tak zrobię, wolałabym uniknąć antybiotyku w pierwszym trymestrze. No ale jak trzeba będzie to wezmę. -
Summer przepraszam jeśli Cię to dotknie że wywlekam teraz twoją tragedię, ale jeśli doszło u Ciebie do cp to może to NK nie jest aż tak zajebiście wysokie... Co do cd4 i cd8 to wiem tylko tyle że biorą udział w obronie organizmu, podobnie jak NK. Faktycznie musisz znaleźć immunologa który pomoże Ci to wszystko ogarnąć. Cały czas Ci dopingujęCzarna81
22 cs. -
Czrna 81 wrote:Summer przepraszam jeśli Cię to dotknie że wywlekam teraz twoją tragedię, ale jeśli doszło u Ciebie do cp to może to NK nie jest aż tak zajebiście wysokie... Co do cd4 i cd8 to wiem tylko tyle że biorą udział w obronie organizmu, podobnie jak NK. Faktycznie musisz znaleźć immunologa który pomoże Ci to wszystko ogarnąć. Cały czas Ci dopinguję
Czrna, nie masz za co przepraszać kochana. Pomyślałam w sumie podobnie..
Zobaczę jak to się poukłada wszystko, może przed IVF uda się jeszcze ogarnąć wizytę u immunologa. A jeśli nie to może w klinice będzie ktoś ogarnięty w temacie.
AnnaStesia, trzymam kciuki żeby obyło się bez antybiotyku!Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Czrna, nie masz za co przepraszać kochana. Pomyślałam w sumie podobnie..
Zobaczę jak to się poukłada wszystko, może przed IVF uda się jeszcze ogarnąć wizytę u immunologa. A jeśli nie to może w klinice będzie ktoś ogarnięty w temacie.
AnnaStesia, trzymam kciuki żeby obyło się bez antybiotyku!summer86, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Hopeless wrote:A ja sobie myślę że jak przekroczenia norm nie są duże to dostaniesz steryd i będzie git
Hope, mój wynik to 13,8% a dla starających zalecana górna norma to 10-12%.
Byłoby super, gdyby steryd wystarczył.
Panan, trzymam kciuki za Twoje pęcherzyki i mam nadzieję, że będzie z nich piękna owulka
Pamiętam Cię z moich początków na forum i cieszę się, że ruszyłaś z konkretnym leczeniem, które mam nadzieję szybko przyniesie rezultaty.